3,1

2 tähteä
1 tähti

Saanut 5/5 tähteä

Klantvriendelijk en betrouwbaar

Voor ons is het een paar uur rijden naar Autobedrijf Jan Bogert B.V. Bij binnenkomst eerst even naar het toilet gegaan. Daarna stond de koffie klaar. Een duidelijke app waarin 3 kentekens uitgezocht konden worden van Tesla's die we wilden zien. Daar zat niet bij wat we zochten. We kregen van Jan een goed advies en hij haalde een andere uit de voorraad op het terrein. Nog niet schoongemaakt of gepoetst maar dan kun je ook goed zien hoe de auto eruit ziet en hoe de vorige eigenaar er mee om gegaan is. We hadden er zoveel vertrouwen in dat we zelfs geen proefrit hebben gemaakt.
Op de afhaaldag stond de auto ons al toe te glimmen. De administratie werd snel en efficiënt geregeld. Ook nu weer koffie en een warme ontvangst. Een rondje gereden met goede uitleg en daarna tevreden naar huis.
Vriendelijke mensen, eerlijk verhaal. Ik heb er alle vertrouwen in! Warm aanbevolen!

27. maaliskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Be careful when buying a car from this…

Be careful when buying a car from this dealership. According to the seller, the car was supposed to be accident-free and have original paint. However, after driving about 1000 kilometers one way to see the vehicle, it turned out that one of the fenders had been repainted and filled with body filler.

The seller tried to convince me that even new cars can have parts repaired with filler, which sounded like an excuse rather than an explanation. There was no attempt to offer any compensation or take responsibility—only claims that they didn’t know and hadn’t checked the car.

I do not recommend buying a car from this place.

1. maaliskuuta 2026

Zeer slechte ervaring met CarGarantie en Jan Bogert

De Nederlandse vertegenwoordiging van de Duitse firma CG Car-Garantie Versicherungs-AG wordt geleid door een Belgisch duo. Eén persoon verzorgt de e-mailafhandeling, de ander neemt de telefonische contacten voor zijn rekening. Telefonisch contact opnemen blijkt echter lastig: na twee keer het antwoordapparaat te hebben doorlopen, wordt de verbinding automatisch verbroken. Bovendien is het bedrijf slechts bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Wanneer men uiteindelijk iemand te spreken krijgt, verloopt het gesprek zakelijk en weinig klantvriendelijk. Er wordt direct naar het kenteken gevraagd en als klant krijg je nauwelijks de kans om uit te spreken.

Tijdens het eerste contact werd mij duidelijk gemaakt dat de autoverkoper de garantieverlener is en niet CarGarantie. CarGarantie neemt uitsluitend de schadeafhandeling over. In mijn geval ging het om autobedrijf Jan Bogert.
Hoewel de dealer zelf een verzekering bij CarGarantie had kunnen afsluiten, wordt dit afgewenteld op de klant. Met andere woorden: de dealer koopt zijn eigen risico af, terwijl de klant de premie betaalt.

Mijn claim betrof een defecte motor die vervangen moest worden. Volgens mij was de schade veroorzaakt door een additief dat bij een onderhoudsbeurt aan de olie was toegevoegd. Vanaf het begin heb ik dit duidelijk aangegeven. Toch moest ik, op verzoek van CarGarantie, twee afzonderlijke onderzoeken laten uitvoeren door de Seat-dealer, omdat het eerste rapport volgens hen onvoldoende zou zijn. Kosten: circa €700.

Vervolgens werd ook nog een externe expert ingeschakeld voor laboratoriumonderzoek van de olie. Dit traject duurde weken langer dan gepland omdat het oliemonster zoekgeraakt bleek te zijn.
Nadat de uitslag van het olieonderzoek binnen was, had men nog twee weken nodig om tot een eindrapport te komen.

Na negen weken werd de claim uiteindelijk afgewezen. Ik heb mij daarna niet meer op de inhoudelijke afwijzing gericht, maar wel mijn ongenoegen uitgesproken over de trage, omslachtige en kostbare manier van afhandelen. Helaas was hierover geen constructief gesprek mogelijk; CarGarantie bleef erbij dat zij een “deftig rapport” (deugdelijk rapport) nodig hadden om een claim te kunnen beoordelen. Daarbij werd zelfs gesuggereerd dat de kosten van het olieonderzoek op mij verhaald zouden kunnen worden.

Op mijn verzoek om de uitkomst van het olieonderzoek te mogen ontvangen, zodat ik de schade eventueel elders kon verhalen, werd niet ingegaan. CarGarantie gaf aan dat het rapport hun eigendom was en dat ik daar geen recht op had.

Later liet men per e-mail weten dat het rapport bovendien geen waarde had, omdat de gegevens van de gebruikte olie en additief zouden ontbreken.
Opmerkelijk genoeg waren die gegevens wél door mij aan de externe expert verstrekt. Nog opmerkelijker is daarom dat de weinig zeggende uitkomst van het onderzoek wel als een “deftig rapport” is gebruikt om mijn claim af te wijzen.

Voor deze “service” betaal je als klant €695. De dealer heeft geen last van de claim en wordt volledig ontzien, terwijl de consument blijft zitten met kosten, onnodige vertraging en frustratie.

Mijn advies: wees voorzichtig met autohandelaren die samenwerken met CarGarantie. Een betrouwbare verkoper heeft doorgaans een BOVAG-keurmerk en neemt zijn garantie- en serviceverplichtingen serieus, in plaats van deze af te kopen ten koste van de klant.

Tot slot nog dit: Autobedrijf Jan Bogert profileert zich als BOVAG-dealer en zegt BOVAG-garantie te bieden (zie Bovag site). Mijn ervaring leert helaas dat dit in de praktijk niet zo is.

5. lokakuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Jan Bogert maakt slechte reputatie van autobedrijven toch weer waar.

Recent heb ik bij Jan Bogert een Peugeot 5008 gekocht. Na aflevering bleek dat een voor ons vrij essentieel accessoire dat expliciet op de optielijst in de advertentie vermeld stond, en niet direct 'zichtbaar' is (namelijk adaptieve cruisecontrol) niet aanwezig te zijn. Het autobedrijf wil hier geen verantwoordelijkheid voor nemen en zegt dat we beter hadden moeten opletten. Kijk uit voor dit bedrijf, service tot aan de deur (en niet verder).

17. tammikuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin