Zeer goede communicatie van begin tot…
Zeer goede communicatie van begin tot einde installatie. Van verkoper ter plaatse - offerte - planning en installatie.
Ze sturen aan factuur alvorens ze langs willen komen in garantie. het was effectief een garantieprobleem, ik heb nooit meer mijn geld teruggezien !
De technische ondersteuning is een "ramp". We begrijpen niet dat een firma die zich zelf respecteert niet investeert in beter technisch personeel. Na plaatsing van thuisbatterijen werkten deze niet. 8 uren zoekwerk ter plaatse dan alles onafgewerkt achtergelaten voor maar liefst 14 dagen. Uiteindelijke hebben we zelf het probleem moeten oplossen, dank zij onze eigen kennis.
Het lijkt ook of iedereen in zijn eigen cocoon werkt en intern wordt er blijkbaar ook niet tussen de verschillende diensten samengewerkt. Het enige wat wel vlot werkt is de fakturatie, die laat niet op zich wachten
Alles is supervlot verlopen. Proffesionele aanpak en alle info en uitleg uitvoerig gekregen. Alles was tip top in orde en proper werk. Zeker aan te bevelen firma!
Batterijen aangekocht via groepsaankoop Prov W-Vl. zeer tevreden zowel qua adm opvolging, afspraken als uitvoering.
Ook de levering en plaatsing 2 stekker-zonnepanele verliep perfect, alles hiervoor verliep hiervoor wel in het engels. Geen probleem.
Alle uitvoerders ervaren als echte vakmensen .
Enkele weken geleden hebben we een thuisbatterij laten instalerer. Ze werkt niet .Na drie weken verschillende mails en telefoons is er iemand komen kijken . Hij geeft er aan gewerkt maar nog altijd werkt het niet. Nogmaals gebeld. Depersoon die we moesten hebben was er niet. Gevraagd wanneer het eindelijk eens opgelost zal zijn . De mevrouw was zeer onvriendelijk. Wel na drie dagen de rekening gehad. .
Het begint al bij de eerste installatie, waar Advenso de zonnepanelen verkeerd plaatst omdat ze het verkeerde plaatsingsmateriaal hadden meegebracht. Pure onkunde en slechte voorbereiding.
Pas na twee maanden komen ze terug om dit zogezegd “recht te zetten”. Wat blijkt? De panelen worden opnieuw verkeerd geplaatst, ditmaal niet volgens de afspraak met de verkoper. Het resultaat: zonnepanelen die in elkaars schaduw liggen, met verlies aan opbrengst tot gevolg.
Na contact hierover word je simpelweg afgewimpeld met de mededeling dat “alles nu correct ligt”. Geen interesse in feiten, geen oplossingen, geen verantwoordelijkheid. Terwijl ze dit duidelijk zelf zo hadden uitgetekend en hadden doorgestuurd in de offerte
Alsof dat alles nog niet volstaat, loop ik ook mijn premie mis door een fout in het door Advenso opgemaakte schema. Een fout die volledig bij hen ligt, maar waarvan ik de financiële gevolgen draag.
Samengevat:
❌ slechte voorbereiding
❌ foutieve installatie (meermaals)
❌ afspraken niet nagekomen
❌ panelen in schaduw
❌ premie verloren
❌ nul communicatie en nul verantwoordelijkheid
Advenso is het schoolvoorbeeld van hoe het NIET moet. Absoluut te vermijden.
Van begin tot het eind zeer aangename en duidelijke communicatie. Vriendelijke en bekwame installateurs en zeer propere plaatsing!
Van in het begin hadden wij een zeer goed gevoel tijdens de intake gesprekken met collega Laurent. Heel professioneel advies gekregen en heel dankbaar voor de sturing naar de correcte keuze!
Het plaatsen van de installatie werd door heel bekwame en vriendelijke installateurs gedaan. Er waren 2 hickups maar die werden onmiddellijk en met directe telefonische communicatie rechtgezet. Ik vind het persoonlijk altijd veelzeggend over een bedrijf als er eens iets misgaat hoe het daarmee omgaat, en Avenso heeft hier perfect en correct gehandeld.
Heel aangenaam contact ook met Brent.
Overall echt heel tevreden en ik zou Advenso dan ook warm aanbevelen vanuit mijn persoonlijke ervaring!
Plaatsing is goed, verlopen, maar ow wee als er iets misgaat. Het wandtoestel begon te lekken. Ik heb ze gecontacteerd en kreeg nadien een factuur in de bus. Ze rekenen dan voor de interventie enorm veel aan. 5 minuten werk voor een herstelling, bijna 40 euro! Verplaasingskosten 100 euro! En dat terwijl het toestel in garantie was...Dieven zijn het!
De organisatie bij Advenso is een ramp! Telkens als ik hen een mail stuurde bleef een antwoord uit, geen enkele keer was er een antwoord via email. Bij het telefoneren was er meestal geen antwoord, je komt in een wachtrij en na verloop van tijd wordt de verbinding verbroken. Erg frustrerend! Het was enkel bij een fysiek bezoek krijg je echte antwoorden...
Vandaag zijn we super goed geholpen door de firma Advenso voor onze thuisbatterij.
Vanaf het eerste contact tot de installatie, verliep alles vlot en professioneel.
De installateur was vriendelijk en nam zijn tijd om alles duidelijk uit te leggen.
We zijn heel tevreden en raden Advenso zeker aan .
Ik liet mijn zonnepanelen installeren in 2017. De verkoper was aangenaam, zoals de meeste verkopers zijn maar hij straalde vertrouwen uit. Het team die de installatie deed, was in orde. Vriendelijk, aangenaam en de installatie verliep vlekkeloos. De garantie deed het hem voor mij. Echter had ik, dom van mij, de kleine lettertjes niet gelezen. In oktober 2023 zijn mijn zonnepanelen uitgevallen en kreeg ik hier geen melding van, waardoor ik per toeval pas achter kwam eind december. Ik heb toen Advenso gecontacteerd. De uitleg gegeven. Ze hebben toen op afstand 1 en ander geprobeerd. Het lukte niet. Ik kreeg toen het voorstel dat ze zouden langskomen en de installatie zouden bekijken voor 600€. 150€ transportkosten (forfait voor West Vlaanderen terwijl ze op 20km liggen. Ik had een firma dichtbij genomen om zo’n kosten uit te sparen) en de rest werkuren (2) voor 3 personen. Indien minder werk, werd het bedrag aangepast, indien meer werk verhoogd. Mijn broer die veel in het buitenland werkt als elektricien vroeg me of ik de stekker al had uitgetrokken en opnieuw had aangesloten. Ik had al op alle knopjes gedrukt maar dit nog niet. Op dat moment draaide mijn analoge meter terug achteruit, heel even. Toen ik dat meldde, contacteerden ze Enphase en was het binnen de kortste keren hersteld. Ik had ze ondertussen al gecontacteerd via het e-mail adres van de Enphase app. Die konden mij ook niet helpen. Ik heb toen een review geschreven voor Enphase waarop ik onmiddellijk een reactie kreeg, een ander e-mail adres en een n° waar ik sneller mee geholpen zou worden en ze mij echt wel hielpen. Het was toen ondertussen februari. 600€ uitgespaard dus. Maar wel meer dan 600€ extra betalen aan elektriciteitsverbruik. Toen ik vroeg wie dat zou betalen wezen Enphase en Advenso met de vinger naar elkaar.
Echter het jaar erop, in 2024, eind oktober vielen ze opnieuw uit. Deze keer kreeg ik gelukkig wel een verwittiging op 0/11/24. Opnieuw contacteerde ik Advenso maar die waren in verlof. Ik contacteerde daarop het e-mail adres die mij wel geholpen had de vorige keer. Helaas konden ze vanop afstand deze keer niets voor mij doen lieten ze me na veel heen en weer mailen weten op 07/01/25. Tussen mijn emails en de antwoorden van Advenso zat telkens een ruime week. Ik liet ze op 07/01/25 zelf weten dat Enphase niets kon doen vanop afstand. Uiteindelijk is een ploeg gekomen op 22/01/25. Vermoedelijk zonder zelf te mailen met Enphase, had dit nog langer geduurd. De ploeg zei dat er niets aan de installatie was, dat de omvormers zo proper waren, dat ze precies nieuw waren. De dakwerkers zeiden dat ze op blokjes lagen en dat het waarschijnlijk daardoor was omdat er geen stof of water is kunnen insijpelen. Uiteindelijk hebben ze enkel het bakje die de signalen ontvangt dichter bij de zekeringskast geplaatst waar de zekering voor de panelen zit. Dit werd mij door de werkmannen meegedeeld.
Ik kreeg, zoals verwacht een factuur. 475€. Op de factuur stond 150€ transportkosten en de rest ‘controle installatie’. Niets over herstel. Toen ik dat aankaartte en zei dat ik niet wou betalen voor een fout die tijdens de installatie 7jaar eerder was gemaakt, kreeg ik als uitleg dat er een herstel werd uitgevoerd op het dak. Er werd niets hersteld. Dat was duidelijk door de 3 mannen gezegd. Ik heb de factuur betaald. En de ombudsdienst aangeschreven. Waarom die bestaan, weet ik ook niet maar dat is een ander verhaal. 2* zijn voor het herstelteam die zo eerlijk was om mij dit mee te delen. Ik veronderstel dat de facturen nu anders zullen worden opgesteld. Ik vind het enorm jammer dat ik nog 13jaar op hun garantie moet rekenen want als er volgend jaar weer wat is, mag ik opnieuw 600€ betalen en extra voor mijn elektriciteit.
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.