Saanut 1/5 tähteä

Intrum är helt oresonliga om man ringer dessa för en överenskommelse om att dra över tre dagar (till den 25 i månaden) när lön trillar in så får man information om att det inte är möjligt, på de 3 dag... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Först väntar jag nästan 2 timmar i kö. Ringer upp igen och ber att få bli uppringd istället. När ni väl ringer upp får jag ändå inte prata med en "agent" utan en telefonsvarare säger att det tar lite... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

En riktig bluff. Jag bruka få allt på kivra, men nu senast skickade dom företaget till kronofogden för 3kr ränta och inkasso avgift som blev aldrig skickat till mig. När jag ringde att försöka ordna d... Näytä lisää

Saanut 2/5 tähteä

Fick en påminnelse från Intrum ,ja troligen fejk, men för att säkerställa ville jag komma i kontakt med er vilket var omöjligt. Antar att också många andra äldre blir väldigt frustrerade över ko... Näytä lisää

1,2

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Saanut 1/5 tähteä

Otillgänglig kundtjänst och orimliga krav för att hjälpa anhörig

Jag försökte bara bekräfta att en betalning mottagits och att ett ärende var avslutat – en betalning som dessutom gjordes innan Intrum skickade ut en uppdaterad faktura. Trots detta gick det knappt att få kontakt och absolut inte att få ett rakt svar.

För att komma fram i telefon fick jag vänta 10 minuter. När jag väl kom fram hade operatören tekniska problem och skickade tillbaka mig till slutet av kön. Det slutade med att jag fick vänta totalt 30 minuter – för ett enkelt ärende.

När jag väl pratade med kundtjänst var det mycket svårt att få svar, trots att jag hade korrekt ärendenummer. Det kändes som att de medvetet försökte undvika att hjälpa till.

Det mest frustrerande är dock att det inte går att hjälpa sina föräldrar om man inte har en fullmakt. Det spelar ingen roll att man bara vill få ett enkelt besked eller bekräftelse – det är tvärstopp. I en tid där många äldre behöver stöd för att hantera sin ekonomi är det här både stelbent och omänskligt.

Kritik måste också riktas mot Umeå Energi som anlitar Intrum för att driva in sena betalningar – och det sker inom bara någon vecka efter förfallodatum, innan kunden ens hunnit få eller betala en vanlig påminnelse. I det här fallet hade den ursprungliga fakturan aldrig mottagits, men påminnelsen betalades direkt. Att då skicka vidare ärendet till ett inkassoföretag utan att ge rimlig tid eller kommunikation är oseriöst och skapar onödig stress för kunder.

Både Intrum och Umeå Energi borde se över sina rutiner – det här är varken kundvänligt eller värdigt.

9. toukokuuta 2025

Betala aldrig delgivningskostnader till Intrum

Fick ett kravbrev från Intrum i brevlådan efter att någon varit hemma och ”personligen” lämnat det. Plötsligt hade skulden vuxit med ca. 3000 kr – trots att ärendet inte ens gått via myndighet eller tingsrätt.

När jag ifrågasatte detta fick jag det absurda svaret att jag får gå till tingsrätten om jag inte vill betala. Men tack och lov tog jag hjälp av ett AI-verktyg innan jag öppnade plånboken. Det visade sig att hela avgiften helt saknade rättsligt stöd.

Det här är ett exempel på hur vissa inkassobolag försöker tjäna pengar på folks okunskap eller rädsla. Många betalar bara för att slippa bråka – men det är precis det de räknar med.

👉 Tips: Betala ALDRIG extra för ”delgivningskostnader” från ett privat företag – som de själva anlitat. De har ingen rätt att kräva det om ärendet inte gått genom myndighet eller domstol.

Du behöver inte vara jurist – du har Google, du har ChatGPT. Det räcker långt. Läs på, ifrågasätt och stå upp för dina rättigheter. Du kommer aldrig att få en anmärkning om du bestrider dessa krav. Det är olagligt att ta betalat för privata delgivningar!

22. huhtikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

I had an electricity bill that was two…

I had an electricity bill that was two days late and a fee of 382 kronor was charged, knowing that I paid the electricity bill after two days and went and activated the additional bill of 382 kronor. There was a technical error on the website and it said you did not pay and I tried to pay the bill again and there was a technical error and an amount was deducted from me twice in the direct payment and when I told them there was a technical error and I paid the amount twice they refunded the money but 100 kronor was deducted. I wrote them a message and they said 100 kronor was deducted when importing money. This is a terrible thing. I do not know when I am two days late in paying a bill to the electricity company I get a fine of 382 in addition to a deduction of 100 kronor. Here is the question: Does the company exploit situations by imposing high fees and deductions when returning money? Where is the government from following up on such matters?

28. huhtikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

De anlitades av Vattenfall för en…

De anlitades av Vattenfall för en första-gångs betalningspåminnelse. De tog ut en avgift på 450:- för detta. Jag ringde dem och de sade att det är ok om påminnelsen gäller företag. Vi är alltså en ideell förening och räknas då som företag. Skandalöst både av dem och av Vattenfall som anlitar dem!

6. huhtikuuta 2025

GAard. Io

Jag vill verkligen betona hur jag nästan blev bestulen på mina surt förvärvade pengar om inte For letters of my Headline😍 allt skulle ha gått till himlen utan spår av något fel 😑

28. maaliskuuta 2025

Värdelöst företag

Värdelöst företag! De tror de kan nöta ut en med att driva in en skuld som redan är betald. De trakasserar en med att skicka meddelanden och alltid är det ett nytt namn som står på det meddelandet som skickas, Mimmi, Moa, Mia, Johanna, Lucas, m.m
Frågan är om ens dessa personer finns eller om de bara sätter dit ett namn. Oseriöst företag som inte ger folk en ärlig chans. Riktigt dåliga i allt, kunskap, bemötande, utbildningsnivå, logiskt tänkande m.m

0 i betyg egentligen.
Men har ni problem med dem så rekommenderar jag att ni vänder er till konsumentombudet, Finansinspektionen och många fler.

4. huhtikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Skickar påminnelser utan datum på…

Skickar påminnelser utan datum på betalning.
Otroligt dåligt strategi de kör med och skulle aldrig som företag anlita dessa!! Påminnelsen såg ut som att det var ett en blufffaktura så jag betalad den efter att jag dubbelkollat den så den var i sin ordning men då först efter 48 tillam från att vi fått den vilket gjorde att det blev ytterligare kostnader! Otroligt kort tid på att betala och så framgick det ej alls på fakturan när den skulle betalas

2. huhtikuuta 2025

Efterblivna

Kriminella medlöpare är vad dom är. Skyddar scammers och får inte intrum som dom vill, Ja då skickas det med Express-post till Kronofogden. Så de sen kan hävda att de inte har ett dugg att göra med skulden längre. Allt enligt (korrupta) lagar i det här landet.

1. maaliskuuta 2025

Totalt värdelösa

Totalt värdelösa, jag tror dem får mer betalt de mer kunder dem förstör för!!
Ingen som jobbar på Intrum har intresse att hjälpa till eller underlätta, blodiglar är vad dem är!!

25. maaliskuuta 2025

Sämsta möjliga

Sämsta möjliga, dem är rena maffian!!
Jag ringde för att hjälpa min far men allt jag fick var dålig bemötande, ingen hjälp eller något samt så fort jag inte håller med henne så sa hon till mig att kolla lagen (det borde dem kolla på för inte bara jag som blir drabbad samt regeringen borde stoppa dem)

Efter hon sa till mig att kolla lagen så lägger hon på i örat på mig bara sådär🤬🤬🤬

Dem är ren skam!!!!

26. maaliskuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

They got the payment but added more…

They got the payment but added more money to the case because they dont know how to do their job.
I paid the money using swish, which is instant, and they claim it was paid the day after which also is registered in their system as after they contacted their notificationfirm, however my bank statements clearly confirms the payment is before the day they claim.
They also broke my payment plan because of an error between them and EON, then 10 days later told me the payment plan was broken even though EON told them they already had gotten the payment.

This company is trying everything they can do to scam people and I refuse to let them scam me.
When you call their customer service, then they rudely interrupt you, talk over you and just hang up the call.
If they come after me, I will file a lawsuit against them.

21. maaliskuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Oj Oj Oj Jag trodde det var jag som…

Oj Oj Oj Jag trodde att det bara var jag som blev fruktansvärt dålig behandlat! Nu ser jag att ( they are worse than worse). Då behöver jag inte skriva mera och tack för allt som ni har skrivit, men tyvärr det är synd att inte något kan göras åt saken.

22. helmikuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Fruktansvärd kundtjänst som riktigt…

Fruktansvärd kundtjänst som riktigt trycker ner en vid samtal. Korta i tonen och väldigt otrevliga. Försökte få en avbetalningsplan som skulle funka för mig i tre månader på en lägre summa för att sedan slutbetala resterande summa på den fjärde inbetalningen. Men gick inte och när jag frågade om dom skickar påminnelse faktura om man inte betalar i tid får jag svar att de skickar direkt till kronofogden. Önskar värkligen att dom kan gå i konkurs. Dom och partner inkasso består av bara massa dryga jvlar som inte är torra bakom öronen.

Saanut 1/5 tähteä

Kan bara hålla med alla omdömen här under

Kan bara hålla med alla omdömen som är lämnade här. Okunniga gribbar som slänger på luren om du ställer frågor. Noll respekt. I mitt fall tar jag saken vidare till Ellevio som använder detta bandit-företaget.
Dags för konsekvenser för bolag som inte äns kan lära sina anställda folkskick.
De er i fel business om de inte tål lite push-back

19. helmikuuta 2025

Skojeriföretag

Fick en utbetalningslapp då jag betalt för mycket som ej kan lösas in då den saknar qr-koder och dessutom kostar mer att lösa in än vad utbetalningssumman är på. Nu får jag strida med dem per mail för en liten struntsumma. Vad är det här för ett skojeriföretag?

Saanut 1/5 tähteä

Intrum beretar aldrig att du kan göra…

Intrum beretar aldrig att du kan göra skuldsonering på Kronofogden . Om du söker skuldsonering då Måste intrum skicka alla dina skulder hos de till Kronofogden. Annars blir du skyldig till intrum hella livet. De lever på renta och människans smärta

Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin