Eneco Belgium Arvostelua 1 889

TrustScore 3.5/5 tähteä

3,5

Saanut 4/5 tähteä

Ik ben sinds 2012 klant bij eneco voor zowel gas als elektriciteit , niet om dat het de goedkoopste is want dat is eneco niet maar wel omdat ze steeds heel vriendelijk aan de telefoon zijn en omdat al... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

Ik ben erg geschrokken van mijn laatste factuur. Opeens moet ik €201 betalen, terwijl ik deze maand geen extra verbruik heb gehad. Mijn energiegebruik is vergelijkbaar met voorgaande maanden, maa... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Sinds 2000 klant bij nuon dat is overgenomen door eneco , steeds scherpe prijzen , goede klantenservice ook telefonisch . Zijn wat duurder maar zakken als je zegt dat elders prijs goedkoper is . Jaa... Näytä lisää

1. Ympäristöystävällisen energian toimittaja
  2. Sähkölaitos
  3. Energiantoimittaja
  4. Aurinkoenergiayhtiö
  5. Aurinkosähkövoimala

Yrityksen kirjoittama

Eneco kiest er bewust voor om jouw elektriciteit uit Belgische zon en wind te produceren. Vandaag zorgen al 85 windmolens en meer dan 126.000 zonnepanelen van Eneco voor de productie van jouw energie en leveren we aan al onze klanten 100 % duurzame en ...

• Battelsesteenweg 455, 2800, Mechelen, Belgia

• eneco.be

100% groene, Belgische energie

Bekijk ons aanbod aan vaste en variabele contracten.

3,5

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Jaren trouwe klant

Jaren trouwe klant. Nooit 1 factuur te laat betaald. Moest meer dan 300€ terug krijgen. Maar ipv terug betalen nemen ze van dat bedrag 2X mijn maand bedrag af en moest ik laatste maand stuk bij betalen.
Nu blijven ze zeggen ik nog opstaand factuur van 320€ heb. Al meer maals gebeld bewijzen door gestuurd maar opstaand saldo. Blijft. Als het voor 1 mei 2026 niet oke is zal deze overstappen naar een andere leverancier

17. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

GEEN TERUGBETALING ONTVANGEN VAN…

GEEN TERUGBETALING ONTVANGEN VAN 531,65€ VÒÒR 16 APRIL, VANDAAG REEDS 17 APRIL EN NOG STEEDS NIETS ONTVANGEN!

KLANT NR: 5455278869
EN NEE JORDY vraag me nimeer om contact op te nemen hierover, want het is heel lang wachten , elke medewerker zegt steeds iets anders , zijn onbeleefd en sluiten de chat, verbinden mij ook niet door met 'u' JORDY, De één zegt terugbetaling is op 16 april, de andere zegt, uitbetalingen gebeuren op maandag ,woensdag en vrijdag. De de ander zegt ik stuur u dossier door naar de achterliggende dienst!!!EEN ECHTE SCHANDE IS HET , ZIJN ER SOMS OOK IT UPDATES VOOR DE TERUGBETALINGEN ?? EN MOET IK WEER BIJNA 4 MAAND WACHTEN OP MIJN GELD NET ALS DE AFREKENING???
TERUGBETALING OPGEMAAKT OP 29 MAART , VÒÒR 16 APRIL VAN 531,65€ HEB IK NOG STEEDS NIET ONTVANGEN!!!

KUNNEN JULLIE NIET GEWOON DE WETTELIJKE REGELS VOLGEN, EN CORRECT ZIJN MET JULLIE KLANTEN???

17. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Komen beloftes niet na en zijn onbereikbaar

Dit bedrijf heeft mij een aanzienlijke korting beloofd indien ik bij hen klant zou worden, wat ik gedaan heb. Om van de korting te genieten moet je een jaar klant blijven, wat logisch is. Waar het crimineel wordt is, dat zijzelf het contract opzeggen binnen dat jaar en zo ben je de korting kwijt en heb je meer betaald dan bij andere energie leveranciers. Handig maar laag bij de grond!

Saanut 1/5 tähteä

Na mijn vorige negatieve review ...

Na mijn vorige negatieve review over het niet ontvangen van afrekeningen en maandfacturen kreeg ik telefoon van een medewerker van Eneco.
Deze beloofde mij ten stelligste dat de afrekening van december 2025 in het begin van april bezorgd zou worden. Midden april zou ik de facturen van januari en februari ontvangen. Eind april zou dan de factuur van maart volgen.
Ik heb nog steeds niets ontvangen.
Ik verwacht dus binnenkort gelijktijdig vier facturen voor een hoog verbruik tijdens de wintermaanden.
Via de chat gaf men mij het steeds wederkerend excuus dat het aan de problemen bij IT zou liggen, "waarvoor excuses".
Ik vraag mij af wat de werkelijke reden voor dit probleem is.

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Rudi, onze excuses voor de negatieve ervaring. Door een update van onze It systemen is er vertraging in de facturatie. We bezorgen je zo snel mogelijk de facturen. Groetjes, Jordi

Saanut 1/5 tähteä

Je déconseille fortement Eneco.

Je déconseille fortement Eneco.

Suite à une erreur administrative de ma part, mon électricité a été coupée le 08/04/2026. J’ai immédiatement contacté Eneco pour régulariser la situation, mais aucune solution concrète n’a été mise en place.

Une activation au 1er juin m’a été imposée, sans alternative, me laissant plusieurs semaines sans électricité. Malgré de nombreux appels, les demandes annoncées comme “faites” ne l’étaient en réalité pas.

J’ai ensuite demandé la résiliation de mon contrat, qui n’a toujours pas été effectuée à ce jour. La situation reste bloquée et m’empêche même de souscrire ailleurs.

La majorité des échanges se font par téléphone, sans confirmation écrite, et je n’ai même jamais reçu de numéro client.

Très mauvaise gestion, manque de suivi et aucune solution apportée à une situation pourtant urgente.

Saanut 1/5 tähteä

Client depuis 2 mois et autant de…

Client depuis 2 mois et autant de problèmes. Le site web ne fonctionne jamais ( un bandeau d'info est présent en disant qu'une mise à jour importante est en cours... depuis 2 mois... )
Impossible de consulter le détail du compte ou autre. Le site ne fonctionne simplement pas.
J'ai souscris suite à une offre de bienvenue intéressante par rapport à mon ancien fournisseur. Résultat: on me débite automatiquement + de deux fois ce qui m'avait été annoncé. Contact pris avec le service client, avec qui j'ai échangé et obtenu des réponses satisfaisantes... mais in fine rien n'a changé. Perte de temps, d'argent, et d'énergie. Le comble :)

11. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Bonjour Louis, merci d'avoir partagé votre ressenti. Nous comprenons la frustration que cela peut engendrer. En raison d'une mise à jour de nos systèmes, certaines de nos fonctionnalités sont temporairement indisponibles. Nos excuses pour ce désagrément. Concernant le montant de votre acompte, sachez que vous pouvez à tout moment le modifier à votre guise sur votre espace client. Si vous avez besoin d'une assistance personnalisée, notre équipe est à votre écoute : https://eneco.be/fr/contact/ Cordialement, Matea

Saanut 1/5 tähteä

Plus de 4mois pour une mise à jour…

Plus de 4mois pour une mise à jour informatique, c'est du jamais vu.
Et à chaque fois la même réponse, désolé, bla bla bla....
Un changement de fournisseur est dans,ma liste "A faire ".

10. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Bonjour Edgard, merci d'avoir partagé votre ressenti. Nous comprenons la frustration que cela peut engendrer. Si vous avez besoin d'une assistance personnalisée, notre équipe est à votre écoute : https://eneco.be/fr/contact/ Cordialement, Matea

Saanut 1/5 tähteä

Ik werd opgebeld door call me power en…

Ik werd opgebeld door call me power en radde me aan om over te stappen, maar werd opgelicht door een koppelverkoop homesevice, ketel onderhoud voor 2 jaar. Ik heb zelf nooit het contract gezien of getekend. Toch starte mijn contract en werd zelfs geld uit mijn rekening gehaald zonder toestemming. Ik begrijp niet dat zo'n firma's u een contract kunnen afsluiten zonder handtekeningen en gelden uit uw rekening kan. Ik heb de knop ingedrukt voor energieleverancier om over te stappen en niet voor gekoppelde homesevice. Ook het opzeggen was bedoeld om inlichtingen en uiteindelijk kreeg ik een slotfactuur voor de resterende maanden.

10. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet waarvoor je een contract hebt. Kan je ons via onze site (https://eneco.be/nl/contact/) contacteren? Dan bekijk we samen een oplossing. Groetjes, Jordi

Comfort bonus

Comfort bonus
Kookplaat stuk dus technieker laten komen van de comfort bonus
Kookplaat zelf koste 400 de herstelling zou 500€ zijn kan ik evengoed nieuwe kopen.
de technieker zei mijn factuur is 170€ is voor de comfort bonus.
ik wil gewoon dat be-technics dit op papier zet. Dat zou mij 30€ kosten zelf te betalen terwijl er nog over is van de max prijs. (Een maand moeten wachten tegen dat ze eens antwoorden)
die firma doet ook verschrikkelijk moeilijk voor ze antwoorden moest ik al mijn email van de verzekering zelf sturen terwijl ik een foto gestuurd heb ,wat de brandverzekering nodig had.
Hebben zij zelf naar mijn verzekering gestuurd om te zeggen dat ik verkeer de info vraag op papier terwijl ik gewoon vroeg hoeveel het totaal bedrag van de stukken van de kookplaat ging kosten wat voor cinema is dit allemaal!

6. maaliskuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Gwendoline, we betreuren het dat de herstelling van je kookplaat zo'n negatieve ervaring was. We vinden het spijtig dat de communicatie over de comfort bonus en de factuur niet helder was. Kan je ons via onze site contacteren (https://eneco.be/nl/contact/)? Dan bekijken we samen nog even de situatie. Groetjes, Jordi

Saanut 1/5 tähteä

sinds 22 december 2025 overgestapt naar…

sinds 22 december 2025 overgestapt naar een andere energiemaatschappij. nog steeds geen slotfactuur gehad. als je mailt of chat krijg je steeds hetzelfde standaardantwoord. ook al gebeld en daar ook hetzelfde standaardantwoord: dat het eraan komt. normaal zou ik moeten terugkrijgen. als wij onze factuur niet betalen word er een invorderingsprocedure gestart. mogen wij dat ook doen of krijgen wij intrest op het bedrag dat wij moeten terug krijgen? ik heb nu wel lang genoeg gewacht he! ben het kotsbeu

22. joulukuuta 2025

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Sandra, Door een update van onze It systemen is er vertraging in de opmaak van facturen. Onze excuses voor het ongemak. We bezorgen je de slotfactuur zo snel mogelijk. Groetjes, Jordi

Geen jaarrekening gekregen

Wij zijn sinds 2022 bij Eneco. We waren steeds tevreden over de service maar dit is nu minder. Sinds begin dit jaar 2026 hebben wij nog steeds geen jaarrekening ontvangen. Er zouden zogenaamd vertragingen zijn. Ondertussen zijn wij april 2026. Onze volgende jaarrekening zou pas in 2027 zijn. Dit kan toch niet dat wij dus dit jaar geen jaarrekening krijgen. We betalen tot hiertoe elke maand ons voorschot.Wij kunnen zelfs op de site van Eneco het voorschot niet meer aanpassen. Misschien moet ik mij lid maken bij testaankoop of dit melden via VTM 40/40 om gehoor te krijgen. Er lopen namelijk via testaankoop verschillende klachten over hetzelfde probleem als bij ons.

7. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Kristine, door een update van ons it systeem is er inderdaad een vertraging in de opmaak van facturen. Onze excuses voor het ongemak. We bezorgen je zo snel mogelijk de afrekening. Groetjes, Jordi

Saanut 1/5 tähteä

Graag hou ik jullie op de hoogte van…

Graag hou ik jullie op de hoogte van mijn eindafrekening september vorig jaar die maar steeds niet lukt. Na het telefoontje van vrijdag waar de medewerker geen zin had dit op te lossen en zei.. hallo hallo ik kan je niet horen…en weg lijn. Heb ik terug een klacht ingediend. Daarop heb ik een mail ontvangen met de vraag wat er niet klopt. Daarop heb ik geantwoord, en terug een standaard bericht ontvangen om alles nog eens in te dienen ? Dus heb ik terug geantwoord dat ze 101486 afgerekend hebben ipv 95030. Denk dat ik beter een advocaat neem bij Testaankoop. Ik hou jullie op de hoogte van dit chaos bedrijf !

6. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dank je om je ervaring met ons te delen. Onze excuses voor de onprettige situatie. We nemen je feedback mee om onszelf te blijven verbeteren. Groetjes, Jordi

Saanut 1/5 tähteä

Cinq mois d’incompétence « temporaire »

Depuis plusieurs mois, Eneco me réclame des factures déjà payées et je reçois des courriers de mise en demeure pour ces mêmes factures. On m’annonce que, suite à une mise à jour de votre système, il peut y avoir des retards. Cependant, cinq mois pour une mise à jour, ce n’est plus une simple mise à jour temporaire, mais de l’incompétence.

Combien de temps cette mise à jour « temporaire » va-t-elle encore durer ? Jusqu’à présent, on m’a indiqué que le problème serait résolu fin décembre, puis fin janvier, ensuite fin février, puis fin mars, et maintenant peut-être fin avril.

Par ailleurs, il est inutile de me répondre une nouvelle fois de contacter votre service client. Je l’ai déjà contacté à plusieurs reprises, sans aucune évolution de mon dossier. Je vous demande donc de cesser de me renvoyer vers ce service et de résoudre enfin mon problème.

1. joulukuuta 2025

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Bonjour, nous sommes désolés d'apprendre les problèmes rencontrés avec vos factures et les relances répétées. Nous comprenons votre frustration mais sachez que nous mettons tout en œuvre pour régulariser la situation au plus vite. Merci de votre patience. Cordialement, Matea

Saanut 1/5 tähteä

Bedriegers ingetrokken in huis op 1…

Bedriegers ingetrokken in huis op 1 december als huurder. Sturen ze een factuur van oktober 1233 euro ondanks bewijs zeggen ze betalen. Dit krijgt nog gevolgen.

Antwoord op jullie reactie:

Neen dat doen jullie niet. Betalen dat zeggen jullie want jullie kunnen dit niet aanpassen. Dat is wat jullie zeggen. Mailen heeft geen zin er komt geen reactie m. Wel dreigen met extra kosten.

2. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Angelo, we kijken dit graag voor je na. Correcte facturen zijn belangrijk. Kan je ons via onze site (https://eneco.be/nl/contact/) contacteren? Groetjes, Jordi

Remboursement

Bonjour, j'attends depuis décembre 2025 le relevé annuel pour le gaz. J'ai téléphoné à 3 reprises au service client et je sais que je dois récupérer plus de 1000 euros et à chaque fois on me fait des promesses qui ne sont pas tenues.
J'attends toujours. Je vais changer de fournisseur rien que pour ça.
Je suis furieuse !!!

1. huhtikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Bonjour Sonia, merci d'avoir partagé votre ressenti avec nous. En raison d'une mise à jour de nos système, l'envoi des décompte est exceptionnellement retardé. Nous mettons tout en oeuvre pour vous l'envoyer le plus rapidement que possible. Nous vous remercions pour votre patience. Cordialement, Matea

Saanut 1/5 tähteä

Impossible de se connecter au compte client!

Depuis mi-février environ, je n’ai plus accès à mon compte client. Ce serait pour mise à jour du système.
Est-ce normal une telle durée?
Avec l'extrême volatilité des prix de l'énergie, je voudrais voir si mes mensualités sont encore correctes. C’est impossible.
Je n’ai reçu aucune communication par mail concernant la mise à jour système et sa durée. Plus d’un mois c’est trop long.
J'envisage sérieusement de changer de fournisseur en septembre lors du relevé annuel!

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Bonjour Olivier, merci pour votre avis. En raison d'une mise à jour de nos systèmes, certaines fonctionnalités comme l'Energy Monitor sont temporairement indisponibles. Nous mettons tout en oeuvre pour solutionner cela au plus vite. Nous vous remercions pour votre patience. Cordialement, Matea

Saanut 1/5 tähteä

Zoek u aub een andere Energie leverancier

Sinds december 2025 klant bij Eneco waarbij mailadres en klantennummer blijkbaar niet aan elkaar gekoppeld zijn, dan blijvend aan de lijn hangen met iemand die me zegt dat ik nog geen klant ben, terwijl dat wel zo is!! Dan nieuwe inloggegevens ontvangen, blijkt dat er weer een foutmelding zit, deze keer in hun website met interne problemen. Al sinds december kan ik de facturen niet checken, maar betalen gaat er wel vanzelf af hoor!!! Nu wil ik veranderen van variabel naar vast contract, laadt die verdomde pagina van 'producten' niet door interne problemen!! Probeer ik iemand te contacteren, hang ik weer 20 minuten aan de lijn en krijg ik niemand aan de lijn! Zoooo gefrustreerd en ontevreden van Eneco!!!!

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Janne, het is inderdaad belangrijk dat je vlot kan inloggen op onze online klantenzone. Mocht je nog een error ontvangen, kan je ons via onze site (https://eneco.be/nl/contact/) contacteren. Dan bekijken we samen een oplossing. Groetjes, Jordi

Klantenservice 0

Klantenservice 0, 000000000000

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Kim, bedankt voor je feedback. Indien je nog vragen voor ons hebt, kan je ons via onze site (https://eneco.be/nl/contact/) contacteren. Groetjes, Jordi

Saanut 1/5 tähteä

onmogelijk om klantendienst telefonisch…

onmogelijk om klantendienst telefonisch te bereiken.
55 minuten wachttijd, via chatbot een ander nummer gekregen waarbij ik opnieuw 20 minuten in wacht sta.

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Bart, het spijt ons te horen dat je ons niet kon bereiken. Kan je het contactformulier via onze site (https://eneco.be/nl/contact/) invullen? Dan bezorgen we je zo snel mogelijk een antwoord. Groetjes, Jordi

Saanut 1/5 tähteä

Na 6 jaar klant te zijn geweest bij…

Na 6 jaar klant te zijn geweest bij Eneco in december 2025 toch overgestapt naar een andere leverancier. Zitten nu bijna in april en wordt al 2 maanden aan t lijntje gehouden. Ik wacht nog altijd op mijn slotfactuur. En ik weet dat ze een it update hebben gehad in januari maar dat terzijde. Elk telefoongesprek dat ik met
De klantenservice heb gehad deze 2
Maanden wordt er elke keer wat anders gezegd. Dan zogenaamd de gegevens niet naar de juiste afdeling gestuurd. Dan zijn ze ermee bezig. Dsn zou ik 10 werkdagen moeten wachten. Dan is ineens het systeem op pauze. Ik kan de leugens niet meer bijhouden. Slechtse service ooit. En dan nog durven vragen waarom ik ervoor heb gekozen om weg te gaan?! Belachelijk voor woorden dit.

3. helmikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Eneco Belgium

Dag Karima, onze excuses voor het ongemak. het is belangrijk dat je het correcte antwoord ontvangt. We bezorgen je zo snel mogelijk de slotfactuur. Groetjes, Jordi

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin