Banner for KYH

KYH Arvostelua 42

TrustScore 2.5/5 tähteä

2,7

Saanut 1/5 tähteä

Skolan misslyckades helt med att hjälpa till med LIA (praktik) och nämnde inte heller någonstans i kursbeskrivningen det var meriterande att ha körkort på utbildningen som jag valde för att exempelvis... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

1. Vocational School One
  2. Aikuiskoulutus

Tietoja yrityksestä KYH

Yrityksen kirjoittama

Sveriges största yrkeshögskola inom samhällsbyggnad

KYH erbjuder eftergymnasiala YH-utbildningar inom samhällsbyggnad, IT, teknik och ekonomi. Vi är allra störst inom samhällsbyggnad, men vi tillhör även en av Sveriges 10 största yrkeshögskolor.

Utbildningar skapade med branschen

En examen från KYH är för många starten på en ny framgångsrik karriär med spännande uppdrag och bra utvecklingsmöjligheter.

Våra utbildningar är utformade med branschen för att möta arbetsmarknadens behov. De är utvecklade för att ge dig precis den kompetens som företagen behöver, både nu och i framtiden.

Vårt erbjudande

"Utbildningar för en hållbar karriär och framtid!"

Utöver branschnära program och kurser erbjuder vi våra studerande det lilla extra för att lyckas med sina studier och i karriären.

• Karriärprogram

• Jämställdhet på schemat

• Mentorprogram inom bygg och anläggning

Våra YH-utbildningar (program och kurser) är kostnadsfria och CSN-berättigade. Vi erbjuder även avgiftsbelagda, digitala Upskill & Reskill-kurser för företag och privatpersoner.

Välkommen att läsa mer om KYH!

YH-utbildningar YH-kurser UPSKILL & RESKILL

• Årstaängsvägen 31 (huvudkontor), 117 43, Stockholm, Ruotsi

• www.kyh.se

Utbildningar

Just nu är många av våra YH-utbildningar öppna för ansökan. Sök nu!

2,7

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Saanut 5/5 tähteä

En utbildning som förbereder för arbetslivet

Jag är väldigt nöjd med mina studier på KYH. Utbildningen har varit relevant, praktisk och gett mig kunskaper som känns användbara i arbetslivet. Lärarna har varit engagerade och hjälpsamma, och jag uppskattade särskilt kopplingen till branschen genom projekt och praktik. Jag känner mig väl förberedd inför nästa steg i karriären.

Ingen hjälp med LIA/Praktik

Skolan misslyckades helt med att hjälpa till med LIA (praktik) och nämnde inte heller någonstans i kursbeskrivningen det var meriterande att ha körkort på utbildningen som jag valde för att exempelvis få LIA.

Saanut 1/5 tähteä

Ytligt upplägg, korta lektioner och inget stöd med LIA

Min upplevelse av utbildningen på KYH var tyvärr inte särskilt positiv. Lektionerna kändes ofta väldigt ytliga och mycket av ansvaret för lärandet lades på självstudier hemma. Det var endast en fysisk träff i veckan, och den leddes ofta av en lärare som mest läste snabbt från ett PDF‑ eller PowerPoint‑material och verkade vilja avsluta så fort som möjligt.

Den enda lektionen per vecka skulle egentligen pågå från 09:00 till 16:30, men många gånger slutade den redan före 12:00. Det gjorde att man som student inte fick den undervisningstid man blivit utlovad eller förväntade sig.

Om du hoppas att skolan ska hjälpa dig med LIA/praktikplats kommer du tyvärr bli besviken. Jag upplevde noll stöd från skolan i den processen. Det enda svar man fick var i princip samma varje gång: “arbetsmarknaden är tuff just nu…” — utan någon konkret hjälp eller vägledning.

Jag tycker att KYH skulle kunna förbättra utbildningen genom att erbjuda mer engagerad och djupgående lärarledd undervisning, använda schemalagd tid på ett bättre sätt och ge verkligt stöd till studenter som söker LIA.

1. toukokuuta 2026
Saanut 3/5 tähteä

Jag tog nyligen examen från UX-design

Jag tog nyligen examen från utbildningen och har blandade känslor i efterhand. Jag upplevde att mycket av innehållet blev upprepande och att det kanske inte riktigt fanns tillräckligt med material för 1,5 års studier plus praktik.

Ordningen på vissa kurser kändes också konstig, exempelvis fick vi kursen i digitala verktyg väldigt sent trots att vi behövde använda verktygen genom hela utbildningen. Kvaliteten på utbildarna varierade också mycket.

Själva skolans lokaler kändes dessutom ganska slitna och ofräscha. T.ex mögel i kylar och det saknades ofta tvål på toaletterna.

Det som känns mest missvisande är dock hur arbetsmarknaden presenterades när vi började. Då sades det finnas ett stort behov av UX-designers, men idag har även erfarna UX-designers svårt att få jobb eftersom marknaden är väldigt mättad.

Snålt och avskalat

Snålt och avskalat. Det märks att vinst till Academedia är det viktigaste.

KYH Anywhere innebär EXTREMT lite lektionstid med lärare vilket påverkar det du lär dig negativt. Välj en annan skola!

Oma-aloitteinen arvostelu
Saanut 2/5 tähteä

Allt såg bra ut från själva början

Allt såg bra ut från själva början, men all prat om att ni kan höra av er direkt om de tär problem, vi är här för er. Sen många gånger när vi skulle börja en kurs så fanns det ingen lärare, eller att läraren helt plötsligt har slutat, oerfarna lärare som läser direkt från power Point presentationen, lärare som inte esvarar när man mailar. Uppgifter som är ioppoierade från andra kurser utan att ens försöka redigera och anpassa för våran kurs. Och mm.

12. toukokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Flipped classroom presenterades som ett…

Flipped classroom presenterades som ett alternativ studiesätt till att närvaro på all lektioner med förinspelade lektioner som sedan gås igenom under lektionstid.

Detta är långt från den faktiska studieupplevelsen där nästan allt material kräver deltagande på lektionstid och inget förinspelat material finns tillgänglig för att klara av kurserna.

8. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä KYH

Flipped classroom hos oss innebär att de studerande förbereder sig inför lektionerna genom digitalt material, för att sedan arbeta mer fördjupat under den lärarledda tiden. Metodiken innebär inte att den egna instuderingen ska, eller kan, ersätta lektionerna, även om vissa skillnader kan förekomma beroende på utbildning. Vi beklagar att kommunikationen inte varit tillräckligt tydlig gällande detta.

Vi tar med oss dina synpunkter kring hur detta har kommunicerats för att utveckla vårt arbete i att tydliggöra det pedagogiska upplägget för våra studerande. Tack för att du delar med dig!

Saanut 1/5 tähteä

ge ärliga åsikter gällande…

ge ärliga åsikter gällande arbetsmarknaden. mer än 75% av de som tog examen i min klass EI2023 Göteborg Kyh har idag inte jobb i deras områden, trotts detta fortsätter ni marknadsföra dessa program.

Vastaus yritykseltä KYH

Vad tråkigt att höra din upplevelse efter examen. Vi arbetar nära branschen och tar fram våra utbildningar tillsammans med företag utifrån kompetensbehoven på arbetsmarknaden, både nu och på några års sikt. Därefter ansöker vi om starter till Myndigheten för yrkeshögskolan, som beviljar vilka YH-utbildningar som får bedrivas i Sverige. Behovet av kompetens är en av de viktigaste faktorerna i deras beslut.

Samtidigt kan förutsättningarna ändras snabbt, exempelvis vid konjunktursvängningar, vilket kan påverka efterfrågan under utbildningens gång. Vi håller tummarna att det vänder inom kort, och önskar dig stort lycka till i framtiden!

Slöseri med tid

Vastaus yritykseltä KYH

Vad tråkigt att höra. Har du möjlighet får du gärna återkomma med feedback till din utbildningsledare eller regionchef. Det hjälper oss att bli bättre. Kontaktuppgifter finns här:

Tack för att du delade dina synpunkter!

Allting va perfekt!

Hej Najib!

Vad glada vi blir att höra att du är nöjd med dina studier hos oss. ☺️
Vi önskar dig all lycka framåt!

Saanut 5/5 tähteä

Dialog med utbildningsledning samt…

Dialog med utbildningsledning samt lärare var mycket bra. Upplägget var bra i och med att det var pedagogiskt och tydlig röd linje. Kriterier för att uppnå mål var också tydliga.

Hej Kim!

Vad kul att höra att du är nöjd med utbildningen och våra lärare. ☺️

Tack för att du delar med dig och stort lycka till framåt! 🚀

Saanut 4/5 tähteä

Jätte bra utbildning

Jätte bra utbildning. Dock så tycker jag skolan borde ha ett ansvar att ordna så alla fick en LIA plats då rätt många i klassen inte lyckats få en plats. De fick istället en digital LIA vilket inte är samma. Annars så är det en bra utbildning att gå.

1. heinäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä KYH

Tack för din feedback – vad roligt att höra att du är nöjd med utbildningen.

Vi förstår din synpunkt kring LIA och att en digital lösning inte alltid upplevs som likvärdig. LIA är en viktig del av utbildningen och vi arbetar kontinuerligt med våra branschkontakter för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

Vi tar med oss dina synpunkter i vårt fortsatta arbete. Tack för att du delar med dig!

Extremt dålig utbildning

Extremt dålig utbildning, det hela kändes väldigt oseriöst. (UX-design)

1. toukokuuta 2025

Hej Anna!

Det är tråkigt att höra att utbildningen inte motsvarade dina förväntningar. Vår ambition är att erbjuda utbildningar med hög kvalitet och tydlig koppling till arbetslivet. Vi tar gärna emot din feedback för att kunna utveckla utbildningen – kontakta din utbildningsledare eller regionchef. Kontaktuppgifter hittar du på https://kyh.se/kontakta-oss/.

Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Utbildning utan framtid

Utbildning utan framtid

7. elokuuta 2025

Vastaus yritykseltä KYH

Det är tråkigt att höra att du upplever utbildningen så. Våra utbildningar tas fram i nära samarbete med branschen för att möta aktuella och framtida kompetensbehov, men tyvärr så kan ett snabbt skiftande konjunkturläge påverka anställningsbarheten. Förhoppningsvis vänder detta snart.

Vi önskar dig lycka till framåt!

KYH

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin