Banner for Fortum Sverige

Fortum Sverige Arvostelua

TrustScore 2.5/5 tähteä

Saanut 1/5 tähteä

Att använda aggressiva och oseriösa försäljningsmetoder, där era anställda ger sig på intet ont anande människor och försöker lura dem att teckna avtal med er, är inte acceptabelt. Om ni faktiskt hade... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Mkt bra tillägg. Man känner sig trygg och sedd. Dessutom en liten slant i välkomstbonus. Finns nog inget elbolag som matchar det. Dessutom billigare el och en mkt lättfattlig och enkel app där man kan... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

Jag använde Fortum i ett par år. Sedan valde jag att stänga mitt bolag och därmed glömde jag av att säga upp mitt abonnemang hos Fortum. När jag fick min årsfaktura så blev det en smärre chock. Men ja... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Trots uppsägning av avtal fortsatte räkningarna komma från Fortum. Då jag ringde och frågade varför, svarade de att jag när jag tecknade avtalet även ville ha skyddad identitet (vilket jag inte ens m... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Energiantoimittaja
  2. Sähkölaitos
  3. Energian tuotantolaitteet ja -ratkaisut
  4. Kaasuyhtiö
  5. Ympäristöystävällisen energian toimittaja
  6. Aurinkoenergiayhtiö

Yrityksen kirjoittama

Fortums vision är att vara föregångare inom ren energi och förbättra livet idag och för framtiden.

Välttävä

Kirjoita arvostelu

Everything ok

4. maaliskuuta 2026

Hi Birgitta,

We’re very happy to hear that you’re satisfied with Fortum and our customer service. Our goal is always for all our customers to be satisfied.

Good service

Good service, short waiting time, good skills in the english language

2. maaliskuuta 2026

Hi Paul,

Saanut 4/5 tähteä

Jag behövde endast hjälp med en…

Jag behövde endast hjälp med en försenad faktura

25. helmikuuta 2026

Hej Elisabet,

Vad glada vi blir av att läsa att du är nöjd med Fortum och vår kundtjänst. Vårt mål är alltid att alla våra kunder ska vara nöjda.

Saanut 1/5 tähteä

Bara dålig service och pris i…

Bara dålig service och pris i förhållande till vad man får

25. helmikuuta 2026

Hej Stanley,
De är tråkigt att hör att ni är missnöjda med oss på Fortum. Vänligen mejla oss på kundservice@fortum.com så ska vi se till att reda ut ditt ärende!

Fantastisk personal trevligt bemötande

Fantastisk personal trevligt bemötande

24. helmikuuta 2026

Hej Eva-Lena,

Saanut 1/5 tähteä

Ohjälpsamma och skickar felaktiga…

Ohjälpsamma och skickar felaktiga fakturer

24. helmikuuta 2026

Hej Jakob,

Priskollen är svindleri

Priskollen är svindleri. Jag har aldrig fått något erbjudande att binda rörligt pris under perioden 1 november - februari. Man betalar för en bluff.

Hej Tanja,

Invoice receipt problem

Hello there,
I am facing difficulties in receiving my invoice or logging in to fortum with my bank id.
Kindly help me with this matter. Thank you

Hello,

Please contact us through email or phone for us to be able to help you with this matter.
Email: kundservice@fortum.com
Phone: 020 46 00 00

You get professional help

Professional help of a very nice person

Hello Cecilia,

We’re very happy to hear that you are satisfied with Fortum and our customer service. Our goal is always to ensure that all our customers are happy.

BLUFF DE LURAR ÄLDRE

BLUFF DE LURAR ÄLDRE

13. maaliskuuta 2025

Hej Tim,

VARNING TILL ALLA DETA ÄR EN BLUFF BOLAG

De lurade de mig kappade min identit

22. helmikuuta 2026

Hej Muharrem,

Saanut 1/5 tähteä

Varning för elavtal på Fortum ,priskollen är bara en bluff som man betalar 149kr i månaden för ,jag vart rekommenderad att binda november och december för att Fortum sa att det kommer gå upp elpris då

Varning för elavtal på Fortum ,priskollen är en bluff 149kr p månad vart rekommenderad att binda november och december för att elpris skulle rusa då ,istället så förlorade jag pengar på a att binda ,sen kom januari då jag inte fick binda elpris där började elen bli dyr fyfan vilket oseriöst elbolag varning för Fortum sämsta elbolag jag haft ,men sagt upp avtalet nu ,tillägga att jag är pensionär och väldigt dåligt med pengar, Fortum har förstört min ekonomi i januari februari och mars VARNING FÖR FORTUM LURENDREJERI FÖRETAG
DE VA ALLT JA VILLE SÄGA ,TACK

Hej Thomas,

Saanut 1/5 tähteä

Idag fick jag veta att de hade lurar…

Idag fick jag veta att de hade lurar min far som är 76 år gammal villket lede till att han hade inte el på 2 veckor nån oförskämt försäljare som skulle känna er par kronor det tog mig o min bror 1 vecka o ringa runt till vi förstog vad som hade inträffat så meddela gärna er kära o nära att deta bolag kan vara farlig ...

20. helmikuuta 2026

Hej Jakup,

Från plats 7 till 6 på 25 minuter

Sitter i telefonkö för att ställa en enkel men viktig fråga. När jag ringde hade jag plats 7 i kön. Nu har det gått 25 minuter och jag har plats 6. Hur är det möjligt att en kund kan prata i 25 minuter och hur är det möjligt att man tydligen bara har en enda person som svarar i telefon?

20. helmikuuta 2026

Hej Paul,

Saanut 4/5 tähteä

Personalen som jag kontaktade var…

Personalen som jag kontaktade var kunniga och trevliga, desutom engagerade att upplysa och hjälpa.

Hej Josef,

Påflugna och otrevliga säljare

Påflugna och otrevliga säljare som ”glömmer” att informera om att elbilsfunktionen i appen kostar extra och att min bil ”Peugeot ” inte är kompatibel med deras app.
Aldrig mer Fortum!

Hej Mattias,

Vi beklagar över hur din situation har inträffat samt hur du vart bemött. Vi skulle vilja komma i kontakt med dig för att titta närmare på detta. Du får jättegärna mejla in dina uppgifter till oss på kundservice@fortum.com så vi kan hjälpa dig i detta ärendet.

Saanut 1/5 tähteä

Quislingar, hela landet i misär för få individers vinning

Skulle jag skriva ordagrant vad jag tycker och upplevt av Vattenfall / Fortum, i synnerhet i närtiden, så skulle recensionen mest troligtvis inte vara lämpad för allmänheten.

Aldrig varit med till maken om så fullkomligt ansvarslös & respektlös hantering av något så basalt som el, i nutid 2026. Enskilde individen / kunden måste gå från hus & hem, skuldsätta sig ordentligt eller helt enkelt frysa ihjäl av vinterkylan.

Tror att folkets dom kommer vara stenhård - antingen börjar bluff-miljarderna gå tillbaka till folket, eller så kommer en folkdomstol att ge dessa quislingar vad dom tål inom en snar framtid.

9. helmikuuta 2026

Hej Leif,
De är tråkigt att hör att du är missnöjd med oss på Fortum. Vänligen mejla oss på kundservice@fortum.com så ska vi se till att reda ut ditt ärende!

Bra priser

Bra priser. Trevlig personal. Fungerar utmärkt.

Hej Sven,

Sämsta kundtjänsten

Chattbotten svarar felaktigt på frågor för kundtjänsten. Vi skulle få tillbaka pengar för en faktura som råkat betalas två gånger. Vi ringde till kundtjänst fick plats 2 i kön och lämnade telefonnumret för att bli uppringda. Efter FYRA timmar har ingen ringt upp. Ringer tillbaka till kundtjänst och står i kö tills jag får prata med någon. Blir lovad att få pengarna återbetalda inom 2-4 bankdagar. Nu har det gått 5 dagar och får då sms att de inte kommer betala ut våra pengar utan dra av på nästa faktura. Men de har inte dragit av summan på nästa betalning så det verkar inte heller stämma. Går dessutom inte att svara på det SMS man fått. Otroligt besviken och kommer byta elbolag efter denna dåliga kundservice.

Hej Malin,

Saanut 5/5 tähteä

Har alltid blivit bra bemött av fortum

Fortum Kundservice

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin