Vi fick för en tid sedan problem med en duschdörr i vårt Attefallshus från Husverket. Ett kort samtal med Husverket löste problemet och den tidigare duschhörnan ersattes bums med en ny! Bra jobbat... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Vänligt bemötande. God process för materialval, och relativt bra uppföljning under projektet. Dock något försenad leverans ut från vad som blev utlovat. Vi gjorde nog de flesta tillval man kunde... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Snyggt och funktionellt hus 40 kvm komplementbyggnad. Bra kontakt med säljare och montörer på plats. Felfritt hus och leverans i tid. Trevlig attityd från alla. Enda undantaget var killen på produktio... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Vi valde en totalentreprenad och det fungerade mycket bra. Den inledande fasen, där vi hade kontakt med säljare och projektledare, var väldigt pedagogisk och tydlig. Vi fick bra stöd vid val av hus oc... Näytä lisää
Vilket är ert drömhus projekt? Ett fjällhus mitt i skidbacken, ett sommarhus i skärgården, eller varför inte en egendesignad friggebod med bastu och relaxavdelning? Företagare eller markägare med exploateringsplaner, kanske funderar ni på att paketera färdigexploaterade tomter med arkitektritade fritidshus eller permanentbostadshus? Husverket är en helhetsleverantör av hus i alla dess former. Vår vision är att vara det självklara valet som tar husbranschen till nästa nivå! Vi vill kunna inspirera dig och visualisera dina husdrömmar med hjälp av den senaste tekniken. Vår målsättning är att underlätta hela byggprocessen och skapa en trygghet gällande kostnader och ett totalansvar för ert kommande byggprojekt. Du ska själv kunna vara delaktig i skapandet av ditt drömhus. Med oss får du exempelvis möjlighet att testa olika placeringar på din tomt samt att bygga ditt hus i vår tjänst bygg online. En färdig offert med leveransbeskrivning, ritningar och bilder laddar ni sedan enkelt ner direkt från vår hemsida. Vi kan erbjuda våra nyckelfärdiga husmoduler till konkurrenskraftiga priser och ett kvalitetssäkrat helhetskoncept. Detta kan vi göra tack vare vår specialistkompetens inom alla led samt ett eget ägarskap av både fabrik och produktion. Vi tar ansvar för hela processen. Vårt kundsegment sträcker sig från privatpersoner och företag till markägare och exploatörer. När vi väl har skrivit ett köpeavtal erbjuder vi en totalentreprenad där allt från bygglovsansökan till slutkontroll av ditt nya hus ingår. Allt detta kan bli verklighet. Låt Husverket hjälpa dig, vi kommer inte att göra dig besviken!
Munkforsplan 37, 12347, Farsta, Ruotsi
On vastannut 100 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaaminen kestää yleensä yli kuukauden
Huset överensstämde bra med beställningen och förväntningarna. Trots komplicerade förhållanden med många träd på tomten så lyckades man lyfta huset på plats och där Ahmed på Husverket gjorde allt och lite till för att lösa problemen som uppstod. Även en eloge till kranfirman.
Rakt igenom en mycket proffsig, seriös och trevlig upplevelse. Älskar mitt nya hus!
Mycket bra process att hitta rätt hus, rätt material, tjänster och leverans.
Effektivt att välja tillval och all bestyckning. Istället för att spendera oändliga timmar på byggvaruhus, kataloger, snickariexperter och andra leverantörer erbjöd Husverket en mycket effektiv process där majoriteten av alla val gjorde under en dag och sen kunde huset gå till beställning och produktion.
Kvalitetsmässigt känns huset mycket bra och skall nu testas under kommande vinter.
Snabb återkoppling och proffsigt bemötande! Problemet var åtgärdat under 24 timmar
Projekt ledaren Sahand har kämpat väldigt bra för att jag som kund får tillräkligt information och stod steg för steg från plan ritning tills huset kommer på rätt plats i fastigheten. Jag och min familje är nojda med sin problem losning och koordinations förmåga. Jag kan inte glomma Mohammads och Davids stod i processen. Alla som deltog för att färdigställa huset var jätte trevliga och ansvarsfulla.

