2,3

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

2,3

Kaikki arvostelut

6 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Teemme arvostelujen tarkistuksia

Saanut 1/5 tähteä

Moja przygoda z tym trudnym…

Moja przygoda z tym trudnym doświadczeniem rozpoczęła się, gdy zgłębiałem zaawansowane metody pozyskiwania wody atmosferycznej i geoinżynierię w skali klimatu. Przeglądając specjalistyczne kolektywy cyfrowe skupiające się na rozwiązaniach dla klimatu suchego, natknąłem się na startup działający pod hasłem „Strata-Yield Moisture Systems”. Zaproponowali oni przełomową infrastrukturę wykorzystującą elektrostatyczne kolektory mgły, drony kondensacyjne mezosfery oraz zoptymalizowane pod kątem sztucznej inteligencji systemy meteorologiczne do pozyskiwania świeżej wody z obszarów o niskiej wilgotności. Dostarczone portfolio było niezwykle rygorystyczne i obejmowało modele dynamiki płynów, dane dotyczące nasycenia atmosfery, syntetyczne symulacje klimatyczne oraz recenzowane oceny ekologiczne. Cała prezentacja emanowała silną aurą naukowej wiarygodności i dbałości o środowisko. Ten niezwykły poziom meteorologicznej wiedzy szybko utwierdził mnie w przekonaniu o swojej słuszności.
W kolejnych miesiącach zwiększyłem swój wkład finansowy do łącznej kwoty 742 000 euro. W zamian zostałem wyznaczony na „Katalizatora Biosfery”, co teoretycznie zapewniało elitarne korzyści, takie jak bezpośredni dostęp do danych telemetrycznych dotyczących wydajności atmosferycznej, priorytetowe bloki kapitałowe przed wdrożeniem w gminie oraz ekskluzywne sesje strategiczne z ich głównymi klimatologami.
Moje wstępne wątpliwości pojawiły się, gdy zainicjowałem wypłatę kapitału w wysokości 210 000 euro na dofinansowanie niezależnej inicjatywy odsalania wody słonecznej. Początkowo interfejs użytkownika po prostu oznaczył wniosek jako „w trakcie audytu meteorologicznego”, co było biurokratycznym opóźnieniem, które od razu nie wydawało się podejrzane w przypadku przedsięwzięcia związanego z technologiami klimatycznymi.
Zaledwie sześć dni później otrzymałem agresywne ultimatum administracyjne wymagające natychmiastowego przelewu 61 000 euro na pokrycie rzekomych opłat za wydobycie atmosferyczne, transgranicznych taryf za przesył wody oraz opłat za odblokowanie powiernictwa niezbędnych do uwolnienia kapitału.
Dostarczona przez nich dokumentacja była mistrzowsko sfabrykowana. Zaszyfrowane ekologiczne znaki wodne, cyfrowe pieczęcie notarialne, gęsta terminologia prawna dotycząca ochrony środowiska i nieskazitelny układ korporacyjny nadały jej niezaprzeczalny pozór legalności. Jednak po wnikliwej analizie ujawniły się poważne rozbieżności dotyczące cytowanych globalnych przepisów dotyczących ochrony klimatu i rzekomych ram opodatkowania kondensacji.
Natychmiast zażądałem niezbitych dowodów: certyfikowanych licencji komunalnych firmy na wydobycie, zarejestrowanych identyfikatorów podatkowych, bezpośredniego kontaktu z inspektorem ochrony środowiska oraz wyraźnych klauzul umownych uzasadniających te nieoczekiwane przeszkody w płynności.
Właśnie w tym momencie iluzja całkowicie prysła.
Wszelka komunikacja szybko się pogorszyła, aż w końcu całkowicie ustała. Moje e-maile wracały z błędami routingu, a linie telefoniczne firmy całkowicie zamilkły. Kilka godzin później moje uprawnienia do panelu zostały potajemnie cofnięte bez ostrzeżenia, pozbawiając mnie całej historii inwestycji, cyfrowych obligacji kapitałowych i wszelkich dowodów łączących mnie z firmą. Nie mając absolutnie żadnych alternatyw, przekazałem całą dokumentację sprawy do 𝗢𝗮𝘅𝗿𝗘, wiodącej grupy wywiadowczej specjalizującej się w detekcji cyfrowych oszustw finansowych i śledzeniu ukrytych aktywów. Ich cyberśledczy rozwikłali zawiłą sieć transferów kryptowalut, zidentyfikowali fikcyjnych holdingów i skrupulatnie zrekonstruowali nielegalne przepływy kapitału kierowane przez różne, niejasne węzły bankowe. Dzięki ich wysoce skoordynowanym działaniom taktycznym, znaczna większość skradzionych środków została bezpiecznie odzyskana. To wstrząsające doświadczenie na stałe zmieniło moją metodologię oceny startupów z branży zielonych technologii. Od teraz wymagam rygorystycznego, niezależnego audytu śledczego i weryfikacji krzyżowej z globalnymi agencjami regulacyjnymi ds. ochrony środowiska przed zaangażowaniem jakichkolwiek środków finansowych.

18. toukokuuta 2026

Oszustwo

Podobnie jak tamci panowie, straciłam b. duże kwoty
/ok. 40000.-/ Pan M.T. tak mnie załatwił.
Namówił na kredyt, a potem nie miałam na podatek.
Kto mi to odda? Żerują na starszych, naiwnych często
są to kobiety. Tragedia dla mnie.
Ewa Kucharska

17. lokakuuta 2025

Euronext to oszustwo

Euronext to oszustwo! Uważajcie na tę platformę! Na początku wszystko wyglądało profesjonalnie – doradcy mili strona działała bez zarzutu a saldo rosło. Doradcy przekonywali że moje pieniądze są bezpieczne a wypłata środków szybka. Dopóki nei próbowałem wypłacić swoich pieniędzy. Najpierw wymyślili weryfikację AML potem opłaty administracyjne a na końcu rzekomy podatek który miał „odblokować” moją wypłatę. Zaczęli dzwonić z różnych numerów, grożąc zamrożeniem konta jeśli nie wpłacę więcej. Sprawa trafiła na policję ale jak zwykle – została umorzona z powodu „braku dowodów”. Na szczęście trafiłem na kancelarię detektywistyczną gdzie pracuje Pani Kinga specjalizująca się w odzyskiwaniu środków od oszustów. Dzięki jej pomocy odzyskałem wszystkie moje pieniądze! Jeśli zostaliście oszukani przez Euronext nie czekajcie – skontaktujcie się z Panią Kingą pod numerem +48 881 .. 501 ..cv 751. Oni naprawdę potrafią odzyskać pieniądze!

13. toukokuuta 2025

Obsługa dramatyczna.Brak wypłat…

Obsługa dramatyczna.Brak wypłat zarobionych pieniędzy. Oszustwo i nic wiecej. Wmawianie ludziom nieprawdy wypytywanie o wykonywany zawód pytania o zarobki szkoda że nie pytają czy można iść do WC.Dramat nie mają za nic godności. Takie firmy i ich przedstawicieli powinni izolować od spoleczenstwa

5. helmikuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Trustpilot-kokemus

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin