Waarschuwing: gevaarlijke gebreken & geen garantie bij Sensation Caravans
⚠️ Waarschuwing: Sensation Caravans en de andere bedrijven van Roland Truggelaar ⚠️
Roland Truggelaar opereert onder meerdere namen: Sensation Caravans, Stacaravan Plaza, Truggelaar Caravans/BV en Pure Good. Deze bedrijven zijn (deels) op hetzelfde adres ingeschreven. Uit vele negatieve reviews blijkt telkens hetzelfde patroon: zodra er problemen zijn met garantie of gebreken, schuift hij de schuld af op de klant en draait het verhaal om.
Onze ervaring
Roland adverteert met 6 maanden garantie en dat gas, water en elektra vóór levering door zijn service team gecontroleerd worden. De werkelijkheid was totaal anders:
Bij levering waren er meerdere gebreken: kapot spotje, defecte knop van het gasfornuis, een wc-deurslot dat vastzat, een kapotte regenpijp (die vóór levering al vervangen zou worden) én een boiler die vanaf dag 1 niet werkte.
De boiler bleek bovendien gevaarlijk: een erkend cv-installateur stelde schriftelijk vast dat de rookgasnippel verkeerd/niet was aangesloten, waardoor de boiler niet functioneerde en er een reëel risico op koolmonoxide bestond.
Roland is geen erkend installateur en heeft niemand in dienst die dit soort installaties mag uitvoeren. Toch doet hij alsof hij dit kan beoordelen.
In plaats van het probleem serieus te nemen, verzon hij maandenlang smoesjes: dat het te warm was om te werken, dat de knop niet aan stond, dat wij iets verkeerd hadden aangesloten, enzovoort.
Uiteindelijk zaten wij meer dan 3 maanden zonder warm water of verwarming, en inmiddels zijn we 7 maanden verder zonder oplossing.
Alleen het spotje, het wc-slot en de regenpijp zijn na veel aandringen en meermaals niet komen opdagen vervangen. De boiler is nooit door hem opgelost.
In e-mails schrijft Roland zelfs dat hij geen garantie geeft op boilers, terwijl overal 6 maanden garantie wordt beloofd.
Hij heeft zwart-op-wit toegezegd €900 te vergoeden voor de nieuwe boiler, maar dit bedrag is nooit betaald.
Patroon bij anderen
Online zijn talloze vergelijkbare klachten te vinden. Roland reageert op elke negatieve review door het verhaal om te draaien en klanten zwart te maken.
Wie eerlijke kritiek geeft (zoals wij op Facebook) wordt geblokkeerd.
Door de vele handelsnamen en bedrijven is het voor klanten bijna onmogelijk om verantwoordelijkheid te verhalen.
Onze conclusie
Wij hebben álles gedocumenteerd: foto’s (waaruit blijkt dat er bij bezichtiging geen gas was aangesloten), e-mails, verklaringen en facturen van erkende installateurs. Roland probeert telkens de slachtofferrol aan te nemen, maar de feiten zijn glashelder: de caravan is geleverd met ernstige gebreken, waarvan de defecte en gevaarlijke boiler het belangrijkste voorbeeld is.
Wij waarschuwen toekomstige klanten dringend om zeer voorzichtig te zijn met Sensation Caravans / Roland Truggelaar en zijn andere handelsnamen.
📩 Wij bundelen bewijzen van meerdere gedupeerden. Wie ook negatieve ervaringen heeft, kan het email adres opzoeken bij de review van Harren op Facebook van Sensation Caravans. We mogen hier namelijk helaas geen email adres neerzetten.
Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat dit serieus wordt aangepakt en niet langer wordt afgedaan als een eenmalig incident dit geldt ook voor negatieve ervaringen van jaren geleden!