Crédit agricole SA Arvostelua

TrustScore 1.5/5 tähteä

1,6

Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 2/5 tähteä

je suis au CA 33210 Langon depuis au moins 35 ans. Ca allait bien mais depuis quelques années c'est plutôt pas bien du tout. Je veux payer un artisan par virement (+ de 5000€), 10H00 ce matin je su... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Obsługa klienta jest dramatyczna. Masz problem ? Radź sobie z nim sam. Komunikacja z bankiem fatalna. Rozmowy telefoniczne wyglądają jak za karę, czat dramatyczny. Cokolwiek tylko i wyłącznie w pla... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Crédit Agricole Cergy-le-Haut : simplement des voleurs ! Des frais exorbitants alors que les personnes sont en situation de fragilité financière, mais c’est normal. Ils ne répondent plus, bloquent les... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Miesiąc temu zaciągnąłem pożyczkę w Credit Agricole na kwotę 50 tys. Zdarzyłem spłacić jedną ratę i do spłaty pozostało 49 tys. Tak się życie potoczyło, że pożyczkę mogłem spłacić po miesiącu. Nie doś... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Pankki
  2. Talouskonsultti
  3. Sijoituspalvelu
  4. Muut kuin pankin rahoituspalvelut

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Le site Finance et actionnaires de ce groupe bancaire. Présentation d'informations et d'actualités financières, des métiers, d'un espace actionnaires, du cours de l'action en temps réel, de communiqués de presse. (Paris: 4507)

Yhteystiedot

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Kaikki arvostelut

110 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Bank poniżej krytyki

Bank poniżej krytyki. Naliczyli złotówkę odsetek za dwa dni zwłoki w opłacaniu rat. Wpisali to do BIK przez co moja ocena z rewelacyjnej zleciała do najgorszej. Na pytanie dlaczego nie przysłali sms czy maila powiedzieli, że nie mają takiego obowiązku. W trakcie trwania umowy zmienili też harmonogram spłat i nie wiadomo na jaki mail mi go przysłali. Postanowiłem spłacić kredyt i zażądać wycofania zgód na przekazywanie informacji do BIK, itp, to okazało się- Uwaga, że mam 174 zł nadpłaty, ale nie mają mojego numeru konta aby ją oddać. Tu wpisują Cię do BIK, na infolinii twierdzą, że masz 5zl nadpłaty i wpłacasz kwotę pozostałych rat a nagle okazuje się, że masz 174zl nadpłaty a nie 5zl. Reasumując sami kretyni nie wiedzą ile spłaciłeś kredytu, bo wpisują Cię do BIK za 1zl a okazuje się, że masz nadpłatę na koniec. Nigdy więcej kontaktu z tym syfem.

7. lokakuuta 2025

Credit agricole d'Hayange, 57700

Credit agricole d'hayange, avec une conseillère nulle, incompétente et grossière, je ne sais pas pourquoi l'appeler conseillère alors qu'elle ne veut rien faire, ne répond pas aux téléphones, ni aux mails, ne tient pas parole, ça fait plus d'un mois qu'elle me balade parce que je cherche un rendez-vous avec un responsable.
Quelle honte et quelle déception !
Né mérite même pas 0 étoile

9. toukokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Je me suis faite arnaquer sur internet…

Je me suis faite arnaquer sur internet 616€ de voler. Dépôt de plainte, blocage cartes, comptes etc...
2 mois après pas de nouvelle. Mail envoyé à la conseillère qui m'informe que le service fraude considère qu'il n'y a pas fraude ! Bah oui c est une fraude par virement (qui existe bien puisque nous avons trouver d autres personnes qui ont connu les mêmes problèmes).
Bref, de toutes façons c est notre faute.
Le crédit agricole centre val de Loire ne fait pas confiance à ses clients (clients depuis 26 ans...).

27. elokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Zablokowali konto bez słowa.

Zablokowali konto bez słowa.
Bez maila, bez SMS-a, bez powodu. W aplikacji 0,00 zł – pieniądze zniknęły. Od 2 tygodni bez dostępu do legalnych środków, bez możliwości kupienia leków czy zapłaty rachunków. W banku słyszę tylko „piszemy do centrali”. Infolinia bezradna, placówka bez kompetencji. To nie bank – to instytucja zagrożenia finansowego.

24. heinäkuuta 2025

Service déplorable

Service déplorable. Pas d'e-mail de suivi dans les 24 heures comme promis. Je rappelle 3 jours plus tard, mais l'agent qui m'a conseillée de le rappeler directement est absent. Je demande à la conseillère qui prend ma communication de prendre ma demande en charge parce qu'elle est urgente. Conseillère très sèche, aucune excuse, me coupe quand je parle. Très mauvaise expérience.

1. elokuuta 2025

Credit Agricole - kłamcy i oszuści

Credit Agricole - bank bez prawa, bez zasad i bez odpowiedzialności

Konto zablokowane z dnia na dzień, bez jakiejkolwiek informacji, zero SMS-a, zero maila, zero komunikatu w aplikacji. Loguję się, a tam... saldo 0,00 zł. Wszystko zniknęło! I co najgorsze: mija już 7. dzień, a dostęp do środków nadal zablokowany.

Powód? Zmienny jak wiatr, najpierw mówili, że chodzi o „procedury AML”, potem, że „kraj pochodzenia klienta”, potem, że „standardowa weryfikacja danych”, a finalnie próbowali ratować się oświadczeniem majątkowym, które wymyślili po mojej awanturze.

To nie jest bank - to parodia instytucji finansowej, która działa w sposób arbitralny, bez podstawy prawnej i bez elementarnego szacunku dla klienta.

Nie mogłem kupić leków, zatankować samochodu, ani zapłacić za zobowiązania. Już tydzień bez dostępu do własnych pieniędzy - w pełni legalnie zarobionych, opodatkowanych, zgłoszonych. Przez ten czas bank milczy. Ani słowa wyjaśnienia. Infolinia? Automaty lub konsultanci bez jakiejkolwiek wiedzy.

To jawne narażenie klienta na szkodę, stres, upokorzenie i utrudnianie życia codziennego. I to wszystko w czasach, gdy banki reklamują się jako „cyfrowi partnerzy klienta”.

Kilka prób kontaktu - i co? Infolinia odsyła do maila, a tam… zaczyna się teatr. Odpowiedzi z adresu odpowiedzi(at)credit-agricole.pl to czysta fikcja, pokrętna narracja i ordynarne kłamstwa. Każdy konsultant pisze co innego. Raz mówią o weryfikacji AML, potem, że „coś nie zgadza się z danymi”, a finalnie wymuszają podpisanie jakiegoś „oświadczenia majątkowego” z kosmosu, które zostało wymyślone dopiero po mojej awanturze - bez żadnego związku z jakąkolwiek transakcją.

W moim przypadku „opiekun klienta” w placówce… odmówił spotkania, bo „nie zna języka obcego”. Tak, pracownik banku, który formalnie odpowiada za relację z klientem, nie wychodzi z zaplecza, gdy słyszy inny akcent. Zero profesjonalizmu. Zero odwagi. Zero kompetencji.

Zamiast tego, wysłano do mnie podrzędnego pracownika, który:
- nie potrafił wyjaśnić ani podstawowych procedur bankowych,
- nie znał różnicy między weryfikacją a blokadą,
- zasłaniał się „systemem” i „brakiem dostępu do danych”,
- na każde pytanie odpowiadał „nie wiem, trzeba pisać maila”.

Czy naprawdę tak wygląda obsługa w instytucji finansowej w 2025 roku? Pracownicy, którzy się ukrywają przed klientami, bo nie potrafią się porozumieć ani po polsku, ani po angielsku, nie wspomnę o innych językach? Ludzie na stanowiskach, którzy nie mają bladego pojęcia, jak działa produkt, który sprzedają?
W innych bankach klient premium ma doradcę, który rozwiązuje problemy, a w Credit Agricole „opiekun” to osoba, która się chowa jak dziecko za ladą lub na zapleczu, kiedy trzeba wziąć odpowiedzialność.
Bank, który mrozi środki klientów bez powodu i potem bezczelnie kłamie w korespondencji, to nie jest partner, tylko zagrożenie dla bezpieczeństwa finansowego obywateli.

Dziś wiem jedno - Credit Agricole nie zasługuje na zaufanie ani złotówki. A każdy, kto ceni sobie elementarne bezpieczeństwo swoich środków i dostęp do konta, powinien omijać ten bank szerokim łukiem.

Rozważam nie tylko pozew cywilny o zadośćuczynienie, ale też zawiadomienie do prokuratury i Rzecznika Finansowego. Bo to, co ten bank wyprawia, to nie jest „standardowa procedura” - to systemowe nadużycie uprawnień i brak nadzoru.

Nie polecam. Wręcz ostrzegam.

30. heinäkuuta 2025

automobile en danger

Pratiques commercial surprenante pas moyen d'obtenir des informations sur leurs autorisations de commercialisations des voitures via leur filiale AGILAUTO, concurrence acharnée vis a vis des acteurs historiques du secteur Automobile curieux partenariat entre Sofinco et le Syndicat automobile laissant craindre des conflits d'intérêts mariage entre acteurs économiques ayant pour objectif la disparition de toutes les concurrences

27. heinäkuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Ten bank kpi z klientów nawet nie odpisują na pisma bo mają cię gdzieś, z żadnym bankiem nie ma aż tyle problemów co z tym nawet doradca finansowy mówił żeby to omijać bo to najgorszy bank

Ten bank kpi z ludzi chcesz mieć problem na dobrych kilka lat idź do nich z tymi ludźmi nie ma jak się dogadać nawet nie odpisują na pisma poprostu zlewają to, od doradcy (nie jednego ) słyszałam że to najgorszy bank aby cokolwiek załatwić omijajcie to coś jeżeli nie chcecie mieć kłopotów z kredytem w przyszłości

27. kesäkuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

J'ai été victime d'une escroquerie sur…

J'ai été victime d'une escroquerie sur Internet.
J'ai payé pour un certificat de non gage sur un site 0,99€, alors que c'est gratuit sur le vrai site de l'État.
J'ai été prélevé 4 jours plus tard 39,99 € . J'ai appelé ma banque, le crédit agricole du mesnil st Denis Yvelines.
Réponse : nous ne pouvons rien faire.
J ai un compte avec une banque en ligne , je suis allé sur un site , j'ai reçu un message comme quoi j'étais sur un site frauduleux.
Ce site est répertorié frauduleux. Il serait facile pour les banques ou l'etat ( le site profit dû ficher des cartes grises ) de prévenir par e-mail attention site frauduleux.
J'aurais immédiatement appelé ma banque pour bloquer toutes opérations.
Pour moi, la banque n'a pas fait son travail.
Demain, si ma situation financière change ( je joue au loto) je ne confierai pas mon argent au crédit agricole.

22. heinäkuuta 2025

Nul !!!On peut pas mettre 0

On peut pas mettre 0, dommage. Ils m'ont mis un sinistre sur mon relevé d'information qui n'est pas de mon fait (ils se sont trompé sur la plaque d'immatriculation) 3 ans pour essayer de le faire enlever. Puis résiliation de toutes les assurances (auto habitation etc) ils m'ont quand même prélevé ! A fuir absolument !!!!!

8. heinäkuuta 2025

Najgorszy możliwy bank

Najgorszy możliwy bank. Idziesz do sklepu, chcesz płacić i nagle widzisz że masz 0 na koncie. Pieniądze znikły pomimo braku wypływów. Zastanawiasz się dlaczego i kto Cie okradł. Okazuje się że bank zablokował Ci konto bo masz zaktualizować dane. Poza tym na koncie nie widać salda po transakcji, tak żebyś nigdy nie miał finansów pod kontrolą.

4. heinäkuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Trustpilot-kokemus

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin