1. Auttava puhelin

Yrityksen kirjoittama

De Fraudehelpdesk geeft advies aan mensen die te maken krijgen met fraude. Helaas maken oplichters ook vaak gebruik van onze naam, wat soms resulteert in onterechte (slechte) recensies. Vanwege de AVG mogen wij geen gegevens van mogelijke daders noteren. Wat wij wél doen? Wij geven een eerste advies bij (vragen over) fraude en verwijzen eventueel door naar relevante partijen. We waarschuwen voor oplichting door valse e-mails en alerts op onze website en social media-kanalen te plaatsen. Verder krijgen wij dankzij alle meldingen als landelijk meldpunt een goed overzicht van wat er in Nederland speelt op het gebied van fraude. We rapporteren onze data aan het ministerie van Justitie & Veiligheid en mede op basis daarvan wordt beleid gemaakt, onder meer op het gebied van preventie en verstoringen. Ook de media, studenten en onderzoekers maken gebruik van onze data. Verder zijn we in nauw contact met andere partijen die mogelijk iets kunnen betekenen in het verstoren van de oplichters, zoals politie, banken en telecomproviders. Onze taak bij het bestrijden van fraude zit dus vooral in het advies en de preventie: het voorkomen van nog meer slachtofferschap door voorlichting (bewustwording) en het waarschuwen voor actuele dreigingen.

1,9

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Schandalige instantie

Wat leven we toch in een WALGELIJK land, ik belde deze instantie nadat ik doorverwezen was door het Ministerie van Sociale zaken (fraude kwam namelijk namens dit ministerie en had hen eerst gebeld) maar ze nemen niet eens de telefoon op. Het bandje zegt alleen dat je het maar online moet uitzoeken.

Je zou toch denken dat JOUW eigen overheid die betaald wordt door JOUW belastinggeld je serieus neemt en er ALLES aan doet om (eventuele) fraude bij hun burgers te voorkomen.

WALGELIJK WALGELIJK WALGELIJK

20. tammikuuta 2026

Privacy met wassen neus

De site van Fraudehelpdesk geeft aan dat je van degene die jou probeert op te lichten om privacyredenen geen gegevens als naam en/of telefoonnummer mag doorgeven maar je moet zelf wél je hele hebben en houwen invullen; bezopen en volslagen nutteloos dus!

12. elokuuta 2024
Saanut 1/5 tähteä

Trustpilot is geen nuttige beoordelingsorganisatie

Trustpilot is geen nuttige beoordelingssite:
1. Ze controleren echt niet of er bedrijven bij zitten die oplichters zijn met valse "reviews".
2. Als je een oplichtersbedrijf zoals P.....m wilt doorgeven (met de app Dyme die zeggen te zitten op een adres in een verlaten kantoorgebouw op de Singel in Amsterdam), dan kun je dat niet doen. Als je alle reviews leest, dan zie je ook aan het taalgebruik dat het een marketing persoon is die er wat taal tegenaan gooit. Taal die je voor een reclamefolder zou gebruiken. Niet voor een review. Ik stop met het geven van reviews via Trustpilot. Zonde van de tijd.

10. heinäkuuta 2024

Fraudehelpdesk.nl helpt niet

Fraudehelpdesk.nl helpt niet. Het is een tandeloos tam konijntje op het gebied van scam bestrijding. Je mag zelfs geen identificerende gegevens doorgeven mocht je die zelf wel achterhaald hebben. De vragen op de website zijn niet goed doordacht, dekken niet alle mogelijkheden. Er zijn te weinig extra informatievelden om dit te verduidelijken. De helpdesk doet er verder niets mee behalve inventarisatie en het verstrekken van reeds bekende trivialiteiten. Doordat er niets mee gebeurd ben ik ervan overtuigd dat serieuze melders afhaken en scammers vrijelijk hun gang kunnen blijven gaan.
Dit is overigens ook het geval voor de politie. De oorzaak ligt wellicht in de politiek, die belachelijke privacy regelgeving opstelt waardoor opsporingsinstanties en slachtoffers aan handen en voeten zijn gebonden en criminelen op een troon zitten.

20. syyskuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Very suspicious organization collects all your personal data, but you can not even mention a spammer or it’s number or it’s e-mal, or even the name.

That is one thing that is very interesting about fraudehelpdesk.nl . You can not tell who (the name, number and e-mail) send you a spam e-mail, made call, or send you an sms. As it is prosecuted by EU law. But you need to give them your full name, your telephone number, your full address, your e-mail, etc. And the question why? Why they collecting all this information if they can not really help you? It is a very suspicious organization. And I do not understand the purpose of it at all.

5. elokuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Second level scam while checking scam sms

I was checking the phone number of a scam-like sms sent by the "tax authorities", and found them. You can make a report of a fraud, but you must include sensitive personal information, which is very suspicious, not talking about the fact this dutch website has an english name. This is unlikely in the Netherlands

5. tammikuuta 2023
Fraudehelpdesk-logo

Vastaus yritykseltä Fraudehelpdesk

Hello Kornél Fügedi,
We're sorry you've experienced fraud. Unfortunately, our phone number is sometimes spoofed to mislead people. We are the national (Dutch) hotline to report fraud, and certainly not scammers.

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin