ik ben zeer tevreden over alecto. ik heb een weerstation gekocht tot 3x toe bij coolblue en deze hebben net buiten de garantie periode de geest gegeven. coolblue doet hier niets aan ja 10 euro tegoed... Näytä lisää
Zo'n 2 jaar geleden een weerstation WS 1700 gekocht ,maar wat een bagger apparaat,heb alle batterijen geprobeerd van lithium( wat de fabrikant aanbeveelt tot oplaadbare batterijen...............hij... Näytä lisää
Weerstation 3 jaar oud geeft buitentemperatuur niet meer weer. Kontakt met klantenservice. Uw buitenunit moet vervangen worden want reparatie is te duur. Welke versie heeft u? v1.1 staat op binnenu... Näytä lisää
Op mijn vraag op 9 januari over de veiligheid van mijn COA26 koolmonoxide melder naar aanleiding van een vreemde melding op het display kwam een mail met een referentienummer en ... Tot snel!!! Da... Näytä lisää
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
Slimme en betaalbare producten, die het leven praktischer, comfortabeler en veiliger maken. Dat is waar Alecto al ruim veertig jaar voor staat. Ons assortiment is inmiddels zo breed, dat we met recht kunnen zeggen: in elk huishouden in Nederland vind je minstens één Alecto product.
Australiëlaan 1, 5232 BB, 's-Hertogenbosch, Hollanti
- service@alecto.nl
- alecto.nl
Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin
SA-110
SA-110 kan niet meer geopend worden met normale schoevendraaier. Product development / Marketing ellende
koolmonoxidemelder6967
25 mei 2024 koolmonoxidemelder gekocht bij Kruidvat.
Was dinsdag kapot, Bleef maar piepen , nieuwe batterijen, maar konden de batterij er niet meer goed in krijgen. Een mail naar Kerkrade met de omschrijving van de klacht, met nota en donderdag hadden we een nieuwe melder, inklusief batterijen!!
Fantastische service.
Nou nou, vermoeiend…..
Nou, nummer 2 van de rookmelders ging afgelopen nacht loeien. Ik weet dat ze regelmatig even schoongemaakt dienen te worden, dit voor de duidelijkheid!
Maar…. die dingen hingen al een paar jaar aan het plafond en ik heb de bon met de doosjes waar ze inzaten weggegooid, misschien stom mja!
Het gedoe om dat uit te leggen; ik heb de bonnen niet meer!! Ik dacht even… denken ze dat ik die dingen gestolen heb bij de bouwmarkt. Heb het idee dat er een ontmoedigingsbeleid wordt gevoerd! Einde van het verhaal, ik ruk de rest van het plafond en koop wel een beter merk!

Vastaus yritykseltä Alecto
Na 2 jaar en 1 maand begon onze…
Na 2 jaar en 1 maand begon onze babyfoon kuren te krijgen. Ondanks dat de garantie 1 maand verlopen was heeft Alecto evengoed een nieuwe babyfoon gestuurd. Enorm goede service en fijn dat we de oude pas terug hoefde te sturen toen we de nieuwe binnen kregen. Nogmaals bedankt!
Rookmelder begint na twee jaar te piepen
Helaas begon ook bij ons net na 2 jaar de rookmelder te piepen, na eerst mail contact te hebben gehad met opties dit te stoppen ( uitblazen en stofzuigen) is het apparaat na het mailen van de bon met kerende post vervangen voor een nieuwe.
Uiterst vriendelijke hulp en goede service, wel jammer dat de kwaliteit van de batch van 2 jaar geleden niet erg duurzaam is op deze manier.
Totaal onbetrouwbare rookmelders!
2 van de 4 rookmelders, welke 10 jaar mee zouden moeten kunnen gaan zonder batterij te vervangen, zijn inmiddels vervangen en afgelopen nacht ging ook de 3e in alarm zonder enige reden. We gaan de laatste 2 nu ook vervangen, en uiteraard niet meer door Alecto's! Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat er 4 en 5 sterren gegeven worden aan artikelen die 10 jaar mee moeten gaan maar na 2 of 3 jaar vervangen moeten worden...... waarschijnlijk alleen omdat ze gratis vervangen werden?

Vastaus yritykseltä Alecto
Na dat de garantie verstreken was
Na dat de garantie verstreken was, toch 2 nieuwe brandmelders gekregen.
Binnen 1 dag geregeld. Dank u
ALECTO rookmelder
ALECTO rookmelder.
Na 2 jaar gepiep aan t plafond. Batterijen NIET vervangbaar
!Zouden 10 jaar meegaan schreven ze op de verpakking!
Mijn weerstation WS 3850 is driemaal…
Mijn weerstation WS 3850 is driemaal vervangen en werkt nog altijd niet, garantie is daardoor vervallen en nu zou ik het toestel zelf moeten betalen voor het toestel te herstellen . Dat is toch geen Garantie geven.
De gratis sa210 ter vervanging van de…
De gratis sa210 ter vervanging van de sa220 na 2 maanden zelfde euvel. Binnen een week een nieuwe op de mat.
Defecte rookmelders SA300
Begin dit jaar 3 rookmelders SA300 gekocht maar 1 ging er afgelopen maand spontaan af en bleef dit doen. Contact gezocht met Alecto en na wat mailverkeer hebben ze besloten om een nieuwe op te sturen. Tot mijn verbazing hebben ze er 2 gestuurd en ben dus super blij met deze hele goede service. Bedankt Alecto 👍
3 rookmelders kosteloos vervangen
Ruim 2 jaar geleden 3 rookmelders gekocht. Batterij zou natuurlijk 10 jaar mee moeten gaan, maar in juli ging de eerste piepen. Kosteloos vervangen na opsturen aankoopbewijs etc. Terwijl de vervangende rookmelder nog moest komen, kreeg ook rookmelder nummer 2 dezelfde klacht. Ook vervangen. Maar je raadt het niet: in oktober ging één van de nieuw opgestuurde rookmelders midden in de nacht af! Toen ik daarna even op de wc zat, ging hij nog een keer af, dus om 2 uur 's nachts maar de melder in de schuur uit elkaar gehaald (want je kunt het ook tegenover je buren niet maken om dat ding voor de derde keer af te laten gaan). Met dit verhaal de volgende dag gebeld en
ook nu werd de melder kosteloos vervangen! Voor het bedrijf natuurlijk jammer dat hier dus totaal geen winst op is gemaakt, maar hun goede naam is wel meer dan gevestigd. Chapeau Alecto/ Commaxx!!
Erg goede en snelle service
Na 2 jaar gaf mijn rookmelder piepjes die aangeven dat de batterij leeg raakt. De rookmelder is een SA-210 met 10 jaar garantie. Natuurlijk had ik de kassabon niet meer. Het was een 1 en 1 gratis aktie bij een drogisterij keten. Via Alecto een ticket aangemaakt en binnen een week had ik zelfs 2 vervangende rookmelders in huis! Klasse!!
Uitstekende en snelle service
Omdat mijn nieuwe brandmelders een vals alarm afgaven zocht ik contact met het bedrijf Alecto en melde mijn probleem. Erg goed en vriendelijk geholpen door een medewerker en binnen een paar dagen was het probleem opgelost. Dus 5 sterren voor dit bedrijf voor de persoonlijke en accurate afhandeling.
Net na 2 jaar geeft de 10 jaar…
Net na 2 jaar geeft de 10 jaar meegaande Alecto sa210 de geest. Piepjes ter indicatie defecte batterij. Eerst RMA via Comaxx, kreeg verhaal over beestjes terug. Daarna ondanks diverse pogingen geen reactie meer. Toen op de Alecto site wat ingevuld. Gelijk een RMA nummer terug, maar vervolgens stilte. 1 pot nat dus. Ms helpt een Fax naar Duisland nog? Maar hoera, na een aantal weken toch bericht, en binnen paar dagen nieuwe rookmelder! Paar sterren erbij
Alecto DVM-275
Alecto DVM-275
Beeld en geluid is prima, mooi groot scherm.
Minpunten: camera staat heel vaak bij aanzetten op het plafond gericht waardoor je eerst moet bijstellen. Het draaien van de camera maakt wat geluid, soms wordt baby er wakker van. Niet praktisch.
Daarnaast komt het regelmatig voor als je de monitor langere tijd aan hebt staan dat hij uit zichzelf gaat ‘resetten’. De camera draait dan in alle posities en daarna moet je hem weer bijstellen.
Accuduur is dramatisch, valt na een paar maanden gebruik binnen een paar minuten uit en moet dus vaak worden opgeladen.
Mijn monitor deed vlak voor de garantieperiode verstreek niets meer (zwart beeld, tijd etc. wel in beeld), opgestuurd en een nieuwe accu gekregen na 2 weken. Na ongeveer 8 maanden begon de accu op te zwellen, het plastic van de monitor knapte open en opladen was daardoor ook niet meer mogelijk. Contact opgenomen met Alecto maar dit zou een veiligheidsmechanisme zijn. Vind dit raar en mijn monitor is niet meer te gebruiken. Garantie wordt niet gegeven op deze accu van 8 maanden oud. Voor mij geen Alecto meer.
Alecto weerstation …ws1700
Een jaar geleden een weerstation WS-1700 gekocht. Waardeloos. Met lithium batterijen een ramp,en met gewone AA batterijen is de ramp nog groter,het apparaat vreet batterijen,echt niet normaal.
Weg met dit ding,ik koop wel eentje bij Lidl of Aldi,deze zijn goedkoper en een stuk beter. Heb 1 ster gegeven,maar dit is nog te veel.Koop dit merk dus niet.
Babyphone Alecto DBX80BK : très mauvais rapport qualité / prix
Service après vente réactif et arrangeant.
ancien avis à 1 étoile :
" Alecto DBX80BK - Babyphone à longue portée jusqu’à 3 000 mètres :
- portée nettement moindre qu'annoncée :
< 70 m à l'exterieur
< 50 m à l'intérieur (ne fonctionne pas dans les grandes maisons de campagnes avec murs en pierres)
- batterie nettement moindre qu'annoncée : < 4h
- durée de vie du récepteur < 18 mois malgré un bon soin
Des talkie-walkies pour enfants sont de meilleurs qualité et coûtent moins chers...
70 € et même pas de prise USB-C (mais c'est un détail comparé au reste)"
babyfoon DVM-75
Tevreden. Doet wat het moet doen.
Duidelijk zicht in het donker.
Met microfoon waardoor je kan praten tegen je peuter.
Extra functies niet gebruikt.
Het zou wel handig zijn mocht je de camera ergens kunnen bevestigen aan een bedje (aan de spijlers bv).
Alecto WS-5500 weerstation
Ik gebruik een Alecto WS-5500 weerstation met een buitenunit en binnen een beeldscherm om o.a. weersomstandigheden binnen en buiten bij te houden. Ik heb dat apparaat in februari 2022 gekocht en vanaf het begin gaf de buiten unit problemen met de batterijen. Die gingen veel te snel op. Nu heb ik pas begin april jl. een klacht ingediend bij
het Commaxxgroup service team wat de belangen van Alecto behartigt. Zij hebben mij een retourlabel gegeven waarmee ik mijn weerstation kon terugsturen terwijl het ondertussen ruim buiten de garantieperiode van 2 jaar is geworden. Het Commaxxgroup service team heeft na een week al, uit coulance, mij een nieuwe buitenunit toegestuurd. een compliment waard.
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.