Vastaus yritykseltä husverket.se
Sahand o Ahmed gjorde ett mycket bra jobb vid husleveransen och var väldigt trevliga. De informerade hela tiden vad som skulle hända.
De hade ett gott samarbete med Jinert.

Vastaus yritykseltä husverket.se
Du gjorde ett super jobb, det gick snabbt, det ser väldigt väldigt mycket bättre ut stort tack för din hjälp och tid, plantorna är väldigt sköna att gå på och det e ett lysande resultat.
Stort tack, mvh Wilhelm super nöjd kund

Vastaus yritykseltä husverket.se
Vår inledande kontakt med säljaren var riktigt bra. Han guidade oss igenom de val som måste göras för att kunna beställa ett hus; i vårt fall ett Attefall av typen Pulpet Panorama P4.Vi fick veta att det var lång väntetid för hus från fabriken i Litauen, men att de skulle öppna en ny fabrik i Borlänge. Det tillkom dock en extra "avgift" på drygt 32,000 SEK för att få huset tillverkat i Borlänge och därmed en snabbare leverans. Vi fick beräknad leverans september 2022. Sedan blev det tyst. Vår produktionsansvarige meddelade ingenting när det blev augusti och sedan september. Vi jagade, men inga besked kom. Till slut återkom Husverket med att det skulle bli oktober istället. I oktober jagade vi besked och till slut fick vi veta att det skulle bli november. Vi begärde att få byta produktionsansvarig - han körde ju med radiotystnad! Vi började om på nytt med ny produktionsansvarig som lade upp en noggrann plan med leverans i slutet av januari 2023. Vi har senare fått reda på att varje produktionsansvarig har 50+ kunder att sköta om - inte en chans att hjälpa till med något alltså.
Nåja, det levererades enligt den nya planen (4 månader sent), men huset var inte färdigt!
Vi pratade med lastbilsföraren som hämtat huset och han sa att när han kom dit var det inte ens klart för lastning; han hade väntat tills sent på kvällen och då hade de i princip fått ge upp och lasta på huset som det var - halvfärdigt.
Husverkets avtal med Jinert (kranföretaget) tillåter 1 timme för lyftet. Om trailern med huset är sen (som i vårt fall) eller något hakar upp sig blir det DYRT och kunden betalar.
Vi begärde offert från ett lokalt kranföretag för en motsvarade kran och landade runt 10.000:- för en 8h arbetsdag plus transport till/från uppställningsplats, etablering, avetablering.
Vår egen elektriker lyckades fixa till det hafsiga eljobbet från fabriken och dra färdigt det som inte gjorts. Vår VVS-man fick göra om en hel del som var ogjort eller dåligt utfört. Husverkets egna snickare grät nästan - de åkte i skytteltrafik till Bauhaus och Beijer för att skaffa grejor som skulle funnits med från fabriken. De försökte bygga färdigt huset på den lilla tid de fått på sig innan nästa leverans, men hade inte en chans.
Husverket saknade dessutom tillgång till kyltekniker så någon inkoppling av värmepumpen kunde inte ske.
Ytterligare 3 veckor gick. Huset stod där halvfärdigt, men vi hade ingen nyckel och ingen aning om huruvida Husverket tänkte färdigställa det hela och i så fall när.Allt avfall, packmaterial, överblivet byggmaterial etc. dumpades på vår tomt. Innan de åkte hälsade snickarna att det ligger på kunden att städa upp. Miljöfarligt avfall, spik, metallrör, kakel, gips, fimpar, allt i en enda stor soptippsliknande hög.Efter några veckor återkom snickarna och fixade de sista arbetena i huset. Fabriken hade bl.a. mätt fel så de båda huskropparna passade inte riktigt ihop - det hela fick lösas på plats. Jag nämnde väl att vi betalade 32,000:- extra för snabb leverans från denna ypperliga fabrik…?
Värmepumpen kunde fortfarande inte kopplas in - Husverkets kyltekniker var upptagen med annat. Vi tröttnade och kallade in en egen kyltekniker; och tur var väl det! Han upptäckte att kopparrören i väggen saknade isolering och skulle oundvikligen ha orsakat röta i väggen efter ett par år när kondensen gjort sitt. Rören läckte också varför vakuum inte kunde uppnås, ett fuskjobb utan like alltså. Vi bestämde tillsammans med vår kyltekniker att borra ett hål genom väggen och leda ett nytt rör i kanal på utsidan. Det blev både snyggt (samma färg som väggen) och säkert. Undrar hur många tickande fukt-katastrofer det finns där ute i Husverkets byggnader 😱
6 månader efter planerad leverans kunde vi så sätta nyckeln i dörren och ta huset i bruk.
Hade vi kunnat backa bandet skulle vi gärna haft resan med Husverket ogjord. De är oorganiserade, otydliga, oseriösa, dåliga på kommunikation och har på tok för lite personal för de uppdrag de åtar sig.
Vår mardröm börjar förhoppningsvis närma sig sitt slut nu.
Slutfakturan är betald, och nu återstår bara de ökända efter-fakturor som jag vet att många Husverket-kunder skrivit om i olika forum.
På slutfakturan står angivet att en snickare har varit här och utfört slutbesiktning - något sådant har dock inte ägt rum; en ren lögn alltså.
Vår första efter-faktura har kommit och går ut på att vi ska betala för den där kranen som skickades efter från Småland: 96,679:- !!!
Så tro inte på vad som står i kontraktet vad gäller själva lyftet - ni kan åka på en duktig efter-räkning för lyftet (och andra saker).
Vi har f.ö. flera ggr blivit ombedda att ta bort vår recension från Trustpilot. Undvik gärna Husverket 😱

Vastaus yritykseltä husverket.se
Tack till husverket vi är supernöjda resultatet från snickaren Ahmed och er snabba handläggning. 😊

Vastaus yritykseltä husverket.se
Fantastiskt kunnig och duktig hantverkare! Hur husverket har skött affären i övrigt lämnar mkt att önska, men TACK till Ahmed Ragragui för extraordinära hantverkare egenskaper, tack till Pablo Carrasco och William Linde Eriksson för proffsigt bemötande och alltigenom kundens bästa i åtanke.
Mycket snabbt, snyggt och smidigt utfört jobb med att justera fallet i golvet till duschen och extra plus med att dörren till huset också justerade så att den går att stänga utan problem nu.

Vastaus yritykseltä husverket.se
Dilara Yildiz (bygglovsarkitekt) på Husverket har hanterat vårt bygglovsärende på ett föredömligt sätt.
Trevligt att kunna mötas personligen på deras kontor i Farsta för att få svar på frågeställningar. Allt har fungerat smidigt och problemfritt.
/Hasse och Sinikka Björnström
Vi har nu haft vår ”Bolundare” i drygt två år, och trivs utmärkt med huset. Det är anpassat efter våra önskemål och behov i tät dialog med den kunniga säljaren. Många besökare har exempelvis efterfrågat samma smarta kökslösning, med liten diskmaskin under frys som är under kyl.
Summa sumarum är vi mycket nöjda med vårt lilla hus.
Husverket är dåliga på att återkoppla till kund samt
komma med en åtgärdsplan vid som i vårt fall reklamation angående ett bullrande tak.
Vi har ett tak som bullrar när det blåser och det upptäcktes för dryga 2 år sedan när vi flyttade in. Trots att vi påtalade felet direkt hände ingenting det första året. Därefter har de varit hos oss 2 ggr men inte lyckats åtgärda felet. Men ändå bra att de försökt men där har de stannat.
Vi har sedan november 2022 haft kontakt mest från vår sida då de inte återkopplar, svarar på mail. Sista kontakten för 1 månad sedan var att vi skulle få återkopplat samma vecka. Det har inte hänt. Sista mailet till Husverket skrev vi att om vi inte får återkoppling får vi ta det vidare och här är vi nu.
Vi är väldigt missnöjda med husverket, vi fick inte vad vi beställt och det har varit mycket bekymmer! Jag ger en etta, endast för att huset är fint. Hade vi vetat hur jobbig processen skulle bli med Husverket så hade vi inte valt dom, trots fint hus!
7 månaders försening, pga husverkets långsamma process! Husverkets VD försökte sedan pressa oss att betala straffavgift för den försenade produktionsstarten, som de själva förorsakat och som inte fanns stöd för i avtalet! Tillslut (60mail!) drogs kravet tillbaka, men vi utpressades istället att ta bort tidigare TrustPilot kommentarer för att de skulle producera huset. Riktigt jobbigt och utan stöttning från advokat (Zeijersborger) så hade vi inte klarat det.
Totalt kaos när huset skulle lyftas på plats, pga fel plan hos husverket och deras kranfirma. Det tog 1 dag extra, två kranbilar och mycket folk! Huset kom med fullt utrustat kök trots att vi beställt utan, vilket kostade oss mer än planerat (vitvarorna hade vi redan). Vår trappa saknades, trots att huset har loft! Och förts efter 10 veckor kom den, trots utlovat och efter mycket besvär. Därefter kommer räkning för den extra krankostnaden, på mer än det dubbla mot avtalat pris! Deras motivering var att det fasta priset inte gäller och att de kan fakturera oss vad det egentligen kostat, oavsett varför!
Vi förstod då att vi behöver hjälp av ARN, och lämnade in två ärenden.
Efter en tid drar de även tillbaka kravet för den extra krankostnaden, men fortsätter ändå hävda att deras tolkning av avtalet och konsumentköplagen gäller. Som konsument till husverket är det därmed inte möjligt att i förväg veta vad det kostar, och avtalat pris gäller inte. ARN fortsätter att utreda om de verkligen kan fakturerar "faktiska kostnader" oavsett avtalat pris.
Nästa ARN-ärende rör ersättning för de extra kostnaderna vi fått för tillverkning av grund pga husverkets försenade leverans. De vill inte kännas vid någon försening!, och även denna tvist får lösas av ARN.
Jag önskar ingen att behöva gå igenom processen vi gjort, under 1,5 års tid! Men vill man göra det är det nödvändigt att vara påläst på köpeavtalet, förstå din rätt som konsument (ARN har bra länkar), ha en hemförsäkring som täcker advokatkostnader, endast kommunicera via mail (som du sparar) och att begära priset för transport och kranlyft till platsen!
Husverket som levererar riktigt snygga hus kunde göra bättre! Håll utlovade leveranstider, vad som står i kontraktet och avtalat pris.
Vi beställde vår Bolundare av Husverket för 2 år sedan. Vi har haft ett mycket bra bemötande från försäljning till leverans.
I ett husprojekt dyker det alltid upp saker och avvikelser som inte går att förutse från början. Det gjorde det även för oss.
Vid dessa tillfällen har vi alltid haft ett bra bemötande och de har snabbt åkt ut på site för att avhjälpa problemen.
Bra att de anställt en person från en kommuns bygglovsavdelning. Det underlättade för oss.
Vi uppskattar även att de automatiserat olika varianter på huset så att man via internet kan bygga ”sitt eget” hus.
Trevligt bemötande med uppmärksamhet för vad som behövs och sedan en förmåga att leverera detta!
Kändes som jag oftast fick kontakt och stöd i processen med mitt attefallshus.
Leverans till en tomt med ett annat hus på samma tomt.

Vastaus yritykseltä husverket.se
11 hus belägna ovanför platsen,där lyftkranen skulle blockera gatan var förvarnade via brev i brevlådan om tidpunkten för husets ankomst
Ankomstdagen. kände jag. att alla var mycket koncentrerade. Jag. iakttog hur. lyftkransföraren repeterade. hur. han skulle bete sig med lyftet. Då. huset kom visste alla,vad de skulle göra och föjde en inlärd mall. Jag. antog att man skulle lyfta huset kortaste vägen. genom en gata. i skogsdungen. Döm om min förvåning. då. man. lyfte. högt. ovan de höga ekarna för. att landa exakt på den färdigställda grunden--- ett spektakulärt. skådespel. Därefter. visste alla exakt. vad de skulle göra och. pojkarna sprang omkring huset. som rymdvarelser och fullgjorde. sin uppgift så att huset. kom på plats
Som ni förstår. var. allt väl förberett. De två som hade. iordningställt grunden arbetade. kvällen före även efter mörkrets inbrott med hjälp av en av våra bordslampor.