1,9

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Saanut 1/5 tähteä

Förr brukade jag alltid handla i second…

Förr brukade jag alltid handla i second hand-butiker. Nu gör jag aldrig det längre då priserna blivit helt galet höga! Inte konstigt att "Fast fashion" lockar till sig folk när en fläckig skjorta hos Myrorna kostar som en helt ny!

23. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Myrorna i Ropsten – skärpning!

En kvinna på Myrorna i Ropsten är otroligt otrevlig. Jag vann en auktion på Tradera som Myrorna lagt ut, betalade online och åkte dit dagen därpå.

”Hej! Jag har vunnit en auktion på Tradera”, säger jag och visar en bild på föremålet med min mobil.

”Det där duger inte. Jag behöver din legitimation”, svarar hon surt.

Jag ger henne min legitimation och hon går iväg men kommer sedan tillbaka från lagret ännu surare.

”Har du verkligen betalat för auktionen?”

”Ja, det gjorde jag direkt när …”. Mer hinner jag inte säga innan hon avbryter mig.

”Har du fått mejl att du har betalat OCH fått ett mejl till att du kan hämta dem” säger hon med irriterad ton.

”Jag har fått mejl att jag betalat men inte att jag kan hämta den. Jag trodde …”

”Men snälla nån. Det här är som att beställa mat på Ica. Du kan inte bara komma för att hämta dina beställda matvaror på Ica, eller hur? Du måste vänta på ett mejl när allt är färdigpackat.” säger hon lite högre så att alla ska förstå att det inte är hennes fel att det nu har uppstått en liten kö.

”Det är första gången jag vann en auktion på Myrorna”, säger jag men hon hade då slutat lyssna.

Dagen därpå kom mejlet, jag åkte dit igen och vid entrén såg jag kvinnan i kassan igen (äldre mörkhårig runt 1,75). När hon lämnade kassan gick jag fram till den som stod kvar. Den kvinnan var hur trevlig som helst.

Tips till Myrorna: vad sägs om att skriva i auktionsannonsen i Tradera vad som gäller? Hur ska alla förstagångsvinnare veta att vi ska invänta ett mejl när varan är packad? Står det ingen information förutsätter man ju att varan bara står på en lagerhylla.

Varning: dålig ventilation på Myrorna i Ropsten. Var beredd på att svimma av syrebrist.

6. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Trist att få sina gåvor ifrågasatta.

Trist att få sina gåvor ifrågasatta.
Kommer med hela och rena kläder, väskor och skor, vissa saker inte ens använda.
"vad är det? Är det tvättat"?
Ni vet att ni lever på gåvorna va?
Från och med nu åker grejerna i soporna istället.

16. joulukuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Myrorna dök inte upp på överenskommen dag

Myrorna skulle komma och hämta upp några kartonger med husgeråd till försäljning. Angiven tid var "kl 8-17" per telefonbokningen. På utsatt dag dyker de helt enkelt inte upp och inget meddelande om detta. Sämst. Och synd på föremålen som nu hamnar på tippen istället.

12. elokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Butikerna har blivit så trista.

Myrornas butiker var så mycket bättre förr, fram till ca 5-10 år sedan. Förr fanns det både fina böcker, vintage- design- och konstföremål snyggt framställda i butikerna och det var spännande att besöka dem. Sådana föremål säljer de uppenbarligen på Tradera idag för att maximera vinsten. Det som hamnar i butikerna är bara skräp, som de inte kan sälja på nätet, och butikerna blir sjukt tråkiga. Riktigt trist utveckling, detta :-(

21. marraskuuta 2024

Extremt dyra varor

Extremt dyra varor. Förr var Myrorna och Frälsningsarmén kända för att hjälpa de utslagna och fattiga. Något har hänt under de senaste 25 åren. Skyhöga priser innebär att de med svagare ekonomi inte har råd att handla tex kläder som de behöver. Och absolut inte möbler. Tråkigt. Skyhöga priser gör också att det inte säljs lika mycket. Det innebär i längden att mindre pengar går till hjälpinsatser.
Dessutom är inte varor alltid i bra skick.
En del trasigt. Dammigt porslin och dammiga hyllor.

12. elokuuta 2024
Saanut 5/5 tähteä

Toppenservice från personal!

Det jag frågade efter var en chansning då det är ovanligt i secondhandaffärer med frack, men toppenbemötande och toppenservice från personal som hjälpte till att komma vidare i sökandet i andra affärer som myrorna har.

21. joulukuuta 2022
Saanut 5/5 tähteä

Second hand ja tack👍

Fantastiskt med second hand och Myrorna i synnerhet, sett utifrån ett kundperspektiv, gäller butiken i Hötorget, Fridhemsplan och Hjorthagen. Har skänkt och handlat mycket av dem genom åren. Besöker dem frekvent.
Det roliga är att hitta gamla saker som ändå ser ut att vara i oanvänt skick t ex barnböcker från 1950-talet eller cigarett-plåtaskar med patina. Bruksföremål överlag hittar man och det gynnar miljön att vi kretsloppstänker istället för att slänga och köpa nytt. Det finns alltid någon som vill ha det andra vill bli av med, så skänk till Myrorna👍

31. lokakuuta 2021
Saanut 2/5 tähteä

Jag jobbar o slet halvt ihjäl mig på…

Jag jobbar o slet halvt ihjäl mig på stället. Ingen stöttning av chefer eller ens förståelse för att jag var snudden på utbränd. Som tack för 2 års slit fick jag ett vakans vikariat avslutat med kort varsel!!! Så personal är de verkligen inte rädda om👎

7. toukokuuta 2021
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin