VARNING! De tog 5 889 kr för 1,5 timmars "närvaro" och ca 30 minuters effektivt arbete. Arbetet bestod i rengöring av ett frånluftsdon och fläkthjulet i köksfläkten! Allt var ren arbetskostnad!! VIL... Näytä lisää
VARNING! Det här är ett företag som lurar framför allt äldre människor med att de MÅSTE godkänna Eld&Vents tjänster - vilket naturligtvis inte är sant. Sedan kommer notan på flera tusen kronor.... Näytä lisää
Eld och vent fixade min imkanal och köksfläkt, jag blev nöjd med ett otroligt bra arbete utfört av hampus en ung och trevlig och rolig tekniker som rensade hela röret och fixade min fläkt. Nu drar den... Näytä lisää
Detta är ett blufföretag. De ringer äldre och säger att de är i området och kan komma förbi att rensa fläkten sedan ringer de och gör samma sak med avloppen. De har ringt vår 80-åriga mor. Skickar sed... Näytä lisää
Yrityksen tiedot
Yrityksen kirjoittama
Vi rensar och rengör ventilationskanaler, imkanaler, spisfläktar, samt servar luftvärmepumpar, Detta resulterar en hälsosammare inomhusmiljö, samtidigt som det sparar energi, minskar slitage och förebygger fuktskador. Frånluftsventilation: Påbyggnad av smuts/damm påverkar flödena i ventilationssystemet, vilket leder till sämre flöden som ger negativa effekter, såsom ökad fukthalt, vilket i förlängningen kan leda till mögelbildning. Mindre luft passerar i systemet och ventilationsfläktarna får arbeta hårdare för att få luften att cirkulera. Konsekvensen är sämre inomhusklimat, högre energiförbrukning och mer slitage på utrustningen. En ventilationsrengöring är viktigt för att få ett funktionsdugligt och driftsäkert ventilationssystem vilket minskar risken för hälsoproblem/skador på fastighet. Vi rekommenderar en 3-5 årig intervall för rengöring av frånluftsventilationen, vi kommer generellt vart fjärde år och kontrollerar om behovet finns. Imkanal/spisfläkt: Imkanalen är den ventilationskanal som transporterar bort matos från spisen, i spisfläkten samlas mycket fett och smuts, vilket kan leda till imkanalsbrand som är direkt livsfarlig om den sprider sig, framför allt i lägenheter/radhuslängor. Rengöring kan behövas oftare om det steks/friteras mycket mat. Ansvaret ligger sedan 2004 på fastighetsägaren för att spisfläkt och imkanal blir rengjord och kontrollerad. Du kan dock överlåta dessa uppgifter till oss, vi håller då koll på intervallerna och ser över skötseln av din spisfläkt och imkanal. Vi rekommenderar en 1-3 årig intervall gällande rengöring av imkanalen, vi kommer generellt ut vart annat år och kontrollerar om behovet finns.
Anläggarvägen 32, 13644, Haninge, Ruotsi
- 0200257500
- info@eldochvent.se
- www.eldochvent.se
Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin
Jag blev uppringd av Joakim som frågade…
Jag blev uppringd av Joakim som frågade hur länge sedan vi hade gjort rent ventilationskanalerna i huset och i röret ovanför fläkten. Det var länge sedan och efter kvinnan hade varit och gjort rent så fungerar fläkten i köket som den gjorde när den var ny. Toppen!
De var hos mig och gjorde ett väldigt…
De var hos mig och gjorde ett väldigt bra jobb med avloppen!
Noggranna hjälpsamma och mycket kunnig…
Noggranna hjälpsamma och mycket kunnig personal och kundservice.
Bra och smidig service
Bra och smidig service. kommer att använda mig av dom nästa år igen.
Mycket bra service och rengöring av min…
Mycket bra service och rengöring av min imkanal samt frånluften i badrumen! Tack så himla mycket!
Blev uppringd av en trevlig kvinna som…
Blev uppringd av en trevlig kvinna som sa att dom var i området och skulle göra rent, var lite tveksan till det men det gick bra och fint blev det i kanalerna!! Super jobb
Mycket bra!
Mycket bra!
Supersnabba, väldigt enkla och smidiga att ha att göra med över telefon och Email. Effektivt och snabbt arbete, med bra resultat. 5/5.
Bra arbete
Min far bokade in detta men jag tog emot dom då han inte kunde vara hemma. Noggrant gjort och ett bra bemötande! Rekommenderas
Tack för ett kanon arbete !
Väldigt duktiga och pålitliga
Väldigt duktiga och pålitliga.
Toppbetyg!
Hade ett besök utav Eld & Ventilation…
Hade ett besök utav Eld & Ventilation och vill bara säga att bemötandet jag fick var både ödmjukt och trevligt , samt att jobbet blev välgjort.
Tack!
Tycker de gjorde ett fantastiskt arbete…
Tycker de gjorde ett fantastiskt arbete med att spola våra avlopp.
Vi hade stopp i köksavloppet, de kom samma dag och löste problemet samtidigt som de informerade om hur vi ska undvika problemen i framtiden.
Väldigt missnöjd
Väldigt missnöjd. Får räkning på 1695:- för 5 minuters ”jobb”. De körde upp en kvast med bara några strån i min svärmors köksfläkt, sen var de klara 😡.
Hon var mycket besviken efteråt, kände sig lurad.
Ringde och ljög om att de hade varit…
Ringde och ljög om att de hade varit hos oss och rensat avloppet för ett år sedan och att det var dax igen. Sanningen är att de ringde för ett år sedan men då sade jag nej till deras tjänster. När jag frågade om det är ett lagkrav att rensa avloppen fick jag svävande svar. Jag bokade ingenting men fick ändå en bokningsbekräftelse på mailen att de skulle komma dagen efter. När de ville boka tjänsten per telefon frågade de inte om jag ville ha den. De frågade bara om jag var hemma på måndag kl. 16.00 så att de kunde komma. Mitt råd är att lägga på luren om de ringer och inte ge dom din mailadress.
Se upp för dessa
Se upp för dessa! Kom för att fixa ventilation hos min 86-åriga mor utan överenskommelse.
Skum taktik
Jag fick ett samtal när jag knappt var vaken. Jag sa att behövde veta mer och då sa hon att hon skulle skicka ett Mail. Då kommer det en bokningsbekräftelse! Jag har försökt maila tillbaka och be dem att ta bort bokningen. Jag har inte fått ett pris för detta.
Har tidigare haft med företaget att göra då de rensade imkanaler. Ett jobb på 10 minuter som de tog hutlöst betalt för
Onödiga insatser via telefon
Ringer upp min mor på telefon, hon är 93 år. Lurar på henne en onödig avloppsrensning som redan är gjord. Lämnar inga anmärkningar, så som det andra seiösa bolaget gjort. (Ett avlopp t ex mkt rostigt). Har heller inte tagit hand om alla avlopp enl. beskrivning som lämnats efteråt. Undrar om de ens genomfört spolningen? Oseriöst! När jag upprörd pratade med en av medarbetarna efteråt blev jag otrevligt bemött. Ingen föståelse för att detta hade blivit fel på flera sätt. FY!
Ringer äldre och utger sig för att gör…
Ringer äldre och utger sig för att gör tjänster som de måste beställa. Ringde min svärmor och sa att hon måste låta dem spola avloppsrören för 2900 Kr pga lagkrav. Blev sedan uppringd av en person som skulle komma och spola, vi sa att det inte ska spolas och då skrek han upprepade gånger "Hotar ni mig", "Hotar ni mig". Dessutom får inte avloppsrören spolas pga att de renoverats och om de ska underhållas ska det göras av ett specifikt företag annars bryts den 30-åriga garantin.
Vi har polisanmält.
Se även på svt.se lokalt Örebro en artikel om företaget och hur de lurar äldre. De är anmälda till konsumentverket 19 gånger.
(Får inte lägga länkar här)
Skickar sms och erbjuder sina…
Skickar sms och erbjuder sina fullkomligt onödiga tjänster.
Kollat upp företaget Allabolag punkt SE. Här finns kontaktuppgifter och deras resultat.
Vill ni slippa problem, undvik kontakt med Eld & Ventilation i Sverige AB.
Tjatar sig till samtal
Blir uppringd av tjatig man som ej vill ge sig utan skall komma på besök av ventilation han gav sig inte men ja avbokar via mail tydligen är de ute efter äldre personer men jag elak kärring slapp besök. Det finns ingen lag på att det skall besiktigas vart 3 år