Ikano Bank Sverige Arvostelua 263

TrustScore 1.5/5 tähteä

1,4

Saanut 1/5 tähteä

Jag är mycket besviken på Ikano bank. Det gäller ett sparkonto med en ansenlig summa pengar. Problemet är att jag vill avsluta kontot för att spara i annan bank. Trodde i min enfald att jag kunde... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Väldigt ofta så nekas kreditkorten framförallt vid online köp. Och ibland blir korten spärrat helt. Man kan helt enkelt inte lita på att kreditkorten fungerar. Utan man måste alltid ha med sig en ba... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ikano skulle ha skickat drygt 16 000kr i mitt namn till en annan aktör den 25/11. Mottagaren har ännu inte mottagit beloppet. Har ringt Ikano tre gånger och varje gång har de lovat att undersöka... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ville chatta med kundtjänsten eftersom det inte går att ringa. Startade chatten tre gånger då de två första försöken avbröts av oklara skäl. Väntade ca 50 minuter. Under tiden kom en fråga om jag for... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Pankki

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Lån, sparkonton och kreditkort för livets alla skeden.

1,4

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Saanut 2/5 tähteä

Non responsive customer service and non-flexible

Non responsive customer service. Also only works with Swedish bank ID and they don’t accept for example job certificates and pay slips which I define as non-flexible. Because if you are new to Sweden, then you cannot use this service even tho u have job and pay tax.

22. elokuuta 2023

Kasst företag

Kasst företag! Väldigt dålig info när det gäller ikea lån, tog höjd på lånet pga visste ej vad det skulle sluta på. Använde lite mer än halva summan men måste ändå betala för HELA. Får alltså ej justera lånet! Riktigt jäkla dåligt

15. elokuuta 2023

Omöjlig inloggning

Likadant idag igen. Och dag efter dag. Hur många ggr har jag försökt att komma in på Ikanobanken? Jag vet inte..... otaliga ggr. Nu börjar jag bli riktigt förbannad. Försöker sköta min ekonomi och då behöver jag kunna logga in när JAG vill. Så jäkla trött på detta.

10. elokuuta 2023

Bedrägeri eller inkompetens?

Avslutar ett kontokort men får inte tillbaka mina överskjutande pengar trots upprepade löften. Mailade VD:n. Får se om svar. Skylls på tekniska problem, för mkt att göra etc. Polisanmälan om inte löst under veckan. Kommer inte åter till denna bank då uppfattar som tar ens pengar för att få ränta lång tid efter begärt ut dom.

8. elokuuta 2023

Erbjuder ej e-faktura

Ang. Volkswagenkort: Ett av ytterst får företag som INTE erbjuder e-faktura idag. Den som inte vill använda Kivra hänvisas till pappersfaktura à 25 kr. Synnerligen dålig service av ett företag med seriös framtoning.

4. elokuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Att bara kunna se sina Internetbank där du bara ser dina konton under öppettiderer

Att bara kunna se sina konton under öppettid är för löjligt.
Att inte kunna utföra en överföring när banken är stängd är också helt otroligt.
Att dina överförda pengar kanske eventuellt skulle kunna dyka upp på ditt valda konto någonting efter 14.30 eller dagen efter känns inte alls betryggande. (överföringen skedde kl.7, kl.15 är inte pengarna framme, skickas de med posten eller?)
Nej, Ikano var en gång bra. Nu överväger tyvärr alla nackdelar, alla fördelar som en gång fanns har blåst långt långt bort.

Men tack Ikano för de första 20 åren, nu får Swedbank mina pengar istället.

19. heinäkuuta 2023

Svårt komma fram

Svårt komma fram, lång väntetid, okunniga medarbetare, arroganta, kräver personliga uppgifter som inte har koppling till ärendet

16. heinäkuuta 2023

Omöjliga att få tag i!

När mitt kort blivit skimmat och jag upptäcker löpande transaktioner dag efter dag kan jag inte hitta något enda sätt att få tag i dem mitt på dagen en lördag.
När motsvarande hände med cirkle k kort ringde de upp mig redan ett dygn efter första misstänkta transaktionen och löste allt.
Skillnad!!

8. heinäkuuta 2023

Måste lita på folk

Hej
För ett par år sen gav jag ikano bank 5 stjärnor.Nu är det svårt att ge dom en stjärna.Vi lade in om en låneansökan fick preliminärt godkänt.Efter ett tag kom besked att dom kunde inte kolla min frus inkomst för hennes bank hade inget avtal med Think.Så det blev avslag.Det tyckte jag var väldigt konstigt .Så jag skickade ett mail till dom från pensionsmyndigheten och kontoutdrag från hennes bank.Det kunde dom inte lita på dom var tvungna att ta det genom think.Det upprepade den jag talade med minst 5 ggr.Som att tala med en robot.När jag frågade varför dom hade avslagit lånet hade jag fyllt i fel belopp kändes som jag hade fuskat och det hade jag jag hade fyllt i 6000för lite.Hela hennes inkomst var 160000 då kom det fram att dom hade kollat och fått det till 120000.Man tycker att think kan väl ringa pensionsmyndigheten det är inga hemligheter med det.Summan av det hela är ju att dom litar inte på folk
eftersom dom inte godtog det vi hade skickat från pensionsmyndigheten och hennes bank.Nä här luktar det åldersdiskriminering lång väg

21. kesäkuuta 2023

Skurkbank!

Det står ingenstans i deras fuskavtal att de får dra autogirobetalningar tidigare än det är avtalat.
Okunniga kundjänstmedarbetare! De rådar felaktiga saker och delar felaktiga uppgifter!
Jag är starkt missnöjd med denna bedrägeri bank och kommer aldrig vända mig till deras tjänster igen! Rekomenderar absolut ej att ha något med de att göra!
Extremt okunnig och oprofessionell personal som låter aldrig säker och ge fel information samt påstår olika saker!
Verksamheten är upppbyggd som rent rån och endaste syfte att blåsa folk på pengar så mycket som möjligt!

14. kesäkuuta 2023

IKANOBANKEN EJ HJÄLPSAMMA OCH TAR INTE ANSVAR

Uppdatering 2023-06-21
Det tog nästan 4 veckor att få in pengarna, för returvarorna.
Fortfarande ingen förklaring eller ursäkt från Ikeas sida 👎👎👎👎👎
Med denna hanteringen kommer det bli svårt att handla igen hos ikea...

16/6-2023 UPPDATERING
Äntligen ett svar efter 3 veckor.
"Vi ser att återbetalningen INTE har gått igenom...
Det kommer att ta ytterligare 10-14 dagar innan man ser återbetalningen." Ingen ursäkt för den långa och dåliga hanteringen.
Nu blir det intressant och se om återbetalningen kommer inom 5 veckor, från att varorna återlämnades.

Denna recensionen är inte skriven i affekt - utan i STOR besvikelse...

Köpte ett kök från Ikea, med bra support (tack Katarina på kök), räntefritt lån (Ikanobanken) och leverans i tid (tack till grabbarna på DHL). Så långt har allt varit bra.

För 2 veckor sen 26:e maj, lämnade jag i retur oöppnade artiklar, till nya Ikea i Kållered. Får kvitto att beloppet 5.877.- Skall återbetalas till mitt lån hos Ikea.
Skall ta upp till 3 bankdagar. Frid och fröjd med detta.

Tisdag 30:e maj på eftermiddagen, ringer jag till Ikeas kundtjänst/Ikanobanken, blir okej bemött. Den som hanterade mig den dagen, bad mig avvakta till onsdag morgon-lunch.
Kollar om beloppet har krediteras på onsdag eftermiddag, vilket inte har skett.

Avvaktar till 2:a juni på eftermiddagen till Ikanobanken först och blir hänvisad till Ikeas kundtjänst, ringer kundtjänst. Efter en del diskussioner, får jag till svar citat - "betalningen är på väg avvakta till slutet på nästa vecka"...
Blir upprörd och ifrågasätter om man reglerade krediteringen under vårt samtal, upplevde personen hos Ikea som oengagerad och inte allt för trevlig.
Blir ombedd att ringa Ikanobanken vilket gjordes före samtalet till kundtjänst.
Tack för den utomordentligt dåliga supporten.

Ringer igen till Ikeas kundtjänst 5:e juni på eftermiddagen, eftersom det nu har gått 10 DAGAR UTAN ATT KREDITERINGEN HAR ÅTERBETALATS.
Blir återigen upprörd, eftersom jag inte är orsaken till "felet"...
Blir lovad att någon från ekonomiavdelningen och/eller varuhuset Kållered ringer upp 6:e juni. Påtalar att det är vår nationaldag, och personen lovar igen att någon ringer upp mig, tisdagen 6:e eller senast onsdag 7:e juni.
Lämnar mitt mobilnummer enligt ö.k
Får ytterligare en fråga om det är något annat man kan hjälpa till med?
Mitt svar blir - Törs man lämna tillbaka varor till Ikea?

Idag den 9:e juni har det gått TVÅ VECKOR SEN RETUREN GJORDES OCH GODKÄNDES ENLIGT KVITTOT JAG FICK. VAR TOG MINA PENGAR VÄGEN???
SKALL DET TA YTTERLIGARE DAGAR/VECKOR INNAN DET HÄNDER NÅGOT?

Ikea kundtjänst och Ikanobanken, jag trodde att ni var "seriösa"... och bryr er om kunden.
Förmodligen är jag inte ensam om att INTE få tillbaka pengar.
För min del blir det SVÅRT ATT HANDLA HOS IKEA IGEN...

En mycket besviken kund - som ännu inte har blivit kontaktad av "ikea"
Och som har några saker till att lämna tillbaka, där jag funderar om det är lönt, eller ska jag sälja det på blocket.se med förlust?
Då får jag iallafall tillbaka några pengar snabbare, och kan minska skulden själv...

9. kesäkuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Pass upp för Ikanos alla avgifter!

Vi tecknade ett leasingavtal på fem år med Ikano avseende inköp av en maskinpark. I efterhand fick vi se att Ikano smugit in en aviseringsavgift på 75 kr för att maila månadsfakturorna till oss. Så otroligt fult, men helt i linje med våra tidigare erfarenheter av Ikano, som tar varje tillfälle att sko sig på kundernas bekostnad. Vårt råd: Om du måste göra affärer med Ikano, var väldigt noga med att läsa igenom det finstilta i avtalet!

4. huhtikuuta 2023

totalhaveri, stay away

Efter 25 min kö i chatten kom jag fram och ställde min lite komplicerade fråga varpå handläggaren lämnade chatten. Inte första gången. Samtidigt fungerar inte mina sidor så jag ej kan se kreditkortssaldo. Och 140 min förväntad telefonkö! Herregud vilket haveri, vad håller ni på med, skärp er. Någon bör få sparken. Mvh.

17. toukokuuta 2023
Saanut 2/5 tähteä

De stal allt jag någonsin

De stal allt jag någonsin har arbetat, hela mitt liv räddande. Tråkigt att säga tack till Gud jag kom över 𝐓𝐑𝐄𝐂𝐎𝐕𝐄𝐑𝐘•𝐎-𝐑-𝐆 de hjälpte till att få tillbaka mina stulna pengar till mig

24. tammikuuta 2023
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin