Saanut 5/5 tähteä

Met Zonhub werken we aan een duurzame toekomst. Tot nu toe verloopt inleg en uitbetaling over het algemeen prima. Zonhub bemiddelt als het toch fout dreigt te gaan en uiteindelijk wordt het bevredig... Näytä lisää

1. Sijoitusyhtiö

Yrityksen kirjoittama

Zonhub is een platform voor investeringen in duurzame energieprojecten. Je investeert als privé of zakelijke investeerder via Zonhub in energieprojecten, daarbij krijg je jaarlijks rendement uitgekeerd. Rente loopt soms op tot wel 10% per jaar. Bij sommige projecten is de rente op basis van de productie van het zonne-energieproject en de dan geldende stroomprijzen. Voor andere projecten is dit een vaste rente. Daarnaast wordt de eigen investering weer volledig afgelost, net zoals bij een obligatie. Jij investeert. De rest wordt geregeld. Je krijgt toegang tot het dashboard van Zonhub waarin alle gegevens van jouw investering te vinden zijn. Samen versnellen we sinds 2014 de energietransitie!

3,9

1 tähti

On vastannut 66 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 2 viikon sisällä

Saanut 2/5 tähteä

Via Greenchoice gelukkig een laag bedrag ingelegd

Via Greenchoice gelukkig een laag bedrag (100€) geïnvesteerd om uit te proberen of en hoe het werkt. Nu al twee jaar geen dividend en terugbetaling gehad van Zonnedak Steenfabriek omdat er problemen zijn bij het project. Let op! Lees niet alleen de optimistische marketing mails. Het kan ook mis gaan en dan krijg je niets terug. Je krijgt er netjes mails (14-5-2025) van dat het mis is gegaan en dat de banklening voor jouw investering gaat. Oplichting?

14. toukokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Met veel bombarie werd door Zonhub het…

Met veel bombarie werd door Zonhub het project Zonnepark Veldwever geïntroduceerd. Met de steun van de omliggende bewoners en andere investeerders was de crowdfunding in notime vol ingetekend. Nu het op uitbetalen van de rente en aflossing aan komt blijft het heel stil “aan de overkant”. Zonhub en de stichting zonnedelers die de belangen van de obligatiehouders behartigt laten niet van zich horen.

13. helmikuuta 2026

Uitbetalingen blijven uit.

Na jaren van probleemloos uitbetalen haakt de een na de andere investering van mij binnen Zonhub af met op tijd betalen. Een is nu officieel een jaar uitgesteld, een is nu bijna 1 jaar te laat, een bijna 2 maanden en een nu 14 dagen( oké pas 14 dagen, maar door de ervaring van afgelopen jaar word ik nu wel snel zenuwachtig). Dat is 1/4 de van mijn aantal investeringen binnen Zonhub. De communicatie over het hoe en waarom vanuitZonhub is vervolgens traag en pas na navraag van mijzelf. Geeft ook geen vertrouwen dat ze het zelf goed volgen. Het gaat om elektrische energie, die iedereen duur moet betalen, waarom zou er dan geen geld zijn om investeerders te betalen?!

15. tammikuuta 2026

Beste,

Dank voor het delen van uw ervaring. We begrijpen heel goed dat deze situatie voor u frusterend en zorgelijk is, zeker wanneer u jarenlang probleemloos uitbetalingen heeft ontvangen.

De vertragingen die u noemt kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo hebben we de afgelopen periode ook projecten gehad met uitdagingen vanwege veranderende marktomstandigheden zoals bijvoorbeeld een hoger aantal uren met negatieve elektriciteitsprijzen wat impact heeft op de opbrengsten van sommige projecten. Over deze uren keert de RVO geen SDE-subsidie uit, waardoor er in bepaalde gevallen onvoldoende inkomsten beschikbaar zijn voor de jaarlijkse rente- en aflossingsbetalingen. Ook kunnen er technische operationele oorzaken zijn.

Mocht u behoefte hebben aan een toelichting op uw specifieke situatie, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen via info@zonhub.com

Veruit de meeste projecten die via Zonhub zijn gefinancierd, worden volgens overeenkomst door de projecteigenaar betaald. Wanneer dit niet gebeurt, treden wij met de projecteigenaar in contact over de oorzaak en over planning om achterstallige betalingen in te lopen. Het is goed om te weten dat de projecteigenaren verantwoordelijk zijn voor de betaling van de jaarlijkse rente en aflossing aan investeerders.

Onbetrouwbaar clubje.

In 2018 ingestapt in het project zonnedak Nissan. De eerste 3 jaar rente ontvangen, maar sinds 2021 geen cent meer gezien. Contacten met deze club ontaarden voortdurend, omdat zij stellen nergens verantwoordelijk voor te zijn. Al gevraagd of zij mijn aandeel terug willen betalen, maar dezelfde reactie: Zonhub.com is nergens verantwoordelijk voor.
Het is gewoonweg een stelletjes oplichters en mijn advies is om niet met de club in zee te gaan. Op
9-4-2025 weer eens een bericht ontvangen, dat zij alles aan doen. Wel elke maand een rapport sturen, maar betalen? Ho maar.

9. huhtikuuta 2025

Beste,

Dank u voor het delen van uw ervaring. Het spijt ons oprecht dat u dit traject als zo teleurstellend en frustrerend heeft ervaren. We begrijpen dat het uitblijven van betalingen, ondanks eerdere verwachtingen en rapportages, veel onvrede veroorzaakt.

De projecteigenaar van Zonnedak Nissan is verantwoordelijk voor de betaling van de jaarlijkse rente- en aflossing. De situatie rondom het zonnedak Nissan is complex en gebonden aan juridische kaders.

Veruit de meeste projecten die via Zonhub zijn gefinancierd worden netjes op tijd door de projecteigenaar betaald, en wanneer dit niet gebeurt zoals in dit geval, doet Zonhub er alles aan om de projecteigenaar tot betaling te laten gaan.

Dat neemt niet weg dat wij begrijpen dat dit voor u onbevredigend voelt. Uw signaal nemen wij serieus en wij blijven ons inspannen om duidelijkheid te geven over de stand van zaken.

Mocht u behoefte hebben aan een toelichting op uw specifieke situatie, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen via info@zonhub.com.

Saanut 3/5 tähteä

Risico stuk groter dan verwacht

Ik zit in 7 projecten. Alles loopt lekker tót ze aflopen. Van de 3 projecten van mij die inmiddels afgelopen zijn hebben er 2 betalingsachterstand. 1 is wel volledig afgelost. Binnenkort loopt een vierde af, dus dat wordt weer onverwacht spannend.
Ook bij een van de andere projecten, waar het in mijn geval om minder geld gaat en die niet kortlopend is, onlangs bericht gekregen dat er betalingsproblemen zijn.
Of het allemaal goed gaat komen is afwachten. Ik ga in ieder geval niet meer meedoen aan nieuwe projecten, hoe graag ik dit soort initiatieven ook ondersteun.
Ik wist natuurlijk dat je risico loopt, maar die blijken wat groter dan ik had ingeschat.

10. joulukuuta 2025

Zorgen over investeringen

Ik investeer al jaren via Zonhub (voorheen ZonnepanelenDelen) en heb altijd netjes mijn rente (en aflossing) ontvangen. Momenteel zijn er echter bij al mijn drie projecten betalingsachterstanden, wat me zorgen baart over mijn investeringen. De communicatie vanuit Zonhub is over het algemeen prima; het probleem ligt vooral bij de andere partijen. Als investeerder sta je redelijk machteloos.

Hopelijk komt er snel een oplossing.

28. marraskuuta 2025

Beste Mike,

Bedankt voor je review en voor het vertrouwen dat je al jarenlang in Zonhub stelt. Fijn om te horen dat je onze communicatie als positief ervaart.

We begrijpen dat de betalingsachterstanden bij jouw projecten zorgen kunnen geven. Achter de schermen blijven wij actief druk uitoefenen op de projecteigenaren om hun verplichtingen richting investeerders zo snel mogelijk na te komen. Waar mogelijk ondersteunen we hen in het vinden van een oplossing, zodat achterstanden kunnen worden ingelopen.

Mocht je vragen hebben of verdere toelichting wensen, dan staan we uiteraard graag voor je klaar.

Saanut 4/5 tähteä

Investeren via Zonhub in duurzame energie-oplossingen

Zonhub biedt de mogelijkheid om te investeren in duurzame energie-oplossingen.
Tot nu toe levert dit meer rendement op dan de gemiddelde spaarrekening.
Er zijn natuurlijk wel risico’s: zo wordt een zonnepanelenpark af en toe uitgezet vanwege te veel stroomaanbod op dat moment, of levert een zonnepanelenpark tijdelijk minder omdat er stroomkabels gejat worden. Ook zijn er DSCR-regels die soms de uitbetaling vertragen.
Maar al met al ik vind Zonhub een prima platform om m’n spaargeld goed te laten renderen én tegelijkertijd bij te dragen aan een maatschappelijk (energie)belang.
Zelf focus ik mij nu meer op batterij-opslagsystemen want al die duurzaam opgewekte energie moet je wel kunnen bewaren en pas uitleveren op een geschikt moment.

8. marraskuuta 2025

Beste Arno,

Bedankt voor jouw vertrouwen in Zonhub. Samen versnellen we de energietransitie!

Waste of time

I tried to register in the platform but I could not log in to their verification system. It is not well integrated not in phone browser nor in PC. I reached out to client support, wrote to them weeks in advance an offering they were advertising and they confirmed that by sharing my ID I could get verified and participate in the capital raising of a company I was interested in.
I invested 5000€ and was notified that the bonds were assigned properly. After 1 month, holding the 5000€ I receive the surprising email saying that "the bonds could not be assigned because I was not verified" 🙃
When I reach out again about this, they tell me that the time is over and they can't do anything about it. It takes them weeks before answering emails and no-oner ever picks up the phone.
I suggest you find other platforms if you are really looking to invest. This platform is a waste of time.

3. marraskuuta 2025

Hi Pablo,

Thank you for taking the time to share your experience. We are truly sorry for the inconvenience and frustration this situation has caused you.

After reviewing your case, we can confirm that the issue was caused by a technical error causing MangoPay not being able to create a user account coupled with our own platform. This prevented your account from being properly verified and unfortunately this meant that your bond allocation could not be finalized.

We fully understand how disappointing it is to only be informed of this after the investment period ended, especially after you had already shown interest in advance. This is absolutely not the experience we want for any of our investors.

Regarding our response times: you are right to expect quicker communication from us. We are currently improving our support processes and phone availability to ensure situations like this are handled much faster and more transparently in the future.

Once again, we sincerely apologize for the technical failure that caused this verification issue. We appreciate your feedback and will use it to further strengthen the reliability of our platform and the quality of our support.

Kind regards,

Saanut 3/5 tähteä

Hoe staat het met project de MelkBussen?

Enig jaren geleden ben ik ingestapt op zonneproject Melkbussen. Het project zou in 2022 opgeleverd zijn en stroom leveren. Dat lijkt echter niet het geval. Via emails vanaf begin oktober aan zonhub probeer ik hierover informatie te krijgen. Echter behalve de automatische replay dat ze het bericht hebben ontvangen, blijft het oorverdovend stil. Ik weet dus nog steeds niet hoe het met dit project gesteld is. En wanneer het aangelegd wordt en wanneer het stroom gaat leveren...

9. lokakuuta 2025

Positief investeren.

Na duidelijke informatie een investering gedaan. Was op zoek naar een investering op korte termijn. Met deze investering help je mee aan snellere energietransitie en je hebt een goed rendement.

6. lokakuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Top initiatief in de tijd van de moeizame energietransitie

Top initiatief in de tijd van de moeizame energietransitie! Zonhub biedt een scala aan mooie projecten aan met aantrekkelijke rendement die mij een dubbel-goed gevoel geven: dat van bijdragen aan energie diversifiëring in de buurt maar ook van het investeren in zinvolle ondernemingen die ons allen dienen.

22. lokakuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Gemakkelijk meedoen aan de energietransitie

Doe al jaren mee. Via Zonhub kun je gemakkelijk geld investeren in zonnepanelen etc. zonder die zelf aan te schaffen. Dat helpt de energietransitie en levert ook geld op (rente e. d.) Alle informatie is via je persoonlijke account gemakkelijk te volgen. Je loopt uiteraard (gering) financieel risico, zoals bij elke investering.

22. lokakuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Ik ben afgelopen september geonboard…

Ik ben afgelopen september geonboard bij Zonhub en heb een eerste investering gedaan. Het onboarden ging soepel en ik vind de verstrekte informatie over de projecten transparant en duidelijk. Het concept vind ik sowieso heel tof. Ik heb alleen nog geen ervaring met de uitbetalingen wat natuurlijk wel belangrijk is, maar ik vertrouw erop dat dat ook soepel verloopt.

5. syyskuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Eerlijk bedrijf met goede intenties

Las goede duidelijke uitleg waar ze mee bezig zijn. Had als beginner een te snelle inschrijving gedaan. Wilde deze herroepen. Werd zonder problemen geaccepteerd en mijn inleg werd direct teruggestort. Mailtjes worden binnen redelijke termijn beantwoord. Reden voor mij om met dit bedrijf in zee te gaan.

10. syyskuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin