Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 5/5 tähteä

Trzeba przyznać, że jakość jest niesamowita. Oprawa zrobiona porządnie, tak jak i grube strony, świetnie najdą sie na taki album. Nie spodziewałam się, aż tak świetnej usługi. Projektowanie jest n... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

Jest jedna kwestia, która nie pozwoliła na 5 gwiazdek a mianowicie brak możliwości dodawania na okładkach książek Professional Line XG własnych znaków w formie JPG lub PDF.

Saanut 5/5 tähteä

Prosty i przyjazny edytor online, bardzo dobra jakość wykonania, profesjonalna jakość wydruku. Jako jedna z nielicznych możliwość wydruku na większej liczbie stron niż 120, tu nawet do 160 stron. Bły... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Valokuvakehittämö
  2. Valokuvien tulostuspalvelu
  3. Valokuvauspalvelu

Yrityksen kirjoittama

Jesteśmy profesjonalnym laboratorium fotograficznym z wielkim entuzjazmem dla fotografii. Nieustannie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, aby osiągnąć wyższe standardy i sprostać potrzebom naszych klientów. Jako nowoczesny dostawca usług online, specjalizujemy się w wysokiej jakości produktach fotograficznych, takich jak Fotoksiążki, Odbitki Fotograficzne, Plakaty, Kalendarze, Kartki Pozdrowieniowe, Dekoracje na Ścianę (Alu Print, Szkło Akrylowe, Płyta PVC, GalleryPrint), a także Prezenty Fotograficzne.

Yhteystiedot

1 tähti

On vastannut 100 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 48 tunnin sisällä

Szczera Recenzja Fotoksiążki XG 28 x 28 od SaalDigital

Fotoksiążka XG 28 x 28 zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie już od pierwszego kontaktu. Sam format jest bardzo wdzięczny, bo daje sporo przestrzeni dla fotografii i pozwala dobrze wybrzmieć kadrom, zwłaszcza wtedy, gdy zależy nam na bardziej uporządkowanej, estetycznej prezentacji materiału.

Matowa strona przednia okładki bez watowania to wybór, który szczególnie mi się spodobał, ponieważ daje bardzo czysty, nowoczesny i szlachetny efekt. Nie ma tutaj przesady ani zbędnych dodatków, dzięki czemu całość wygląda minimalistycznie, ale w dobrym znaczeniu tego słowa. Brak kodu kreskowego i brak dodatkowych uszlachetnień też działa na korzyść, bo nic nie odciąga uwagi od samego projektu i fotografii.

Bardzo dobrze wypada również jedwabny papier fotograficzny. Ma przyjemne, stonowane wykończenie, które dobrze współpracuje ze zdjęciami i daje bardzo elegancki odbiór całości. Obraz zachowuje szczegóły, kolory prezentują się estetycznie, a tonalność wygląda naturalnie i spójnie. To typ papieru, który nie narzuca się efektem, tylko pozwala fotografii mówić własnym językiem, co w praktyce często daje lepszy rezultat niż nadmiar błysku czy przesadnej dekoracyjności.

Przy 12 stronach ten produkt szczególnie dobrze sprawdza się w formie krótkiej, przemyślanej selekcji. Dzięki temu całość nie rozmywa się nadmiarem materiału, tylko ma bardziej zwartą, dopracowaną formę. Taki układ dobrze działa wtedy, gdy chcemy pokazać konkretną serię zdjęć, mały projekt albo po prostu zamknąć wybrane kadry w estetycznej i uporządkowanej oprawie.

Na duży plus zasługuje też opakowanie prezentowe w czarnej ekoskórze. Bardzo dobrze dopełnia całość i sprawia, że produkt od początku odbiera się jako dopracowany i gotowy do wręczenia lub eleganckiego przechowywania. To detal, ale właśnie takie detale robią różnicę.

Podsumowując, Fotoksiążka XG 28 x 28 to produkt bardzo estetyczny, spójny i dobrze przemyślany. Najmocniej wybrzmiewa tu minimalizm, czystość formy i elegancki sposób prezentacji zdjęć. To propozycja dla osób, które cenią prostotę, ale w jakościowym wydaniu.

14. huhtikuuta 2026

Odbitki

Przed chwilą odebrałam zamówione odbitki i jestem zachwycona ich jakością. A papier soft touch - jestem fanką❤️

14. huhtikuuta 2026

Własne logo

12. huhtikuuta 2026

Trzeba przyznać

Projektowanie jest naprawdę łatwe i przyjemne. Dość intuicyjne!
Tym bardziej jestem pod warzeniem i zadowolona z racji poprawienia starszych zdjęc!!!

13. huhtikuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Cudowna jakość i duża możliwość personalizacji

Bardzo szeroki wybór jeśli chodzi o personalizacja. Można zaprojektować strony, okładkę a nawet układ zdjęć według swojego pomysłu. Ponadto można wybrać rodzaj papieru fotograficznego, materiał okładki i ilość stron. Tu nie ma żadnych ograniczeń. Stworzysz album dokładnie taki jak chcesz.
Gdy miałam kłopot z realizacją zamówienia, to nie musiałam czekać na odpowiedź ze wsparcia technicznego. Widać że zależy im na swoich klientach. Dostawa również przyszła bardzo szybko.
A teraz najbardziej satysfakcjonująca cześć opinii. Sama foto książka. Jest cudowna. Okładka jest tak przyjemna w dotyku, że aż chce się ją głaskać 😅. Kolory na zdjęciach są wiernie oddane a jedwabny papier fotograficzny nie ma sobie równych. Strony są grube i sztywne. To zdecydowanie jakość premium.
Zamawiałam foto książkę profesjonalną liniową i zdecydowanie polecam jeśli ktoś się zastanawia czy warto wybrać tą firmę.

27. maaliskuuta 2026

Vastaus yritykseltä Saal Digital Polska

Bardzo dziękujemy za tak wspaniałą opinię 😊
Cieszymy się, że fotoksiążka z linii Professional spełniła Twoje oczekiwania i dostarczyła tyle radości 📖✨

Dobry produkt

Przyjemny kreator, dużo opcji customizacji fotoksiążki, szybka wysyłka i naprawdę dobra jakość druku

24. maaliskuuta 2026

Dziękujemy! 😊
Cieszymy się, że kreator, personalizacja i jakość druku spełniły Twoje oczekiwania 📖✨

Saanut 5/5 tähteä

Saal Design to produkty klasy premium

Każdy z nas, fotografów, zapełnia dyski kolejnymi fotkami.Jednak wcześniej czy później przychodzi refleksja, że warto pochwalić się swoim dorobkiem w bardziej materialnej postaci, czyli tradycyjnymi odbitkami - od paru lat w postaci fotoksiążek. Ale gdzie je wykonać, żeby ich jakość nam odpowiadała? A wiadomo, że fotografowie przyrody mają szczególne wymagania.
Polecam przygotowanie fotoksiążki do wydruku w firmie Saal Digital. Gama oferowanych przez nich produktów fotograficznych, jest ogromna: kubki, kalendarze, plakaty itd. Wszystko oczywiście jest personalizowane w dostępnej darmowej aplikacji, można wstawiać swoje zdjęcia, napisy itp. Jednak najchętniej wybieranym przeze mnie produktem jest fotoksiążka. Oczywiście oczekuje się, że każdy zamawiający przygotuje zamawiany produkt według swego gustu. Najlepiej to zrobić we wspomnianej już aplikacji Saal Design dostępnej na stronie firmy. Doskonała, prosta, intuicyjna aplikacja komputerowa, a jednocześnie bardzo rozbudowana w zakresie opcji, pozwalająca na pełna kontrolę zawartości publikacji - no i po polsku :-). Posiada wszystko, co projektant chciałby mieć do dyspozycji. Firma w aplikacji pozwala wybrać wiele rodzajów formatów, wykończeń okładek, rodzajów papierów drukarskich, ba, nawet pudełek do tych fotoksiążek. A wszystko to w pełnym wysiwyg 🙂 ( dla niewtajemniczonych: to co widzisz, jest tym co dostajesz). Ale to ostatnie jest akurat nieprawdą, bo wynik ostateczny jest zawsze lepszy..… Dysponujemy wyborem nawet tak wyrafinowanych różnorakich charakterów okładki jak akrylowej czy aluminiowej, stron (rozmiar, papier błyszczący lub matowy, wydruk premium). Oczywiste, że użyte zdjęcia można dowolnie rozmieszczać, dodawać ramki i inne gotowe lub własne elementy graficzne. A dla zaawansowanych fotografów przygotowano profile barwne możliwe do użycia w programów Adobe: Lightroom oraz Photoshop. Ja z profili nie korzystałem, a zdjęcia do fotoksiążki obrabiam w darmowym Irfanview. I co? I bajka. Zamówiłem rozmiar 28×19, okładkę błyszczącą, a druk zdjęć na papierze matowym, klasy XG (bardzo gruby). A jak wyszło? Super, super. Wierne oddanie barw w światłach i cieniach, bez refleksów świetlnych podczas przeglądania fotoksiążki, która w dodatku zawsze rozkłada się „na płasko”.
No i jeszcze dwie kwestie. Cena. Trzeba przyznać, że produkty nie są tanie, ale jakość, no i dostęp do częstych i znaczących rabatów, łagodzi tę cechę. Sprawa druga, niby oczywista, choć nie wszędzie: ewentualne błędne przygotowanie produktu przez firmę Saal Digital skutkuje bezproblemowym procesem reklamacji.

4. maaliskuuta 2026

Vastaus yritykseltä Saal Digital Polska

Bardzo dziękujemy za tak szczegółową i wartościową opinię 😊
Cieszymy się, że fotoksiążka spełniła wysokie oczekiwania fotografa i że jakość oraz aplikacja zostały tak docenione 📖✨

Profesjonalna fotoksiążka

Miałam przyjemność przetestować fotoksiążkę z profesjonalnej linii od Saal Digital i jestem ogromnie wdzięczna.
Fotoksiążka jest przepiękna! 😍 Wykonanie, odwzorowanie kolorów i szybka realizacja zachwycają.
Proces projektowania był bardzo przyjemny- korzystałam z kreatora online, ale dostępna jest również aplikacja, wszystko jest bardzo intuicyjne. Najwięcej czasu zajęło mi wybranie zdjęć 😀Akrylowa okładka robi ogromne wrażenie Kolory są żywe i realistyczne, a album wygląda elegancko i nowocześnie🌹
Papier matowy w środku jest piękny, a grube i sztywne strony sprawiają, że album wygląda naprawdę solidnie 📖
Bardzo polecam i na pewno wrócę po kolejne produkty.
Jeszcze raz dziękuję ❤️
Justyna

5. maaliskuuta 2026

Dziękujemy z całego serca, Justyno! 😊
Cieszymy się, że fotoksiążka z linii Professional tak bardzo Ci się spodobała 📖✨
Do zobaczenia przy kolejnych projektach! ❤️

Intuicyjny kreator

Intuicyjny kreator, świetne materiały, doskonały wydruk, szybka dostawa, kolejny album zrealizowany. Polecam.

10. maaliskuuta 2026

Dziękujemy! 😊
Cieszymy się, że kolejny album spełnił Twoje oczekiwania 📖✨

Pięknie wykonana książka

Pięknie wykonana książka, idealne odwzorowanie kolorów, solidnie wykonana oprawa, bardzo starannie docięty akryl na okładce. Całość wyglada profesjonalnie i elegancko. Prosty i intuicyjny kreator, bardzo szybki czas realizacji, solidnie zapakowane na czas transportu.

4. helmikuuta 2026

Bardzo dziękujemy! 😊
Cieszymy się, że jakość wykonania, kolory i szybkość realizacji spełniły Twoje oczekiwania 📖✨

Świetne doświadczenie

Zupełnie inny papier, niż się spodziewałam - dużo lepsza jakość wydruku. Zdecydowanie pamiątka na lata. Piękna okładka skórzana.

28. tammikuuta 2026

Bardzo dziękujemy 😊
Cieszymy się, że jakość papieru i piękna okładka skórzana zrobiły tak dobre wrażenie 📖✨

Wydruki fine art

Tym razem zamawiałem wydruki fine art na większym formacie z wymagającą kolorystyką.
Wszystkie wydruki wyglądały tak jak na komputerze przy soft-proofingu. Żadnych uwag nie mam.
Wykonanie i dostawa jak zwykle perfekcyjna. Towar zapakowany mistrzowsko i dostarczony na czas.

2. maaliskuuta 2026

Prawie super ..

Gdyby nie ostanie zamówienie dałabym pięć gwiazdek.. Fotoksiążki są piękne, staranne, dobrej jakości, trwałe, z wiernym odwzorowaniem kolorów.. Ostatnia fotoksiążka niestety z wadą ( projekt sprawdzałam, jest OK): za bardzo ścięta dolna krawędź, zdjęcia prawie straciły ramkę, a szkoda ...

2. maaliskuuta 2026

Znakomita jakość

Znakomita jakość! Jedyny problem to transport do Polski - wykonujecie zamówienie w ciągu jednego dnia, a przesyłanie trwa ponad tydzień.

26. helmikuuta 2026

Poczta Polska zgubiła mi paczkę

Todo bien. Recibí el paquete

25. helmikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Saal Digital Polska

Bardzo przepraszamy za tę sytuację! Zgubienie paczki przez Pocztę Polską jest bardzo nieprzyjemnym doświadczeniem i rozumiemy Pana/Pani frustrację. Prosimy o odpowiedź na naszą prośbę Trustpilot, aby nasz zespół mógł skontaktować się z Panem/Panią bezpośrednio i znaleźć najlepsze możliwe rozwiązanie. Przepraszamy jeszcze raz za niedogodności!

Album przepiękny

Album przyszedł przepiękny! Świetne odwzorowanie kolorów, wysoka jakość samego albumu i nadruku. Jest co dźwigać, bo z szkłem z przodu jest dość ciężki, ale dzięki temu robi fenomenalne wrażenie. Polecam!

21. helmikuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Bardzo dobrej jakości fotoksiążka…

Bardzo dobrej jakości fotoksiążka wykonana z dużą dbałością i szczegóły. Doskonała jakość drukowanych zdjęć bardzo dobrej jakości materiały wykończeniowe. Szybka wysyłka i realizacja zamówienia zgodnie z wytycznymi.

18. helmikuuta 2026

Trustpilot-kokemus

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin