FNV Arvostelua

1 431
TrustScore 4.5/5 tähteä

Saanut 5/5 tähteä

Ontzettend goed geholpen bij het invullen van onze belastingaangifte. De vrijwilliger van het FNV kreeg hierbij ondersteuning door een heel team van specialisten! Het geeft een goed gevoel als dat ie... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Fysiek op gesprek geweest bij consulenten in Ommen. Zeer vriendelijke, behulpzame mensen die luisteren naar alles en goed advies geven. Na het gesprek een e-mail gekregen met kort verslag en ook de mo... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ben al jaren lid van FNV. Met als argument dat als je eens problemen met je werkgever krijgt, je hulp achter de hand hebt. In al die berichten over protestacties, demonstraties en stakingen, be... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 5/5 tähteä

Goede uitleg in eenvoudige taal alles wordt bijna voor je gedaan.je hoeft zelf maar een paar handelingen te doen alles was eigenlijk zo geregeld mijn ervaring in deze waa zeer goed

1. Ammattiliitto

Yrityksen kirjoittama

De FNV is de grootste vakbond van Nederland. Wij komen op voor jouw belangen op het gebied van werk en inkomen. Een vakbond is een groep werknemers die zich verenigt. Zodat de werkgever niet de enige is die ‘macht’ heeft op de werkvloer. Als je uitzoomt, is ‘de vakbond’ dus het totaal aan mensen die lid zijn. Concreet doen bestuurders voor de leden bijvoorbeeld de cao-onderhandelingen, behartigen hun belangen in Den Haag, geven juridische hulp en voeren campagne voor betere arbeidsomstandigheden voor alle werknemers. Om dat werk te laten uitvoeren betalen de leden iedere maand contributie. Bij het lidmaatschap van de FNV komen allerlei persoonlijke voordelen: - Invloed op je arbeidsvoorwaarden (meepraten over jouw cao) - Hulp bij een toekomstig arbeidsconflict (gedoe op je werk? Wij helpen je) - Hulp bij letselschade en beroepsziekte (word je ziek? Wij kennen jouw rechten) - Persoonlijk advies over werk en loopbaan (als je vragen hebt, kun je altijd bellen) - Korting met je ledenpas (voordelen speciaal voor leden)

Erinomainen

(1 431)

631 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 1/5 tähteä

Absurd and excessive cancellation period

I am extremely disappointed with how FNV handles membership cancellations.

What I find absurd is that FNV has a three‑month cancellation period, which is not clearly specified upfront when you become a member, before signing up. This is already excessive, but it gets worse: the notice period only starts on the first day of the following month. This means that if you cancel just after the 1st of the month, you effectively end up paying almost four months instead of three.
In my case, I stopped my membership without being aware that this would still result in additional paid months. Had this information been made explicit, I would have never become a member.

A long cancellation period combined with poor transparency feels unfair and misleading. For an organisation that claims to represent workers, this practice is frankly unreasonable and outdated.

15. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä FNV

Dear Koen, we are sorry to read that you are disappointed with how we handle membership cancellations.

The three month cancellation period has been determined by our members in the member-parliament and is included in our terms and conditions. Next to that, it is also mentioned on our website. See: https://www.fnv.nl/lidmaatschap/voordelen-van-het-lidmaatschap?broncode=&lang=en-US

The same goes for the fact that the notice period starts in the month following the month in which you cancelled your membership. This is common practice for most organisations in the Netherlands.

Kind regards, FNV Webcare

Onbereikbaar telefonisch

Zoals zoveel andere klachten hier het in de wacht hangen van bijna 30 minuten telkens en dan nog niemand te spreken krijgen! Ben nu al vele jaren lid maar overweeg over te stappen want ben er nu wel klaar mee!

Reactie van FNV hieronder nu is zo standaard!!! Ik lees dezelfde klachten al jaren eerder!!!!

15. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä FNV

Beste Geert, onze excuses voor het feit dat het je zoveel moeite moet kosten om telefonisch in contact te komen met ons. Het is op dit moment helaas ontzettend druk waardoor de wachttijden behoorlijk zijn opgelopen. We doen ons best om de bereikbaarheid zo spoedig mogelijk te verbeteren.

Ongelofelijk slecht

Ongelofelijk slecht , echt niet normaal

14. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä FNV

Beste Tahir, je bent helaas pas lid van ons geworden op het moment dat jouw juridische kwestie al speelde. Om die reden hebben we jou daarin niet kunnen bijstaan, aangezien wij alleen juridische ondersteuning kunnen bieden bij kwesties die ná aanvang van het lidmaatschap zijn ontstaan.

Telefonische bereikbaarheid drama

Telefonische bereikbaarheid is een drama

13. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä FNV

Beste I Kruis, onze excuses voor het feit dat het je zoveel moeite moet kosten om telefonisch in contact te komen met ons. Het is op dit moment helaas ontzettend druk waardoor de wachttijden behoorlijk zijn opgelopen. We doen ons best om de bereikbaarheid zo spoedig mogelijk te verbeteren.

fnv weigert juridische ondersteuning

fnv weigert ondersteunend cruciaal advies te geven bij conflict met werkgever en beroept zich daarbij op algemene voorwaarden. je denkt terug te kunnen vallen op de fnv als je werkgever gaat reorganiseren maar niets bleek minder waar in mijn geval. eerst krijg ik geen ondersteuning vanwege het ontbreken van een schriftelijke motivering vanuit mijn werkgever en wordt daardoor gedwongen om extern advies in te winnen en die weet wel schriftelijke motivatie te krijgen. Kom je terug bij de fnv blijken er uitgebreide voorwaarden te bestaan die het recht op ondersteuning uitsluiten van wege het betrokken zijn van een externe partij. mijn conclusie fnv weg ermee !!!

13. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä FNV

Beste Ronald, spijtig om te lezen dat je zo teleurgesteld bent in onze juridische dienstverlening. Het is helaas wel zo dat wij in onze algemene voorwaarden hebben opgenomen dat we geen kwesties in behandeling kunnen nemen die al door een derde partij in behandeling zijn genomen. Dit kan je teruglezen in artikel 5.1.3 van onze algemene voorwaarden.

Saanut 2/5 tähteä

Mijn ervaring met de FNV niet positief.

Mijn ervaring met de FNV is helaas niet erg positief.

Na het downloaden van een CAO werd ik gebeld door een medewerker. Tijdens dit gesprek voelde ik mij enigszins onder druk gezet om lid te worden. Uiteindelijk heb ik mij aangemeld, maar binnen de wettelijke 14 dagen mijn lidmaatschap weer geannuleerd. Toch bleef ik daarna facturen en aanmaningen ontvangen. Dit is uiteindelijk opgelost, maar het heeft wel een nare indruk achtergelaten.

Later had ik een arbeidsconflict met mijn vorige werkgever en had ik hulp nodig om onder andere mijn vakantiegeld te krijgen. Om hulp te krijgen moet je direct vastzitten aan een lidmaatschap van twee jaar, terwijl je op dat moment nog helemaal niet weet wat voor juridische hulp je precies nodig hebt.

Om toch geholpen te worden ben ik hiermee akkoord gegaan, maar uiteindelijk bestond de hulp in mijn geval uit slechts twee e-mails naar mijn werkgever. Hoewel dit en positieve resultaat heeft opgeleverd, vind ik de kosten (ongeveer €450) totaal niet in verhouding staan tot de uiteindelijke geleverde dienstverlening. Voor een paar e-mails voelt dit eerlijk gezegd als een buitengewone dure dienstverlening.

Na deze periode heb ik niet meer in de horeca gewerkt en heb ik niet meer aangegeven om langer lid te zijn. Tot mijn verbazing ontving ik na afloop van de twee jaar toch opnieuw een factuur. Bij navraag kreeg ik te horen dat ik nog een extra maand moest betalen, desondanks dat ik mijn lidmaatschap had opgezegd.

Al met al heb ik het gevoel dat de administratie en communicatie beter kunnen. Mijn ervaring geeft mij de indruk dat er veel nadruk ligt op contributie innen, terwijl de dienstverlening daar niet altijd in verhouding toe staat.

lidmaatschap: 100211933

9. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä FNV

Beste John, vervelend dat je niet tevreden bent over de gang van zaken met betrekking tot jouw lidmaatschap en de juridische ondersteuning. Het lidnummer wat je hebt doorgestuurd hoort alleen niet bij ons, maar bij de Horecabond. Wij kunnen dan ook niet verder ingaan op jouw ervaringen, ons advies is om hierover contact op te nemen met de Horecabond zelf.

Hartelijke groet, FNV Webcare

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin