Mooie dakkapel, beroerde afwerking en service
Een aantal jaren geleden is door hen bij ons een dakkapel geplaatst. Vorig jaar hebben we ernstige lekkage gekregen waarbij het water letterlijk uit het plafond gutste in de woonkamer. Dit is door een andere partij met een noodreparatie buiten gefixt om erger te voorkomen. Die partij liet ook zien met foto's dat het bitumen gewoon niet goed bevestigd was, vooral bij de waterafvoer aan beide kanten. Laat nu net daar lekkage zijn ontstaan.
Nu probeer ik met BouwAdvies XXL een degelijke reparatie te regelen omdat we nog in de garantieperiode zitten, maar hun aftersales is werkelijk om te huilen. Contactpogingen worden erg traag of gewoon niet beantwoord, er wordt gesuggereerd dat noodreparatie door hen had moeten worden uitgevoerd etc. Nou, als zij de noodreparatie hadden moeten doen, dan hadden we zo te merken weken moeten wachten, dit kan echt niet. Een andere partij die op het dak is geweest voor controle heeft me ook laten zien dat de afwerking aan de buitenkant ook erg slecht is, zoals anderen ook aangeven: scheef bevestigd, slecht gespijkerd, slecht gekit... Maar dat zie je natuurlijk pas als je zelf een keer op het dak moet zijn, en hoe vaak gebeurt dat in de praktijk?
Tevens ben ik een paar jaar geleden verkeerd geinformeerd over gebruikt materiaal met mislukt stucwerk binnen tot gevolg. Voor navraag was BouwAdvies XXL destijds ook al beroerd bereikbaar en uiteindelijk kwam er helemaal geen reactie meer.
Wil je een dakkapel snel op je dak, dat kan (of kon) prima bij hen, maar verwacht geen nette afwerking of bruikbare aftersales.