Ikano Bank Sverige Arvostelua 263

TrustScore 1.5/5 tähteä

1,4

Saanut 1/5 tähteä

Jag är mycket besviken på Ikano bank. Det gäller ett sparkonto med en ansenlig summa pengar. Problemet är att jag vill avsluta kontot för att spara i annan bank. Trodde i min enfald att jag kunde... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Väldigt ofta så nekas kreditkorten framförallt vid online köp. Och ibland blir korten spärrat helt. Man kan helt enkelt inte lita på att kreditkorten fungerar. Utan man måste alltid ha med sig en ba... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ikano skulle ha skickat drygt 16 000kr i mitt namn till en annan aktör den 25/11. Mottagaren har ännu inte mottagit beloppet. Har ringt Ikano tre gånger och varje gång har de lovat att undersöka... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Pankki

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Lån, sparkonton och kreditkort för livets alla skeden.

1,4

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Saanut 1/5 tähteä

Fått avslag på VW kort trots hög…

Fått avslag på VW kort trots hög inkomst, höga kreditbetyg och solid ekonomi.
Får, efter en timmes väntan i telefon, ett snäsigt svar.
Försöker via mail få ett vettigt svar men det verkar inte till att vara möjligt att få det.
Tyvärr påverkar detta min uppfattning av hela IKEA koncernen och har därför gjort min sista handel där.
Jag rekommenderar även mitt umgänge att hålla sig borta från såväl Ikano Bank som resten av IKEA koncernen.

23. toukokuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Ikano Banks kreditkort - inget för internetköp

Ikano Banks kreditkort kanske funkar för Internetköp med Mobilt BankID från någon bank. De funkar inte för köp med BankID från alla banker pga. glapp i deras BankID-API för kreditkortsköp. Då får man felkod 10035 Tekniskt fel. Byter man till kreditkort från annan kortutgivare slipper man felkoden och köpet går att genomföra utan problemet.
Slösa inte tid på att kontakta Ikano Bank om felet. De rättar det inte ändå ... . (Att logga in web-sidan för Ikano Bank fungerar, men inte internetköp).

8. toukokuuta 2025

Urusel information.

Har sparkonto hos Ikano bank sedan flera år. Hade registrerat ett överföringskonto. Nu när jag skulle göra ett uttag till mitt överföringskonto så fanns detta inte längre registrerat hos Ikano Bank. De hade tagit bort överföringskontot nu i april i år därför att jag inte hade verifierat det. Jag hade inte fått något meddelande om att verifiera något, det hade endast skrivit det på sin hemsida. Vilket sätt att behandla sina kunder. Dessutom tar det 2 bankdagar innan ett nyregistreat överföringskonto går att använda för uttag. Är det då helg där emellan så tar det extra lång tid tills uttaget har hamnat hos min bank. Fy f...

30. huhtikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Väldigt dålig bank och väldigt dålig…

Väldigt dålig bank och väldigt dålig kundservice och de löser inga problem. Tyvärr har ett stort företag som IKEA att göra med en sådan bank. Jag och tre av mina vänner fick avslag på vår ansökan om finansiering av ett IKEA-kök trots att vi inte har några skuld- eller betalningsproblem. Detta kommer tyvärr att påverka IKEAs försäljning.

14. huhtikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Jag avslutade mitt shell kreditkort där…

Jag avslutade mitt shell kreditkort där det fanns ett tillgodohavande på 9:70.
Fick sen en faktura från Ikanobank/shell på 9:70.
Jag ringde då till Ikano och påtalade felet, som svar fick jag att de begått ett misstag.
Bad om en kreditfaktura, men se det kunde dom inte?
Mailade till Ikano, inloggad på mina sidor på Ikano och uppgav mitt kontonr där dom kunde sätta in mina 9:70.
Men det klarade dom inte av utan bad mig ringa 2 ggr.
Jag har känner ju att jag inte vill lägga ner mer tid (nu säkert mer än en timme med mail och telefon) för 9 kronor och sjuttio öre.
Skrev till dom att nu lämnar jag omdöme här och sen vända mig till ARN.
Nu får vi se.

15. huhtikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

akta er för denna oseriösa bank

Ni förtjänar inte ens en stjärna.

Jag utnyttjade avgiftsfria delbetalningar på ikea finans på tio månader. Det stod inte någonstans att jag går med på en autogiro betalning vid ansökan.

Jag för väntade mig att jag får en faktura, men det får man förmodligen inte nu för tiden.

Efter en viss tid fick jag ett mejl att jag har fått ett meddelande på mina sidor ”logga in” jag gjorde det men hittade ingen faktura för att betala.

Hursomhelst jag missade första fakturan sedan dess jag betalade själv manuellt in varje månad och hunnit betala av hela skulden inom ramen ”10 månader”.

Nu har dem skickat ett inkassokrav på 701,42 kr. Och det är bara räntor + 150kr inkassokrav.

Jag har pratat med dem och förklarat vad som stod fel i det men dem lyssnar inte. Det är väldigt fult att dem gör bara för att du inte har betalat via autogiro.

Jag har begärt att ta bort kravet men dem vägrar göra det! Och jag bestrider fakturan och inte kommer att betala ett enda öre.

21. maaliskuuta 2025

Kundfientligheten är total

Katastrofalt dålig kundupplevelse. Kundtjänsten är totalt kundfientlig, man påstår att om man utnyttjar ett lägre belopp än det du har lånat så justeras inte månadsbeloppet. Vad som istället händer är att du återbetalar lånet fortare än den återbetalningstid som är satt. Det finns i dagsläget inga möjligheter för dem att ändra detta upplägg. Såklart man kan ändra det om man vill, men man vill inte det utan man vill vilseleda och tjäna snabba pengar. Katastrofalt dåligt från IKEA som jag verkligen sett som ett av de bättre i branschen. Detta var droppen!

28. helmikuuta 2025

Undivk alla sammanhang där namnet Ikano Bank förekommer

Min starka rekommendation till er som läser denna recension är att undvika alla sammanhang där namnet Ikano Bank förekommer – annars riskerar ni att djupt ångra er.

Jag ansökte om ett Preem Mastercard, som hanteras av Ikano Bank, och min upplevelse var allt annat än positiv. Kaotisk, omodern och lång efter sin tid med okunniga ”handläggare” är min erfarenhet av Ikano Bank.

Skickade begärda dokument till Ikano Banks kreditavdelning flera gånger och ändå kom SMS om att skicka på nytt hela tiden, till och med EFTER att ärendet var avslutat.

Ikano Banken krävde att jag skulle skriva under ett avtal som gav dem fri tillgång att granska mina bankkonton – utöver en rad andra märkliga krav som jag aldrig tidigare stött på, inte ens vid bostadslån!

Som om det inte vore nog togs två kreditupplysningar på mig hos olika kreditföretag, vilket riskerade att påverka min ekonomi negativt. Allt det här för ett bensinkort!

När jag kontaktade kundtjänst möttes jag av en handläggare som mekaniskt upprepade samma svar om och om igen, utan att ge någon verklig hjälp eller kunna se helheten.

Jag undrar om Preem verkligen är medvetna om hur illa Ikano Bank hanterar deras ansökningar. Det är högst troligt att Preem förlorar många potentiella och kreditvärdiga kunder på grund av Ikano Banks kaotiska, oprofessionella och bristfälliga hantering.

Jag kommer att förbli kund hos mitt nuvarande bensinbolag och vill varna alla för att ha med Ikano Bank att göra – särskilt de som funderar på att ansöka om ett Preem-kort.

1. helmikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Kundtjänsten är en katastrof…

Ville chatta med kundtjänsten eftersom det inte går att ringa. Startade chatten tre gånger då de två första försöken avbröts av oklara skäl. Väntade ca 50 minuter. Under tiden kom en fråga om jag fortfarande ville vara inloggad, vilket jag bekräftade. Men ett par minuter senare kom beskedet "du är nu utloggad".
Ikanobankens kundtjänst helt uppenbart betjänar inte chatten överhuvudtaget. Jag väntade med nummer 2 i kön i 45 minuter.

3. helmikuuta 2025

Bedrägeri

Först tog jag delbetalning lön att köpa möbler på Ikea.Jag köper möbler och dom blixt från himlen kommer två fakturor att jag betalar 30 000kr om 15 dagar.Kontaktar de,väntar i kön 1 en och halvt timme.De uppger att det inte är delbetalning lön utan jag måste betala hela summan.Sedan tar jag lön från Swedbank att betala 30 000 kr till Ikano.Ikano uppger att de inte kan ta emot pengar från Swedbank utan de övertygar mig att jag tog lön från Ikano.Förklarar att jag tog delbetalning och inte att betala hela summan.Ikano anger att det är vanligt lön.Efter att jag sa till de att jag ska stämma av Ikano får jag faktura att betala.

15. tammikuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Toppen!

Väldigt nöjd med Ikano Banks hantering av mitt samlingslån. Snabb utbetalning, modern och trevlig support, och jag fick även ett erbjudande ganska snabbt om att höja mitt lån och sänka min ränta (för att samla in resterande lån i ett).

Enda jag saknar är e-faktura som ett alternativ, men kan hålla tummarna för att det kommer i framtiden.

Tack Ikano!

26. marraskuuta 2024

Råder alla att undvika IKANO Bank Bolån

Vi var bolånekunder hos IKANO Bank i lite mer än 2 år.
IKANO Bank Bolån har genom okunnig personal och en kundtjänst som verkar göra allt i sin makt för att motarbeta sina kunder, gjort så allt förtroende förbrukats.

Genom långsamma processer och konstant nya krav förhalades processen för flytt av lån (under 2022 och ränteutvecklingen under sommaren) vilket resulterat enorma merkostnader för oss som kund. Detta må vara ett par år sedan, men sen dess har IKANO Bank fortsatt att göra oss besvikna vid varje möte.

Jag råder alla att inte låta er luras av räntor som verkar bättre än andra banker vid första anblick, oftast kan andra banker matcha räntorna och värdet i att ha en bank med kunnig och hjälpsam personal är värt otroligt mycket, t.o.m. ev. något högre räntor då andra förmåner ofta väger upp.
Man ska inte glömma att bankerna tjänar enorma belopp på bolån, och då ska man kräva att de är både hjälpsamma och kunniga när man tar kontakt med dem.
Vi har lärt oss den hårda vägen att IKANO Bank inte är en tillförlitlig bank och att de inte värdesätter sina kunder.

Vi lämnar IKANO Bank, som inneburit mängder av frustration och ledsamhet, och kommer aldrig någonsin interagera med dem igen.

8. marraskuuta 2024

Akta!!!

Akta!!!! De lurar på nästan allt som har med bolån att göra

7. marraskuuta 2024

Konstant tekniska problem

Extremt ostabil hemsida med konstant tekniska problem. VARENDA GÅNG man vill logga in för att föra över pengar är det tekniskt strul. ”Vi har för närvarande driftstörningar som påverkar möjligheten att logga in. Vänligen försök igen lite senare!”. Nästa gång jag lyckas logga in ska jag avsluta samtliga sparkonton jag har där.

6. marraskuuta 2024
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin