Saanut 1/5 tähteä

Absolute afzetting voor huurders. Foto's kwamen niet overeen met werkelijkheid van intrede. Persoon van checknet was zeer onbeschoft en deed alsof ik nog nooit gekuist had in mijn leven. Ze re... Näytä lisää

1,4

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

1,4

Kaikki arvostelut

16 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 1/5 tähteä

Mooi stukje acteerwerk van het dametje…

Mooi stukje acteerwerk van het dametje die zichzelf voorstelde als experte. Geen idee in wat want haar verslag was hilarisch. Onkunde troef. Veel verwijzen naar de backoffice, de expertise, de begroting... Een ware koningin die neerbuigend haar zogenaamde wettelijke tabellen bewierookt. 99 procent van de zogenaamde schade door huurder zijn zo van de pot gerukt dat ik met de glimlach naar de vrederechter wou. Hun conclusie was voor mij onaanvaardbaar en na een stevig gesprek met het immobiliën kantoor en de verhuurder werd hun verslag naar de prullenbak verwezen. Stelletje omhooggevallen amateurs die doen alsof ze één of andere wettelijke instantie zijn. Het staat nochtans op hun site,ze geven advies, niets meer dan dat. Nu ja, er staat ook dat ze onpartijdig zijn.... Dat is pas satire..

25. heinäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Vergelijkbaar met zoveel andere huurders via Dermul.

Onze ervaring was vergelijkbaar met die van andere huurders: rampzalig en lafweg. Ook het Immokantoor Dermul uit Oostende speelt daarin een vuile rol. Zij waren van in het begin verwittigd van de grote gebreken en zijn zelfs ter plaatse geweest om dit vast te stellen . We hebben meerdere klachtenmails naar Checknet gestuurd, maar hebben geen reactie van hen ontvangen. Het appartement was prima opgekuist maar zij vonden alle middelen tot zelfs een plek op tafel om je te beschuldigen. Wij hebben onze waarborg ondertussen nog niet terugbetaald gekregen maar gaan nog verder gaan met deze zaak. Een bende lafaards tot in de kleinste details. Je bent verplicht van Dermul om met die bedriegers samen te werken en een hoop intrede- en uittredekosten te betalen .Vuile bende!!!!

30. kesäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Absolute afzetting voor huurders.

Absolute afzetting voor huurders.
Foto's kwamen niet overeen met werkelijkheid van intrede.
Ze rekenen me dingen aan waarvan er in zijn bijzijn was besproken dat ik dit niet hoefde te betalen.
Werd dan nog eens Schilderkosten aangerekend voor een appartementje van 1700 euro door insectenplagen en water die door mijn plafond kwam die vlekken achterlieten. (Per deur bijna 80 euro)
Er werd mij 100 euro aangerekend voor een oude stalen kookplaat die nieuw nog geen 130 euro kost. (De kookplaat was niet eens kapot gewoon gebruikt maar het was niet eens wit bij intrede.)
Dan probeer ik hun te bereiken en er is geen klantenservice, ik krijg al sinds 13/07 geen antwoord, het is nu 27/07.
Dit bedrijf ontwijken!

3. heinäkuuta 2026

Huurder / mensonwaardig bedrijf

Slechtste van slechtste “bedrijf” ooit dat ik heb meegemaakt! Puur omdat ik een alleenstaande man was die huurde werd mijn plaatsbeschrijving afgeschilderd alsof ik niets van poetswerk deed bij uittrede! Maar ik huurde een poetsbedrijf, zelfs mijn mama is komen helpen! Ook liet ik zelf de lichten hangen, de rolgordijnen hangen die ik allemaal!!! Zelf heb moeten bekostigen! Maar nee alsnog mocht ik opleggen! Dikke oplichterij dit! Zelfde met het immo kantoor maar goed daar spreek ik hier niet verder over! Ik ben razend en als ik kon ik vocht heel dit bedrijf aan want dit is echt mensonwaardig! Men mag tegenwoordig niet meer leven in een woning! Men moet maar zonder meubels op de grond zitten want ojeee voor een krasje op de muur of wat dan ook!

9. heinäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

They search for issues that doesn't exist to make profit

Worst experience ever. For our move out we delivered the apartment top notch cleaned with new and better lamps, curtains, head-shower, faucet shower, and some improvements for the landlord, yet we are being charged for things that were already there from the owner like scratches on door and bottom corners of walls, burned mark on induction stove, cracks on wall (I am an engineer and this a natural structural movement from the building), dust on lamps (????). Literally being charged over 900€. We were intimidated by Checknet to court. I am disgusted with such service. If it is as all other reviews states and benefits the landlord' side, it should be 100% service paid by landlord, not 50/50. I immensely regret leaving the improvements to the apartment/landlord (which I believed to have a good relationship).

30. kesäkuuta 2026

Rampzalige ervaring

Onze ervaring was vergelijkbaar met die van andere huurders: rampzalig. We hebben meerdere klachtenmails naar Checknet gestuurd, maar hebben geen reactie van hen ontvangen. Ook de Consumentenbemiddelingsdienst heeft contact met hen opgenomen, maar kreeg evenmin antwoord.

15. kesäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Indien ik nul sterren kon geven

Indien ik nul sterren kon geven, deed ik het. Gangsterpraktijken in het voordeel van de verhuurder. Ze vergelijken huurschade met prijzen van de duurste soort en maken van elke mug een olifant. Op die manier blazen ze de ganse schade op en proberen ze de verhuurder te paaien. Hun referentieprijslijst is x3 met de realiteit en men doet een poging tot snelle deal, maar helaas die vlieger ging voor hen niet op. Dit soort bedrijven zouden eens in een onderzoeksreportage aan het licht mogen komen. Kwestie van die soort praktijken onmiddellijk te stoppen. Afzetters met een grote A. Shame on you!

8. kesäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Waardeloos voor de betaalde prijs. Gebruik van oude foto’s / verschillende dingen vergeten

Zeer teleurgesteld in de kwaliteit van de plaatsbeschrijving. Dit heeft mij eerlijk gezegd heel wat stress bezorgd.

Er is duidelijk gewerkt met foto’s die niet overeenstemmen met de realiteit op het moment van mijn intrede. Sommige beelden lijken zelfs van een eerdere periode te zijn (andere armaturen, ontbrekende schade, “te huur”-bord dat er niet was, inconsistente details zoals gordijnen).

Zowel de verhuurder als ikzelf hebben hiervoor betaald, dus je verwacht een correcte en actuele weergave. Dat is hier niet het geval. Zelfs de verhuurder moest intussen al een addendum laten opmaken voor foutieve vaststellingen.

Voor zo’n belangrijk en duur document is dit gewoon ondermaats. Ik verwacht dat dit rechtgezet wordt en hoop op een duidelijke verklaring.

27. huhtikuuta 2026

Afgezet

Appartement perfect gepoetst opgeleverd. Wel moest de tuin nog gemaaid worden aangezien ze de plaatsbeschrijving plots 2 dagen vroeger wilden doen dan overeengekomen. Resultaat 550EUR boete voor het maaien van de tuin plus 1 stofnetje en 2 kalkplekken in de douche. Afzetterij waar je bij staat.

26. helmikuuta 2026

Appartement tip top afgeleverd

Appartement tip top afgeleverd, schilderen, grote kuis gedaan binnen en buiten. Het lijk een nieuwbouwappartement. DE KL××TZAK die de plaatsbeschrijving heeft gedaan heeft de foto's van de oude plaatsbeschrijving in de nieuwe gestoken Reden??? Te lui en proberen om geld onterecht door te sluisen naar de huisbaas in samenwerking met immokantoor. Ik ben ingedekt, foto's, video's gemaakt bij opkuis en schilderen. Proces volgt... Bewijs in bezit....

25. syyskuuta 2025

Terrible

If there is 0 star that is what I would choose. Used CheckNet for my end-of-lease inspection. Unfortunately, my experience was very disappointing:
• The inspector was unreachable during the inspection, did not respond to messages, and did not answer calls.
• The inspection report contains incorrect and irrelevant items, including damage not caused by the tenant and items that do not belong to the apartment.
• Despite sending four emails to dispute the report and provide evidence (photos), I received no response.
• My security deposit has still not been returned more than a month later.
• I have also reported this issue to ConsumerConnect and sought legal advice.

I cannot recommend CheckNet due to their lack of professionalism and customer service. Other tenants: be cautious and review your inspection report carefully.

10. joulukuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Ze zeggen dat zij de huurwaarborg…

Ze zeggen dat zij de huurwaarborg papieren zouden doorgeven, gebeurt dit niet en zijn ze ook nog eens onbeleefd aan de telefoon. Om nog maar te zwijgen over de belachelijke bedragen die ze proberen door te rekenen. Slechts één woord hiervoor. SCHANDALIG

3. helmikuuta 2026

1 ster te veel..

1 ster te veel... na het lezen van de andere reviews, ben ik nog meer in shock en ergens ook niet! Na de plaatsbeschrijving bij uittrede, ben ik verbouwereerd en geïntimideerd achtergebleven. Onterecht kosten aangerekend! Toen ik niet wilde tekenen, werd er gedreigd met nog meer kosten waardoor ik dan maar getekend heb!! Als alleenstaande vrouw stond ik daar alleen met de man van Checknet en de huisbazin, beiden kwamen dreigend, intimiderend over.... De onterechte boete terzijde, ben ik hier emotioneel niet goed van! Ik ga het hier dan ook niet bij laten! Zeker na het lezen van de reviews ga ik melding maken bij de FOD want dit kan niet blijven duren! Wanpraktijken tot en met!

26. marraskuuta 2025

Rude and Uncooperative

No flexibility during the bookings, lied over the phone when organising the inspections, very bad responses, very rude when they eventually did communicate. STAY AWAY

2. lokakuuta 2025

Maffia praktijken

Nu ons oude huurhuis is verkocht en ik zeker weet dat er niks meer kan gebeuren durf ik pas een review te schrijven.
Ongeveer 18maanden geleden trokken we uit ons huurhuis, welke van de jaren 30 was met inhoud van de jaren 60, alles was oud en versleten toen we er al introkken wat gelukkig op onze intrede stond.
Na de uittrede wilde checknet en de verhuurder ons €10.000 kosten aanrekenen + er zouden nog facturen worden opgevraagd. (Kosten voor bijv roestplek op de radiator wat op intrede stond, door ons behandeld en verbeterd, bij uittrede wordt het aangerekend. Kosten voor opgevulde gaten die bij intrede gaten waren. Verfkosten terwijl bij intrede de verf afbladderde, nieuwe deuren terwijl de oude al versleten waren bij intrede enz)
Mijn vriend moest op een klein schermpje tekenen voor aanwezigheid bij de uittrede. Later werd gezegd dat hij hierdoor akkoord ging met de kosten, wat niet zo was.
Het verhuurkantoor drong de dag later aan dat we een betaalrekening moesten beginnen, er werd nog gezegd: we willen toch niet naar de vrederechter?! We hebben geantwoord dit nog te moeten bespreken met elkaar. (Gelukkig want waren we beginnen met betalen dan waren we automatisch akkoord gegaan, dit wisten wij toen nog niet)
Hierop hebben wij een advocaat ingeschakeld, we hebben de intrede en uittrede vergeleken. Het kwam neer op kosten €2000, de borg mochten ze houden, de rest van de kosten waren ongegrond. De advocaat heeft ons nog €2000 gekost.
Nog nooit zoiets meegemaakt, te bizar voor woorden. We zijn de advocate eeuwig dankbaar voor haar steun en hulp.

20. elokuuta 2024

Slechte mensen!!

Slechte mensen!!! Zetten huurders zwaar in t zak!!! BANDIETEN !!!!! Te vermijden !!! Oplichters ! Dat zoiets nog kan in deze tijden. Ook verhuurders die hiermee samen werken zijn in fout !

29. toukokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Wij kregen via Checknet Onredelijke afrekening en totaal gebrek aan objectiviteit een…

Wij kregen via Checknet een eindplaatsbeschrijving bij het verlaten van onze huurwoning. In ons huurcontract stond er dat wij 1400 euro aan schilderwerken van het appartement moesten doen dit vond de meneer onredelijk. Hij zij dat hij ging berekenen wat normaal de verfkosten gingen zijn, dit melde hij ook aan de verhuurder. Uiteindelijk kwam hij af met 880,34 euro zo begrepen wij het aan verfkosten. Hij vroeg of wij daar mee instemde en wij zeiden dat wij het prima vonden en ondertekende het. Tot onze verbazing kregen wij de documenten te zien waar ook andere dingen instonden, gelijk een los hangende klink die je gewoon terug kan vastschroeven en waar wij foto’s van hebben dat dit bij intrede al zo was. (Wisten dit niet meer op het moment zelf de meneer ook niet). Dan muggenzifterij over een loshangend handdoek rekje wat je op de foto niks van kan uitmaken plus wij hebben daar nooit iets van ervaren dat het los hing. De deur opening waar een deukje in zit. Wij hebben 2 jaar in dit appartement gewoond dit zijn toch normale gebruikssporen.

Zo werden er nog kosten aangerekend voor zaken waar de verhuurder expliciet had aangegeven dat hij/zij daar geen probleem mee had – en dit zelfs in het bijzijn van de inspecteur van Checknet. Voorbeeld: een kapot vliegenraam dat al met ducktape vast hing bij het intrede van onze huurwoning en door een storm dus is gaan vliegen.

De afhandeling voelde absoluut niet objectief of professioneel aan. De verslaggever leek vooral te noteren wat in het voordeel van de verhuurder werkte, zonder rekening te houden met redelijkheid of context.

Wij voelen ons misleid en vinden het onaanvaardbaar dat zulke grote bedragen worden aangerekend voor wat neerkomt op normale gebruikssporen in een bewoonde woning. Dit alles doet ons sterk twijfelen aan de neutraliteit en betrouwbaarheid van Checknet.

Wij raden dit bedrijf ten zeerste af.

26. toukokuuta 2025

Zelf 1 ster zijn ze niet waard

Zelf 1 ster zijn ze niet waard. Oneerlijke, onderdruk leggende manieren om huurders zwaar in’t zak te zetten! Onredelijke ‘schade’ prijzen en ze dwingen je om te tekenen met rechtbank uitspraken. Echt niet oke!

27. huhtikuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin