Yritys on vastannut
Ik wou een afspraak maken met guidion dus belde ik de klanten service. Een hele aardige Jongeman genaamd Ramie geloof ik heeft mij toen geholpen. Ik heb nog nooit zo een service meegemaakt. Hij was ge... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Nog net geen 5 sterren omdat de rit voor een perfecte service zo lang heeft moeten duren. Vandaag werden wij verrast. Randy de monteur van Guidon heeft een uitmuntend werk bij ons verricht. Waar ander... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Guidion levert en innoveert technische diensten in en om het huis. We werken in opdracht van onze partners (B2B2C) in de Telecom- en energiesector. Voor de uitvoering van deze technische diensten werken we samen met een groot netwerk van zelfstandig ondernemers; onze experts. Guidion is actief in Nederland en Duitsland.
James Wattstraat 77-M, 1097 DL, Amsterdam, Hollanti
On vastannut 98 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 1 viikon sisällä
Ik had een afspraak voor montage. De monteur zou voor 15.00 uur langskomen. De monteur was echter niet op tijd. Ik had een briefje op de deur om mij telefonisch te contacten ivm geen werkende deurbel (Ring), gezien ik natuurlijk geen wifi heb. Ik was gewoon thuis. Ik kreeg een sms na de afgesproken tijd dat hij er zou zijn binnen 15 minuten. Echter geen monteur te bekennen. Gebeld met de klantenservice. Zij geven aan dat hij was geweest. Hij heeft geen actie ondernomen. Hierna hoor ik een totaal ander verhaal dat hij geen tijd meer had om langs te komen????
De dame van de klantenservice was ronduit respectloos. Guidion geeft op de website wat zij belangrijk vinden; erkenning en geruststelling. Dit was echter ver te zoeken. Ik kon mijn verhaal niet uitleggen, ze moest er niets van weten, praatte door mij heen, hielp niet met het probleem aanpakken, hielp niet met een oplossing zoeken, kapte mij af en hing plots de telefoon op. Ronduit onbeschoft!!
De monteur is niet opkomen dagen. Ik zag in de link die ik per sms had gekregen ineens staan 'de monteur is langs geweest'. Dat was niet het geval. Ik heb meteen gebeld met Guidion, ik kreeg een excuus er was inderdaad iets mis gegaan. Toen ik vroeg wat er mis was gegaan zei ze dat het om technische problemen ging. Er zou een nieuwe afspraak gemaakt worden. Een paar dagen later krijg ik van Odido te horen dat zij van Gideon hadden doorgekregen dat ik zelf niet thuis was en er een foto van mijn dichte voordeur is bijgevoegd. Toen ik Gidion belde om verhaal te halen onderbrak de telefoniste mij de hele tijd en bleef volhouden dat ik niet thuis was. Terwijl haar collega eerder al had toegegeven dat de fout bij hen lag. Ik kreeg er geen speld tussen en ben niet netjes te woord gestaan.
Op 1 december 2025 heb ik een internetabonnement aangevraagd bij Odido. Inmiddels zijn we meer dan drie maanden verder en heb ik nog steeds geen werkende internetverbinding.
Het traject begon met een installatieafspraak op 17 december 2025, maar deze werd door Guidion verplaatst naar 23 december 2025.
Op 23 december 2025 kwam de monteur langs, maar hij kon niets installeren omdat de glasvezelaansluiting in huis nog niet was afgemonteerd. Dit was vooraf al bij Guidion gemeld. De monteur vertrok vrijwel direct, maar liet wel een router achter en vroeg mij te tekenen voor levering terwijl er feitelijk niets geïnstalleerd was.
Daarna moest netwerkbeheerder KPN Netwerk de aansluiting realiseren. Dit vereiste vier afspraken:
KPN afspraak 1: monteur gaf aan dat er eerst gegraven moest worden, maar zei dat hij een tennisarm had en het werk niet kon uitvoeren.
KPN afspraak 2: monteur kwam helemaal niet opdagen (no-show).
KPN afspraak 3: monteur had niet de juiste certificaten of gereedschap om de glasvezelkabel te lassen.
KPN afspraak 4: uiteindelijk werd de kabel alsnog aangesloten en bleek graven niet eens nodig.
Daarna moest Guidion de installatie van Odido afronden, maar ook dat ging mis.
Nieuwe afspraken met Guidion:
5 maart 2026: afspraak geannuleerd
9 maart 2026: afspraak opnieuw geannuleerd
Op 11 maart 2026 werd ik door Odido gebeld en werd erkend dat het probleem serieus was. Het dossier zou intern geëscaleerd worden en men zou contact opnemen met een oplossing.
Ondertussen bleef Guidion echter zelf afspraken plannen zonder overleg.
Op 14 maart 2026 stond er een avondafspraak gepland (20:00–22:00) die volgens Odido na overleg met Guidion definitief zou doorgaan.
Deze werd op 14 maart om 15:00 uur opnieuw geannuleerd.
Daarna werd zonder overleg een nieuwe afspraak ingepland op 15 maart 2026 tussen 08:00 en 12:00 uur.
Deze afspraak werd op de dag zelf opnieuw geannuleerd.
Vervolgens bleek op 16 maart 2026 dat Guidion opnieuw eenzijdig een afspraak overdag op een werkdag had ingepland, terwijl wij meerdere keren hebben aangegeven dat wij overdag werken en alleen ’s avonds beschikbaar zijn.
Ook had de klachtenafdeling van Odido toegezegd op 16 maart opnieuw contact op te nemen, maar dit is tot op heden niet gebeurd.
Samenvatting:
aanvraag: 1 december 2025
12 geplande afspraken
4 afspraken met KPN
meerdere annuleringen door Guidion
1 no-show
meerdere monteurs die hun werk niet konden uitvoeren
afspraken die eenzijdig worden ingepland zonder overleg
Na ruim drie maanden en twaalf afspraken heb ik nog steeds geen werkende internetverbinding.
De grootste problemen lijken te liggen in de coördinatie tussen Odido, Guidion en KPN, waarbij afspraken regelmatig worden geannuleerd of verkeerd ingepland zonder overleg met de klant.
Imran heeft goed montagewerk geleverd! Het was gemakkelijk af te stemmen en er werd goed gehoor gegeven aan de wens van de klant.

Vastaus yritykseltä Guidion
Monteur komt over de vloer bij een vriendin van mij en de monteur toont seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Dezelfde dag hebben wij gemaild naar Guidion, vanuit mijn mail omdat zij bang was dat die monteur bij haar aan de deur zij komen. Bijna een maand later hebben we nog steeds niks terug gehoord, en als je belt dan zeggen ze dat je moet mailen.
Afspraak maken kan dus heel snel maar een klacht word niet opgepakt. En als ik naar andere reviews kijk dan loopt het nakomen van afspraken ook al niet goed.
Ik zou vrouwen vooral adviseren om ervoor te zorgen dat er iemand met jou in huis is op het moment dat er een monteur komt.
Echt zo slecht. Monteur heeft drie keer afgezegd steeds op de dag van, één keer zelfs een uur van tevoren maar. Gelijk drie dagen werk voor niks gemist. En vandaag zouden ze bij mijn tante langs komen. Nou, ze hebben aangebeld en zijn gelijk weer weg gegaan, gezegd dat er niemand thuis was. Ze zat de hele dag te wachten!! Ze gaven haar niet eens de tijd om de deur open te doen. Waardeloos. Je hebt er niks aan en bedrijven zoals Delta krijgen een slechte reputatie omdat ze met Guidion werken.

Vastaus yritykseltä Guidion
Zojuist heeft monteur Imran de Starlink kit bij ons gemonteerd. De communicatie omtrent het maken van een afspraak verliep vlot en soepel, en ook de montage op ons platte dak was snel en zonder problemen. Fijn als er zo wordt meegedacht! Mocht er in de toekomst iets zijn dan nemen we zeker weer contact op.

Vastaus yritykseltä Guidion
OP 7 januari hier een review geplaatst . Op 23 januari deze reactie ontvangen.Uw klacht zal zorgvuldig in behandeling worden genomen en wij zullen deze bespreken met de relevante afdelingen en betrokken partijen. Wij streven ernaar om dit proces met de grootst mogelijke zorgvuldigheid af te handelen, zodat er een passende oplossing kan worden gevonden.
Heden 11 maart nog niets gehoord.
De monteur Fahti heeft niet alleen gestolen bij ons en ook belabberd weer afgeleverd. Zijn opdrachtgever is ook nog eens niet thuis. Ik adviseer Trustpilot ook de mogelijk negatieve sterren te creëren voor dit bedrijf

Vastaus yritykseltä Guidion
Wat ging er mis, nou ze hebben alleen uitvallende en zieke monteurs die toch worden ingepland. De afgelopen 10 dagen nu 5 afspraken gehad en alle keren afgezegd, soms op tijd, maar een keer pas 2 uur na het afgesproken tijdvak. Zelfs als delta eerst vraagt of het echt gaat lukken, dan toch weer een gecancelde afspraak. Prut bedrijf dus, de logistiek is waardeloos. Over de monteurs zelf heb ik uiteraard nog geen mening.

Vastaus yritykseltä Guidion
Uitstekende service. Monteurs vriendelijk en vakkundig. Netjes gewerkt. Dank! Tobias.

Vastaus yritykseltä Guidion
Wat een onwijs slecht bedrijf dit. De monteur zou tussen 8 en 12 uur komen maar komt niet opdagen. Zelf naar guidion gebeld met de vraag waar deze monteur blijft. Antwoord was dat hij waarschijnlijk vertraging heeft en als hij er over een uur nog niet is dan moesten we maar weer bellen. Uur later weer gebeld. “Ja, we kunnen de monteur niet bereiken, we denken dat hij langer bezig is met de vorige klus”. Nog gevraagd of hij wel aan het werk is dan. Waarop het antwoord was jawel, gewoon vertraagd. Uiteindelijk heeft Odido zelf er nog een keer naartoe gebeld maar ook via daar geen feedback van gekregen. Nog een keer gebeld om 3 uur. Een halfuur in de wacht gestaan en nu werd geconstateerd dat deze beste meneer nog geen 1 klus heeft afgemeld en door omstandigheden niet aan het werk is vandaag. Ze gingen proberen de monteur te bereiken en dan zou de monteur contact met mij opnemen voor een nieuwe afspraak. Als dit nog niet was gebeurd na een halfuur dan mocht ik weer bellen. Ze konden verder niks voor mij betekenen, want dit ging via een andere afdeling . Na een halfuur weer niks te horen weer gebeld en toen kreeg ik te horen dat ze helemaal niks konden doen? Want de planning afdeling was al naar huis en er moest eerst contact worden opgenomen met de monteur. Een andere monteur sturen kon ook niet? Want dat konden ze niet in de planning zetten. Eigenlijk kan de klantenservice helemaal niks, dus ik snap niet zo goed dat het service heet. En ze denken ook niet echt mee vanuit het klanten perspectief dus waarom het klantenservice heet is mij al helemaal de vraag. Uiteindelijk heeft die monteur nooit contact met mij opgenomen en kreeg ik de dag daarna. Na nog een keer bellen en te horen dat ze niks konden doen en ik toch echt moest afwachten kreeg ik aan het einde van de dag een sms dat ik een nieuwe afspraak kon maken met de monteur. 6 dagen later dan de originele afspraak. Geen sorry of excuses, geen persoonlijk belletje.
Uiteindelijk bleek ik toch via daar te kunnen chatten met guidion en heb ik aangegeven dat ik tussen een bepaalde tijd er niet ben en een bericht 30 minuten van tevoren wil voordat de monteur komt. Dat was geen probleem en zou in de notities gezet worden. Uiteindelijk kreeg ik op de dag dat de monteur kwam 5 minuten van te voren een sms “de monteur is er over 5 minuten “. Top! Super geregeld!
Zo ontzettend goed geregeld allemaal. Een week later internet en niks gedaan met mijn klachten. Alleen maar weggewuifd. Geen compensatie natuurlijk want dan moest ik maar naar Odido gaan.
En hieronder gaat nu iemand reageren dat ze het zo erg vinden dat ik het zo heb ervaren en dat ik maar contact met ze op moet nemen. Eh, nou daar heb je dus niks aan

Vastaus yritykseltä Guidion
De monteur is al vier keer niet komen opdagen en van Guidion hoor ik niks. Ik moet steeds zelf bellen om erachter te komen dat de afspraak inderdaad niet doorgaat.

Ronduit waardeloos!
Monteur zou langskomen tussen 12:00 en 16:00. Ik halve dag vrij genomen van t werk. Komt die monteur opeens te vroeg en geeft om 11:20 een “niet thuis” melding. Ja lijkt me logisch, toen was ik nog op het werk!
Vervolgens direct om 11:55 gebeld met de klantenservice van Guidion. Vriendelijk te woord gestaan, maar er gebeurde vrij weinig. “Ik heb t doorgezet naar de planning” vervolgens elk uur gebeld met de vraag naar een update. Maar ze konden me steeds niks vertellen.
Vervolgens via Odido nog druk laten zetten. Die zei dat de monteur mij vandaag nog zou terug bellen, maar dat is ook niet gebeurd…
Erg jammer. Nu een nieuwe afspraak moeten inplannen, en ik moet daarvoor weer een halve dag vrij nemen…
Geef die mensen op de klantenservice ff wat meer zeggenschap zodat ze ook daadwerkelijk wat kunnen fixen ipv “ja we hebben t doorgezet naar de planning”

Vastaus yritykseltä Guidion
Afspraak weken geleden gemaakt. Komen niet opdagen, geen berichtgeving via geen enkel kanaal. Customer service niet bereikbaar (bellen ook niet terug). Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik zou me toch even achter de oren krabben in het geval ik deze afdeling zou leiden. Redelijk beschamend.

Vastaus yritykseltä Guidion
Vandaag 3-3-26 Odidi geinstalleerd door Mohammed.
Aardige gozer was keurig op tijd en binnen vijf minuten was het gefixed.
Na afloop samen nog ff peukie gedaan.
Dik tevreden

Vastaus yritykseltä Guidion
Ik heb aan het einde van de montage voor Starlink 120 euro betaald voor installatie en een grotere beugel.niet volgens afspraak,wel betaald maar ik waarschuw mensen die ik ken voortaan wel voor de monteurs die extra geld rekenen

Vastaus yritykseltä Guidion
The technician came today was rude and was in such a hurry like we are getting it done for free. Not good. We are not the installation experts and do not know what all is required before you tell us. You can pateintly tell that you need extension cord without irritatingly saying - "You have to make it easy for us" within 10 seconds of arriving. The installation is done without speed test and its done only after we requested. no speed checks in any of the room, which is marked done is the Guidion report. Overall not satisfied this time..

Vastaus yritykseltä Guidion
Afspraak gemaakt voor Odido. Het is dat het niet anders kon, had het liever zelf gedaan zoals bij Delta. Tijdvak gereserveerd (een hele middag), je raadt het al, geen berichtje en geen monteur.... Een uur na het tijdvak bericht dat ze (zonder overleg) ergens in de avond komen. Zo ga je niet met klanten om. Ligt trouwens niet aan de monteur. Die heeft mij daarna nog wel gebeld.

Vastaus yritykseltä Guidion
Vandaag was Imran (hoop dat ik z’n naam goed spel) bij ons voor de installatie van Starlink. Ook met NLZIET heeft hij ons geholpen, ondanks dat hij het heel erg druk heeft. Een heel fijne, professionele ervaring. Alles is nu duidelijk en het werkt perfect. Groot compliment voor hem!

Vastaus yritykseltä Guidion
De hele ochtend gewacht (8-12), maar pas rond 13 kwam de monteur. Terwijl ik rond 11 een berichtje kreeg dat de monteur er bijna was. Daarna wel snel geholpen, maar we zonde van m'n ochtend.

Vastaus yritykseltä Guidion
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.