Teleurstellende afhandeling door Porsche Centrum Rotterdam.
Wij hebben een schadebeeld gemeld aan het hoogglans zwarte exterieurpaneel van onze Porsche Cayenne: een droge, korrelige, craqueléachtige aantasting op de B-stijl aan bestuurderszijde. Zonder fysieke inspectie van de auto of technische beoordeling van het onderdeel werd dit vrijwel direct afgedaan als “invloed van buitenaf”, mogelijk zonnebrandcrème.
Dat vinden wij te gemakkelijk. Van een premiummerk als Porsche mag je verwachten dat een exterieurafwerking bestand is tegen normaal en voorzienbaar dagelijks gebruik, waaronder incidenteel contact met handen en gangbare verzorgingsproducten. Zeker wanneer een onderdeel een dergelijk schadebeeld vertoont, hoort eerst serieus te worden onderzocht of sprake kan zijn van een tekortkoming in materiaal, coating of hechting.
De reactie beperkte zich tot de mededeling dat het paneel vervangen zou moeten worden, tegen betaling, met het advies dit in Portugal te laten doen. Er was geen inhoudelijke technische onderbouwing, geen inspectie en geen voorstel om mee te denken of tot een redelijke oplossing te komen.
Wij verwachten van Porsche Centrum Rotterdam alsnog een zorgvuldige herbeoordeling en een passende, klantgerichte oplossing.