Banner for Stichting Wakibi

Stichting Wakibi  Arvostelua

TrustScore 5/5 tähteä

Saanut 5/5 tähteä

Wakibi zorgt ervoor dat je met een kleine lening daadwerkelijk het verschil maakt voor ondernemende mensen in armere landen. Het is persoonlijk, je weet waar je geld naartoe gaat. Je hebt er een gezi... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Prima, mooi om zo ondernemer in arme landen te kunnen ondersteunen. Een nadeel is dat in de beschrijving weinig verschil tussen ondernemers en wat ze willen. Voordeel is dat je geld terug krijgt waard... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Doe dit al een paar jaar en de investering komt heel gedoseerd terug en kan dan geherinvesteerd worden. Zo maken we de wereld een heeel klein beetje beter en krijgen mensen met minder kansen toch moge... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

We hebben de afgelopen jaren bij onze reizen met Riksja Travel elke keer een lening verstrekt. Nagenoeg alle leningen zijn villedig terugbetaald. Een enkele keer komt het voor dat een deel van... Näytä lisää

1. Voittoa tavoittelematon järjestö
  6. Säätiö
  7. Vaihtoehtoiset rahoituspalvelut

Tietoja yrityksestä Stichting Wakibi

Yrityksen kirjoittama

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

Erinomainen

Kaikki arvostelut

229 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 2/5 tähteä

Op kritische vragen krijg je geen antwoord (meer)

Sinds 2017 heb ik 157 leningen verstrekt maar vorig jaar ben ik gestopt. Het percentage oninbare leningen liep sterk op en ik kreeg geen fatsoenlijk antwoord op mijn vragen. Ik was met name kritisch naar de stelling dat 98% van de leningen worden terugbetaald. Ik mailde o.a.:
Het kan best zo zijn dat ruim 98% van de leningen zijn terugbetaald maar dat is een geflatteerd percentage. Wakibi volgt het systeem van de samenwerkingspartner en deze kan kennelijk een lening (eindeloos?) op terugbetalend laten staan. En dat heeft een positief effect op het terugbetalingspercentage.
Als voorbeeld haal ik uw samenwerkingspartner Chamroen uit Cambodja aan. Ik schreef eerder dat deze volgens uw eigen site 94,32% aan achterstallige leningen heeft, maar daar reageerde u niet op. Het is opmerkelijk dat er al tijden geen projecten in Cambodja via Wakibi worden aangeboden. Een bevriende gids uit Siem Reap vertelde mij desgevraagd dat Chamroen niet meer actief is. Op mijn leningen aan projecten in Cambodja is al sinds juli 2024 geen aflossing geweest.
Dan lijkt het mij toch dat Wakibi een eigen verantwoordelijkheid heeft naar de uitleners voor wat betreft de status van deze leningen.

Wat verder ontbreekt is het percentage oninbaar van de inleg van de uitleners. Na terugbetaling van leningen heb ik die bedragen opnieuw uitgeleend. Volgens het overzicht op uw site heb ik totaal € 1.442,97 ingelegd.
Daarvan is 13,43% gedoneerd aan Wakibi dus blijft er € 1.249,18 over aan uitgeleende gelden. Het saldo uitstaande leningen is echter € 387,87 en dat is maar 31% van mijn inleg. Het percentage oninbaar is 69%.
En dat geeft niet maar wees daar dan wel eerlijk over.

Hier nooit meer een reactie gekregen dus besloot ik te stoppen.

31. joulukuuta 2025

Beste Theo,

Dank voor je review en voor de 157 leningen die je sinds 2017 via Wakibi hebt verstrekt. Daarmee heb je veel ondernemers geholpen hun bedrijf op te bouwen. We vinden het jammer om te lezen dat je hebt besloten te stoppen.

Allereerst willen we onze excuses aanbieden voor het uitblijven van een reactie op je laatste e-mail. Helaas hebben wij jouw vervolgbericht destijds over het hoofd gezien, waardoor je geen reactie hebt ontvangen. Dat had niet mogen gebeuren.

Naar aanleiding van je review hebben we de correspondentie opnieuw bekeken en inmiddels alsnog inhoudelijk gereageerd op de vragen die waren blijven liggen.

We begrijpen je vragen over het terugbetalingspercentage en de status van leningen waarvoor langere tijd geen aflossingen zijn ontvangen. Wakibi volgt hierbij de statussen van Kiva en de lokale microfinancieringspartners. We realiseren ons dat dit niet altijd alle zorgen wegneemt en nemen je feedback over transparantie serieus.

Ook willen we graag verduidelijken dat het door jou genoemde percentage van 13,43% betrekking heeft op de donaties die je in de loop der jaren hebt gedaan ten opzichte van het totaal uitgeleende bedrag, en niet ten opzichte van het bedrag dat je hebt gestort.

Mocht je n.a.v. onze reactie op de mail en deze reactie nog vragen hebben dan horen we dat graag op support@wakibi.nl. We kunnen altijd even bellen.

Mooi initiatief

Mooi initiatief om zelf te kunnen kiezen wie je steunt. Krijg regelmatig terugbetalingen, die ik vervolgens weer in iemand anders kan investeren. Nadeel is alleen dat er zóveel keus is, dat ik soms niet kan kiezen wie ik ga helpen

5. kesäkuuta 2026

Dank je wel voor je review.
Dat is precies wat Wakibi bijzonder maakt: je kiest zelf welke ondernemer of welk project je wilt steunen. En ja, we herkennen het ook wel een beetje, met zoveel inspirerende projecten is kiezen soms niet makkelijk!

Betrouwbaar

Betrouwbaar. Krijg altijd een update als er weer terug betaald is. Mooi hoe je op deze manier anderen die het minder goed hebben kunt helpen.

5. kesäkuuta 2026

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Fijn om te lezen dat je de updates over terugbetalingen waardeert. Zo kun je goed volgen hoe jouw lening ondernemers helpt om stap voor stap vooruit te komen.

Fijne organisatie

Al heel lang ben ik via Wakibi donateur voor microkredieten voor mensen uit veel verschillende landen. Ik ben blij dat ik dat kan doen. Eenmaal had ik het geld zelf nodig en kon ik gemakkelijk een deel laten terugstorten. Dit in tegenstelling tot Kiva. Ook is Wakibi in het Nederlands in tegenstelling tot Kiva (Engels). Kortom heel tevreden!

29. toukokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Dank je wel voor je review. Mooi om te lezen dat je al zo lang betrokken bent bij Wakibi. Fijn ook dat je de flexibiliteit waardeert om geld terug te laten storten wanneer je dat nodig hebt. We doen ons best om uitlenen toegankelijk en eenvoudig te maken.

Saanut 5/5 tähteä

Fijn dat het geld blijft circuleren

Fijn dat je met een terugbetaalde lening direct weer een andere ondernemer kunt steunen! Zo blijft het geld circuleren en mensen met goede plannen vooruit helpen!

26. toukokuuta 2026
Oma-aloitteinen arvostelu

Dank je wel voor je review.
Dat is inderdaad het mooie van Wakibi: na een terugbetaling kun je direct weer een andere ondernemer steunen.

Gebruiksvriendelijk zelfredzaamheid stimuleren

Duidelijke en gebruiksvriendelijke website.

Goed en mooi doel: leningen t.b.v. zelfredzaamheid.

Alles is transparant: geld t.b.v. mirco kredieten en geld t.b.v. de organisatie.

Dank je wel voor je review.
Mooi dat je de transparantie waardeert. Zo kun je zelf bepalen welke ondernemer je steunt en goed volgen hoe je lening wordt terugbetaald.

Saanut 2/5 tähteä

Terugbetaling is niet wat wordt beloofd.

Naar mijn mening blijft er te veel geld bij de tussenpersonen achter. Terwijl je bij de start denkt dat al je geleende geld netjes terugbetaald gaat worden.
Helaas.

Dank je wel voor je review.
Jammer om te lezen dat dit niet overeenkomt met je verwachtingen. We hebben je leningsoverzicht erbij gepakt en zien dat de leningen die zijn terugbetaald, ook volledig zijn terugbetaald. Het verschil dat je ziet, wordt veroorzaakt door koersschommelingen tussen de lokale valuta en de euro. Daarnaast gaat 100% van de lening naar de ondernemer die je steunt; er blijft geen deel van de lening achter bij tussenpersonen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via support@wakibi.nl. We kijken graag met je mee.

De communicatie is fantastisch

De communicatie is fantastisch

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat leuk om te horen dat je onze communicatie zo waardeert. Daar doen we het graag voor. Dankjewel voor je vertrouwen!

Saanut 5/5 tähteä

Geen geld dat aan de strijkstok blijft…

Geen geld dat aan de strijkstok blijft hangen.

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚
We vinden het belangrijk dat de volledige lening bij de ondernemer terechtkomt. Dankjewel voor je vertrouwen!

Wakibi is oprecht

Wakibi is helder, overzichtelijk, eerlijk en betrouwbaar.

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn om te lezen dat je Wakibi als helder, eerlijk en betrouwbaar ervaart. Dat waarderen we enorm. Bedankt voor je vertrouwen!

Saanut 5/5 tähteä

Een heel goede manier om mensen verder…

Een heel goede manier om mensen verder te helpen met relatief kleine bedragen. Fijn om zo bij te kunnen dragen!

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn dat je het zo ervaart. Juist met relatief kleine bedragen kunnen we samen een groot verschil maken. Dankjewel dat je daaraan bijdraagt!

Steunen is sterker worden

Wakibi steunt mensen die vanuit hun eigen kracht hun situatie willen verbeteren. Hen steunen is goed voor hen en voor ons.

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je prachtige review! 💚 Wat mooi verwoord. We geloven ook dat ondernemers de kracht hebben om zelf hun toekomst op te bouwen als ze daar de kans voor krijgen. Dankjewel dat je hen samen met ons steunt!

Saanut 5/5 tähteä

Heel mooi om op deze manier kleine…

Heel mooi om op deze manier kleine ondernemers te helpen.
Ik word blij als ik zie dat ze kleine bedragen terugbetalen, dat betekent dat ze het goed doen. Wakibiki regelt dat prima, makkelijk om kredieten te geven en je wordt goed op de hoogte gehouden.

Fijne organisatie

Ik verleen al meerdere jaren microkredieten via Wakibi. Het is erg fijn om op deze manier bij te dragen

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat leuk om te lezen dat je zo blij wordt van de terugbetalingen. Dat is inderdaad een mooi teken dat ondernemers stappen vooruit zetten. Fijn dat je onze manier van werken waardeert. Dankjewel voor je betrokkenheid!

Saanut 5/5 tähteä

het is makkelijk in gebruik

het is makkelijk in gebruik, overzichtelijk en helder

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn om te horen dat je Wakibi makkelijk, overzichtelijk en helder vindt. Daar doen we ons best voor. Dankjewel voor je vertrouwen!

Saanut 4/5 tähteä

Wakibi lijkt betrouwbaar micro-krediet bemiddelaar

Ik krijg geregeld updates en ik neem aan dat mijn geleende geld op de bedoelde plek terecht komt zodat mensen de kans krijgen iets op te bouwen of uit te breiden.
Verder ken ik het niet beoordelen.

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je review! 💚 Fijn om te horen dat je onze updates waardeert. En je kunt er gerust op zijn: de volledige lening komt terecht bij de ondernemer waarvoor je hebt gekozen. We vinden het belangrijk om daar transparant over te zijn en je goed op de hoogte te houden. Dankjewel voor je betrokkenheid bij Wakibi!

Mijn positieve ervaringen met Wakibi

Een overzichtelijk aanbod op de website met eerlijke informatie over de doelen en de resultaten van de veldpartners. Ook de afhandeling van de (terug)betalingen is professioneel. Wakibi is niet drammerig, iets wat je bij andere organisaties soms wel ervaart.

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn om te lezen dat je onze transparantie en werkwijze waardeert. Ook mooi dat je de communicatie als prettig ervaart. Dankjewel voor je vertrouwen en betrokkenheid bij Wakibi!

Saanut 5/5 tähteä

Prima organisatie die echt geeft om de…

Prima organisatie die echt geeft om de ontwikkeling van mensen d..m.v. microkredieten

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn dat je onze missie waardeert. We geloven in de kracht van ondernemers en zijn blij dat jij hen samen met ons steunt. Dankjewel voor je vertrouwen!

Impactvol

Heel leuk om ondernemers wereldwijd te kunnen steunen. Duidelijk platform met korte verhalen over de mensen die het geld lenen en waarvoor.

Vastaus yritykseltä Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat leuk dat je onze verhalen en het platform waardeert. We vinden het belangrijk om te laten zien wie de ondernemers zijn en welke impact jouw steun maakt. Dankjewel voor je betrokkenheid!

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin