Een ouder kan op hen rekenen.
Soms kom je om de meest bescheiden redenen zulke opmerkelijke mensen tegen met een nog opmerkelijkere missie en hun opmerkelijke, stille, persoonlijk beïnvloedende passie voor die missies.
Nadat ik een bijna verwoestend medisch nieuws had ontvangen, was het allereerste verontrustende dat in mijn gedachten opkwam de negatieve gevolgen voor mijn zoontje. Omdat kinderen op schoolleeftijd het grootste deel van hun onschuldige leven op school doorbrengen, was mijn grootste zorg de negatieve impact van mijn medische situatie op de opleiding van mijn zoon, zijn prestaties en vaardigheid op school. Na een zogenaamd zeer lange “shortlist” ontmoette ik Heleen van Bidou-Bijles.
Een eenvoudige ontmoeting van een uur met haar was genoeg om mij van top tot teen te overtuigen dat ik misschien wel met De juiste persoon sprak die ik kan vertrouwen met mijn zorgen over de onderwijs van mijn zoon, zodat ik mijn strijd op medisch gebied met een hart en in wat meer rust kan voortzetten. Haar tot nadenken stemmende aandacht voor de kleinste details van hoe de begeleiding is gestructureerd, het hele plan om het potentieel van haar leerlingen te benutten en haar passie daarvoor zijn behoorlijk boeiend.
Hoewel mijn zoon om een aantal sterke redenen in de komende toekomst wellicht bijles zou krijgen onder leiding van Heleen via haar collega's van Bidou-Bijles, is de blijvende indruk van Heleen reden genoeg om mij te dwingen over mijn korte ervaringen te schrijven. Misschien zou een zorgzame ouder met behoefte aan wat steun er zeker van kunnen zijn dat hun kinderen in een buitengewoon verbazingwekkende instelling terecht zouden komen om hun volledige potentieel te verwezenlijken.