First Camp Arvostelua 104

TrustScore 2/5 tähteä

1,9

Saanut 3/5 tähteä

Jättefin stuga och utsikt. Men stugan var inte städad. Kylskåp plåtlådan skräpig. Under soffa och säng skräp å gamla mediciner. Stopp i handfat och elementet på toa funkade inte. Annars superfint

Saanut 1/5 tähteä

Mailade om ett problem med en bokning 2/8-25 och det är nu 24/8-25. Har än så länge bara fått ett automatiskt genererat mail att de har ”väldigt långa handläggningstider”. Problemet för mig var att en... Näytä lisää

Saanut 2/5 tähteä

Vi hyrde en camping stuga på First Camp Lilleby. När vi kom var stugan inte ordentligt städad. Uteplatsen hade nog inte gjorts ordning senan vintern,den var väldigt ofräsch. Det fanns inte en enda p... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Åk inte hit! Det finns ingen isolering, jätte kallt och ostädat. Fel stuga vid incheckning, när vi väl fick rätt stuga var den inte fixad. En camping bör inte ha öppet vinter och höst om stugo... Näytä lisää

1,9

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Dålig service

Krångel vid Incheckning, väntetid ca. 3 timmar. Online Incheckning svår att förstå för gäster från andra länder. Fick hjälpa ett par tyskar. Vid kontakt med First Camp blev svaret " Det är sånt som händer ".

24. toukokuuta 2025

Misstag utan förståelse

Jag upptäckte att jag hade bokat fel månad nu på semestern på två ställen, Säffle och Strömstad. Försökte nå First Camps kundtjänst men det är helt omöjligt. Kontaktade då campingarna var för sig och Säffle var så himla kundvänliga och ändrade datumet direkt utan bekymmer, trots bokning BAS (utan av- och ombokning). Så Säffle ska ha 7 stjärnor! Men Strömstad hänvisar mig till en mail för kontakt med First Camp. Deras svarstid är 3 veckor(!!!!!) och jag behövde hjälp inom 2 dagar. Hade ju fått ett välkommen mail och det var så jag upptäckte mitt misstag. Finns verkligen ingen servicekänsla hos First Camp. Har alltid valt dom innan pga läget och mycket fin och välstädad camping i Oskarshamn, men ni tror jag att jag kommer att väljs bort dom i fortsättningen.

5. kesäkuuta 2025

Tyvärr
Tummen ner

28. toukokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Har försökt i två dagar att komma i…

Har försökt i två dagar att komma i kontakt med deras kundtjänst för att hantera en bokning. De säger att det är hög belastning och långa väntetider…..Hur kan det vara det? Knappast högsäsong. Först fick jag vänta ca 10-15 min, får meddelande att jag kan bli uppringd på mitt nummer när det är min tur, blir uppringd efter drygt 90 minuter för att nås att meddelandet ”du är satt på vänt” när klockar blir 18.00 säger det bara klick och dom lägger på. Så kundtjänsten får ett absolut botten betyg. De vill ha dina pengar men inte dina åsikter!!!

28. toukokuuta 2025

Deras såkallade husbilspass

Deras såkallade husbilspass är rena katastrofen. Gäller varken på storhelger eller på semesterveckor. Så kanske möjligen att en pensionär skulle kunna ha användning för detta kort för 300kr. Men tror inte det då det ju under dem få tider kortet faktiskt gäller ju är långt ifrån högsäsong och ändå är billigt

15. toukokuuta 2025

First Camp Tylösand

First Camp Tylösand. Dåligt upplyst om att Bistron inte är öppen. Upplyser om att det är öppet en (1) dag i Juni ?
Servicehus 2 under renovering och det är ju bra. Men på dörren till servicehus 3 sitter en prydlig lapp att inte stänga dörren. Varför ? Jo därför att slutblecket inte låser upp. Så om siste man stänger kommer ingen annan in. Finns det ingen möjlighet att få hit någon att fixa låset. Efter att ha besökt massor av campingplatser i Sverige och utomlands så ligger denna i botten. Påskhelg, då skall naturligtvis allt vara klart och fungera , Bistron öppen mm. Nej , första och absolut sista gången vi stallar in här. Har inte kollat upp andra faciliteter så det kan jag inte yttra mig om.

18. huhtikuuta 2025

unfreundliche Vertragsbedingungen

Die Campingplätze von First Camp sind mal besser, mal schlechter, je nachdem, was man erwartet. Hier geht es aber um die verbraucherunfreundlichen Vertragsbedingungen.

Normalerweise fährt man auf einen Campingplatz, meldet sich an, sagt, wie lange an etwa bleiben möchte, und beim Auschecken bezahlt man. Maximal leistet man eine Anzahlung. Nicht so bei First Camp. Der Aufenthalt muss vorab bezahlt werden. LANGE vorher:

"... bezahlen Sie den verbleibenden Betrag spätestens 45 Tage vor der Anreise. Wenn Sie weniger als 45 Tage vor der Anreise buchen, ist sofort der Gesamtbetrag zu bezahlen."
(und wenn Sie denken, dann verlängere ich eben vor Ort - gut möglich, dass GENAU der Platz, auf dem Sie stehen, gerade vergeben wurde. Also Vorzelt abbauen...)

"Verträge über Unterkünfte sind vom [gesetzlichen] Rücktrittsrecht ... ausgenommen, sodass Sie ... nicht zurücktreten können"
(Man kann natürlich "Flex" buchen. Das kostet dann 20% mehr ...)

"Wenn Sie ... nicht innerhalb der vorgegebenen Frist bezahlen, erhalten Sie eine Zahlungserinnerung ... Die Buchung wird im Anschluss storniert"

"Wenn Sie ... selbst stornieren, sind Sie verpflichtet, die Buchung trotz der Stornierung vollständig zu bezahlen. Sofern Sie die Buchung nicht vollständig bezahlen, behalten wir uns das Recht vor, die Angelegenheit einem Inkassounternehmen zu übergeben" (gilt auch, wenn der Ehepartner gerade im Krankenhaus liegt)

"Wenn Sie Ihren Aufenthalt angetreten haben und ... gezwungen sind, vorzeitig abzureisen, wird unabhängig davon, ob Sie mit der Option Flex gebucht haben oder nicht, kein Geld zurückerstattet" (siehe oben)

"[wenn] die gebuchte Unterkunft hinter Ihren Erwartungen zurückbleibt, wenden Sie sich bitte an die Rezeption ... Erfolgt die Reklamation nicht zeitnah, verlieren Sie Ihr Reklamationsrecht"

Das sind die Highlights aus den Buchungsbedingungen.
Hinzu kommt ein undurchsichtiges Tarifsystem - mal "Black Friday", mal "Seniorenrabatt", mal "Sommerrabatt" mal "Saisonpass"... es wechselt im Wochenrhythmus. Den vollen Preis zahlt nur der Depp.
Leider hat diese Firma einen Großteil der skandinavischen Campingplätze zusammengekauft - für Unterhaltungsmaßnahmen bleibt da offenbar kein Geld übrig.
Und die Webseite funktioniert natürlich auch nicht richtig.
Meine Empfehlung, wenn man hier bucht: NUR mit bestehender Reiserücktrittsversicherung. Auch Rechtsschutz schadet sicher nicht.

31. tammikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Var på leksand sommarland 2024.

Var på leksand sommarland 2024.
Där stod First camp med tävling där man ska kasta bollar. Chansen fanns att få värdekod för 500 kr som kunde utnyttjas i nästa bokning.
Försökte boka med dessa, men gick inte, maila, inget svar. Ringde, de skulle återkoppla, gjorde inte. Ringde igen, och fick tips om att använda de för bokning på leksand resort.
Men leksand resort ville inte då de är bara syster företag....
Maila och förklara situationen igen. Efter några mail svar så blev det de kan bara användas en och en, vilket ej framgår, och de skulle används innan 31/12 24, vilket jag försökte. Men fick ingen hjälp. Det framgår ej att jag inte kunde använda för att boka inför 2025,bara att se gick ut sista december.
Besvikna barn som kämpade och kastade.... Dåligt

13. tammikuuta 2025

Varning!!
Detta var den absolut sämsta campingen vi varit på vilken inte kan rekommenderas till någon.
Dubbelt så dyr, mögel i duschar/toaletter, duschslangar som läcker, spisar/ugnar ur funktion, städning under all kritik, underhållning med falsk sång och dåligt ljud……, ja listan blir obekvämt lång tillslut. Maten i så kallade ”restaurangen” vågade vi inte ens prova efter ha läst andras kritik. Otrevlig personal gjorde inte saken bättre. Försökte få ett svar vad som gällde om vi skulle avboka resterande dagar som vi förbetalt (5 dagar=5150sek).
Svaret uteblev både via receptionen samt via Mail så vi fick stanna resterande dagar.
Har sedan under hela hösten kontaktat First Camp för att få en kompensation för denna fruktansvärda vistelse. Svaren uteblev även här till en början, när de väl svarade så hade de slarvat bort våra uppgifter.
Slutligen så gav de med sig och erbjöd oss den ofantliga summan av 500sek vilken vi bad dem att stoppa någonstans där solen inte lyser.
Har anmält detta till Miljö & Hälsa Halmstad, Allmänna Reklamationsnämnden samt gått ut med informationen i alla tänkbara kanaler i sociala medier.
Yngve, Anne.

1. elokuuta 2024

Extremt smutsigt!

Blir aldrig mer First camp! Personalen erkänner att det inte städas ordentligt och svartmögel i stugorna men får ingen återbetalning, svarar inte på mail och kör totalt över en, bilder stämmer inte överens med bilderna och allt är totalt kaos, har blivit av med ca 10 tusen detta året då jag har varit tvungen att vända i dörren pga mögel och annat. ÅK INTE HIT!

28. joulukuuta 2024
Saanut 1/5 tähteä

Jeg havde booket en overnatning i Malmø…

Jeg havde booket en overnatning i Malmø til mig og mine børn. Vi ankommer 16.30 og inden vi når at tjekke ind og komme ind med vores ting i hytten så er klokken tæt på 17.00 hvor receptionen lukker. da vi ankom til hytten, var der fyldt med små fluer over alt, vi brugte meget tid på at baske dem, der var mange ørntviste også. Der blev ved med at komme flere og flere små fluer, vi forstod ikke hvorfor. Der er møg beskidt i hytten, spindelvæk, gulve og vægge er snavset. Der lugtede grimt. I bænken fandt vi noget meget klamt, det var helt levende der nede og jeg blev nød til at fjerne det og der væltede det op med små fluer. Mine børn blev meget oprørt over dette.Vi ringede til nød opkald, men de kunne ikke hjælpe os og sagde vi skulle snakke med informationen dagen efter. Vi blev nød til at forlade stedet kl 22.30 da vi simpelthen ikke kunne sove i hytten, det var simpelthen for klamt. Jeg booket en hotel værelse til mig og mine piger så vi kunne få en god nattesøvn. Vi køre tilbage dagen efter for at tjekke ud og forklare hvad vi blev mødt af og at vi var nød til at forlade stedet. De ville ikke hjælpe og jeg måtte skrive en mail til dem.
da hytten var ubrugelig forlanger jeg mine penge tilbage. Så må vi se om de overhovedet svare mig.

Det jeg fandt i bænken blev jeg nød til at stille udenfor 🤮

15. lokakuuta 2024
Saanut 1/5 tähteä

First Camp Duse Udde ligger fuldstændig…

First Camp Duse Udde ligger fuldstændig fantastisk men men men fyldte skraldespande på fællesområder, manglende rengøring i toiletbygning, vandretur for at komme af med skrald, betalt for plads med el og vandtilslutning - pludselig bliver vandet lukket, ham der går rundt og åbner alle vandhaner besværer sig ikke med at fortælle det. Receptionistens svar er åh det vidste jeg ikke i havde betalt for, tilbød godt nok refusion, men det handler om at kommunikere med gæsterne i den. Vi var 2 campingvogne udover fastliggerne, det burde være overskueligt. Vi var der i uge 41, fremover booker vi ikke i First Camp

11. lokakuuta 2024
Saanut 1/5 tähteä

Jeg kan på ingen måde anbefale first…

Jeg kan på ingen måde anbefale first camp ajstrup camping manglende rengøring på toiletterne ingen køleskab i køkkenet meget mørk plads der er set rotter på pladsen manglende varme i opholdsstuen ingen chek på pladserne manglende rengøring og varme i hytterne vi ville have haft holdt julefrokost på pladsen men vi skifter med kort varsel plads til fyn

6. lokakuuta 2024
Saanut 1/5 tähteä

Vi havde booket en hytte til en…

Vi havde booket en hytte til en overnatning. Da vi kom frem ved 16 tiden, blev vi mødt af en lukket plads og et telefonnummer til deres callcenter. Vi ringede - lang historie kort; de kunne ikke finde vores bookning (som var booket flere måneder før). Og de kunne ikke tilbyde en anden overnatning.
Når jeg skriver en reklamation for at få mine penge retur er der 4-5 ugers ventetid på et svar.

28. syyskuuta 2024

Virkelig dårligt i Åhus

Vi var på First Camp Åhus i Sverige sidst i august. Der var møgbeskidt og stank af afføring på dametoilettet. Der blev ikke gjort rent i de tre dage vi var der. Wc brætterne passede ikke til wc’et, man sad på porcelænet og fik låret i klemme mellem bræt og kumme. Både bruserum og toiletrum var så små, og dørene gik indad, så man skulle kante sig ind og ud, i bruserum skulle man træde ind i brusekabinen, for at lukke døren op. I de 2 kabiner med håndbruser, var bruseren gået i stykker, resten var med fast bruser, som man havde i skolen i 60’erne. Alt for længe manglede der papir. Familierummene var både latterlige og sørgelige. De var så små, at man kun kunne være 1 person derinde. En hjørnebrusekabine med glas sider og dør klemt inde imellem håndvask og wc. Der var ikke een eneste knage eller bænk, så tøjet skulle man lægge på wc låget. Brættet var gået i stykker og repareret med gaffatape og der var møgbeskidt under det. På gulvet var lagt plastic fliser med huller, så alt skidtet faldt igennem. Gad vide hvordan der så ud derunder, for de blev da nok ikke taget op, så man kunne rengøre under dem, hvis der skulle komme en rengøringsassistent forbi. At kalde det for familierum er en fornærmelse. Vi syntes, simpelthen, der generelt var ulækkert, en skændsel og ikke hvad vi forventer af First Camp, og en af de værste 2 campingpladser vi har været på i Sverige i de 17 år vi har kørt i landet. Der var renere på de offentlige toiletter i landet. Deres reception og butik var ellers ganske ren og nydelig. Vi ses IKKE igen. 👎😢

30. elokuuta 2024
Saanut 1/5 tähteä

Vill bara säga att dom är värda -5…

Vill bara säga att dom är värda -5 stjärnor!
Hade hyrt stuga på siljanbadets camping. Inga bilder stämde överens med hur det såg ut. Hade hyrt 21 dagar, men stod ut i 7 dagar, försökte få kontakt med personal vilket var omöjligt! Först på dag 9 fick vi tag på dom ( 13/8 -24 ). Skulle få återbetalning med lägre summa mot vad vi betalt för återstående tid men ff inte fått några. Har kopplat in kronofogden och nu väntar jag på resultat.

5. elokuuta 2024

Stranhytte og strykkarakter

Vi bestilte en av de nye stranhytten på arcus camping på nett. Når vi kom frem hadde vi fått feil feil hytta. Snakket 10 ganger med kundesenter, uttalte mailer og resepsjon. Jeg skjønner at jeg ikke kan få bytte hytte mitt i fellesferien, men noe kompensasjon må det være. Jeg fikk tilslutt 10% avslag, men pengene kom aldri. De skyller på klarna. Helt latterlig at dem krangler på 1500 kroner. Aldri mer first camp på oss. De får strykkarakter.

Andre B

22. heinäkuuta 2024

Dålig camping

Badet under all kritik, låg fågelbajs överallt så det blev vidrigt. Fick inget WIFI till stugan (hade sen incheckning, tv fungerade inte, inga tydliga parkeringar, slitna lekplatser och slitna stugor. Att detta får kalla sig Firscamp kan jag inte förstå. Personalen var otrevlig när jag skulle lämna in nyckel för utcheckning. Boka inte detta för ni kommer bli besvikna. Bilderna som finns stämmer inte överens med verkligheten.

15. elokuuta 2024
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin