Kancelaria Effect Arvostelua

TrustScore 4.5/5 tähteä

4,4

Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 1/5 tähteä

Kontakt e-mailowy z prawnikiem utwierdził mnie w przekonaniu, że jego znajomość prawa i sposób komunikacji z potencjalnym klientem są co najmniej słabe.

Saanut 5/5 tähteä

Serdecznie polecam. Profesjonalnie, konkretnie i skutecznie. Pan Rafał jest fachowcem, jakich mało. Współpraca przebiegła bezproblemowo. Kontakt z prawnikiem na każdym etapie prowadzenia sprawy był... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Henkilövahinkoasianajaja
  2. Vahinkovakuutusyhtiö
  3. Vakuutusasianajaja
  4. Lakimies

Yrityksen kirjoittama

Jako kancelaria prawna z Krakowa pomagamy w dochodzeniu odszkodowań za szkody osobowe (uszczerbek na zdrowiu), odniesione we wszelkiego typu wypadkach. Uzyskujemy odpowiednią wysokość odszkodowania i zadośćuczynienia z OC sprawcy po wypadkach samochodowych, motocyklowych, rolniczych czy w pracy. Jako jedni z nielicznych prowadzimy sprawy odszkodowawcze za wypadki w parkach wodnych, aquaparkach, parkach rozrywki. Zajmujemy się również odszkodowania za wypadki w pociągach, autobusach i tramwajach.

Yhteystiedot

Kaikki arvostelut

11 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 3/5 tähteä

Niestety moje doświadczenie nie są tak…

Niestety moje doświadczenie nie są tak entuzjastyczne. Po wypadku w restauracji dostarczyłem do kancelarii Effect wszystkie dokumenty, które następnie kancelaria przekazała do ubezpieczyciela. Jak się okazało było to z ich strony wszystko. Musiałem co kilka tygodni dowiadywać się co się dzieje w sprawie. Finalnie ubezpieczyciel wypłacił odszkodowanie a kancelaria nawet nie raczyła powiadomić mnie o zakończeniu postępowania, możliwości dalszego odwoływania się od decyzji ubezpieczyciela czy ewentualnego postępowania sądowego. Robię aktualnie to osobiście, bo po co płacić za przesyłanie maili.

12.06
Moja wczorajsza uwaga nt. firmy Effect nie miała na celu w żadnym miejscu na celu naruszenia dobrego imienia firmy, a jedynie zwrócenie uwagi na problemy komunikacyjne z klientami. Wszystkie przedstawiona przez firmę informacje są prawdziwe. Oczywiście że reakcja ubezpieczyciela nastąpiła po skierowaniu przesłanych dokumentów przez firmę Effect. Jest jednak faktem, że o kolejnych działaniach firmy dowiadywałem się dopiero po kontakcie telefonicznym z mojej strony. Pełną informację o działaniach uzyskałem mailem 22.01. Czarę goryczy przelał jednak fakt, że przez ponad tydzień od przelewu odszkodowania z Generali (05.05) firma nie skontaktowała się ze mną odnośnie dalszego postępowania, nie skomentowała uzyskanego odszkodowania itp.. W rezultacie rozgoryczony tą sytuację postanowiłem wypowiedzieć pełnomocnictwo po tygodniu czekania na reakcję. Stąd może moja zbyt ostra ocena działania firmy Effect, lecz jak zaznaczyłam na wstępie tego fragmentu recenzji miała także na celu zwrócenie uwagi na konieczność stałego kontaktu z klientami. W związku z wszystkimi wyjaśnieniami firmy, które zestawione razem skłaniają mnie do zmiany pierwotnej oceny.

11. kesäkuuta 2026

Szanowny Panie,

w związku z treścią opinii jesteśmy zmuszeni przedstawić stanowisko kancelarii dotyczące rzeczywistego przebiegu sprawy. Treść opinii zawiera bowiem twierdzenia pozostające w sprzeczności z dokumentacją zgromadzoną w aktach szkody. Bezpodstawnie zrzuca Pan na nas odpowiedzialność za działania sprawcy szkody, jego ubezpieczyciela i brokera.

Przed zgłoszeniem się do kancelarii wielokrotnie samodzielnie próbował Pan skontaktować się z restauracją, w której miał Pan wypadek, m.in. w dniach 13.11.2025 r. i 18.11.2025 r., jednak przez wiele tygodni nie otrzymał Pan merytorycznej odpowiedzi. Dopiero po wstąpieniu Kancelarii Effect do sprawy jako pełnomocnika w dniu 10.12.2025 r. i skierowaniu pisma do restauracji rozpoczęto faktyczne postępowanie likwidacyjne oraz nawiązano kontakt z brokerem obsługującym polisę. Stało się tak po naszych działaniach.

Chronologia działań kancelarii przedstawia się następująco. W dniu 10.12.2025 r. zgłosiliśmy pełnomocnictwo restauracji. Po informacji o problemach z jego doręczeniem, 12.12.2025 r. dokument został przesłany ponownie. W dniu 19.12.2025 r. broker poinformował o wszczęciu postępowania szkodowego, a kancelaria tego samego dnia przekazała kompletną dokumentację. W dniu 08.01.2026 r. poinformowaliśmy Pana o stanie sprawy. W dniu 15.01.2026 r. broker przesłał wiadomość zawierającą błędne wskazanie, że to Pan powinien przedłożyć wyjaśnienia. Po otrzymaniu tej informacji 21.01.2026 r. niezwłocznie przekazaliśmy ją Panu wraz z odpowiednim wyjaśnieniem i zwróciliśmy się do brokera o doprecyzowanie treści. Już 22.01.2026 r. uzyskaliśmy potwierdzenie, że chodziło wyłącznie o dokumenty od ubezpieczonego, czyli restauracji, o czym natychmiast Pana poinformowaliśmy. Tego samego dnia odpowiedzieliśmy również szczegółowo na wszystkie zadane pytania, przedstawiając strategię dalszego prowadzenia sprawy. W dniach 10.02, 27.02, 04.03 oraz 12.03.2026 składaliśmy kolejne monity do brokera, który zrzucał opieszałość na restaurację. W dniu 17.03.2026 r. ponownie poinformowaliśmy Pana o stanie postępowania, wskazując możliwość skierowania sprawy na drogę sądową. Następnie 01.04.2026 r. skierowaliśmy do brokera ostateczny monit dotyczący przekroczenia ustawowych terminów likwidacji szkody, a 14.04.2026 r. ponowiliśmy wezwanie, podkreślając brak stanowiska mimo upływu czterech miesięcy od zgłoszenia szkody, co wskazywało na przekroczenie przepisów prawa przez ubezpieczyciela.

W świetle powyższego nieprawdziwe jest twierdzenie, że kancelaria ograniczyła się do jednorazowego przesłania dokumentów lub że był Pan pozostawiony bez informacji. Każda wiadomość od brokera była Panu przekazywana, kancelaria aktywnie monitorowała postępowanie i podejmowała działania mające na celu przyspieszenie wydania decyzji. Za przewlekłość odpowiadał zwłaszcza ubezpieczony (restauracja), a także ubezpieczyciel i działający w jego imieniu broker, a nie kancelaria, która nie ma wpływu na tempo działania podmiotów trzecich. Tym bardziej, że mowa o ubezpieczeniu dobrowolnym, a nie obowiązkowym.

Odnosząc się do decyzji o wypłacie odszkodowania, wskazujemy, że zgodnie z obowiązującymi przepisami została ona doręczona jednocześnie Panu i kancelarii. Umowę wypowiedział Pan jeszcze przed nawiązaniem przez nas kontaktu w sprawie tej decyzji, przez co nie mieliśmy możliwości omówienia jej treści ani przedstawienia dalszych rekomendacji. W naszej ocenie przyznane świadczenie było rażąco zaniżone, a naturalnym kolejnym krokiem byłoby wniesienie reklamacji i dochodzenie wyższej kwoty, również na drodze sądowej.

Podkreślamy również, że sprawa od początku była trudna pod względem samej zasady odpowiedzialności. W sprawach dotyczących zdarzeń na terenie obiektów handlowo-gastronomicznych ubezpieczyciele bardzo często kwestionują swoją odpowiedzialność. Doprowadzenie do jej uznania już na etapie przedsądowym, bez konieczności kierowania sprawy do sądu, stanowiło istotny sukces wymagający odpowiedniej argumentacji prawnej.

Pewna wygrana!

Udało uzyskać się wysokie odszkodowanie, widac zaangażowanie i sumienność adwokatów, żadnego problemu z kontaktem, szybkie odpowiedzi. Serdecznie polecam!

24. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę w zakresie uzyskania należnego odszkodowania za wypadek oraz za pozytywną opinię.

Odszkodowanie

Uległam wypadkowi w pociągu.Zlamalam rękę.Po zgloszeniu się do kancelarii Effect,prawnicy zajęli się moja sprawa.Po walce w Sądzie otrzymałam odszkodowanie w wysokosci,której się nie spodziewałam.Polecam tą firmę,która bardzo mi pomogła.Wspaniali i profesjonalni prawnicy.Dziekuje.

30. tammikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę oraz za pozytywną opinię dla naszej Kancelarii

Saanut 5/5 tähteä

Pięć gwiazdek Kancelarii Effect …

2 stycznia rok temu kierowca samochodu nie zachowując szczególnej ostrożności najechał na mnie , gdy przechodziłam przez przejście dla pieszych .
Konsekwencją było złamanie kości udowej a kilka dni później endoproteza biodra . Rehabilitacja trwała kilka miesięcy .
Kancelaria Effect poprowadziła moją sprawę odszkodowawczą- czego finałem było przyznanie mi odszkodowania w wysokości dwukrotnie wyższej od pierwszego zaproponowanego.
Szczególne podziękowania należą się Panu Rafałowi Latos za profesjonalizm i świetną współpracę .
Kancelarię Effect polecam wszystkim zainteresowanym .

1. tammikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę i za pozytywną opinię

Kolarz

Szybka i profesjonalna usługa oraz pomoc merytoryczna jak również przygotowanie do w całości wygranej rozprawy sądowej - polecam!

1. joulukuuta 2025

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę w zakresie uzyskania odszkodowania za wypadek oraz za pozytywną opinię.

Saanut 5/5 tähteä

Kancelaria Effect poprowadziła moją sprawę odszkodowawczą

Kancelaria Effect poprowadziła moją sprawę odszkodowawczą w związku z uszkodzeniem ciała w pociągu PKP (złamanie ręki z powodu przytrzaśnięciem automatycznymi drzwiami) - sprawa zakończona pozytywnie. Poprowadzona bardzo sprawnie, szybki i miły kontakt z prowadzącym sprawę Panem Rafałem Latosem. Szczególne podziękowania właśnie dla Pana Rafała za profesjonalną współpracę. Polecam serdecznie i z całą odpowiedzialnością usługi Kancelarii Effect.

13. marraskuuta 2025

Amazing law firm!

I original found Kancelaria Effect through ChatGPT when I searched for the top 5 accident law firms in Poland. It was the top on the list for a reason (my thought). Without a doubt, I got their phone number online and reached out, Rafał responded to me professionally when I told him my story. The process was seamless and I got my compensation gladly. I did not have to visit their office from start to finish. Everything was done online. Thank you guys.

27. lokakuuta 2025

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Thank you very much for your kind words!
We truly appreciate you taking the time to share your experience. It’s great to hear that the entire process went smoothly and that you were satisfied with the result. We always strive to provide professional, efficient, and fully online assistance to our clients, regardless of where they are.
Wishing you all the best,
Rafał Latos & the Kancelaria Effect Team

Saanut 5/5 tähteä

Wypadek w drodze do pracy

Serdecznie polecam.
Profesjonalnie, konkretnie i skutecznie. Pan Rafał jest fachowcem, jakich mało. Współpraca przebiegła bezproblemowo. Kontakt z prawnikiem na każdym etapie prowadzenia sprawy był błyskawiczny. Odpowiedzi na moje pytania ( a trochę ich było) praktycznie natychmiastowe. Wywalczona kwota była wyższa niż się spodziewałem. Chyba nie można chcieć niczego więcej.

19. syyskuuta 2025

Kancelaria godna polecenia!

Bardzo dziękuję p.Rafałowi z Kancelarii Effect za współpracę. Od pierwszego kontaktu w pełni profesjonalnie przeprowadził moją sprawę ( wypadek komunikacyjny) uzyskując konkretną kwotę odszkodowania. Na każdym etapie sprawy zapewniał fachową pomoc. Polecam !

28. elokuuta 2025

Polecam w 100%

Polecam w 100%
Podczas prowadzenia mojej sprawy był wszystko dopięte na ostatni guzik wraz z podpisaniem umowy jak i dostarczaniem dokumentów, kontakt z opiekunem zajmującym się moją sprawą był cały czas. Jestem zadowolony z wyników naszej współpracy. Polecam !!!

18. elokuuta 2025

Polecam w 100% Kancelarię Effect

Polecam w 100% Kancelarię Effect.
Jestem zadowolony z przebiegu procesu odszkodowawczego jak i wysokości samego odszkodowania. Wszystko odbyło się sprawnie i profesjonalnie.

31. heinäkuuta 2025

Saanut 5/5 tähteä

Z całego serca polecam kancelarię…

Z całego serca polecam kancelarię Effect!Sprawa została poprowadzona szybko i sprawnie, kontakt z obsługą klienta na najwyższym poziomie, a uzyskana kwota odszkodowania naprawdę przerosła nasze oczekiwania. Pełen profesjonalizm i skuteczność!

31. heinäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę i za pozytywną ocenę.

Wypadek na basenie

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z kancelarią. Działania prawników doprowadziły do wypłaty odszkodowania za wypadek na basenie. Super współpraca! Polecamy!

30. heinäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę i za pozytywna opinię.

Z całym przekonaniem polecam

Niezwykle profesjonalna obsługa i prowadzenie sprawy, niebywała skuteczność, świetny kontakt. Zdecydowanie polecam jako najlepszą kancelarię w sprawach odszkodowawczych. Kancelarii Effect udało się wynegocjować z firmą ubezpieczeniową dużo większą kwotę od pierwotnie proponowanej. Doskonali prawnicy, którzy świetnie znają się na swoim fachu.

30. maaliskuuta 2025

Moja sprawa

Moja sprawa wydawała mi się na beznadziejny przypadek. Dzięki Kancelarii Effect znalazła swój szczęśliwy finał. Dzięki nim otrzymałem odszkodowanie za uraz w wypadku, kwotę która przekroczyła znacznie moje oczekiwania. Polecam wszystkim, tylko Kancelaria Effect! Dziękuję.

10. helmikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę i za pozytywną opinię. Również cieszymy się, że sprawa zakończyła się powodzeniem.

Polecam kancelarię

Polecam kancelarię. Profesjonalni szybko i bez zbędnych problemów. Na wszelkie wątpliwości i pytania dostałam odpowiedź. Kwota odszkodowania którą się udało uzyskać wyniosła tyle ile pierwotnie było zakładane.

18. marraskuuta 2024

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę oraz za pozytywną ocenę

Kancelaria Effect

Z całego serca polecam Kancelarię Effect. Jest to profesjonalna kancelaria, która zajmuje się sprawami związanymi z odszkodowaniami za wypadki komunikacyjne i nie tylko. Mi przydarzył się wypadek w tramwaju MPK Kraków. Kancelaria bardzo szybko, a przede wszystkim skutecznie zajęła się sprawą. Po kilku miesiącach udało się podpisać ugodę z InterRisk, a na moje konto w ciągu 14 dni wpłynęła zadowalająca mnie kwota odszkodowania oraz zadośćuczynienia.
Polecam gorąco!

17. lokakuuta 2024

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dziękujemy za współpracę oraz za pozytywną opinię.

Saanut 1/5 tähteä

Kontakt e-mailowy z prawnikiem…

12. syyskuuta 2024

Vastaus yritykseltä Kancelaria Effect

Dzień dobry, w przesłanym do nas zgłoszeniu opisał Pan swoją sprawę i zapytał Pan czy jesteśmy zainteresowani jej poprowadzeniem . Dostał Pan niezwłoczną informację, wskazującą na to, że na podstawie przesłanych informacji nie podejmiemy się prowadzenia sprawy. Trudno zrozumieć wystawioną ocenę, a zwłaszcza zarzut o sposobie komunikacji z klientem, skoro dostał Pan niezwłoczną odpowiedź.

Saanut 5/5 tähteä

Bardzo polecam Kancelarię Effect.

Bardzo polecam Kancelarię Effect.
Jest to Kancelaria świadcząca usługi na najwyższym poziomie . W mojej sprawie udało się uzyskać 100% zakładanego odszkodowania.
Jeszcze raz dziękuję Ewa Kordys

15. marraskuuta 2022

Trustpilot-kokemus

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin