Als huurder hoef je van deze organisatie weinig te verwachten. Begin dit jaar een klacht ingediend bij de huurcommissie over mijn verhuurder die mij illegaal op straat wilde zetten. Ondanks dat ik... Näytä lisää
Geef je geld niet uit! Ze laten je 7 maanden wachten om alleen een afrekening na te kijken. Wij hebben alles aangeleverd tot welke wetten de woningbouw breekt aan toe maar ze doen er niets mee. Vo... Näytä lisää
Huurcommissie is blind, ik heb een offficiele Energie label C vlak nadat het onderzoek bij de woning is uitgevoerd. Deze wordt niet meegenomen, terwijl deze rechtuitspraak laat zien dat de rechte... Näytä lisää
Men zoekt meer naar redenen om uw verzoek af te wijzen in plaats van het op te lossen. 3x legeskosten betaald en alle 3 zaken niet inhoudelijk behandeld, het zijn een stel partijdige oplichters die... Näytä lisää
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Muut katsoivat myös näitä
De Huurcommissie is amateuristisch, slecht en onbehulpzaam!
ZEER slechte instantie! Lijken we een verlengstuk van woningcoorporaties!
Helpen de huurder niet en gaan ook totaal niet in op algemene vragen van huurders die in de problemen zitten en/of dreigen te worden.
Malafide in mijn optiek!
Na maanden bewijs inleveren komt een…
Na maanden bewijs inleveren komt een mannetje 5 minuten in de woning kijken en schrijft een rapport waarin staat dat er geen schimmel is ondanks bewijzen. Vraag me af of die gelezen zijn.
Nutteloos
Ze doen een uitspraak en woning bouw vereniging hou zicht niet aan de afspraken. Krijg je als antwoord dossier gesloten Want kleurrijk wonen hebt gewoon schijt aan je Weer de 3e winter in de kou
Ik twijfel steeds meer aan het nut van…
Ik twijfel steeds meer aan het nut van deze overheidsdienst.
Want ik probeer al sedert december 2023 een zaak te laten behandelen, maar kreeg in april een brief dat ze het druk hebben. Nou, inmiddels is het september 2024 en heb ik de nieuwe service kosten rekening al weer ontvangen. En die is bij Woonzorg 6 keer hoger dan in 2021 bij onze oude verhuurder Mooiland. Ik heb vele malen naar die commissie gebeld, maar dan krijg je een bandje dat zegt na 10 minuten dat je binnen 2 dagen wordt terug gebeld, niet dus. Ik krijg ook de indruk dat er niet veel personen op die afdeling werken, dat moet dus anders worden.
Kan opgedoekt worden
Kan opgedoekt worden, geven geen antwoord op mails.
Deze club dient zo snel mogelijk…
Deze club dient zo snel mogelijk vervangen te worden door de nieuwe Regering.
Ik heb 2 lekkende kanalen in de koof te weten de Luchtventilatie kanaal en de Riool be/ontluchting .
En waar komt de Voorzitter voor uitspraak mee.
Ik moet naar de buurtbemiddeling toe.
Hoe verzin je het .
Hopelijk dat de nieuwe Regering die ik uiteraard zal aanschrijven deze Commissie zo snel mogelijk wiebert ,nooit meer een zogenaamde onafhankelijke uitspraak die totaal nergens opslaat.
Deze volgevreten club dient verwijderd te worden en zekers n.a.v de vele klachten op verschillende forums.
Ze zouden onpartijdig moeten zijn maar…
Ze zouden onpartijdig moeten zijn maar zijn dit niet. Zeggen geen foto's en documenten te hebben terwijl ik bewijs in de mail heb van inleveren. Dus hun administratie is niet op orde. Duurt eeuwig, zeggen uitspraak over 3 weken inmiddels 5 weken verder en nog geen uitspraak.
Huurcommissie houdt zich niet aan regels
Op de site van de huurcommissie staat letterlijk:
"Wanneer kunnen wij u niet helpen? U kunt ook geen procedure starten als het meningsverschil met uw huurder al is of wordt behandeld door de rechter"
Onze verhuurder is een procedure is gestart (melding herstel gebreken) nadat de zaak al bij de rechter lag. Wij hadden verhuurder voor start van de procedure gedagvaard. Dit zou betekenen dat verhuurder in deze procedure niet ontvankelijk zou moeten worden verklaard.
Wij hebben de huurcommissie tot 5 keer aan toe gebeld over deze kwestie, elke keer krijgen we gelijk van degene aan de andere kant van de telefoon. Zij zeggen niets te kunnen doen en het door te zetten naar iemand die er wel over gaat.
Ook hebben wij deze kwestie al 5 keer schriftelijk ingediend via het portaal bij de huurcommissie. Helaas krijgen wij nog altijd geen antwoord waarom de huurcommissie zich in deze procedure niet aan eigen regels houdt.
Het is zeer schimmig hoe de huurcommissie omgaat met deze procedure.
Is de huurcommissie wel onpartijdig?
In november een klacht ingediend wegens de vele schimmel in ons huis. Komt de huurcommissie het pas hartje zomer checken. Op onze zolder een luchtvochtigheid van 99% gemeten, volgens de huurcommissie onmogelijk. Ze hebben dit zelf niet nagemeten.
Ook staan er dingen in het rapport die pertinent onjuist zijn.
Ik dacht dat de huurcommissie een onpartijdige partij was, maar ik heb daar zeer mijn twijfels over.
Er staat op de website dat ze huurders…
Er staat op de website dat ze huurders uit vrije sector helpen.
Maar dit is NIET waar!
Dus ik zou dit zeker afraden!
Huurcommissie verbind verhuurder niet naar online zitting door
Als verhuurder was ik op tijd op online zitting (evenals huurder) echter werd huurder wel doorgezet naar de zitting en moest verhuurder wachten doordat er een fout was met het doorverbinden.
Volgens de medewerkster (host) kon ze ons niet doorverbinden en is ze tot 2 keer toe naar de voorzitter gelopen om te vragen waarom dit niet lukte. Hier kwam geen reactie op en wij hebben 2x 30 minuten moeten wachten om vervolgens als antwoord te krijgen dat de zitting geen doorgang heeft gevonden.
Tot grote verbazing is de huurder wel gehoord (in het Engels zonder tolk want die had huurder niet geregeld) en is er zelfs een uitspraak gedaan door de voorzitter waarin vermeld staat dat ik niet op tijd was.
Vervolgens wil ik als verhuurder hierover mijn "beklag" doen maar is het portaal al gesloten waardoor een verzet formulier niet ingevuld kan worden.
De enige mogelijkheid die ik nu als verhuurder heb is in beroep gaan bij de rechtbank met als extra kosten de griffiekosten en benodigde advocaatkosten.
Dus je beklag kun je nooit meer doen.
Achteraf een zeer slechte organisatie.
Eenmalige huurverlaging toegewezen
Eind mei een zaak gestart n.a.v. de afwijzing van mijn verzoek tot eenmalige huurverlaging door de wooncorporatie, uiteraard voorzien van de door de Huurcommissie gewenste bewijsstukken. Op 19 juni ontving ik de (voor mij positieve) beslissing van de Huurcommissie. Dit was dan wel een straight forward zaak die, behalve wederhoor, weinig onderzoek vergde en dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de snelheid waarmee de uitspraak tot stand kwam maar toch was ik blij verrast want na het lezen van de ervaringen van anderen had ik al gerekend op een maandenlang durend proces.
Incompetent, lui en onbereikbaar
Twee dagen aan de lijn gehangen, me dan maar laten terugbellen. Teruggebeld door oliedom bakvisje die overduidelijk geen seconde te lang met mij aan de lijn wilde hangen. Zei meteen 'nee dat kan niet' op vragen waarvan mij toch echt leek dat het antwoord niet zo simpel onmiddellijk 'nee' kon zijn. Dag later opnieuw laten terugbellen, voor second opinion. Kreeg zelfde meisje aan de lijn dat niet liet blijken dat zij die collega was die ik de dag ervoor gesproken had. Haar reacties op mijn verhaal weer erg dunnetjes, eendimensionaal, en verdacht 'zeker'. Zeer sterk de indruk gekregen dat ze geen flauw idee hebben van actuele huurrechten, normen, plafonds, regelingen, procedurevoorwaarden etc. Verwezen naar Huurteam. Huurteam gemaild. Die reageerden opvallend snel, goddank, dacht ik. Werd informatie opgevraagd, ik alles doorgestuurd. Inclusief eerdere bezwarenbrief aan verhuurder i.v.m. huurverhoging. Deze bezwarenbrief bevatte tig klachtenpunten over idiote gang van zaken omtrent communicatie, veranderingen in ons inkomen, een waslijst aan gebreken aan de woning, een naar ons idee foutief energielabel, tegenstrijdige berichten over de gezegde huursverhoging, ga zo maar door. Ineens kortaf berichtje: 'Beste[...], ik heb het grondig doorgelezen en ik vrees dat ik hier geen procedurekansen in zie'. Uit de enige vervolgzin die op de inhoud inging, bleek vervolgens OVERDUIDELIJK dat hij helemaal niet de brief en de stukken grondig ingezien had, sloeg de plank volkomen mis! Dit instituut is expres waardeloos en impregnabel, op papier heb je zogenaamd rechten maar onderaan de streep word je als kleine man of vrouw gewoon klemgezet, murwgeslagen en leeggezogen. Schande!
dat het een waardeloze organisatie is
ervaring met huurcommissie dat het een waardeloze organisatie is heeft niets te maken met onpartijdigheid , deskundigheid , objectiviteit , waarheidsvinding enzv. beslissingen niet neemt op basis ingediende gegevens de aangeleverde bewijzen negeert niet in staat zijn om situatie te beoordelen en onvoldoende kennis hebben van het dossier een hoorzitting van nog geen 15 minuten waarbij je nog geen 2 minuten aan het woord komt ga nu verder met civiele procedure en overweeg om na afwikkeling gehele dossier aan ombudsman voor te leggen om inzicht te geven in disfunctioneren huurcommissie sluit mij aan bij overgrote meerderheid reacties met waardering van 1 omdat lager niet mogelijk is.
Excuses zijn aangeboden wegens negeren van contactpogingen en delen van persoonlijke gegevens.
November: Probleem ontdekt en gemeld bij verhuurder
14 December: Klacht ingediend bij Huurcommissie wegens valse beloftes verhuurder
13 Januari: Aankondiging onderzoek
21 Februari: Rapport voorgelegd
Maart en april: Wachttijd?
2 Mei: Online hoorzitting. Uitspraak werd beloofd binnen drie weken.
22 Mei: Excuses vanuit de Huurcommissie wegens negeren van contactpogingen en delen van persoonlijke gegevens.
6 Juni (vandaag): Nog steeds geen uitspraak.
Na het melden van de klacht in december 2023 kregen we enkele weken om alle bewijzen te uploaden. De onderzoeker kwam 31 januari kijken bij ons thuis en sindsdien moesten we wachten op een rapport. Een maand na het fysieke onderzoek kregen we het rapport toegestuurd ter controle. Ruim twee maand daarna kregen we pas een uitnodiging voor een hoorzitting. Ik ben bang dat het ook ruim twee maanden duurt voor de uitspraak, want we zitten nu al op meer dan een maand wachttijd. Ik snap niet precies waar het rapport voor dient als deze niet het proces van de uitspraak versnelt. Het rapport is er om de rechter te ondersteunen bij het nemen van een snellere en beter geïnformeerde beslissing, maar toch wachten we nu al ruim een maand.
Ik snap dat grondige onderzoeken tijd vergen, maar een half jaar is wel extreem lang van duur. Al helemaal als uit het rapport van het onderzoek in januari al gerefereerd wordt naar wetgevingen waaruit blijkt dat er bepaalde uitspraken gedaan kunnen worden.
We zijn een paar maanden verder en waarschijnlijk zijn nu de mailtjes van de voorgaande maanden bekeken, want ik kreeg een telefoontje van de Huurcommissie met hun welgemeende en oprechte excuses. De man was zeer vriendelijk en gaf aan dat dit echt niet had moeten gebeuren. Van het drie keer over negeren van contactpogingen tot het delen van persoonlijke gegevens. Hij gaf was zo vriendelijk om mijn vragen telefonisch te beantwoorden en gaf aan dat hij zag dat mijn zaak nog niet eens was doorgevoerd naar de afdeling die over het uiteindelijke besluit gaat, hoewel de zitting al weken geleden was en er binnen drie weken een uitslag was beloofd. Hij vertelde me dat hij er spoed achter ging zetten bij zijn collega. Hoewel deze man er niets aan kan doen, zijn we nu meer dan een maand verder en is er nog steeds geen uitslag. Best vervelend wanneer er dingen worden beloofd en dan toch niet gebeuren. Beloof het niet of zorg dat het wel voor elkaar komt, maar geef geen valse hoop.
Aan Samantha en Amina (medewerkers klantenservice) ligt het niet...
Wanneer je als huurder de Huurcommissie inschakelt is dat niet omdat je niets te doen hebt, maar omdat het water je aan de lippen staat n.a.v. ernstige gebreken in je woning.
Nadat je een melding hebt gedaan bij de Huurcommissie duurt het echter enorm lang voordat er een inspectie volgt.
Daarnaast keurt de Huurcommissie (zonder de huurder daarvan op de hoogte te brengen) een verzoek tot uitstel van de verhuurder goed inzake de gemelde reparatieverzoeken.
Dit is best een dingetje wanneer er nog steeds niemand langs is gekomen om je woning te inspecteren.
Echter aan de extreem goede dienstverlening van de medewerkers van de klantenservice ligt het niet. Er wordt geluisterd, empathie getoond én meegedacht over de te nemen stappen van de huurder en daarnaast ook een actieve rol genomen in het up to date houden van de telefonische meldingen/klachten van huurder in het dossier.
De klantenservice is drukker dan nodig. Niet uit onwil, maar omdat zij afhankelijk zijn van de informatie die zij krijgen van de mensen die betrokken zijn bij de procedure/besluitvorming.
Totdat er een inspecteur is komen kijken in je woning zul je geduld moeten hebben.
Lang verhaal kort..
Hulp is nabij.
Het is geen sprint maar een marathon.
Hou de moed erin dus...
Ik bel voor advies
Ik bel voor advies, men begrijpt mij verkeerd en zegt dat het mijn schuld is. Vervolgens vraag ik of men dat normaal vindt, toen werd de telefoon opgehangen. Nadat ik een klacht had ingediend via diezelfde huurcommissie kreeg ik een mail dat ze niets met mijn klacht konden. Terwijl ik datum en tijd van bellen had vermeld. Wat een naar instituut is dit!
Corrupte organisatie
Corrupte organisatie. Je bent er maanden mee bezig om alle bewijs te leveren en dan na 9 maanden krijg je een voorrapportage wat absoluut te maken heeft met belangenverstrengeling de corruptie spat er vanaf. Er werken mensen voor hun die dan ook weer advocaat zijn van een of andere woningbouwvereniging en "ons kent ons" dus bespaar aub die 25 euro dan hoef je ook niet maanden te wachten op een voorrapportage die is uitgevoerd door jawel een advocaat die corrupt is. Het is dus een smerig zooitje bij elkaar, ga liever meteen naar het kantongerecht dan heb je meer kans en je weet meteen waar je aan toe bent. Ik zit nog te denken om het deken van advocaten in te lichten over deze rapporteur van de huurcommissie.
DE ZUURCOMMISSIE !!! = VALS
Zoooo IK Had al wat Slechte Recencies hier gelezen, en dacht nou ff Afwachten wat de hoorzitting zegt! NOU dat heb ik geweten !! Met een Bewijs van Hier tot Tokyo dat ik Diverse malen Vet genaaid word (ja Plat gezegd) door een Smerige Woningbouw , waar ik Geen Enkel goed woord voor over heb. De Snoeiharde feiten van een Jaar lang Overlast door deze k.t woningbouw zonder aankondiging ! Met Getuigen , de hele Straat werden van tafel geveegd door deze Mallafide Huurcommissie !! Wat een Smerige Bende!! Die moeten Zelf aangeklaagd worden Inderdaad! Vals NL hedentandage ten Voeten uit! Over Lijken gaan ze Incl. de Woningbouw . Een Hartaanval was niet genoeg , de Volgende kan Fataal zijn, vanwege de Onverteerbare Smerige zaak, en Stress!!! Ik KOTS op deze zooi . Iedereen met Mij Smijt t overal op Sociale Media en in de Pers, TV etc! WEG met deze Puinzooi!!!