3,2

2 tähteä
1 tähti

Saanut 1/5 tähteä

Luft&miljö i skellefteå ab

Varning för företaget Luft & Miljö i skellefteå AB (Niklas Bränn).

Köpte en luftvärmepump via dom med montering (panasonic hz25xke) i januari 2023.
5 januari monterades pumpen upp och redan den 28 februari så tog jag kontakt Niklas angående pumpen då jag kände att den inte levererade som den borde.
Han kom förbi och kollade pumpen och sa att pumpen fungerade som den skulle.

15 juni så togs nästa kontakt med Niklas då vatten rinner från pumpen ner för väggen(innerdelen). Runnit under hela natten.
Vilket såklart resulterade i en förstörd vägg som var nyrenoverad.
Niklas kom då förbi och gjorde felsökning.
Efteråt skickades ett sms från honom till mig för det stod ”Problemet fixat
Veckad slang som blev som ett vattenlås
Glöm inte att rengöra filtren med jämna mellanrum”.
Alltså inget nämner han om väggen som blivit förstörd.
Så kontakt tas åter igen med Niklas om skadan.
Svaret blir, kontakta försäkringsbolag ditt.
Tar kontakt med Niklas än en gång efter detta och meddelar att han måste gå via sitt försäkringsbolag då det varit fel på monteringen av pumpen.
Några veckor går och ingen återkoppling av Niklas sker. Så än en gång tar jag kontakt med honom om skadan.
Svaret blir denna gång att en besiktningsman ska komma efter semestrarna/sommaren.
Snabbspolat till december, inte ett ord har hörts från Niklas och ingen besiktningsman har dykt upp.
2 januari i år så ger pumpen upp totalt redan vid -23 grader, totalt stendöd. Kommer varken luft eller värme från pumpen.
Kontaktar omedelbart Niklas och får till svar att dom inte jobbar när det är kallt.
2,5 vecka senare så kontaktar jag Niklas igen då det varit plusgrader i en vecka men ingen har dykt upp för att kolla på pumpen.
Svaret blir att dom och deras samarbetspartner har haft problem med deras värmepumpar.

Torsdag den 18 planerar Niklas att komma för att komma på pumpen.
Då jag vet att svaret kommer bli att pumpen fungerar som den ska så tar jag tillfället i akt och sätter igång övervakningskameran i sovrummet där innerdelen sitter.

Niklas ställer då pumpen på 30c via dosan till pumpen.
Men det han inte vet är att kort därefter så ställer jag om pumpen via telefonen till 21c.
Så under hela tiden Niklas ”felsöker” pumpen så är den ställd på mellan 19 och 21c utan hans vetskap.
(Finns massvis med skärmdumpar samt videomaterial av alltihop)
Niklas lämnar sedan efter ett tag utan att ta kontakt.
Så kontakt måste åter igen tas med Niklas för att få reda på vad som händer med pumpen.
Svaret blir som förväntat ”den fungerar som den ska”. Och där fick jag alltså han på bluffen.
Ringer kort därefter upp honom och förklarar att jag fått honom på film och hur jag gjort för att helt enkelt sätta dit honom.

Han blir såklart ställd och vägrar erkänna detta trots videobevis. Han nämner ord som taskig, att det inte var snällt mot honom osv.
Säger att vi inte kommer någon vart och att han tänker släppa detta. (Alltså inte göra något åt pumpen). Påpekar att det är bara att han antingen reparerar pumpen eller byter ut den mot en som fungerar.
Samtalet avslutas med att han lovar att komma ut dagen efter alltså den 19 och kolla igen.
Dagen går och ingen dyker upp och inget meddelande.

Idag lördag 20de kommer då alltså Niklas in på mitt arbete och med har han sin fru.
Där vräker både frun och Niklas ur sig hur dum i huvet man är och att det måste vara något fel på en med mera…. Och att han tänker komma och slita ut pumpen och inte ersätta med någon ny.

Så en stor varning för detta företag! Videor på hela händelsen finns tillgängligt på begäran samt skärmdumpar på sms/bilder. Även inspelning av samtal.

18. tammikuuta 2024
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin