NaturaMed Phama er den nye Svindler - NaturaMed Phama is the new scamer !-
First, they give you "free sample" for some kind of herb-based medication which they claim to be a cure for prosta- related problem for elderly men. You only pay 50 kr for postage. Then when you accept it, that start a automatic subscription with two months medication cost 996 kr! And you cannot stop it once you start the process! (Do NOT believe what they tell you!)
If this has happened to you already, we strongly advise that you go to the police webside and file your lawful cliam for being victim of a scam.
You can use the following text to file your cliam on the Oslo Police website: (it is important that you must have name of person in the company in order to fill the form)
Først gir de deg en «gratis prøve» av en slags urtebasert medisin som de hevder er en kur mot prostata-relaterte problemer for eldre menn. Du betaler bare 50 kr i porto. Når du aksepterer dette, starter de en automatisk abonnement med to måneders medisin som koster 996 kr! Og du kan ikke stoppe det når prosessen først er i gang! (Ikke tro på hva de sier!)
Hvis dette allerede har skjedd med deg, anbefaler vi på det sterkeste at du går inn på politiets nettside og anmelder saken som offer for svindel.
Du kan bruke følgende tekst når du skal anmelde saken på Oslo politis nettside:
"Jeg ønsker å anmelde Naturamed Pharma / Vision Healthcare Nordic AS for det jeg opplever som mulig bedrageri og villedende praksis.
Jeg ønsker også å anmelde følgende personer i forbindelse med det jeg opplever som mulig villedende og ulovlig praksis knyttet til virksomheten:
Matthias Tim Deconinck (styreleder)
Eirik Helgesen (markedsdirektør for Norden)
Yvan Vindevogel (CEO i Vision Healthcare, Belgia)
Jeg mener disse har en sentral rolle i selskapets virksomhet og kan være ansvarlige for eller knyttet til den praksisen som er beskrevet i denne anmeldelsen.
Saken gjelder at jeg mottok krav om betaling for varer jeg ikke mener å ha bestilt.
Jeg bestilte en prøvepakke til en lav pris. Det var etter min vurdering ikke tydelig at dette innebar et løpende abonnement til vesentlig høyere kostnad.
Kort tid etter mottok jeg en ny forsendelse med krav om betaling, uten at jeg opplever å ha gitt et informert og gyldig samtykke til dette.
Jeg har bestridt kravet skriftlig. I svar fra Forbrukerrådet fremgår det at dersom det ikke foreligger en gyldig avtale, har jeg ingen betalingsplikt, og det er selger som må dokumentere at en avtale er inngått.
Til tross for dette opprettholder selskapet betalingskravet.
Jeg mistenker at praksisen er systematisk og rettet mot mange forbrukere, og at den kan innebære:
villedende markedsføring
manglende reelt samtykke til abonnement
utsendelse av varer uten gyldig avtale
Jeg ber politiet vurdere om forholdet kan være straffbart etter bestemmelser om bedrageri eller annen økonomisk kriminalitet.
Dokumentasjon vedlegges:
ordrebekreftelse
faktura / betalingskrav
korrespondanse med selskapet
svar fra Forbrukerrådet
Jeg stiller meg tilgjengelig for ytterligere opplysninger ved behov.
Med vennlig hilsen
[Navn]