1. Autovakuutusyhtiö

Yrityksen kirjoittama

CarGarantie is een van de belangrijkste gespecialiseerde verzekeraars van garantie- en reparatiekostenverzekeringen voor nieuwe en gebruikte voertuigen in Europa.

3,3

1 tähti

On vastannut 100 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 2 viikon sisällä

Een correcte afhandeling

Zorgt voor een correcte en snelle afhandeling. Lees het contract aandachtig door: het gaat om een verzekering die handelt volgens de contractuele voorwaarden. De verkopende dealer is en blijft altijd de garantiegever.

1. lokakuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

De NedZeer slechte ervaring met CarGarantie en Jan Bogerterlandse vertegenwoordiging van…

De Nederlandse vertegenwoordiging van de Duitse firma CG Car-Garantie Versicherungs-AG wordt geleid door een Belgisch duo. Eén persoon verzorgt de e-mailafhandeling, de ander neemt de telefonische contacten voor zijn rekening. Telefonisch contact opnemen blijkt echter lastig: na twee keer het antwoordapparaat te hebben doorlopen, wordt de verbinding automatisch verbroken. Bovendien is het bedrijf slechts bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Wanneer men uiteindelijk iemand te spreken krijgt, verloopt het gesprek zakelijk en weinig klantvriendelijk. Er wordt direct naar het kenteken gevraagd en als klant krijg je nauwelijks de kans om uit te spreken.

Tijdens het eerste contact werd mij duidelijk gemaakt dat de autoverkoper de garantieverlener is en niet CarGarantie. CarGarantie neemt uitsluitend de schadeafhandeling over. In mijn geval ging het om autobedrijf Jan Bogert.
Hoewel de dealer zelf een verzekering bij CarGarantie had kunnen afsluiten, wordt dit afgewenteld op de klant. Met andere woorden: de dealer koopt zijn eigen risico af, terwijl de klant de premie betaalt.

Mijn claim betrof een defecte motor die vervangen moest worden. Volgens mij was de schade veroorzaakt door een additief dat bij een onderhoudsbeurt aan de olie was toegevoegd. Vanaf het begin heb ik dit duidelijk aangegeven.
Toch moest ik, op verzoek van CarGarantie, twee afzonderlijke onderzoeken laten uitvoeren door de Seat-dealer, omdat het eerste rapport volgens hen onvoldoende zou zijn. Kosten: circa €700.

Vervolgens werd ook nog een externe expert ingeschakeld voor laboratoriumonderzoek van de olie. Dit traject duurde weken langer dan gepland omdat het oliemonster zoekgeraakt bleek te zijn.

Nadat de uitslag van het olieonderzoek binnen was, had men nog twee weken nodig om tot een eindrapport te komen.
Na negen weken werd de claim uiteindelijk afgewezen. Ik heb mij daarna niet meer op de inhoudelijke afwijzing gericht, maar wel mijn ongenoegen uitgesproken over de trage, omslachtige en kostbare manier van afhandelen. Helaas was hierover geen constructief gesprek mogelijk; CarGarantie bleef erbij dat zij een “deftig rapport” (deugdelijk rapport) nodig hadden om een claim te kunnen beoordelen. Daarbij werd zelfs gesuggereerd dat de kosten van het olieonderzoek op mij verhaald zouden kunnen worden.

Op mijn verzoek om de uitkomst van het olieonderzoek te mogen ontvangen, zodat ik de schade eventueel elders kon verhalen, werd niet ingegaan. CarGarantie gaf aan dat het rapport hun eigendom was en dat ik daar geen recht op had.

Later liet men per e-mail weten dat het rapport bovendien geen waarde had, omdat de gegevens van de gebruikte olie en additief zouden ontbreken. Opmerkelijk genoeg waren die gegevens wél door mij aan de externe expert verstrekt. Nog opmerkelijker is daarom dat de weinig zeggende uitkomst van het onderzoek wel als een “deftig rapport” is gebruikt om mijn claim af te wijzen.
Voor deze “service” betaal je als klant €695. De dealer heeft geen last van de claim en wordt volledig ontzien, terwijl de consument blijft zitten met kosten, onnodige vertraging en frustratie.

Mijn advies: wees voorzichtig met autohandelaren die samenwerken met CarGarantie. Een betrouwbare verkoper heeft doorgaans een BOVAG-keurmerk en neemt zijn garantie- en serviceverplichtingen serieus, in plaats van deze af te kopen ten koste van de klant.

Tot slot nog dit: Autobedrijf Jan Bogert profileert zich als BOVAG-dealer en zegt BOVAG-garantie te bieden. Mijn ervaring leert helaas dat dit in de praktijk niet zo is.

6. lokakuuta 2025

Beste heer Wicherink

We begrijpen dat het schadegeval voor u een vervelende situatie is geweest. Toch willen wij enkele belangrijke punten verduidelijken.

Uw claim werd op 4 augustus 2025 per e-mail ingediend. De diagnose wees op metaalgruis in de motor en een verstoorde distributiesynchronisatie, met als advies om de motor te vervangen.
Omdat het schadebeeld niet eenduidig was, hebben we herhaaldelijk verzocht om een duidelijke technische onderbouwing.
Het onderhoud aan uw voertuig werd uitgevoerd door Kwik-Fit. De factuur vermeldde het gebruik van Mobil Super 3000 Formula V 0W20 en een Liqui Moly Additief Set Benzine, die volgens uw eigen verklaring per vergissing aan de olie werd toegevoegd.
De motor vertoonde defecten na slechts 700 km.
Op basis van de diagnose van de Seat-dealer werd vastgesteld dat de olie een afwijkende kleur had en mogelijk onvoldoende smering bood. Daarom werd op 18 augustus een onafhankelijke expert aangesteld. De olieanalyse liep vertraging op doordat het staal verloren ging. Er was bovendien geen nieuw staal beschikbaar, enkel gebruikte olie.

Gedurende het hele traject bent u door ons op de hoogte gehouden van de voortgang. Er is nooit gecommuniceerd dat u zou moeten betalen voor ons onderzoek. Wel hebben we u geadviseerd om, indien u juridische stappen tegen Kwik-Fit wenst te ondernemen, een eigen volledig onderzoek te laten uitvoeren op eigen initiatief en kosten.

We willen benadrukken dat CarGarantie geen aansprakelijkheid kan aanvaarden voor eventuele fouten of handelingen van derden, zoals het onjuist gebruik van additieven door het onderhoudsbedrijf.

We vertrouwen erop dat u hiervoor begrip heeft.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 16.00 uur.
Omdat onze garanties gekoppeld zijn aan het kenteken van uw voertuig, vragen onze medewerkers bij contact steeds naar deze informatie. Zo kunnen we uw dossier snel en correct raadplegen en u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Uw CarGarantie-team

Saanut 4/5 tähteä

Goede communicatie is het halve werk

In mijn geval heb ik zowel via de mail als telefonisch kontakt gezocht met medewerkers van de verzekering. Ik snap dat ze kritisch zijn op (dure) reparaties. Ik heb de situatie kunnen uitleggen en kon een afspraak maken met een dealer. Alle communicatie tussen verzekering en garage steeds gefaciliteerd. Bij de start van de werkzaamheden nog een video-inspectie om te laten zien dat de werkzaamheden ook daadwerkelijk werden uitgevoerd.
Door wederzijds inzicht in de procedure kon ik zorgen voor een goede offerte en ook factuur. Met de toezegging dat de reparatie conform verzekeringsvoorwaarden wordt vergoed het gevoel dat het goed komt.

24. heinäkuuta 2025

Beste heer,

Hartelijk dank voor uw uitgebreide review.
We appreciëren het enorm dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen.

We wensen u nog veel rijplezier en veilige kilometers toe.

Bovenverwachting.

Uiteindelijk is CarGarantie mij heel netjes te goed gekomen met problemen met de tweedehands auto.

Zorg er voor dat je goed het contract leest en dat de dealer die je auto repareert op de juiste manier communiceert naar CarGarantie.

14. heinäkuuta 2025

Beste heer,

Hartelijk dank voor uw positieve feedback.
We zijn blij te horen dat u tevreden bent over de afhandeling van uw dossier.

We wensen u nog veel veilige kilometers toe.

Positieve ervaring

Ik had een probleem met mijn nieuwe (tweedehands) wagen en las hier allemaal negatieve reviews. Dat stelde me in eerste instantie niet bepaald gerust. Het tegendeel bleek waar want zonder rompslomp kon ik het (dure) stuur laten vervangen. De garagehouder regelde alles en ik hoefde niks te betalen.

21. toukokuuta 2025

Beste heer Bruinsma,

Heel erg bedankt voor uw review.

We waarderen het dat u de tijd heeft genomen om uw positieve ervaring te delen.

We wensen u nog veel rijplezier toe.

Saanut 1/5 tähteä

Slechte service alles bij de klant neerleggen.

Ik had bij dit bedrijf mijn motor in garantie, echter nadat het contract verlopen was heb ik geen brief gehad zodat ik deze kon verlengen.toevallig attendeerde mijn dealer mij dat ik em nog een keer kon verlengen. MAAR HELAAS want we waren nu 1,5 maand verder en men zegt bij contact nee meneer wij hebben een brief gestuurd dus helaas pech zoek het maar uit niks coulance enz... erg jammer dat men zo omgaat met trouwe klanten .ik sluit wel af bij anwb garantplan.

1. marraskuuta 2024

*buitengewoon* slechte garantie.

update 16/10-24 naar aanleiding van de reactie van cargarantie: de werkwijze van deze firma is als volgt. als klant krijg je (als het meezit, was in mijn geval niet zo) een kolossale lijst te zien met onderdelen die wel onder de garantie vallen. dat is een handige truc, want zelfs een autoprofessional ziet op deze manier wel een onderdeel over het hoofd. een onderdeel van de truc is het geven van verschillende namen aan onderdelen: u noemt het roetfilter, maar hetzelfde onderdeel heet ook wel dieselpartikelfilter of denoxkatalysator. op die manier kan je als klant een garantie niet op waarde schatten en is het dus misleiding.
overigens is het inschakelen van de acm maar het begin van de stappen die ik zet, en via updates op deze review en op andere kanalen maak ik alles openbaar. ik sta nog steeds open voor een aanbod van uw kant, maar kennelijk kiest u voor een andere weg.
——————————-
update 12/10-24: inmiddels heb ik dit bedrijf gemeld bij de ACM. het zou mooi zijn als iedereen met een slechte ervaring dat doet.
——————————-
update 11/10-24
beste stephanie, mijn klacht hierover (gisteren ingediend) werd binnen anderhalf uur afgewezen onder verwijzing naar de voorwaarden. Deze voorwaarden zijn echter onredelijk: een klant mag ervan uitgaan dat bij het aangaan van een dergelijke overeenkomst extreem dure reparaties zoals deze in ieder geval gedekt zijn.
u kunt in uw eigen systemen vast wel zoeken op mijn achternaam om de zaak te bekijken. ik verwacht van u vandaag nog per mail een redelijk aanbod, zo niet ga ik deze praktijken melden bij de bevoegde instanties en via juridische weg de koop ervan ongedaan maken.
————————————————
*buitengewoon* slechte garantie.
tweedehands auto gekocht, en na nog geen drie maanden een adblue-storing. reparatie kost bijna 2500 euro, waarvan het overgrote deel niet is gedekt. adblue, dus na een foutmelding heb je nog 1100 km en daarna start je auto niet meer. drie maanden na aankoop, auto rijdt niet meer, garantie dekt niets, u zoekt het zelf maar uit. dit riekt naar oplichting.

10. lokakuuta 2024

Update 16/10-24:
Geachte heer Vallenduuk,

Het spijt ons dat u een slechte ervaring heeft gehad. We begrijpen uw teleurstelling. We konden uw contractnummer achterhalen en we hebben de zaak onderzocht. Zoals we u al hebben geïnformeerd, wordt het defecte onderdeel (roetfilter) niet gedekt door uw verzekering. We hebben verschillende verzekeringscontracten met een specifieke dekking. Daarin staat duidelijk omschreven welke onderdelen verzekerd zijn. Helaas valt het roetfilter daar niet onder.

Uw CarGarantie feedbackteam

____

Hallo Mr Vallenduuk

Stuur mij uw verzekeringsnummer naar het volgende e-mailadres: feedback@cargarantie.com
Ik zal met plezier uw verzoek bekijken en u zowel persoonlijk als in deze recensie een antwoord geven.
Stephanie van het Feedback Team

Saanut 1/5 tähteä

Autoverzekering CarGarant - Pas op!

Deze verkering/verzekeringsmaatschappij kan en wil op geen enkele manier duidelijkheid geven over wat er precies gedekt is binnen hun verzekeringen.

Men neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor hun producten.

Sluit hier geen verzekering af en/of koop geen auto waar deze verzekering bij wordt aangeboden!!!

5. elokuuta 2024

Hallo,

Hartelijk dank voor uw feedback. De onderdelen die door onze verzekering worden gedekt, staan vermeld in de verzekeringsdocumenten. Gelieve uw contractnummer en een beschrijving van het probleem naar feedback@cargarantie.com te sturen. We zullen er dan naar kijken en contact met u opnemen.

Met vriendelijke groeten,
Het CarGarantie-feedbackteam.

Saanut 1/5 tähteä

Verzekering die niks vergoed!

Eigenlijk zou ik liever geen enkele ster geven.
Dit is een maatschappij die er alles aan doet om de schade opgelopen binnen de garantieperiode niet te moeten vergoeden.
In juni 2023 heb ik een wagen aangekocht bij HUK Autowelt in Düsseldorf. Indien er iets binnen de periode van een jaar voorviel kon ik beroep doen op CG Car garantie.
Eind april 2024 heb ik problemen met mijn LCD scherm. Tijdens het rijden ging het opeens flikkeren en dan ging het uit. Naar een BMW garage geweest en bleek dat het scherm stuk is.
Wat blijkt het scherm zou niet in de polis zitten volgens telefonisch contact. Dus een verzekering waarbij de belangrijkste stukken van je wagen uitgesloten zijn.
De garage weigert ook tussen te komen.
Dit zal beslecht worden in de rechtbank!

Edit: navigatiescherm valt niet noodzakelijkerwijs onder de verzekering… ik sta dus even ver..

29. huhtikuuta 2024

Hallo Lino,
Stuur me je verzekeringsnummer naar: feedback@cargarantie.com zodat ik de omvang van je verzekering kan controleren. Een scherm op een navigatiesysteem of radio valt niet noodzakelijkerwijs onder de verzekering, maar ik wil dit graag voor je controleren. Als je geen verzekeringsbewijs meer hebt, kan ik je een kopie sturen en natuurlijk kun je dit laten controleren door een juridisch adviseur.
Groeten
Sascha van Feedback
-vertaald met deepl-
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Bewerken: stuur je verzekeringsnummer ter verificatie naar: feedback@cargarantie.com

Saanut 1/5 tähteä

Mijn slechtste ervaring met een bedrijf.

Bedrijf doet er alles aan om het zo veel mogelijk uit te stellen en om hun langs hun eigen voorwaarden te glippen. Voorbeelden hiervan zijn; niet reageren, van telefoonlijn naar telefoonlijn sturen, later terugkomen, niet opdagen(te laat) bij expert afspraken, vergoeden van bepaalde percentages en het niet nakomen van beloftes. Telefonisch alleen maar hele asociale mensen gesproken, helaas niet één iemand gesproken die netjes was en echt wilde helpen. Voor autobedrijven zelf - werk niet samen met dit bedrijf want uiteindelijk komen de klanten toch terug bij jou.

Op de mail zijn ze wat beter bereikbaar - Alleen moet je niet vies zijn van een paar reminders sturen. Je kan een heel verhaal typen met informatie en als super professionele antwoord alleen "oke" ontvangen zonder enige handtekening, aanhef etc. Het is best wel slikken tegenover een bedrijf die misbruik maakt van een consument welk haar recht wil opeisen.

Alles hierboven is nog zacht uitgedrukt.

25. heinäkuuta 2023

Beste Tarkan Duran,
Sascha van het Feedback Team

Saanut 1/5 tähteä

Garantie is een woord wat ze net in hun…

Garantie is een woord wat ze net in hun woordenboek hebben, 2 dingen defect al bij aankoop dekking gekregen via het bedrijf waar we de auto kochten, occasion check laten doen blijken dus een rem aanliep en schoongemaakt moest worden, tevens de kleppendeksel pakking lekte iets, eerst doorgeven wat de problemen waren en de opmerking gekregen als ze de reparatie uitvoeren even een offerte laten maken, direct na het inzending een mail terug gekregen geen garantie van remmen schoonmaken dit zat er niet in en pakkingen ook niet wat een oplichters wel meer dan 700 euro reparatie kosten zelf moeten ophoesten, wees gewaarschuwd!!!!

Je een antwoordt je weet pas als je met een auto rijd of er iets mee is, daarom heb je deze verzekering afgesloten, wederom een zeer slecht verhaal.

6. helmikuuta 2024

Hallo Erik van Turnhout,
Stuur mij uw verzekeringsnummer naar het volgende adres: feedback@cargarantie.com
Ik zal de zaak controleren en contact met je opnemen. Houd er rekening mee dat pakkingen of schoonmaakwerkzaamheden niet worden gedekt door de verzekering/garantie.
Sascha van het feedback team
-deze tekst is gemaakt met een vertaalprogramma-

Beste mijnheer van Turnhout,

Bedankt voor het garantienummer.
Zoals u in uw Trustpilot-review schreef, waren de defecten al aanwezig op de dag van aankoop.
Daarom raden we u aan contact op te nemen met de verkopende dealer voor het indienen van eventuele garantieclaims.

Volgens artikel 2 van de verzekeringsovereenkomst zijn wij niet aansprakelijk voor schoonmaakwerkzaamheden en pakkingen.

Sascha van het feedback-team

Zeer goed geholpen

Zeer goed en fijn geholpen, had persoonlijk contact met Marc van den Berg. heeft mij uitstekend te woord gestaan en alles geregeld.

20. marraskuuta 2023

Hallo Dorine Wouters,
heel erg bedankt voor je goede feedback en dat je de tijd hebt genomen om ons te beoordelen.
Sascha van het feedback team

Saanut 4/5 tähteä

Ik ben tevreden met het aanbod

Ik ben tevreden met het aanbod. Vorige week ging ik naar de website om meer te weten te komen over de dienst, de persoon met wie ik sprak was vriendelijk en behulpzaam. Ik denk dat ik CarGarantie vaker zal gebruiken.

3. huhtikuuta 2023

Vastaus yritykseltä CarGarantie Benelux

Bedankt voor uw positieve feedback.
Groetjes van Sascha Feedback Team

Saanut 1/5 tähteä

Pas een auto aangeschaft (6weken oud)

Pas een auto aangeschaft (6weken oud)
Problemen met de nokkenasversteller. Omdat de BOUTEN van de nokkenas niet onder de garantie vallen word het niet vergoed. Dit grapje gaat mij nu €1500 kosten. Hier ga ik nog zeker achterna als advocaat van beroep zijnde. Ze zijn er niet zomaar van af :)

2. elokuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Pas op, dit is geen garantie

Pas op als je een auto met Cargarantie koopt. Het klinkt ideaal, maar veel dealers werken al niet meer samen met Cargarantie ivm slechte ervaringen en waarschuwde mij hier voor. Dit betekent dus dat je alles zelf voor moet schieten. Dat is leuk als je GTE versnellingsbak defect is @+/-10k euro Ook diagnose wordt in eerste instantie niet vergoed, alleen de daadwerkelijke reparatie met een heleboel uitzonderingen zoals koppeling e.d.
Ook is dit geen garantie, meer een soort beperkte verzekering waarmee de handelaar onder de garantie uit denkt te komen.

Nooit meer.

11. heinäkuuta 2022
Saanut 5/5 tähteä

Zojuist contact gehad met cargarantie over een kapot moduul voor de bediening van de electrische stoel, de auto kan bij de dealer gerepareerd worden, geen problemen mee gehad, netjes te woord gestaan en direct toestemming gekregen!

24. marraskuuta 2021

CarGarantie dekking ?

Een BMW 4 serie met 6 maanden CarGarantie comfort bij Henk van Hout auto's gekocht. Na 1,5 maand kom ik erachter dat ik een defect heb aan de elektrische achterklep van de auto. Deze opent en sluit niet meer.

Ik heb telefonisch contact gezocht met CarGarantie. De technische dienst heeft mij uitgelegd dat ik de auto voor diagnose naar een officiële garage moest brengen. Waarop ik een afspraak heb gemaakt, met een BMW garage.
Deze BMW garage had mij al geïnformeerd uit ervaringen dat CarGarantie een verzekerings- partij is die er alles aan zal doen om deze dekking niet na te komen en enkel uit is op het innen van de premie.Daarom willen ze dat ik garant sta als opdrachtgever, Ik ben hiermee akkoord gegaan. De diagnose die gesteld is door de BMW garage is dat: "beide spindels van de achterklep aandrijving vervangen dienen te worden" hierbij is een offerte meegestuurd aan CarGarantie. Kosten diagnose 45 euro voor eigen rekening.

CarGarantie heeft de BMW garage een brief per email gestuurd dat deze reparatie niet onder de dekking valt en komt dus niet in aanmerking voor vergoeding. Hierbij verwijst CarGarantie naar de garantie bepalingen van de overeenkomst, waarin zij een limitatieve lijst hebben opgenomen van onderdelen die onder garantie vallen (zie hun website) ondanks het feit dat alle vergrendelingen zijn opgenomen staat de dekking voor de achterklep spindels (aandrijving) niet expliciet vernoemd ...... dus wordt het niet gedekt.

Het kan toch niet waar zijn dat een defecte achterklep niet onder de dekking valt (wel de achterklep slot), wat mijn inziens een wezenlijk belangrijke functie van een auto is. Dit lijkt mij een zeer onredelijke kwestie.

Ik heb via de mail een verzoek gedaan om deze kwestie nogmaals te beoordelen.
Ik zal deze review aanpassen bij gunstig tegen bericht van CarGarantie, mbt het dekken van de kosten van het defect onder garantie en/of coulance.
Ryan

23. maaliskuuta 2020

Geen garantie bij Cargarantie

Recent heb ik een auto aangeschaft bij autobedrijf Auto Mooij. Op deze auto zat nog een garantiepakket Comfort voor 4 maanden.
Er bleek iets mis te zijn binnen 1 maand na aanschaf van de auto met de luchtvering.
Het autobedrijf verwees mij voor de garantie naar Cargarantie tbv de garantie.
Dit bedrijf kwam met de opmerking dat problemen met de ophanging niet vallen onder de garantie.
Ofwel; een uitgebreid garantiepakket zonder garantie.
Ik zou dus nooit meer een auto aanschaffen op deze manier.

EDIT:
Via de BMW dealer kwam ik te weten dat zij geen facturen meer naar CarGarantie sturen maar direct aan de klant factureren omdat dit bedrijf hun rekeningen niet zou betalen.

14. joulukuuta 2018
Oma-aloitteinen arvostelu

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin