Knivbrev.se Arvostelua 4 679

TrustScore 4.5/5 tähteä

4,5

Saanut 5/5 tähteä

Det var tydligt, smidigt och fanns tillräckligt med val så att man kunde anpassa till sitt behov! Missade att lägga in en rabattkod men fick trevligt svar på mail supersnabbt och en uppdaterad faktur... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Bra uppdateringar att knivarna kommit fram, överlämnade till slipning och att de blivit returnerade till mig. Otroligt snabb leverans och knivarna är farligt vassa. Mycket nöjd. på knivarna.

Saanut 5/5 tähteä

Var helt makalöst hur smidigt detta fungerade, man får hem allt nödvändigt, packat ihop det och skickar i retur. Tar lite längre tid kanske än jag trodde men resultatet var ändå så pass bra att de f... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Väldigt smidigt och otroligt vassa knivar som håller ett bra tag vid rätt användning och mindre vardagliga/privata slipningar. Kommer skicka in mina knivar en tredje gång när dags för rejäl slipning.... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Verkkokauppapalvelu
  2. Teroituspalvelu
  3. Työkalujen hiontapalvelu

Yrityksen kirjoittama

Sveriges ledande professionella sliperi och Årets E-handlare 2025! Nu i tredje generation med över 60 års samlad erfarenhet. Knivbrev grundades i Sverige och finns idag i 5 länder. Vi har även utsetts till Årets Företagare i Täby och tillhör företagen med några av Sveriges mest nöjda kunder enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex). Varje år väljer över 150 000 svenskar att skicka in sina knivar, saxar, kvarndelar och andra verktyg till oss. All slipning utförs av våra välutbildade slipare i Täby, med precision, erfarenhet och fokus på resultat. För dig som vill är du även varmt välkommen att lämna in och få slipat direkt på plats. Se varför så många väljer oss – besök vår hemsida för mer information och aktuell prislista: www.knivbrev.se Ge dina verktyg nytt liv – hos oss blir de som nya igen.

Alltid med 100% nöjd-kund-garanti!

Yrityksen kirjoittama

Vi slipar och returnerar dina knivar bättre än som nya!
Alla knivar, oavsett märke och hur slitna de än är kan vi återställa till nyskick. Bättre och billigare än att köpa nytt och bra för miljön!

100% försäkrad transport med REK!

Försäkring med upp till 15 000 kronor per Knivbrev!

Försäkring med upp till 15 000 kronor per Knivbrev!
Skicka in ditt Knivbrev till oss med REK försäkring för 100% säker transport. Vi ersätter en förlust med upp till 15 000 kronor per Knivbrev med försäkringen. Försäkringen gör även ditt Knivbrev spårbart och såväl du som vi måste legitimera oss vid leverans och retur. På 10 år har vi aldrig haft 1 enda förlust i REK -flödet på över 1 000 000 skicka Knivbrev. Kort och gott - tryggt & enkelt!

Promotion box for Knivbrev.se

Professionellt sliperi sedan 1965

Hos oss blir trötta slitna knivar bättre än som nya igen!

4,5

Pyytää asiakkailta arvosteluja

On vastannut 97 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 24 tunnin sisällä

Saanut 5/5 tähteä

Stämmer med vad de lovar!

Stod för vad ni iovade!👍

18. toukokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Knivbrev.se

Härligt att höra att vi levde upp till det vi lovade – det är precis så det ska kännas 👍

Ha en fortsatt trevlig söndag och varmt välkommen åter!

Saanut 5/5 tähteä

Väldigt smidigt och otroligt vassa…

Kommer skicka in mina knivar en tredje gång när dags för rejäl slipning.

18. toukokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Knivbrev.se

Härligt att höra, och extra kul att du redan planerar tredje rundan. Du verkar ha helt rätt tänk kring underhållet också – rätt användning och lite löpande skärpning mellan slipningarna gör stor skillnad för hur länge knivarna håller sig i toppform.

Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Nöjd med jobbet de gjorde

Nöjd med jobbet de gjorde

Vastaus yritykseltä Knivbrev.se

Det glädjer oss att höra Annica och om du är nöjd så är vi också nöjda!

Ha en trevlig lördag och varmt välkommen åter!

Saanut 1/5 tähteä

Oseriöst företag, går ej att få kontakt

Oseriöst företag. Skickade 2 felaktiga knivar av 10 st, mailade söndag kväll om att låta dessa 2 vara oslipade. De svarar måndag kväll att det är för sent. Jag har försökt maila, jag har bestridit betalansvar för 2 knivar. Jag får inga svar. När man ringer är kundservice öppen 1h/dag, men 010 numret är kopplat till ett mobilsvar där personen informerar att han inte lyssnar av den, uppmanar att sms'a. Så otroligt oseriöst att inte ta hand om sina kunder. Ni borde skämmas!!

22. toukokuuta 2026

Hej Marie,

Vi tog emot, slipade och returnerade dina knivar fredagen den 17 april, dvs. 2 dagar före du hörde av dig och menar på att du råkat välja ut fel knivar att skicka in. Du fick dessutom två automatiska mail den 17:e – ett när vi tog emot Knivbrevet på morgonen och ett vid retur med kollinummer senare under dagen.

När du sedan hörde av dig på söndagen (obs. 2 dagar efter returen) och skrev att du råkat skicka in fel knivar spelade det därför ingen som helst roll, eftersom de redan var färdigslipade och på väg tillbaka. De var dessutom tokslöa och inte nya knivar så finns ingenting du kan skylla på oss! Detta har vi redan förklarat för dig via mail vilket du ju själv erkänner för att i nästa mening påstå att du inte fått några svar vilket ju innebär att du säger emot dig själv. Du har mao både fått automatiska mail och svar från oss på kundtjänst så trist att du skyller allt på oss men vi alla vet att det finns en del som aldrig kan erkänna när de gör fel.

Nu, en månad senare, återkommer du med en recension om exakt samma sak och kallar oss oseriösa, vilket känns väldigt märkligt. Detta betyder ju enbart att du fortsatt vägrar acceptera att du gjort fel och inte kan släppa det. Säger väl kanske mer om dig än om vår populära tjänst.

Du nämner även ett 010-nummer och öppettider som inte stämmer med verkligheten. Detta gör allt än mer snurrigt. Vem du ringt på ett 010 -nummer vet vi inte men du har iaf inte ringt oss. Vårt växelnummer är 072 - 328 3456, dvs. inte ens i närheten.

Och helt ärligt: berättelsen om hur man lyckas välja ut fel knivar, paketera dem i knivskydden, ta sig till postombudet, skicka iväg försändelsen och först flera dagar senare – på söndagen – inse att man skickat fel knivar, för att därefter bli upprörd trots att vi redan både slipat och returnerat dem innan du ens hörde av dig, gör att man knappt vet om man ska skratta eller gråta.

En sak kan vi däremot vara 100 % tydliga med: vi skäms inte det minsta över vår hantering här.

Ps. Kommunikationen må ha varit allt annat än knivskarp, men ingen kan i alla fall påstå att du inte har de vassaste knivarna i lådan nu.

Lycka till framöver.

Bra resultat

Bra resultat, snabb leverans, lätt att följa anvisningar.

12. toukokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Knivbrev.se

Stort tack för ditt fina omdöme! Härligt att höra att du är nöjd med både resultatet, snabbheten och att processen kändes enkel att följa. Precis så vill vi att det ska fungera.

Saanut 5/5 tähteä

Snabb retur och vassa knivar

12. toukokuuta 2026

Åsa,

Stort tack för ditt fina omdöme! Härligt att höra att du är nöjd med både snabbheten och skärpan.

Saanut 4/5 tähteä

Snabb leverans väldigt skarpa knivar…

Snabb leverans väldigt skarpa knivar

Joakim,

Stort tack för ditt omdöme! Det du beskriver låter sannolikt som lite kvarvarande råegg, vilket ibland kan göra att eggen känns lite "ruggig" och exempelvis hugger tag i papper. Det ska vi normalt redan ha tagit bort före retur, så det beklagar vi.

Det försvinner normalt direkt genom att bara dra eggen lätt mot en handduk eller trasa, alternativt med 1–2 lätta drag med skärpstålet.

Vi noterar detta även i vårt system så att sliparen kontrollerar detta extra noga framöver. Ser att du valt en engångsslipning men även om du väljer det igen så finns nu denna notering kopplad till ditt mobilnummer + mail så att nästa slipare ser noteringen i framtiden.

Bra men för kort tid

Bra men för kort tid mellan slipningen

Peter,

Stort tack för ditt omdöme! Kul att du är nöjd med resultatet. Om du syftar på intervallet mellan våra påminnelser/slipningstillfällen så går det självklart att justera exakt som det passar dig via Mina Sidor.

Snabbt o smidigt

Snabbt o smidigt. Knivarna är vassare än nya!

Anders,

Stort tack för det fina omdömet! Härligt att höra att det både gick snabbt och smidigt, och extra kul att knivarna känns vassare än när de var nya.

Anders,

Stort tack för ditt fina omdöme! Kul att höra att du är nöjd med både snabbheten och resultatet. Det är precis så vi vill att det ska kännas.

Otrevlig kundtjänst, dålig slipning

Dålig slipning. Äggen är fula, dålig finish, ojämn slipning. Jag betalade dessutom extra för "pro-slipning" då jag har två dyra knivar. Köpte även försäkring för 75 kr, men portot låg på nästan 200kr? Det känns inte som att jag bekostat porto utan jag har bekostat porto + vinst. Det tycker jag är lite oärligt bara. Det kom hem till mig i brevlådan det var varubrev om jag inte minns helt fel. Och det kostar typ 40 kr…

Jag kommer nog inte använda knivbrev igen, jag slipar nog hellre hemma med sten eller lämnar iväg dom till ett annat företag.

Fick ett mycket otrevligt, och dåligt svar ser också att dom ändrat svaret typ 6 gånger nu.. sänker från 3 till 1 stjärna för kundservice.

Dom har även tagit bort en del otrevliga kommentarer dom lämnar som svar. Smart!

Uppdatering: Knivbrev har nu alltså redigerat sitt svar 11 gånger. Jag tror allvarligt att dom måste se över personalhälsan.

21. toukokuuta 2026

Vastaus yritykseltä Knivbrev.se

Update 2: Du framstår tyvärr inte som särskilt intresserad av fakta, utan snarare av att skapa konflikt. Vi ser dina olika inlägg här och där, och den här typen av beteende stöter vi på då och då. Med över 250 000 kunder och omkring 500 kunder vi hjälper varje dag är det tyvärr oundvikligt.

Bara så du vet är svaret på sajter som Google och RECO.se ren copy/paste, eftersom vi inte tänker lägga mer tid på det här tramset du håller på med. Avtalet gäller däremot fortsatt så se tidigare förslag!

Update: Vi skriver inte det här till dig utan till framtida läsare, eftersom det efter upprepade förklaringar är uppenbart att du inte är särskilt intresserad av att förstå skillnaden mellan fakta och egna känslor. Det räcker att läsa dina övriga recensioner för att inse att du konsekvent verkar ha problem med i princip varje företag du kommer i kontakt med, vilket säger betydligt mer om dig än om dem.

Med över 18 000 recensioner lär man sig ganska snabbt skilja på seriös feedback och personer som främst verkar ute efter att skapa drama. Vilket betyg du sätter är, helt ärligt, inget vi kunde bry oss mindre om i just det här fallet.

Ps. Vi ändrar gärna ditt abonnemang till en engångsslipning och justerar fakturan därefter men det är du som måste meddela oss detta före fakturans förfallodag - info@knivbrev.se. Priset för engångsslipning finner du på hemsidan. Annars kommer nytt Knivbrev enligt det du beställt.

***
Hej Alfred,

Det du uppfattar som "ojämn slipning", alltså vågorna längs sidan av eggen (fasetten), handlar inte om att själva skäreggen är ojämn utan om stålets grundmaterial. Knivstål levereras i valsade rullar där tjockleken varierar mikroskopiskt. När kniven är ny ligger eggen längst ut på den tunnaste delen av bladet, vilket gör att variationerna inte syns. Ju fler gånger kniven slipas, desto längre upp på ett tjockare bladparti hamnar den nya eggen, och då blir dessa naturliga variationer mer synliga som toppar och dalar där eggen möter det oslipade bladet.

Det har alltså inget med dåligt hantverk att göra. Själva skäreggen, den del som faktiskt skär, slipas fortfarande i exakt samma vinkel genom hela draget. Det som ser ojämnt ut är bladets material, inte eggen.

Många blandar också ihop utseende med funktion. En spegelblank egg kan se imponerande ut men är inte optimalt för köksarbete. Professionella köksknivar lämnas ofta med en kontrollerad finish med slipmärken kvar eftersom det ger bättre bett i råvaror som tomat och lök. En rakkniv kan poleras upp till 30 000 grit och är fantastisk att raka sig med, men usel på att skära tomater. Köksknivar prioriterar funktion framför kosmetik. Därför uppskattar proffs ofta exakt det som vissa privatpersoner felaktigt uppfattar som en brist.

Vad gäller porto och ersättningsskydd blandar du ihop två helt olika saker. De cirka 40 kronorna du nämner motsvarar ungefär kostnaden för att skicka ut ett tomt Knivbrev. Men därefter tillkommer transporten av dina slöa knivar in till oss och sedan retur med nyslipade knivar, där vikt och innehåll är helt annorlunda. Ersättningsskydd vid förlust eller skada är dessutom ett separat tillval. Det är ungefär som att jämföra bilens bränslekostnad med försäkringen och mena att det borde vara samma sak.

Ha en trevlig vecka!

Saanut 4/5 tähteä

Enkelt och snabb leverans och mycket…

Enkelt och snabb leverans och mycket bra utfört arbete

Hej Peter,

Stort tack för ditt fina omdöme. Härligt att höra att du upplevde tjänsten som både enkel, snabb och väl utförd. Precis så vi vill att det ska kännas!

Snabbt och enkelt

Snabbt och enkelt

Hej Anna-Karin,

Stort tack för ditt omdöme. Kul att höra att du uppskattade att det var snabbt och enkelt, precis så vi vill ha det!

Saanut 5/5 tähteä

Knivarna är så sjukt vassa

Knivarna är så sjukt vassa, jag är helt såld. Ska skicka nästa omgång senare i sommar.

Hej Amanda,

Härligt att höra! Extra kul att du redan planerar nästa omgång senare i sommar. Glöm bara att hålla lite extra koll på fingrarna nu när knivarna är sjukt vassa 😄

Enkelt

Enkelt, snabbt och vassa knivar

Vastaus yritykseltä Knivbrev.se

Stort tack för ditt omdöme. Härligt att höra att du upplevde tjänsten som enkel, snabb och att knivarna kom tillbaka riktigt vassa!

Saanut 5/5 tähteä

Snabb leverans och väldigt bra slipat.

Snabb leverans och väldigt bra slipat.

Hej Lars,

Stort tack för ditt fina omdöme. Härligt att höra att du är nöjd med både snabb leverans och resultatet!

Bedrägeri

Beställde inte ens brevet hem, fick en faktura på både knivslipning (fast jag inte slipat några knivar) samt 180:- för frakt och kartong. Fyllde bara i uppgifterna sen stängde jag ner sidan och fortfarande vill dom ha betalt.

20. toukokuuta 2026

Hej Sofia (overifierad recension),

Det du beskriver låter mer som en saga än verklighet, eftersom det helt enkelt inte är så vår beställningsprocess fungerar.

För att en order ska genomföras måste man fylla i sina uppgifter, aktivt acceptera villkoren och därefter trycka på knappen "Beställ hem ett Knivbrev". Att påstå att man bara råkat fylla i uppgifter, stängt sidan och ändå på mystiskt vis lyckats genomföra en beställning är ungefär lika trovärdigt som att Hans och Greta skulle hävda att pepparkakshuset bara råkade äta upp sig självt.

Hade ett sådant "magiskt formulär" faktiskt existerat hade vi naturligtvis haft hundratals, om inte tusentals, identiska recensioner. Istället står du ensam med denna berättelse bland närmare 18 000 recensioner (5000 här och ytterligare 13 000 på RECO.se).

Att dessutom kalla detta för "bedrägeri" gör bara det hela komiskt!

Läser man dessutom dina övriga recensioner framträder ett ganska tydligt mönster där märkliga missförstånd och konflikter verkar uppstå oavsett vilket företag du har att göra med. Här skriver du "bedrägeri". I en annan recension beskriver du ett företag som "opersonliga och utan empati" efter att du själv uteblivit från en bokning och sedan blivit upprörd över utebliven återbetalning. Vid någon punkt får omgivningen nog dra sina egna slutsatser.

Knivbrev, skydd, logistik, porto, paketering och hantering kostar pengar från samma sekund en beställning skickas iväg. Vi driver ett företag, inte en välgörenhetsorganisation vilket en del verkar tro genom att tycka att våra trogna kunder (riktiga kunder till skillnad från dig) ska finansiera impulshandlingar eller efterhandskonstruktioner i fablernas värld.

Att vara missnöjd är en sak. Att hitta på ett händelseförlopp som är direkt lögn är bara simpelt nättrollande och inget vi bryr oss om det minsta.

Ha en trevlig vecka och lycka till i livet!

Snabbt och kvickt

Snabbt och kvickt! Knivarna är som nya.

Hej Chatarina,

Härligt att höra att du är nöjd och att knivarna känns som nya igen. Precis så det ska vara!

Saanut 5/5 tähteä

Absolut skarpa knivar i retur

Absolut skarpa knivar i retur. Smidig och snabb leverans.

8. toukokuuta 2026

Hej Maria.
Vad roligt att höra att du uppskattade både sylvassa knivar och snabb leverans.
Tack för att du delar med dig.
Ha en fin dag och välkommen åter.

Saanut 1/5 tähteä

Knivarna är nyslipade och…

Knivarna är nyslipade och rakbladsvassa.

Dessutom var det snabb och effektiv leverans och suverän service.

Hyam,

Stort tack för de fina orden om både skärpan, leveransen och servicen — det uppskattar vi verkligen!

Vi noterade dock att omdömet registrerades som 1 av 5 stjärnor, vilket kanske blev fel av misstag eftersom texten låter som motsatsen 😊 Oavsett är vi väldigt glada att höra att du är nöjd med resultatet!

Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter!

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin