Onderstaand de mail welke wij destijds naar je verzonden hebben. Helaas hebben wij er tot op heden nog geen reactie op gehad.
Beste Johanna,
Bij het openen van de retourzending was er een sterke cannabisgeur aanwezig en bleek de grinder duidelijk gebruikt te zijn, met zichtbare resten van gemalen cannabis en haren in het apparaat.
Volgens de wet (artikel 6:230s BW) mag een klant een product alleen uitproberen zoals dat ook in een fysieke winkel mogelijk zou zijn. Het product mag niet zodanig worden gebruikt dat het niet meer verkoopbaar is. Omdat de grinder aantoonbaar gebruikt is, is er sprake van volledige waardevermindering. Om die reden kunnen wij het orderbedrag helaas niet terugstorten.
Wij bieden je wel twee opties. We kunnen de gebruikte grinder naar je terugsturen, of, indien je dat niet wenst, uit coulance enkel de verzendkosten retourstorten. Beide opties zijn wat ons betreft prima. Laat ons even weten wat je voorkeur heeft.
Ter toelichting: een consument heeft inderdaad 14 dagen herroepingsrecht, maar dat geeft niet het recht om een gebruikt product terug te sturen dat niet meer verkoopbaar is.
De wet stelt dat de klant het product alleen mag hanteren of uitproberen zoals dat in een fysieke winkel zou mogen. Bij een elektrische grinder hoort daar geen gebruik met cannabis bij; dat gaat ver buiten een normale productbeoordeling.
In dit geval is de grinder duidelijk gebruikt, bevuild met resten van cannabis en daarmee niet meer in originele staat of hygiënisch verkoopbaar. D
e klant is daarmee aansprakelijk voor de volledige waardevermindering conform artikel 6:230s lid 3 BW.
Wij wensen je alsnog een prettig weekend.
Derek