Blue-bike Arvostelua

TrustScore 2.5/5 tähteä

Saanut 2/5 tähteä

Saanut 1/5 tähteä

Nieuw Zeer jammer dat je een ebike huurt voor een paar minuten die het vervolgens niet doet en je wel er voor moet betalen. Tot drie keer toe gevraagd voor een oplossing maar reageren doet Blue Bike... Näytä lisää

1. Polkupyörävuokraamo
  2. Maantiepyöräily
  3. Kuljetuspalvelu

Yrityksen kirjoittama

Blue-bike is een pionier in duurzame mobiliteit. Sinds 2011 bieden we een vlotte oplossing voor het laatste stukje van je reis: een deelfiets die klaarstaat aan treinstations en andere mobiliteitsknooppunten in heel België. Fiets je mee?

Välttävä

2 tähteä
1 tähti

Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä

On vastannut 100 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaaminen kestää yleensä yli kuukauden

Kaikki arvostelut

16 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 2/5 tähteä

Slechte service

Had een fiets ontleend voor een dag en kon hem de volgende dag niet meer open doen via de app. Hen gebeld, sms gestuurd en gemailed maar niemand kon mij helpen omdat ze zich "niet bezig houden met zulke zaken". Fiets bleef dus 3 dagen lang bij me thuis staan en factuur bleef gewoon doorlopen. Na 3 dagen eindelijk antwoord en zijn fiets komen halen en hebben de rekening opgeschort.
Een maand later wil ik terug een fiets ontlenen, zie ik dat ze mijn account hebben geblokkeerd. Weer een mail gestuurd waarbij ik een antwoord kreeg dat ze het account hebben gedeblokeerd en dat ik "meer zorg en aandacht moet besteden aan hun fietsen" en dat het kwam doordat ik een in het verleden een langdurige rit had van 3 dagen waar ik niets aan kon doen door een fout in de app. Klantenservice kan hier beter!

15. syyskuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Nathan, bedankt om je eerlijke feedback te delen en jammer om te lezen dat je een minder fijne ervaring had met Blue-bike.

Teleurstellend

Nieuw
Zeer jammer dat je een ebike huurt voor een paar minuten die het vervolgens niet doet en je wel er voor moet betalen. Tot drie keer toe gevraagd voor een oplossing maar reageren doet Blue Bike niet wel een factuur sturen. Teleurstellend

15. elokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Rene, jammer om te lezen dat je geen fijne ervaring had met Blue-bike. Als je een fiets ontleent en merkt dat er iets mis is, heb je 3 minuten de tijd om de rit te beëindigen aan de startlocatie en een andere fiets te nemen. Als je dat binnen de 3 minuten doet, worden er geen kosten aangerekend voor die rit.

1 keer en nooit meer

1 keer en nooit meer. 2 fietsen, 1 gwwone en 1 e- bike. Tijdsduur 1u en 42minuten....prijskaartje 18euro. Zadels zijn zo hard als ne betonblok, stuur was bij alle twee te laag, bij de e- bike was de zadel veel te hoog en stond te veel naar voren/beneden. De remmen stonden voor ons beide veel te hard aangespannen zodat we amper de kracht hadden om ze te gebruiken. De gewone fiets ...ik had het gevoel alsof ik een remork moest meesleuren. Denk da we tussen 10 en 15 km gereden hebben en waren geradbraakt. Dus nooit meer.

5. syyskuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Nancy, bedankt voor je eerlijke feedback. Wat de prijs betreft: in de Blue-bike app kan je ook kiezen voor de Blue-bike Member formule, waardoor je ritprijs een stuk voordeliger wordt. Je kan bovendien zelf een fiets selecteren en meteen eentje met de juiste zadelhoogte kiezen. Onze fietsen zijn inderdaad aan de zware kant, omdat we bewust kiezen voor een robuust model dat tegen een stootje kan.

Hele slechte fietsen !!

10. elokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Wim, jammer om te lezen dat onze fietsen je niet konden overtuigen. We wensen je nog veel fietsplezier toe. Concrete feedback over een specifieke locatie mag je ons altijd bezorgen via info@blue-bike.be of in de app na afsluiten van je rit.

Saanut 5/5 tähteä

Als toerist Blue bike gebruikt.

Als toerist Blue bike gebruikt in de omgeving Leuven (station Herent). Twee E-bikes gehuurd voor een middag fietsen (5,5 uur) via een los ticket. Dit kostte €5 per fiets. Mooie, nog nieuw uitziende, fijne fietsen met een volle accu. Duidelijke app. Vergrendelen en ontgrendelen via de app ging eenvoudig. Na afsluiten van de rit bevestigingsmail ontvangen met een kort overzicht. Top! Aanrader.

19. heinäkuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Nicole, bedankt voor je fijne reactie en nog heel veel fietsplezier toegewenst!

Saanut 1/5 tähteä

Onbetrouwbaar en los zelf problemen op

Problemen met de verbinding met de fiets. Hierdoor kon ik hem niet meer openen en moest ik de fiets een halfuur dragen. Ik liep 2u vertraging op.

18. heinäkuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Jef, jammer om te lezen dat je eerste Blue-bike ervaring niet zo aangenaam was. Bij verbindingsproblemen in de app helpt het vaak om de app volledig af te sluiten en herop te starten. Op ondergrondse locaties met slecht bereik hebben we de afgelopen maanden enkele inspanningen gedaan om het bereik beter te krijgen, zodat de rit vlot kan worden afgesloten.

Nooit meer!

Fiets gehuurd omdat de mijne kapot was en ik ergens heel dringend moest geraken. Dit was mijn enige optie. Maar ik betaalde 6 euro voor een fiets die niet vooruitging met platte banden. Omdat die fiets totaal niet vooruitging, liet ik hem achter in een ander punt (want terugfietsen zag ik echt niet meer zitten, liever te voet dan) wat me 20 euro extra kostte. Nooit meer!

30. kesäkuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Loni, jammer om te lezen dat je eerste Blue-bike ervaring niet positief was. We geven je wel graag enkele tips mee als je het in de toekomst nog eens wil uitproberen. Je kan zelf je fiets kiezen, de bandenspanning kan je vooraf controleren door wat gewicht op het mand te zetten. Merk je dat een fiets toch niet helemaal lekker rijdt, heb je 3 minuten om je rit gratis te beëindigen en een andere fiets te ontlenen. In de app zie je ook bij welke locaties je je rit op een andere locatie mag beëindigen en waar je de fiets terug naar de startlocatie moet brengen.

Saanut 1/5 tähteä

Wat een amateuristische maatschappij is…

Wat een amateuristische maatschappij is dit. 1 ster is nog teveel. Eerst verkrijgt mijn minderjarige zoon een 1ste ingebrekestelling van een incassobureau terwijl het duidelijk is ,met bewijs, dat mijn zoon wel degelijk betaald had. Een email gestuurd met het bewijs
maar daar reageren ze niet op en is er zelfs van elementaire beleefdheid totaal geen sprake. Telefonisch hun ook proberen te bereiken. Na 5 minuten aan de lijn te wachten dit opgegeven. Over deze maatschappij zijn vele klachten en deze lijken dus echt wel terecht te zijn. Wees op jullie hoede en hou alles goed bij als bewijsvorming of nog beter doe er geen zaken mee.

8. kesäkuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Marc, jammer om te lezen dat je deze ervaring had. Onze klantendienst doet er alles aan om al onze gebruikers zo goed mogelijk verder te helpen.

Don't get Scammed with the Unreasonable Surcharge

My first and only experience with Blue-bike was extremely disappointing and it cost me €40 for what should have been a straightforward emergency ride.

My train from Diegem was unexpectedly cancelled late at night, so I used a Blue-bike e-bike as a last-minute alternative to get to Brussels Central. I parked the bike properly at the designated Blue-bike parking area in front of Brussels Central station, assuming this was a reasonable and responsible solution during an unforeseen travel disruption.

Instead, I was charged a €40 “relocation fee” on top of the ride cost.

What makes this even more frustrating is that:
● I’m a new customer using the service for the first time.
● The bike itself had brake issues and did not feel like a properly functioning e-bike.
● I acted in good faith during a transport disruption and returned the bike safely to an official Blue-bike station.
● I raised this respectfully and asked for a one-time goodwill exception, but customer service was rigid, dismissive, and unwilling to consider the circumstances.

Yes, their terms may technically allow this fee but customer service is also about reasonableness, context, and fairness. Charging €40 to a first-time user who used the bike during a cancelled train situation and parked it at another official station feels disproportionate and deeply customer-unfriendly.

This experience has left a very poor impression. A service marketed as flexible urban mobility "city bike" should not penalize customers so harshly in exceptional situations, especially when there is no loss, damage, or reckless behavior involved.

I would strongly advise anyone considering Blue-bike to read every fine detail before riding or do not use them at all, because this is not a true one-way mobility solution. If your plans change unexpectedly, you may end up paying far more than expected. Just grab a taxi and pay less than €40 instead of being robbed by this company (profiting from unreasonable charges).

Disappointing service, poor flexibility, and a complete lack of customer empathy. I would not use this service again unless their policies become more transparent and customer-focused.

10. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Hi Cliff, Thank you for sharing your feedback. We're sorry to hear that your first Blue-bike experience was disappointing, especially given the unexpected train cancellation and the circumstances that led you to use our service.

We understand your frustration regarding the relocation fee and appreciate the concerns you've raised about the bike's condition and your interaction with our customer service team. While our system requires bikes to be returned according to specific station-based rules, we recognize that this may not always be clear to new users and can feel unfair in exceptional situations.

Your feedback has been noted and shared internally. We regret that we did not meet your expectations and thank you for taking the time to share your experience.

Prijs-kwaliteit is super

Prijs-kwaliteit is super. Fietsen meestal prima in orde en in veel station is er een service om zo nodig nog even een band te laten oppompen of zo.
We zijn al jaren fan.

24. maaliskuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Geert en Marleen, bedankt voor deze fijne review en nog veel fietsplezier toegewenst!

Oplichters

Oplichters. 1 keer jullie domme fiets gebruikt en moet 40€ betalen jullie zijn schandalige vuile schaamteloze mensen.

25. helmikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Miranda, bedankt voor je constructieve feedback. We begrijpen je frustratie als je onverwachts een extra kost aangerekend krijgt, maar geven graag mee dat je in de app duidelijk kan zien op welke locaties je je rit kan beëindigen.

Saanut 5/5 tähteä

Zeer snel een meelevende service en…

Zeer snel een meelevende service en oplossing gekregen na het plotse overlijden van mijn dochter die uiteraard de fiets niet meer kon terug brengen. En dit door 1 telefoontje naar de helpdesk te doen.
Een voorbeeld voor andere bedrijven.

23. helmikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Karin, bedankt voor je warme woorden. Allereerst wensen we je veel sterkte toe met het verlies van je dochter.

We zijn blij dat onze helpdesk je in deze moeilijke periode snel heeft kunnen helpen en een passende oplossing kon bieden. Jouw appreciatie betekent veel voor ons en we geven je complimenten graag door aan onze collega's.

Saanut 4/5 tähteä

Super, maar verwarrende tarieven en grote lokale verschillen

Bluebike is, zeker in Gent als "back to many"-locatie, een zeer handige formule. Met bv stakingen van De Lijn biedt het een goed alternatief voor mobiele mensen. De fietsen zijn degelijk, waardoor ik in Antwerpen vaak Bluebike kies boven andere opties—als ik n roundtour doe. Wallonië loopt hopeloos achter, al zie ik daar meer en meer mensen fietsen sinds er E-bikes bestaan. Dus komaan, landgenoten, Bluebike heeft ook E-bikes, tijd om dit in te voeren op vele locaties. Proficiat voor Luik, trouwens.

Wat ik zie als aandachtspunten:
-De tariefstructuur is behoorlijk complex. Vroeger betaalde je 3 euro per dag voor twee fietsen en kon je ze maximaal drie dagen houden. Nu is het lastiger om te begrijpen wat je betaalt, en e-bike kosten kunnen snel oplopen.
-Sommige stallingen, zoals in Antwerpen en Luik, zijn minder netjes. Begrip voor daklozen die er mogen slapen, maar voorzieningen zoals een dixi toilet zouden welkom zijn zodat ze niet op de fietsen plassen.
- De app werkt goed, maar de locatieherkenning kan beter; soms moet je even lopen (ik laatst 300 m!) voordat hij je plek registreert.ook als je locatie op exact staat.
- Zonder werkende smartphone (batterij, kwijt...) zit je goed in de sh*t. De lidkaart bood hiervoor vroeger meer rust.
- Een noodnummer ontbreekt, waardoor je bij problemen alleen een bericht kunt sturen. Niet echt tof als bv. je fiets niet opent en je je laatste trein moet halen.
- De fietsen hebben geen ketting om ze vast te maken, tegelijk draai je mee op bij diefstal. Dus ik neem zelf altijd een extra slot mee.
- Het systeem staat of valt met de service van de lokale overheid. En die verschilt behoorlijk. Jammer dat België hier nog niet de draad opnam om elke grotere gemeente met station aan te zetten om met bluebike te werken.

28. marraskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Dag Patrice, bedankt voor je uitgebreide en positieve review. Fijn om te horen dat Blue-bike voor jou een handig alternatief is en dat je de kwaliteit van onze fietsen en de uitbreiding van e-bikes waardeert.

We waarderen ook je constructieve feedback over onze tarieven, de app, de toegankelijkheid zonder smartphone, de bereikbaarheid bij problemen en de infrastructuur op sommige locaties. Dankzij input van gebruikers zoals jij kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren.

We geven je opmerkingen graag door aan de betrokken teams. Bedankt voor je vertrouwen in Blue-bike en hopelijk mogen we je nog vaak op weg helpen.

aanrekenen van jaar abonnement

alhoewel ik hier totaal niets van weet van een "lidmaatschap " nemen ze gewoon het geld van mijn rekening

ik heb al vele mails gestuurd om dit te stoppen maar ik praat tegen een doofstomme !!!
ik gebruik deze "diensten" nooit
schandalig

28. lokakuuta 2025

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Bedankt voor je review. Het spijt ons te horen dat je ontevreden bent over je lidmaatschap en de communicatie hierover.

We begrijpen dat het frustrerend is wanneer er kosten worden aangerekend terwijl je geen gebruik maakt van onze dienstverlening of wanneer het onduidelijk is waarvoor deze kosten dienen. We doen ons best om aanvragen zo snel mogelijk te behandelen en vinden het jammer dat je dit anders hebt ervaren.

Neem gerust opnieuw contact op met onze klantendienst via onze officiële kanalen, met vermelding van je gegevens, zodat we je dossier kunnen nakijken en meer duidelijkheid kunnen geven over de aangerekende kosten.

Saanut 1/5 tähteä

Stay away, not worth the trouble

Stay away. Horrible service and scummy practices.

After using the service once (and paying 12 euro + usage charges, which I was OK with at the time), I forgot about this subscription.

My subscription was recently renewed even though I blocked the direct debit and unsubscribed through the website before the renewal date.

They are now threatening to send my invoice through to collections.

They don´t have a phone number I can call and they do not reply to emails, so no amicable solution is possible.

16. lokakuuta 2025

Vastaus yritykseltä Blue-bike

Thank you for sharing your experience. We are sorry to hear about the frustration this situation has caused.

Membership renewals are communicated according to the applicable terms and conditions, and requests regarding cancellations or payments are handled by our customer service team. We regret that you feel your request was not addressed satisfactorily and that you experienced difficulties reaching us.

If your issue has not yet been resolved, please contact our customer service team again through the official support channels, mentioning your account details, so we can review your case and provide clarification.

Saanut 4/5 tähteä

Bluebike: pionier van de deelfiets.

Ik ben eigenlijk blij met bluebike. Stevige fietsen en in Gent werkt de app goed (elders had ik al problemen). De E bike geeft een lichte ondersteuning die je niet kan regelen maar die toch verschil maakt. Bv bergop werkt enkel met lage versnelling.
Een noodnummer ware wel goed, 24/7. Zodat je iemand kan spreken.
Verder is er een groot verschil in wie de fietsen onderhoudt. Daar valt of staat alles mee. Lokaal slecht onderhoud= slechte fiets en/of weinig aanbod.
Standplaats Luik vind ik wat eng, sta er geregeld met mijn voeten in de urine of er liggen mensen te slapen. De fietsen daar worden wel goed onderhouden, aanbod (aantal, E-bikes...) is niet zo groot.
En natuurlijk blijft het vervelend dat je door de lokale koppeling je fiets niet elders kan parkeren. Het was idd een manier om na een treinreis per fiets verder te kunnen en minder voor recreatief gebruik. Dat geeft dus beperkingen, je kan niet van Oostende naar Knokke fietsen en je fiets daar zetten. Zelfs in Deinze al es boete gehad omdat ik m'n fiets op n andere standplaats zette. Lokaal zou dat toch moeten te regelen zijn en ik dacht dat dat in Gent al kon.

10. syyskuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

"Kan je niet in een ander station…

"Kan je niet in een ander station proberen?"
Bovenvermelde zgn. hulpsuggestie kreeg ik van hun klantendienst toen ik contact opnam vanuit het station Mechelen. Er stonden een 8 tal fietsen geparkeerd, maar ik kon er geen enkele huren omdat ze op de app een oranjekleurig bolletje hadden met de melden: fiets niet beschikbaar. Dus daar stond ik dan. De klantendienst gebeld - en hoera, er werd deze keer opgenomen- maar echte hulp kon er niet geboden worden. Raar dat de fietsen niet ontgrendeld konden worden. Uiteindelijk dan de raad om naar een ander station te reizen om daar opnieuw te proberen... ja hallo :) ... dan maar te voet zeker...
Ga dit abonnement proberen op te zeggen (is naar 't schijnt ook niet eenvoudig) en dan maar 'ns de Donkey fietsen proberen
PP

29. elokuuta 2025

Volkomen onbetrouwbaar bedrijf

Volkomen onbetrouwbaar bedrijf. Ga niet in zee met hen. Onlangs huurde ik een van hun e-bikes om mijn zus van het station te halen. Zij had een letsel waardoor zij onmogelijk zonder. assistentie van de trein kon stappen. Ik kon de fiets zonder probleem ontlenen wat bewees dat mijn bluetooth perfect werkte. Toen ik hem echter even wou vergrendelen om mijn zus op te halen kreeg ik voortdurend een foutmelding. In de app zat een noodprocedure vervat die ik stap voor stap toepaste. 1) stuur een sms en u zal geholpen worden. Ik stuurde een sms ( wat ik kan bewijzen). Geen reactie. Ik checkte of bluetooth aanstond, ja dus, en verwijderde en herinstalleerde de app, zonder resultaat, maar allemaal bewijs dat mijn smartphone perfect werkte. Ik ben zo een uur bezig geweest en toen moest ik mijn zus ophalen. Ik had dus geen andere keus dan de fiets even ongeopend te laten staan. Toen ik even later terugkwam was de fiets weg. Ik stuurde nog een mail naar blue- bike om dit te melden en even later kreeg ik een boze telefoon dat dit me ging kosten en dat ik de diefstal bij de politie moest melden en een bewijs daarvan naar blue bike moest sturen, wat dezelfde dag nog gebeurde. Even later meldde mijn bank mij dat iemand 2400 euro van mijn rekening probeerde te halen. ( Ik had een domiciliering op hun naam). Ik zegde meteen mijn abonnement op ( binnen de vereiste termijn) maar kreeg even later toch nog een aanmaning om lidgeld te betalen. Via een advocaat kwam ik aan de weet dat de fiets teruggevonden was maar dat ik toch een huur van 157 euro moest betalen omdat de teller van de fiets was blijven lopen. ( De huur bedraagt 5 euro per dag). Je zou toch denken dat - eenmaal als gestolen geregistreerd - de huur van een fiets vervalt, vermits hij niet meer gelinkt is aan de gedupeerde. Niet dus. Terwijl ik 100% zeker ben dat de fout bij hen lag en niet bij mij. Bovendien ontkenden zij dat ik hen een sms om hulp had gestuurd of dat er telefonisch contact was geweest terwijl ik dat gewoon kan bewijzen. Echt, flutbedrijf. Brand er je handen niet aan

1. toukokuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin