Mangelfuld handelsundersøgelse
Mangelfuld handelsundersøgelse med alvorlige konsekvenser.
Vi benyttede nyligt iKeyVet til en klinisk handelsundersøgelse af vores nyindkøbte hest. Selvom selve oplevelsen på dagen var grundlæggende positiv, har forløbet desværre vist et alvorligt fagligt svigt, som har haft store konsekvenser for os.
Da vores datter efter en rolig opstart skulle ride hesten, reagerede den voldsomt, hvilket resulterede i et fald og et efterfølgende besøg på skadestuen. Det viste sig hurtigt, at hestens adfærd ikke skyldtes et almindeligt sensitivt gemyt, som beskrevet, men derimod reelle fysiske smerter/manglende medicinsk behandling.
Vi har efterfølgende fået hesten undersøgt af en saddelmager og er nu i gang med en udredning hos en uvildig dyrlæge. Den faglige 'second opinion' er utvetydig: Hesten lider af udtalte, smertefulde spændinger og en tydelig muskulær asymmetri, som skaber en stikkende gang. Den klare konklusion fra den uvildige dyrlæge er, at disse anatomiske og muskulære problematikker klart burde have været observeret og påtalt under iKeyVets undersøgelse.
Når man som køber betaler for en professionel handelsundersøgelse, gør man det for at skabe tryghed og sikre både hestens velfærd og rytterens sikkerhed. Den tryghed har vi desværre ikke fået. Vi står i stedet med en skadet hest og et utrygt forløb.
På baggrund af det lægefaglige svigt og de konklusioner, den uvildige udredning har bragt for dagen, er det vores hensigt at indbringe sagen for Ankenævnet for Dyrlæger, så snart den endelige dyrlægerapport foreligger.