Hele fijne fiets. Had voor de koop een proefrit gemaakt en was positief verrast door o.a. de wendbaarheid van de fiets (frame-geometrie lijkt op een mountainbike), de fietshouding (stuur... Näytä lisää
De Levante E4 fiets is een solide fiets met kwalitatieve onderdelen en goede batterij. Het is een prettige fiets om te gebruiken en je kunt er gemakkelijk mee op de maximale snelheid fietsen. De fiets... Näytä lisää
Tevreden met de fiets en de service van Levante fietsen, tot op heden. Handzaam in het chaotische Amsterdamse verkeer. De fiets heeft een degelijke uitstraling, is gemakkelijk te hanteren. Geen storin... Näytä lisää
- Polkupyöräkorjaamo
- Polkupyöräliike
- Polkupyörien tukkumyynti
- Sähkölaitteet
- Elektroniikkavalmistaja
- Kuljetuspalvelu
Tietoja yrityksestä Levante Bikes
Yrityksen kirjoittama
For the love of the ride
Bij Levante maken we design e-bikes voor puur rijplezier. Elke dag begint beter op de fiets. Stap op en maak je hoofd leeg. Open je ogen, omarm de wereld om je heen en ontdek nieuwe dingen. Als je fietst, heb je de rest van de dag de wind in je rug.
Levante Bikes
Het bedrijf Levante Bikes staat voor:
- Persoonlijke beleving
- Continuïteit
- Avontuurlijke ambitie
Dit uit zich in uitmuntende service aan huis, zowel om proef te rijden als eventuele service verzoeken. We garanderen continuïteit vanwege de kwaliteit-onderdelen van Shimano. Levante Bikes richt zich op mensen die design-minded zijn en de waarde van regelmatig fietsen inzien, ook op een e-bike. Door regelmatig te fietsen krijg je meer energie, het maakt je hoofd leeg, en geeft nieuwe energie na de werkdag.
De e-bikes
Onze fietsen ontwerpen we voor puur rijplezier. Dankzij de fluisterstille, krachtige aandrijving ga je helemaal op in je omgeving. De e-bikes van Levante herken je aan bewezen Shimano toptechniek in een tijdloos en sportief design. We gebruiken alleen de beste onderdelen voor eindeloos veel probleemloze kilometers. Echt een e-bike voor fietsers. Want altijd de wind in je rug… dat gun je toch iedereen.
Productie en techniek
Al onze fietsen produceren we in Europa met Japanse toptechniek. Levante e-bikes maken we om echt op te fietsen door weer en wind. Ze zijn volledig gebouwd op Shimano techniek. Het sportieve frame is perfect in balans en de onderhoudsvrije riem-aandrijving is fluisterstil.
Fonteinlaan 5, 2012JG, Haarlem, Hollanti
- 023-7810024
- info@levantebikes.com
- levantefietsen.nl
Top fiets zonder fratsen
Hele fijne fiets.
Had voor de koop een proefrit gemaakt en was positief verrast door o.a. de wendbaarheid van de fiets (frame-geometrie lijkt op een mountainbike), de fietshouding (stuur is ruim instelbaar) en de kwaliteit van de afgemonteerde onderdelen (Shimano schakelmateriaal en remmen, prima zadel, trappers en bagagedrager).
Ik fiets dagelijks 30km woon-werk.
Inmiddels 500km op de teller.
Betrouwbare fiets zonder onnodige toeters en bellen.
Puntjes van aandacht die wat mij betreft beter kunnen:
Verlichting schakelbaar; staat nu altijd aan.
Aangegeven snelheid en gereden afstand geven 14% te weinig aan.
Trapper omhoog als je een scherpe bocht maakt anders raak je de grond.
Al met al ben ik dik tevreden met een mooie fiets voor een scherpe prijs, zeker met de voorjaarkorting!
Top service
Bij een bestelling de volgende dag binnen . Goede uitleg en service zo blij met de fiets .
Levante E-bike
Ik heb deze fiets 2 weken mogen testen en ik ben er erg tevreden over. Hij fietst fijn, veel versnellingen. Ziet er strak uit, mooie vormgeving en ik vond vooral de kleur echt heel erg mooi!
Helaas is de instap/opstap voor mij iets te hoog (ik ben 1.67)
Levante sportieve e bike
Voorgaande weken (16-24 jan.)had ik de kans om de Levante e-bike te mogen testen. Mijn ervaring? Een lichte en krachtige fiets in eenvoud, met soepele ondersteuning en stabiele rijeigenschappen, maar ook een paar kleine mindere punten.
Rijervaring & Motor
De motor van de Levante is soepel en heeft een prima ondersteuning.
Het schakelen verloopt vlot, al werkt de versnelling tegenovergesteld dan bij veel andere fietsen. Eenmaal gewend, schakelt het systeem zeer prettig ook met de zwaarste versnelling op toeren.
Frame & Comfort
Het compacte fietsframe (sportief )heeft een vrij universele (man/vrouw) instap en het is redelijk licht gewicht,
Dit maakt de fiets vrij makkelijk qua opstap.
Wat ik persoonlijk mis, is de meer comfort voor het zadel( deze vond ik vrij hard) en voorvork demping.
Je voelt alles veel beter hierdoor. Vooral harder aankomen bij het fietsen.
Bijvoorbeeld gaten of drempels je in de weg.
Handling & Veiligheid
De remmen zijn krachtig en geven een prima gevoel, Een klein nadeel merkte ik op in de bochten: als je hard en schuin instuurt, kunnen de trappers de grond raken. Dit is mij paar keer overkomen.
En mijn batterij klapte er paar keer af toen ik over drempel ging.
Tevens vond ik het opladen van de batterij bijzonder makkelijk, daarin tegen toch best spannend. (Ivm huisbrand etc) meer gevoelsmatig.
Conclusie
De Levante e-bike is een krachtige, eenvoudige en prima fiets met een soepele motor en goed werkende versnellingen. Het sportieve frame zorgt voor een stevige / harde rijervaring, maar mist iets aan comfort door het ontbreken van demping in het zadel en voorvork.
Voor wie op zoek is naar een robuuste en responsieve e-bike, is de Levante zeker het overwegen waard, al is het goed om te kijken of de rijhouding en het frame bij je passen. Mijn lengte is alleen net even te lang voor deze fiets en prijs technisch moet het er net voor willen betalen.
Stevige city bike en alles is aan te rijden, mits goed opgeladen
Ik heb de fiets een week intensief kunnen testen. In de kou, regen, wind en minimaal 22 km per dag. Ten eerste, de fiets ziet eruit als een plaatje. Niet te veel opsmuk, maar gewoon netjes. De ondersteuning werkt subtiel, ik werd niet voortgetrokken of geduwd, maar het ging stabiel. Ook de wegligging en de de actieve zithouding zorgen ervoor dat je zin hebt om stukken te fietsen. Ik kreeg wat ruzie met de ondersteuning in de hoogste versnelling, 1 versnelling lager verliep veel beter en waren we een efficiënt team! Nadelen? Een verende zadelpen zou zorgen voor wat meer comfort, en een verende voorvork zou misschien wat klappen op kunnen vangen zoals tramlijnen waar je overheen fietst. De bagagedrager oogde wat klein, ik ben gewend om een tas aan te hangen gezien ik redelijk wat km afleg voor woon - werk.
Het kan door de koude weersomstandigheden komen, maar de actieradius is redelijk klein. Met twee strepen batterijlading redde ik het net niet naar huis (+/- 12km). Dat zou betekenen dat je met twee opladers moet werken, thuis en op werk.
Maar, zeker een mooie stadsfiets die stabiel en stevig op de weg rijdt, die er mooi uitziet en ook stil is!
Levante E4
Ik heb afgelopen week de Levante E4 mogen testen.
Een sportieve fiets met een simpele uitstraling, geen toeters en bellen. Gewoon een strak uitziende fiets.
Erg stil (en onderhoudsarm) door de riem I.p.v een ketting. Even afspoelen eens in de zoveel tijd en klaar!
Ik gebruikte hem voor woon-werkverkeer en dan is de E4 echt een aanrader. Zoals ik al zei; sportief (ideale houding om lekker door te trappen) en stil. Wat mij verbaasd is de actieradius, wat lekker dat je niet iedere dag hoeft te laden! Dit moet ik bij mijn andere fiets wel namelijk…
Het enige nadeel is de versnelling, die werkt bij deze fiets precies andersom. Dus: Met omhoog schakelen ga je zwaarder.
Al met al een fijne fiets met een mooi design en lekker comfort voor de sportieve fietser.
Levante E-bike – Krachtig in eenvoud
Afgelopen week had ik de kans om de Levante e-bike uitgebreid te testen. Mijn ervaring? Een krachtige fiets in eenvoud, met soepele ondersteuning en stabiele rijeigenschappen, maar ook een paar kleine aandachtspunten.
Rijervaring & Motor
De motor van de Levante is soepel en biedt een prettige ondersteuning. Het schakelen verloopt vlot, al werkt de versnelling net andersom dan bij veel andere fietsen, wat even wennen is. Eenmaal gewend, schakelt het systeem echter prettig en nauwkeurig.
Frame & Comfort
Het compacte frame heeft een vrij hoge instap, wat komt door de mountainbike-achtige geometrie. Dit maakt de fiets stevig, maar voor sommige rijders kan het opstappen wat minder praktisch zijn. Wat ik persoonlijk mis, is de zadelpenvering en voorvorkvering. Hierdoor voel je oneffenheden in de weg iets meer dan bij sommige andere e-bikes met meer comfortgerichte demping. Maar dit is wel passend voor het model.
Handling & Veiligheid
De remmen zijn krachtig en geven een stabiel gevoel, wat vertrouwen wekt tijdens het rijden. Een klein nadeel merkte ik op in de bochten: als je hard en schuin instuurt, kunnen de trappers de grond raken. Dit is iets om rekening mee te houden als je een sportieve rijstijl hebt.
Conclusie
De Levante e-bike is een krachtige, eenvoudige en stabiele fiets met een soepele motor en goed werkende versnellingen. Het sportieve frame zorgt voor een stevige rijervaring, maar mist iets aan comfort door het ontbreken van vering in de zadelpen en voorvork. Voor wie op zoek is naar een robuuste en responsieve e-bike, is de Levante zeker het overwegen waard, al is het goed om te kijken of de rijhouding en het frame bij je passen.
De Levante E4 Ebike biedt een comfortabele rijervaring
De Levante E4 Ebike heb ik 10 dagen uitgebreid mogen testen. In die 10 dagen zijn er ongeveer 150-200 kilometers op fiets op afwisselend terrein (vlakke en heuvelachtige wegen).
Mijn ervaringen de Levante E4 is gemaakt voor puur rijplezier voor zowel heren als dames. Ik een sportieve heer van 54 jaar en 183 lang en 74kg, vindt de zitpositie goed in te stellen, het zadel en het stuur hebben voldoende instelmogelijkheden. Ik heb de Levante E4 in Maat: Large (rijders 180-201 cm) getest.
Ik zelf koos voor een sportieve zithouding waarbij stuur net iets hoger is afgesteld dan het zadel. Het zadel moest ik aan wennen omdat ik doorgaans op een racefiets zadel zit (hard en smal). Het Levante zadel voelt zacht en comfortabel aan en is redelijk smal wat voor mijn bekken perfect is.
De periode van testen is januari 2025 waarbij de buitentemperatuur laag is tegen 0 graden. Veelal met handschoenen gereden. Wat opvalt als je met blote handen rijd zijn de redelijk dunnen handvaten die wel zacht aanvoelen. De actieradius in de drie ondersteuningsniveaus zijn ongeveer 130 (stand 1) – 100 (stand 2) en 80 (stand 3) kilometer. Waarschijnlijk omdat ik een sportieve fietser ben zag ik bij het eerste gebruikt de actieradius oplopen, zelfs bij snelheden van 25-26 km/h in ondersteuningsstand 3, de actieradius kwam dan in stand drie boven de 100 km. Zie de actieradius dan ook niet als gegeven het is echt bepalend hoeveel ondersteuning je aanspreekt en jezelf toevoegt door te trappen op de pedalen.
Het schakelen gaat soepel met de 5 versnellingen, de meeste kilometers zijn afgelegd in de 4e versnelling, maar bij steile heuvels op een tandje minder naar de 2e versnelling en elke steile heuvel/brug kan je met een makkie bedwingen. De heuvel af in de 5e versnelling en je tikt dan snel de 30km/h aan. Optrekken deed ik het liefst in de 3e versnelling, ben je net even eerder op tempo dan in de 4e versnelling.
Het design is fraai en modern te noemen. Mooie vormgeving van het frame en de in de onder buis weggewerkte accu, ook de bedrading en kabels zijn fraai weggewerkt daar waar het kan. De instap is over de middenbuis is goed, al valt mij wel op dat toen mijn dochter hem had gebruikt ik op de buis sporen zag van haar schoenen die de buis bij het opstappen hadden geraakt. Denk dat door de redelijk hoge instap de fiets mindergeschikt is voor oudere mensen.
Door het gekozen design en de positionering van het slot is op te merken dat je tijdens het fietsen met je schoenen gemakkelijk tegen fietssleutelbos aan komt bij het trappen, niet echt een slim gekozen plaats van het slot.
De techniek van Shimano met ook de CDX beltdrive werken erg fraai, zeker erg onderhoudsvrij en ook als je een wijde broek aan hebt, voorkomt dat vette sporen op de broekspijp.
De Levante E4 is standaard voorzien van GPS tracking om je fiets snel terug te vinden, ook bij diefstal. Echter de Levante App verdient nog wat aandacht. In de testperiode werkte de GPS positie soms niet, daarnaast registreerde de app ook de afgelegde ritten niet. De uitleg van de App was ook niet altijd goed terug te vinden.
Het Shimano E5000 display is goed in een oogopslag te lezen, je ziet dan de batterijstatus, ondersteuning en snelheid af. Wat ook vooral handig is dat het display vast op de e-bike is gemonteerd dus geen last van diefstel. Een handige gadget is de SPC telefoonhouder die op de
sten van het stuur is bevestigd. En optie van USB lader op de fiets ontbreekt echter, zou een mooie aanvulling zijn.
Conclusie: De Levante E4 Ebike biedt een comfortabele rijervaring voor zowel heren als dames, met een goede zitpositie en instelmogelijkheden. Het design is modern en praktisch, met een onderhoudsvrije Shimano techniek. De actieradius is afhankelijk van de ondersteuning, maar de prestaties zijn indrukwekkend. Ondanks enkele tekortkomingen in de GPS-app en de positionering van het fietsslot, is de Levante E4 een plezierige en betrouwbare e-bike voor lange ritten.
Ik heb onlangs een Levante ebike getest…
Ik heb onlangs een Levante ebike getest en mijn ervaring was overwegend positief, vooral in combinatie met een kinderzitje en de drie verschillende standen voor trapondersteuning. Onduidelijk of dit misschien niet is geadviseerd vanwege de soort bagagedrager.
Ten eerste was het gebruik van het kinderzitje uitstekend. De fiets was erg stabiel, zelfs met het extra gewicht achterop, en ik voelde me altijd veilig tijdens het rijden. De zitplaats was comfortabel voor mijn kind en het was gemakkelijk te installeren en te verwijderen wanneer nodig.
Wat betreft de trapondersteuning, de drie standen gaven me precies de juiste hoeveelheid hulp, afhankelijk van het terrein en mijn energie. De eerste stand was ideaal voor rustige ritten op vlakke wegen, terwijl de tweede stand perfect was voor lichte heuvels en langere afstanden. De derde stand bood veel kracht en was voor mij niet eens nodig.
Al met al was het een geweldige ervaring, met de juiste balans tussen comfort, kracht en gemak. De ebike is een uitstekende keuze voor mensen die een praktische en efficiënte manier zoeken om samen de stad of natuur in te verkennen.
Wat een heerlijke fiets
Wat een heerlijke fiets. Ik mocht de fiets een week testen omdat ik twijfelde om over te stappen naar een e-bike ivm woon-werk verkeer van 25km per dag. De fiets fiets heerlijk en door de verschillende versnellingen en 3 ondersteuningsstanden is hij goed aan te passen op bijvoorbeeld tegenwind. De accu gaat lang mee wat prettig is bij veel gebruik. Ook is het fijn dat het stuur in verschillende hoogtes en standen kan worden ingesteld waardoor je zelf kan bepalen hoe 'sportief' je fietst. Ik ben in ieder geval om, en ga voortaan voor elektrisch!
Nice bike easily manoeuvrable
Nice bike easily manoeuvrable, easy charging. Well operable.
Levante E4 E-Bike
Ik mocht de Levante E4 E-Bike voor een week testen Pluspunten:
+ Dankzij de rubbere riemaandrijving fietst de E4 heel lekker, stil en soepel.
+ Ziet er mooi en sportief uit.
Minpunten:
- Als je een sportieve fietser bent die in de bochten doorgaat met trappen, dan kan het gebeuren dat de trapper het wegdek raakt, dus hiervoor uitkijken..
- Ik raakte tijdens mijn eerste rit een paar keer met mijn hiel de sleutel, mijn vriend heeft het slot een beetje kunnen draaien en toen was het prima.
- De accu is er lastig uit te halen en als je hem terug stopt moet je deze echt goed erin klikken zodat hij niet bij het eerste hobbeltje er een klein stukje eruit gaat (had ik niet door) en het net lijkt alsof de fiets het niet meer doet (hij maakt dan geen contact meer, maar kom daar maar eens achter).
Kortom ondanks de paar kleine minpuntjes, waar prima mee te leven is als je ze weet, een hele lekker comfortabele E-Bike.
Nederlands goede e-bike, maar niet perfect
Levante fietsen. Een (nieuw) Nederlands bedrijf met een Nederlands doordachte e-bike. Leuk jong bedrijf. Ik had de Levante E4 al even kort gezien op de Bright e-bike party en was toen al wel nieuwsgierig. De website zit goed in elkaar en alle info die je zoekt is bereikbaar.
Onlangs heb ik de mogelijkheid gehad om de Levante E4 uitgebreid te mogen testen, dat vond ik super tof om te kunnen doen. Ik heb zo de Levante E4 goed leren kennen en kunnen ervaren wat Levante in huis heeft.
Het contact met Levante verliep goed. Goed bereikbaar en een vriendelijke medewerker. De fiets werd thuis geleverd voor de testweek, incl. accessoires en uitleg.
Kwalitatief zit de fiets goed in elkaar. Het frame oogt robuust en stevig, de lasnaden zijn ontzettend mooi weggewerkt voor alle zicht delen (voornamelijk voorzijde fiets). Achteraan wat meer zichtbaar, maar dat heeft ook met stevigheid te maken.
Kwalitatieve Shimano onderdelen; de motor, het display, de accu, versnellingsnaaf en ook de voor- en achterrem. Dat gaat lang mee is de verwachting. Shimano e-bike motoren staan erom bekend om hun natuurlijke fietsgedrag, anders dan bijv. bij Bosch (die zijn meer agressief in de ondersteuning).
De fiets kan gekoppeld worden aan de Levante app. Hiermee heb je inzage in wat documentatie, toegang tot support en kun je de locatie van de fiets uitpeilen (GPS zit ingebouwd). Ik mis hier de accuraatheid van de GPS positie en de timestamp van de laatste update hiervan, dat zou ik in de app graag terugzien. Verder zit er een snelheidsmeter in, maar die werkte bij mij niet. De gereden fietsroutes worden geladen, maar niet frequent bijgewerkt.
Vooraf was ik wat sceptisch over de "maar" 40nm aan koppel van het motortje. Die heeft mij verrast, in combinatie met een reguliere Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf. De motor blijkt voldoende kracht in huis te hebben om de 25km/h te halen en lijkt nog wat over te hebben, maar is softwarematig natuurlijk begrensd. 5 versnellingen is voldoende, maar ik merk wel dat de stappen tussen de versnellingen groot zijn om aan het grote bereik te kunnen komen. Soms zat ik te twijfelen tussen twee versnellingen. Dat is even wennen, maar wellicht was een optie voor een 7 versnellingsnaaf ook een idee geweest (Levante... tip!). Het schakelen gaat goed, alleen de schakelaar is omgekeerd in vergelijking met veel andere fietsen. Wennen.
De accu is eenvoudig op te laden aan de fiets zelf, het klepje oogt fragiel maar gaat niet zo maar kapot. Al heb ik wel het idee dat hij niet 5 jaar mee zal gaan. Ik verwacht voor deze prijs een degelijkere afsluiting van de laadpoort. De accu kun je ook uit de fiets nemen. Als je deze uit de fiets wil opladen heb je wel de adapter nodig, dat is een onderdeel wat je potentieel kwijt zou kunnen raken.
Het display is simpel en eenvoudig te bedienen. De actieradius van de e-bike is goed, zoals we van Shimano kennen een stuk zuiniger dan concurrentie!
De bagagedrager is sterk en mag 25kg aan gewicht dragen. De drager beschikt tevens over het MIK systeem (niet MIK HD!) om accessoires snel te kunnen bevestigen. Een kinderzitje is met een adapter dus geen probleem, voor wat betreft het gewicht. Snelbinders kunnen helaas niet bevestigd worden, of ik heb er overheen gekeken. Dat is een gemiste kans wat mij betreft.
De verlichting is oké, maar ik mis bij de koplamp een bruikbare lichtbundel. Er straalt meer licht naar de zijkanten dan een bundel voor je op het fietspad. Het achterlicht is lekker fel, maar zit te diep weg in de bagagedrager. Vanaf de zijkant van de fiets zie je het achterlicht niet, dat is in veiligheidsopzichten een beetje een domper. De verlichting staat standaard aan en kun je dus niet met de schakelaar uitzetten. Niet erg, maar zelf had ik hier de keuze over willen hebben.
De grootte van het frame viel mij wel tegen. Er zijn twee formaten beschikbaar. Ik ben zelf 190cm lang, en heb de L te leen gehad. De zadelpen komt er een enorm stuk uit. Ik ben er niet helemaal uit of dit nu een design keuze is of dat dit nog een ontwikkel punt zou kunnen zijn. Ik vind dat esthetisch gezien niet aantrekkelijk. Voor mij persoonlijk was het frame echt aan de (te) kleine kant. Makkelijk op en afstappen, dat wel.
Het stuur is in hoogte verstelbaar, maar dan wordt de SP Connect zo goed als "onbruikbaar" als het stuur omhoog gezet is, omdat je dan je telefoon niet meer kan aflezen als deze bijna verticaal staat. Je zet het stuur dus niet helemaal recht op, waardoor je liever een grotere fiets zou hebben, in mijn optiek.
Als je wat kleiner bent lijkt mij de grootte van het frame meer dan geschikt en is al met al de Levante E4 zeker het overwegen waard! Kijkende naar de bouwkwaliteit, gebruikte onderdelen (oog op repareerbaarheid) etc.
Hele fijne en degelijke e-bike
Hele fijne en degelijke e-bike.
Fietst bijzonder licht en soepel.
De fiets is simpel in gemakkelijk in gebruik.
Met 1 stuk op de knop staat hij aan en kan je op pad. De ondersteuning kan in 3 standen gezet worden. 5 versnellingen wat meer dan genoeg is. Verder via een app prima te volgen met GPS. Alle info zit in de app.
De fiets heeft een belt wat onderhoudsarm is. Tevens ziet de fiets er vlot en modern uit.
Klein nadeel vind ik de accu. Deze kan alleen geladen worden van de fiets af. Daarnaast zit deze wat aan de onderkant van het frame. Het is prima te doen, maar ben dit vanuit mijn oude fiets makkelijker gewend. Conclusie: aanrader deze fijne soepele en degelijke fiets!
Lichte comfortabele E-bike
Na een week testen ben ik erg te spreken over de Levante. De fiets is goed doordacht en voelt solide aan. De ondersteuning is krachtig en de fiets ligt lekker in de hand. Eén aandachtspuntje: bij scherpe bochten met hoge snelheid is er een kleine kans dat het pedaal de grond raakt. Dit is iets om rekening mee te houden.
Perfecte producten, verzenden moeizaam
De fiets, de accessoires zijn allemaal perfect.
Het verzenden in delen ging moeizamer. De reden was dat bij de 3 zendingen steeds mijn huisnummer ontbrak op het verzendlabel en de pakbon. Niet alle bezorgers kennen mijn naam en mijn straat is best lang.
wat een heerlijke fiets!
Ik heb de Levante e-bike een week mogen testen. Het werd keurig op tijd afgeleverd en uitgelegd.
Het model is prachtig en geschikt voor zowel dames als heren. De middenmotor is krachtig. Je zit stevig op de fiets en ik had het gevoel dat ik de fiets goed onder controle had. Er zit zelfs een GPS functie op de fiets maar ik ben niet zover gekomen om het zelf te gebruiken. De fiets is onderhoudsarm. Dat vind ik zelf echt fijn omdat deze een riem heeft. Dus geen gedoe meer met een ketting
Licht fietsen
Hele fijne fietsen. Met reistassen achter wel wat moeilijker omdat je met je schoenen tegen onderkant van de tassen aankomt.
Maar heel prettige lichte fietservaring.
Heb een heel goed contact gehad met…
Heb een heel goed contact gehad met deze Levante fietsen organisatie. Prima prijs kwaliteit. Mooie fiets en accessoires en alles direct aan huis geleverd. Kortom heel tevreden en raad hen van harte aan!
Sportieve en degelijke E-Bike
Ik heb de Levante E4 fiets een aantal weken mogen testen voor Review.nl en was eigenlijk wel positief verrast door de fijne en degelijke fietservaring die deze fiets je geeft.
De fiets is heel robuust en degelijk, maar toch licht in gewicht, waardoor je hem makkelijk kunt tillen. De wegligging is door de goede gewichtsverdeling wel weer heel goed en door de brede banden vlieg je echt over de weg.
De fiets heeft 3 ondersteuningsstanden en 5 versnellingen. Dat is ook voldoende, meer heb je niet nodig. Hij schakelt heel natuurlijk en door de rubberen fietsketting is hij lekker onderhoudsvrij en stil.
De motor is ook echt superstil, daardoor heb je eigenlijk niet door dat het een Ebike is.
Blijkbaar zit er in het achterrekje al een geintegreerd MIK systeem waardoorje makkelijk fietstassen en kinderzitjes er op kan klikken, maar dit heb ik verder niet gebruikt.
De Levante E4 oogt echt als een sportieve fiets, maar door het goed verstelbare stuur, kun je elke gewenste fietspositie creëren die je wilt. Zowel voor grote als kleine mensen is dit een fijne fiets. Ik werd er door de aflever op geattendeerd dat de trappers wat lager bij de grond zitten, maar hier merk je tijdens het fietsen helemaal niets van.
Het ontbreken van goede stuur- en zadelpenvering vind ik persoonlijk wel een showstopper om deze fiets ook daadwerkelijk aan te schaffen. Maar verder kan ik deze fiets voor de sportieve en minder veeleisende fietser zeker wel aanbevelen.
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.