Ikano Bank Sverige Arvostelua 264

TrustScore 1.5/5 tähteä

1,4

Saanut 1/5 tähteä

Väldigt dålig information om att pengarna från min bank först ska in på ett avkastningskonto vilket jag inte visste och ej heller fått nåt kontonummer till, utan uppgav mitt Fix sparkontonummer och dä... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Väldigt ofta så nekas kreditkorten framförallt vid online köp. Och ibland blir korten spärrat helt. Man kan helt enkelt inte lita på att kreditkorten fungerar. Utan man måste alltid ha med sig en ba... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ikano skulle ha skickat drygt 16 000kr i mitt namn till en annan aktör den 25/11. Mottagaren har ännu inte mottagit beloppet. Har ringt Ikano tre gånger och varje gång har de lovat att undersöka... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ville chatta med kundtjänsten eftersom det inte går att ringa. Startade chatten tre gånger då de två första försöken avbröts av oklara skäl. Väntade ca 50 minuter. Under tiden kom en fråga om jag for... Näytä lisää

1. Pankki

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Lån, sparkonton och kreditkort för livets alla skeden.

1,4

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Saanut 2/5 tähteä

Slippa papper?

Har man autogiro så går det inte att få papper via e-faktura eller epost, bara papper hem i brevlådan varje månad. Inte så miljövänligt.

21. marraskuuta 2022

Skämt till bank.

Att det går fortare att faktiskt montera ihop mitt ikea kök än att hitta informationen på lånet på köket är ju helt sjukt. När jag loggar in på en bank där jag endast har ett lån så är det väldigt få saker jag faktiskt vill veta, hur mycket är det kvar på lånet? Ingenstans verkar denna information att finnas

15. marraskuuta 2022

Vi vill varna för Ikano Bank kreditinstitut

Vi tog ett företagslån hos Ikano Bank till startkapital. Allt såg bra ut i början, vi betala alltid vår kredit i tid. När vi senare hade råd - gjorde vi kontinuerlig fyllnads betalning.
Men, Ikano Bank var inte intresserad av att vi betala in skulden för snabbt!! Ikano Bank behövde upptill två veckor för att registrera våra fyllnadsinbetalningar.
Undertiden ticka vår ränteskuld till Ikano Bank.
Vi kontakta Ikano Bank 2-3 gånger per telefon innan de motvilligt tog emot våra pengar. En gång när vi ringde fick vi en rejäl utskällning. Ytterligare hade Ikano Bank registrerat fel namn på oss under nästan hela kredittiden. Vi kontakta dem vid ett flertal tillfällen och fick korrigerat våra namn. Men, när vi senare logga in var våra namn fortfarande felstavade. Två månader innan slutbetalningen hade vi rätta namn på vårt kreditlån när vi logga in på hemsidan. Detta känns mycket oseriöst tillvägagångssätt av Ikano kreditbank. ALDRIG MER!

8. marraskuuta 2022

Obefintlig service

Om du vill ha en bank som endast i undantagsfall går att få tag i (via chatt eller telefon) är detta banken för dig. Min fru och jag har skapat varsitt sparkonto hos ikanobanken och upplever det som att man ska vara tacksam för att få vara kund hos dem. Allt tar lång tid, deras hemsida och chattfunktionär full av buggar och att ringa dem går inte för att det är för många som ringer. Om Ikea är företaget där kunden alltid har rätt råder det motsatta förhållandet på Ikanobanken. Vi valde dem på grund av den höga räntan men priset man får betala är obefintlig service och ofta ett oförskämt mottagande vid försök till kontakt. Undvik!

27. lokakuuta 2022

Öppnade ett konto den 16 oktober 2022

Öppnade ett konto den 16 oktober 2022, kunde inte logga in trots dom välkomnade mig som kund! Det tog tre dagar för dom att verifiera mitt konto hos Handelsbanken! I dagens samhälle är ju detta katastrof för att kolla att detta är mitt konto. Vart i kontakt med kundtjänsten via chatten för att ringa dit går ju helt enkelt inte!

16. lokakuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Varning för att öppna ett IkanoBank konto

Öppnade ett sparkonto på IkanoBank, fungerade helt problemfritt med att bekräfta med BankID. Fick ett välkomstmejl om att nu var det bara att börja spar.
Ser efter några dagar på min vanliga bank att en autgiroinbetalning på 10 000 kr har överförts till mitt sparkonto på IkanoBank. Men varje inloggningsförsök på kontot misslyckas och på supporten kan de inte hjälpa till, så nu är pengarna låsta där.

11. lokakuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Ikanobank inte så bra som jag trodde

Uppdatering: Bestämde mig för att använda annan aktör och avsluta allt med detta skämt till bank. Ni ska ge er f*an på att dom inte förenklar processen att avsluta kontot heller, bara massa krångel. Håll er borta och välj någon annan är mitt tips. /Slutuppdaterat.

Precis öppnat ett sparkonto men aldrig varit med om sådant omständigt strul vid registrering och överföring av pengar.

Tog typ 5dagar innan man ena kunde använda kontot. Teatade att göra en överföring och det funkade. Nu ska jag testa igen och det är bara felmeddelanden vid försök till överföring. Vart så i flera dagar nu. Ingen info på hemsidan, ingenting.

Helt omöjligt att kontakta kundtjänst via chatten. Då ska man sitta och vakta och aktivera chattfönstret i tid och minut för att inte bli utkastad. Tröttnade efter 3e försöket för att få svar vad dom håller på med.

Trodde helt ärligt att Ikanobank var stor och seriös aktör, därav att jag valde dom. Ack så fel man hade. Allt känns så utdaterat, gammalt, osmidigt och helt ärligt inte bra. Får ingen bra känsla över dom och dom ska hantera folks pengar? Vill inte ens veta hur det då funkar med bolån där om dom inte ens kan hantera vanliga sparkonton smidigt.

Andra aktörer har fått detta att funka för över 10 år sedan och det var smidigare då än eran tjänst nu.

10. lokakuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Villkor vid öppning av sparkonto

Försökt få kontakt med Ikano med frågor ang öppning av sparkonto. Efter ifyllnad av uppgifter anges att väntetiden för att kontoöppning är "inom tre veckor"!! För att öppna ett sparkonto! Överföring måste därefter ske genom autogiro från det egna kontot! Helt obegripligt! Har tidigare anlitat ett flertal andra banker där överföring kan göras direkt efter kontoöppning. Försökt komma i kontakt med Ikano för klargörande. Väntetid i telefonkö 1 tim 20 min. Måste logga in för att chatta, vilket inte går innan man är kund! Ingen kan anlita en sådan bank. Helt utan kundservice!

6. lokakuuta 2022

Värdelöst och otroligt dåligt

Slutligen avslutat mitt konto och fått mina pengar tillbaka + 5kr i ränta och det skulle vara ca 80kr. Vad gör FI?!

KAN INTE LÅGA IN MIG FÖR ATT AVSLUTA MITT KONTO - ALVARIGT!!!! ANMÄLT TILL FI

ÄNTLIGEN LUKATS FÅ MINA PENGAR TILLBAKA MEN INGEN RÄNTA TROTTS ATT PENGARNA LEGAT I 3 DAGAR HOS DEM.

Öppnat ett sparkonto hos dem dock ej fått denna ränta som dem utlovat. För att komma i kontakt med dem behöver man vänta jätte länge (nr38 i chat och 47min i telefon). Efter att slutligen lukats kontakta dem i deras chat får jag förklaring att den rätta räntan visas dagen efter att man registrerat pengarna på kontot. Jag ser att pengarna registrerats 5/10 och idag är det 6/10. Personen som heter N... från chat skriver bara lögner. Skriver att pengarna registrerats 6/10. Efter detta har man naturligtvis svårt att tro på dem. Blev utloggad från deras chat till slut. Försöker komma i kontakt med dem igen via chat men när det blir min tur blir jag utloggad från internetbanken hella 2 gånger i rad.
ABSOLUT EJ REKOMMENDERAS
Gör inte samma fel som jag, tro på alla negativa omdömen!

UPPDATERING: Drar ut mina pengar från dem efter att jag läst 2 omdömen från kunder som precis som jag blivit lurade av Ikano med hög ränta på 2%. Ser också att Ikano försvann från jämförelsesidor Compricer pch Finansportalen. UNDVIK!!! säger jag bara.

6. lokakuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Tre veckor för att öppna konto!

När man ska öppna ett hos Ikano står det måste man göra det med engångsöverföring med autogiro. Otroligt märkligt redan där. Därefter står det att pengarna kommer föras över så snart kontot öppnats, normalt inom tre veckor (!)
Svårt att tro det är sant. Kanske för 40 år sedan men 2022…. I andra banker öppnas ett konto i samma stund man ber om det.

3. lokakuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Ej fungerat att logga in eller kolla saldo på flera dagar

Ej kunnat logga in på sparkonto eller kunnat kolla saldo på flera dagar, kundtjänst har noll koll på vad som är fel och när det är åtgärdat. De har inte ens gått ut med information någonstans överhuvudtaget om att de har problem. Amatörer.

28. syyskuuta 2022

Väntetid

Ringde Ikano bank igår, det var 3 samtal före mig men efter 30 min var jag tvunget att lägga på och jobba istället. Idag ringer jag igen denna gång är det bara 2 samtal för mig :-) men det tog 35 min att komma fram. Det är för lång tid!

20. syyskuuta 2022
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin