Skolan misslyckades helt med att hjälpa till med LIA (praktik) och nämnde inte heller någonstans i kursbeskrivningen det var meriterande att ha körkort på utbildningen som jag valde för att exempelvis... Näytä lisää
Tietoja yrityksestä KYH
Yrityksen kirjoittama
Sveriges största yrkeshögskola inom samhällsbyggnad
KYH erbjuder eftergymnasiala YH-utbildningar inom samhällsbyggnad, IT, teknik och ekonomi. Vi är allra störst inom samhällsbyggnad, men vi tillhör även en av Sveriges 10 största yrkeshögskolor.
Utbildningar skapade med branschen
En examen från KYH är för många starten på en ny framgångsrik karriär med spännande uppdrag och bra utvecklingsmöjligheter.
Våra utbildningar är utformade med branschen för att möta arbetsmarknadens behov. De är utvecklade för att ge dig precis den kompetens som företagen behöver, både nu och i framtiden.
Vårt erbjudande
"Utbildningar för en hållbar karriär och framtid!"
Utöver branschnära program och kurser erbjuder vi våra studerande det lilla extra för att lyckas med sina studier och i karriären.
• Karriärprogram
• Jämställdhet på schemat
• Mentorprogram inom bygg och anläggning
Våra YH-utbildningar (program och kurser) är kostnadsfria och CSN-berättigade. Vi erbjuder även avgiftsbelagda, digitala Upskill & Reskill-kurser för företag och privatpersoner.
Välkommen att läsa mer om KYH!
YH-utbildningar YH-kurser UPSKILL & RESKILLYhteystiedot
Årstaängsvägen 31 (huvudkontor), 117 43, Stockholm, Ruotsi
- www.kyh.se
Utbildningar
Bra lärare som hjälpte mig hela vägen…
Bra lärare som hjälpte mig hela vägen oavsett vad jag behövde hjälp med.
En utbildning som förbereder för arbetslivet
Jag är väldigt nöjd med mina studier på KYH. Utbildningen har varit relevant, praktisk och gett mig kunskaper som känns användbara i arbetslivet. Lärarna har varit engagerade och hjälpsamma, och jag uppskattade särskilt kopplingen till branschen genom projekt och praktik. Jag känner mig väl förberedd inför nästa steg i karriären.
Ingen hjälp med LIA/Praktik
Skolan misslyckades helt med att hjälpa till med LIA (praktik) och nämnde inte heller någonstans i kursbeskrivningen det var meriterande att ha körkort på utbildningen som jag valde för att exempelvis få LIA.
Bra skola med grymma lärare
Handledaren vill verkligen att man ska klara sig och hjälper/ stöttar en under hela resan. Även lärarna var grymma och trevliga.
Ytligt upplägg, korta lektioner och inget stöd med LIA
Min upplevelse av utbildningen på KYH var tyvärr inte särskilt positiv. Lektionerna kändes ofta väldigt ytliga och mycket av ansvaret för lärandet lades på självstudier hemma. Det var endast en fysisk träff i veckan, och den leddes ofta av en lärare som mest läste snabbt från ett PDF‑ eller PowerPoint‑material och verkade vilja avsluta så fort som möjligt.
Den enda lektionen per vecka skulle egentligen pågå från 09:00 till 16:30, men många gånger slutade den redan före 12:00. Det gjorde att man som student inte fick den undervisningstid man blivit utlovad eller förväntade sig.
Om du hoppas att skolan ska hjälpa dig med LIA/praktikplats kommer du tyvärr bli besviken. Jag upplevde noll stöd från skolan i den processen. Det enda svar man fick var i princip samma varje gång: “arbetsmarknaden är tuff just nu…” — utan någon konkret hjälp eller vägledning.
Jag tycker att KYH skulle kunna förbättra utbildningen genom att erbjuda mer engagerad och djupgående lärarledd undervisning, använda schemalagd tid på ett bättre sätt och ge verkligt stöd till studenter som söker LIA.
Behöver en seriös programledare
Behöver en seriös programledare. Behöver mogna och bättre lärare, inte bara dem unga och billiga. Behöver mer lektioner på plats.
Jag tog nyligen examen från UX-design
Jag tog nyligen examen från utbildningen och har blandade känslor i efterhand. Jag upplevde att mycket av innehållet blev upprepande och att det kanske inte riktigt fanns tillräckligt med material för 1,5 års studier plus praktik.
Ordningen på vissa kurser kändes också konstig, exempelvis fick vi kursen i digitala verktyg väldigt sent trots att vi behövde använda verktygen genom hela utbildningen. Kvaliteten på utbildarna varierade också mycket.
Själva skolans lokaler kändes dessutom ganska slitna och ofräscha. T.ex mögel i kylar och det saknades ofta tvål på toaletterna.
Det som känns mest missvisande är dock hur arbetsmarknaden presenterades när vi började. Då sades det finnas ett stort behov av UX-designers, men idag har även erfarna UX-designers svårt att få jobb eftersom marknaden är väldigt mättad.
Snålt och avskalat
Snålt och avskalat. Det märks att vinst till Academedia är det viktigaste.
KYH Anywhere innebär EXTREMT lite lektionstid med lärare vilket påverkar det du lär dig negativt. Välj en annan skola!
Smidig digital utbildning och lätt…
Smidig digital utbildning och lätt tillgängligt studie material. Bra föreläsningar med kompetenta föreläsare /utbildare.
Allt såg bra ut från själva början
Allt såg bra ut från själva början, men all prat om att ni kan höra av er direkt om de tär problem, vi är här för er. Sen många gånger när vi skulle börja en kurs så fanns det ingen lärare, eller att läraren helt plötsligt har slutat, oerfarna lärare som läser direkt från power Point presentationen, lärare som inte esvarar när man mailar. Uppgifter som är ioppoierade från andra kurser utan att ens försöka redigera och anpassa för våran kurs. Och mm.
Lite blandad kvalitet på lärare
Lite blandad kvalitet på lärare, men överlag en bra skola.
Saattaa käyttää tekoälyn apua vastauksissaLue lisää
Flipped classroom presenterades som ett…
Flipped classroom presenterades som ett alternativ studiesätt till att närvaro på all lektioner med förinspelade lektioner som sedan gås igenom under lektionstid.
Detta är långt från den faktiska studieupplevelsen där nästan allt material kräver deltagande på lektionstid och inget förinspelat material finns tillgänglig för att klara av kurserna.

Vastaus yritykseltä KYH
ge ärliga åsikter gällande…
ge ärliga åsikter gällande arbetsmarknaden. mer än 75% av de som tog examen i min klass EI2023 Göteborg Kyh har idag inte jobb i deras områden, trotts detta fortsätter ni marknadsföra dessa program.

Vastaus yritykseltä KYH
Dialog med utbildningsledning samt…
Dialog med utbildningsledning samt lärare var mycket bra. Upplägget var bra i och med att det var pedagogiskt och tydlig röd linje. Kriterier för att uppnå mål var också tydliga.

Jätte bra utbildning
Jätte bra utbildning. Dock så tycker jag skolan borde ha ett ansvar att ordna så alla fick en LIA plats då rätt många i klassen inte lyckats få en plats. De fick istället en digital LIA vilket inte är samma. Annars så är det en bra utbildning att gå.

Extremt dålig utbildning
Extremt dålig utbildning, det hela kändes väldigt oseriöst. (UX-design)