AutoBaza Arvostelua

3. Ajoneuvotarkastus
  4. Autoromuttamo
  5. Autotarvikkeet

Yrityksen kirjoittama

Darmowe sprawdzenie numeru VIN! Poznaj Wypadkową Historię Pojazdu, przebieg, zdjęcia, usterki, wezwania serwisowe, dane z ewidencji kradzionych pojazdów.

Yhteystiedot

2 tähteä
1 tähti

Pyytää asiakkailta arvosteluja

On vastannut 87 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaaminen kestää yleensä yli kuukauden

Kaikki arvostelut

9 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Teemme arvostelujen tarkistuksia

Kupiłem raport

Kupiłem raport, nic nie przyszło, próbowałem zalogować się na konto i też się nie dało. Prosząc o zwrot kosztów otrzymuje twierdzenie: zostało wysłane, do widzenia. Firma żartuje z klientów a support powinien wybrać się na porządne szkolenie z obsługi klienta i treści regulaminu.

2. lokakuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Wygenerowany raport zawierał niepełną historię…

Wygenerowany raport zawierał historię tylko do 2023 roku. Na darmowej stronie gov.pl widzę historię samochodu do 07.2025 i minimum takiej samej tylko szczegółowej życzyłbym sobie od portalu sprzedającego płatny raport. Poprosiłem o wygenerowanie aktualnego raportu albo zwrot pieniędzy. Dostałem odpowiedź, że przed zakupem zostałem poinformowany co znajdzie się w raporcie - historię samochodu. Ale jest różnica między historią trzy letnią a sześcio letnią.

15. syyskuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że raport zawierał historię tylko do 2023 roku, podczas gdy w rządowym serwisie znaleźli Państwo wpisy do lipca 2025 roku. Rozumiemy oczekiwanie, że płatny raport dostarczy dodatkowych, aktualnych informacji.

Autobaza korzysta z zewnętrznych źródeł, których zakres i terminy aktualizacji mogą się różnić. Wygenerowanie raportu w dniu zakupu nie oznacza więc, że zawiera on wpisy aż do tego dnia. Rozumiemy jednak, że samo powołanie się na informacje przed zakupem nie wyjaśniło wskazanej przez Państwa rozbieżności.

Prosimy o ponowny kontakt przez formularz na naszej stronie, z numerem zamówienia, numerem VIN oraz wskazaniem nowszych wpisów. Zweryfikujemy zakres dat w raporcie i ponownie przeanalizujemy prośbę o jego aktualizację lub zwrot płatności.

Saanut 1/5 tähteä

Uwaga na firme AutoBaza - oszuści.

Sprzedają nieprawdziwe/niepełne informacje tzw. raportów aut.

16. elokuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że otrzymany raport zawierał niepełne lub – w Państwa ocenie – nieprawidłowe informacje. Zakres danych zależy od wpisów dostępnych dla konkretnego numeru VIN w zewnętrznych bazach. Nie wszystkie szkody, przebiegi, naprawy lub inne zdarzenia są rejestrowane i przekazywane do naszych źródeł.

Nieprawidłowe informacje wymagają jednak dokładnego sprawdzenia. Prosimy o kontakt za pośrednictwem formularza na naszej oficjalnej stronie oraz podanie numeru zamówienia, numeru VIN i wskazanie danych, które budzą zastrzeżenia. Zweryfikujemy raport i wyjaśnimy sprawę indywidualnie.

Nie polecam, stracona kasa

Niewielka ilość informacji. 95% otrzymasz bezpłatnie na rządowej stronie historia pojazdu. Stracona kasa. Nie polecam atobaza.pl

10. huhtikuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że raport zawierał niewiele dodatkowych informacji i nie spełnił Państwa oczekiwań. Rządowa usługa Historia Pojazdu rzeczywiście bezpłatnie udostępnia część danych dotyczących pojazdów zarejestrowanych w Polsce.

Raport Autobaza korzysta również z innych, zewnętrznych źródeł i – zależnie od historii konkretnego numeru VIN – może zawierać m.in. zagraniczne odczyty przebiegu, informacje o szkodach, archiwalne zdjęcia oraz inne zdarzenia. Niestety nie dla każdego pojazdu wszystkie te dane są dostępne.

Prosimy o kontakt przez formularz na naszej oficjalnej stronie oraz podanie numeru zamówienia i numeru VIN. Sprawdzimy, czy wszystkie dostępne informacje zostały prawidłowo uwzględnione w raporcie.

Saanut 1/5 tähteä

Informacje w raporcie wyssane z palca

Informacje w raporcie wyssane z palca. Nie dość że okazało się że auto było bite i to konkretnie bo prawie cały przód wymieniany to do tego zła data sprowadzenia auta. Zwrotu nie przyznają dlatego taka opinia, raport nie pomógł co lepsze, wprowadził w błąd.

4. helmikuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że raport nie wykazał znacznych uszkodzeń pojazdu, a dodatkowo zawierał nieprawidłową datę jego sprowadzenia. Rozumiemy, że w takiej sytuacji raport nie tylko nie pomógł, ale mógł wpłynąć na ocenę samochodu.

Dane w raportach nie są tworzone przez nas – pochodzą z wielu zewnętrznych baz. Nie wszystkie szkody są jednak rejestrowane lub przekazywane do dostępnych nam źródeł. Brak wpisu o szkodzie oznacza wyłącznie, że nie odnaleźliśmy jej w sprawdzonych bazach, a nie że pojazd z całą pewnością jest bezwypadkowy. Nieprawidłowa data sprowadzenia wymaga natomiast szczegółowej weryfikacji.

Prosimy o kontakt przez formularz na naszej oficjalnej stronie oraz przesłanie numeru zamówienia, numeru VIN i dokumentów potwierdzających wskazane rozbieżności. Ponownie sprawdzimy raport oraz sposób rozpatrzenia reklamacji.

Saanut 1/5 tähteä

Straszą kicha auto po szkodzie…

Straszą kicha auto po szkodzie całkowitej a nie figuruje w ich bazie szkoda pieniędzy kicha kicha jeszcze raz kicha reklamację można sobie wsadzic

29. tammikuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że raport nie wykazał szkody całkowitej, o której mieli Państwo wiedzę, a sposób rozpatrzenia reklamacji okazał się niesatysfakcjonujący.

Informacje o szkodach pochodzą z zewnętrznych baz danych. Niestety nie każde zdarzenie, również szkoda całkowita, zostaje zarejestrowane lub udostępnione w źródłach, które możemy sprawdzić. Brak wpisu oznacza jedynie, że nie odnaleźliśmy takiego zdarzenia w dostępnych bazach – nie stanowi gwarancji bezwypadkowej historii pojazdu.

Prosimy o ponowny kontakt przez formularz na naszej oficjalnej stronie wraz z numerem zamówienia, numerem VIN i dokumentem potwierdzającym szkodę całkowitą. Pozwoli nam to zweryfikować raport oraz ponownie przeanalizować reklamację.

szkoda pieniedzy

szkoda pieniedzy, raport za 65zl nie zawiera praktycznie zadnych danych ktore nie sa jawne, jeden zapis historii pojazdu z serwisu w niemczech ktory mozna sobie za darmo sprawdzic na stronie ford pass, jakies bazy pojazdow skradzionych....no i informcja ze ford to ford i ze pochodzi z niemiec, czyli wszystko to co juz wiemy

14. tammikuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że raport zawierał głównie podstawowe lub znane już Państwu informacje i nie zapewnił oczekiwanej wartości.

Raport Autobaza zbiera w jednym miejscu dane pochodzące z wielu zewnętrznych źródeł. Część z nich może być również dostępna bezpłatnie w innych serwisach, natomiast zakres dodatkowych informacji zależy od historii konkretnego numeru VIN. W tym przypadku dostępne źródła najwyraźniej zawierały tylko pojedynczy wpis serwisowy, podstawowe dane pojazdu oraz wyniki sprawdzenia w bazach pojazdów skradzionych.

Prosimy o kontakt przez formularz na naszej oficjalnej stronie wraz z numerem zamówienia i numerem VIN. Sprawdzimy, czy wszystkie dostępne informacje zostały prawidłowo uwzględnione w raporcie.

Saanut 2/5 tähteä

doświadczenie z Golfem 14 lat.

Odnotowane w przeszłości zdarzenia drogowe z udziałem pojazdu - brak wpisu dot. Austrii!!! Samochód pochodzi z Austrii - więc informacja jest niekompletna/nieprzydatna. Należy powiedzieć, że zalezalo mi jedynie/głównie na wpisie dot. Austrii, a byly wszystkie Europejskie poza Austrią.
Informacje o producencie i regionie produkcji pojazdu: BAYERISCHE MOTOREN WERKE AG - w przypadku Golfa - ta informacja jest żenująca.
Historyczne odczyty przebiegu pojazdu odnotowane w bazach danych: brak wpisów! - jedyny wpis - to wpis z aktualnym przebiegiem - widniejącym w ofercie sprzedaży, a samochód ma 14 lat. czyli brak zasadniczej informacji, czyli brak potwierdzenia przebiegu.
zakupiłem raport w celu ustalenia historii wypadkowej samochodu oraz zweryfikowania przebiegu. tymczasem - tych informacji nie otrzymałem.

3. tammikuuta 2026

Dzień dobry,

przykro nam, że raport nie dostarczył informacji, na których najbardziej Państwu zależało – historii szkód z Austrii oraz wcześniejszych odczytów przebiegu.

Zakres danych zależy od informacji udostępnianych dla konkretnego numeru VIN przez zewnętrzne źródła. Nie wszystkie zdarzenia z poszczególnych krajów są rejestrowane lub dostępne w naszych bazach. Podobnie w przypadku przebiegu – czasami jedynym dostępnym zapisem jest wartość pochodząca z aktualnego ogłoszenia. Nie pozwala ona jednak potwierdzić historii przebiegu 14-letniego pojazdu.

Wskazanie BAYERISCHE MOTOREN WERKE AG jako producenta Volkswagena Golfa jest natomiast ewidentną nieprawidłowością, która wymaga sprawdzenia. Rozumiemy, że przy takiej rozbieżności raport mógł stracić wiarygodność i nie spełnić swojego podstawowego celu.

Prosimy o kontakt przez formularz na naszej oficjalnej stronie oraz podanie numeru zamówienia i numeru VIN. Zweryfikujemy raport, źródło błędnych danych oraz prawidłowość przypisania informacji do pojazdu.

Saanut 5/5 tähteä

Korzystałem z Autobazy już kilka razy i…

Korzystałem z Autobazy już kilka razy i za każdym razem raport był bardzo szczegółowy oraz czytelny. Bardzo doceniam szybki dostęp do historii pojazdu, informacje o przebiegu i ewentualnych szkodach – pomogło mi to uniknąć zakupu auta z ukrytymi problemami. Obsługa klienta również na plus, szybko odpowiadają na pytania. Zdecydowanie polecam każdemu, kto chce bezpiecznie kupić samochód z drugiej ręki!

26. marraskuuta 2025

Dzień dobry,

bardzo dziękujemy za zaufanie i tak szczegółową opinię! Cieszymy się, że nasze raporty były czytelne, dostarczyły przydatnych informacji o przebiegu i szkodach, a przede wszystkim pomogły uniknąć zakupu samochodu z ukrytymi problemami.

Dziękujemy również za docenienie szybkiej pomocy naszego zespołu. Takie słowa są dla nas ogromną motywacją do dalszego rozwijania serwisu.

Życzymy samych bezpiecznych i udanych zakupów!

Z pozdrowieniami

Saanut 4/5 tähteä

The site provides some of useful…

The site provides some of useful information although there is a javascript included in the page that intentionally prevents users from saving or printing reports that are paid for - shame on you owners! People pay for that information and you prevent them from saving it. Very naughty!

29. marraskuuta 2019

Hello,

thank you for your feedback. You are right — we previously used a technical restriction that prevented certain ways of saving or printing reports. We understand your frustration and apologise for the inconvenience.

We have since removed this restriction. You can now print your report and take screenshots to keep the information you have paid for.

Kind regards,
The Autobaza Team

Trustpilot-kokemus

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin