har väntat på ett nytt inloggningskort i över två månader ,noll intresse från banken att lämna ut ett nytt kort úrdåligt varit kund i över 20 år.mycket dåligt gjort av banken. Anita
Därför är priset på Handelsbanken B tokigt Kursgapet mellan Handelsbankens A- och B-aktier är rekordstort. En olycklig mix av indexfonder, svårighet att blanka, stiftelser i ägarlistan och omedvetna... Näytä lisää
nytt inlogg tack
Lämnar Handelsbanken efter 50 år som…
Lämnar Handelsbanken efter 50 år som kund. Idag beslöt vi oss för att lämna Handelsbanken och lägga vårt bolån i Skandia istället. Allt för 75 kr...jag bryr mig såklart inte om 75 kr, men principen, att banken tycker det är värt att släppa oss som kund för den struntsumman är rätt talande för hur storbankerna behandlar sina bolånekunder. Deras vinst var ju bara 8,2 miljarder första kvartalet 2026, så förstår att de måste hålla i pengarna.
Av erfarenhet att varit kund på andra…
Av erfarenhet att varit kund på andra banker, som jag dock inte var nöjda med, så blev jag nyfiken på vad handelsbanken hade att leverera till sina kunder, det första för mig som ny kund, var deras oerhörda kunskap att snabbt kunna sätta sig in i mina ärenden på ett mycket proffsigt sätt, jag inte tidigare upplevt, de såg nästan igenom mig ich formade mina önskemål precis som jag ville, personalen bjuder verkligen på sug själv och uppstår det några frågetecken eller oklarheter, så finns de till för mig tills detta är löst, prata om proffs och kamrater anda där de verkligen ger sig tid, för kunden, just det lilla extra som jag många gånger annars saknat i andra banker!
Boring bank and just okay. Nothing is good.
Boring bank. Nothing is good. Just okay. No service.
Handelsbanken har varit mitt livs bästa…
Handelsbanken har varit mitt livs bästa bankupplevelse. I 30 år har jag bemöts med respekt och vänlighet. Jag är övertygad om att det lokalkontor man tillhör är helt avgörande för upplevelsen. Tack Sollentuna.
I strongly do not recommend this bank
Over two months trying to open a basic bank account, four branch visits, endless paperwork, and no result. The procedures were opaque, inconsistent, and unnecessarily bureaucratic, making an already stressful relocation much harder.
As a result, I was unable to receive my first salary on time. Despite being legally employed and paying taxes in Sweden, I was treated with distrust and a lack of respect.
The values this bank advertises do not match reality. I strongly do not recommend this bank, especially for newcomers, researchers, or international professionals.
Dåligt bemötande och okunskap hos personalen
Otroligt dåligt bemötande när man ringer och vill boka tid för möte för att få information och hjälp. Det enda handläggarna gör är att hänvisa till e-tjänster. Vidare är kunskapen hos de som svarar i kundtjänsten under all kritik. Jag kan inte rekommendera Handelsbanken i Norrtälje.
Kundtjänsten behöver mer personal
Kundtjänsten behöver mer personal. Telefonkön är orimligt lång +30 plus minuter, går att likställas med Försäkringskassans.
Simon Peterson Handelsbanken! Vilken stjärna!
Simon Peterson Handelsbanken! Vilken stjärna!
Idag har jag fått bästa tänkbara hjälp från en supergo och jätteduktig kille på Handelsbanken.
Jag ringde från Halmstad och han sitter nog i Linköping, om jag hörde rätt.
Denne Simon var det proffsigaste jag pratat med på väldigt länge.
Tyvärr är det i dagsläget inte självklart när man ringer upp.
I min ålder, 73 år, kan det ofta vara enklast att gå in på ett bemannat bankkontor.
Om man hittar något vill säga.
Frågade killen vad han och hans chef heter.
Han heter Simon Peterson och hans chef heter Helen.
Måste bara få tala om hur nöjd jag är.
Vilken kille.
Inte bara proffsig, han har en underbar humor också. Ingenting var besvärligt. Han var bara hjälpsam och fixade mer än vad jag tänkt mig, när jag ringde upp. Ringde om ETT ärende och fick löst minst fem. Vilken lättnad att få prata med en person som är villig att svara på hur många frågor som helst.
Då menar jag hur dumma som helst också!
Simon Peterson - Du har gjort min dag!
Tusen tack för din omtanke och din ovärderliga hjälp.
Varmaste tack från
Lotta Larsson i Halmstad
Hoppas Helene ger dig lönelyft!!
En bank bland andra, inte uslare, inte bättre
Inte ens säkert att detta är den officiella Handelsbanken profilen på Trustpilot, men i vilket fall, Handelsbanken är väl inte så mycket sämre än andra Nordiska banker, de är alla legaliserade gangsters, även kallade banksters. De säger sig finnas där för dig, men drar undan mattan för dig när du behöver dem. Så har alla banker verkat i alla tider. Minimal service för vanligt folk, såvida du inte är mångmiljonär - då kommer de uppvakta dig (för att sno åt sig dina pengar).
Kundservice är fruktansvärd
Kundservice är fruktansvärd! Personalen på telefonservice saknar kompetens och säger helt olika saker, oftast felaktigt information eller kan inte säga något. När jag och min sambo ringde och frågade om ett ärende fick vi två helt olika svar, och inget stämmer. Vi fick gå till kontoret och det var så struligt innan de kunde lösa det. Detta har hänt minst två tillfällen, många samtal och flera dagars ledtid krävs det för enkla ärenden
Låter en hellre lida ekonomisk skada…
Låter en hellre lida ekonomisk skada istället för att göra rätt för sig.
De hade av misstag registrerat ett pantbrev på min fastighet och begärde att jag skulle betala 60000 kr för att flytta det.
Det gjorde att jag inte kunde sälja min fastighet. Är inte ens kund i banken, i den här gisslansliknande situationen.
besöker mitt Handelsbankskontor
besöker mitt Handelsbankskontor, och ska som vanligt använda terminalerna som finns uppställda, döm om min förvåning; dom är borttagna!??
frågar personalen bakom disken om varför, svaret löd: "Nä det är ändå ingen som använder terminalerna"..
HALÅÅÅ ÄR DET NÅN HEMMA??
JAG använder terminalerna!!!!! detta är såå dåligt, så mycket MOT kundservice!!!
tycker även att vissa i personalen verkar lite dryga i sitt sätt mot kunderna.
Nu byter jag nog bank!
Värdelöst stenålders bank. Dom gör inget att hjälpa, snarast tvärtom!
Dom gör (snarast inget) allt för att undvika att öppna ett konto för ny kund! En kontoret skickar till annat för att slippa hjälpa kunden. En säger att har skickat ansökan till närmsta kontoret men när kommer man på plats då har dom inte mottagit något. Istället för att lösa problemet och kommunicera internt väljer manager att börja om med ansökan på nytt med at skicka ansökan via posten (2 veckor väntetid) andra gången! Värdelös. Stenålders bank som rekommenderas ej!
En gammelbank som är gammal på riktigt
Extremt bakåtsträvande bank som inte har hängt med i digitaliseringen. Vilken bank kräver att man ska komma in till ett bankkontor för att göra en större överföring? Dålig kundtjänst också som är väldigt vaga och nedlåtande när man försöker få hjälp. Kommer byta bank så fort jag kan.
Priset blev Handelsbanken B…
Därför är priset på Handelsbanken B tokigt
Kursgapet mellan Handelsbankens A- och B-aktier är rekordstort. En olycklig mix av indexfonder, svårighet att blanka, stiftelser i ägarlistan och omedvetna privatpersoner ligger bakom.
Storägaren Fredrik Lundberg har varit med förr och kan sitta på lösningen.
Tar obefintligt ansvar mot kunder
Tar obefintligt ansvar mot kunder, avsäger sig allt ansvar.
Går inte boka ett personligt möte
Går inte boka ett personligt möte. Först måste man fylla i en massa blanketter. Innan de ens kan boka en tid. Har jobbat med kundtjänst länge och det är så här man gör när man inte vill ha någon kundkontakt.
Generellt otrevlig ton har haft mitt privat konto med lånen här länge men de senaste 10 åren har det blivit katastrof varje gång jag måste ha med dem att föra blir man bara ledsen och frustrerad undvik denna banken.
Skall nu se över en flytt för både mig och föreningarna jag har där. Tänkte lägga mitt företagskonto men bara i de första två mailen från dem så förstod jag att de nog inte vill ha mer kunder.
Undvik denna politiskt vinklade bank!
Undvik denna politiskt vinklade bank! Handelsbanken, som jag varit kund hos sedan länge, borde lägga mindre tid på att vara politiskt vinklade och lägga mer resurser på att fixa alla buggar i sin app. Gamla siffror visas så man kan aldrig lita på att siffrorna i appen stämmer - man tvingas gå in via deras hemsida med usel UI. Men Handelsbanken verkar lägga alla resurser på att vara politiskt aktiva numera, där vi bl.a. ser Anna Hedenmo (som Handelsbanken nyligen gav en fantastiskt fin position) som som gått ut och uttryckt förakt mot högerpolitik i DN. En bank ska vara politiskt neutral, inte gå och ut smutskasta halva svenska befolkningen. Jag byter bank till en annan som lägger resurser på att vara en bra bank med en välfungerande app istället för att lägga all sin fokus på smutskastning av politik.