Niet aan beginnen!
Niet beginnen aan deze aannemer! In 2023 hebben wij ons huis laten verbouwen door Gert Jan. Het eerste contact verliep goed, waarbij hij interessante ideeën had. Na een te hoge offerte kon hij opeens toch prijzen naar beneden schroeven en zijn we akkoord gegaan. Echter kregen wij deze kosten uiteindelijk verwerkt in een meerwerkofferte. Na akkoord begon vrij snel het drama.
- Hij wilde opeens een week eerder beginnen in ons huis dan afgesproken terwijl wij nog bezig waren met slopen. Wij moesten maar sneller slopen volgens hem.
- Aan de ene kant gaf hij een planning door van werkzaamheden maar wanneer wij in ons huis kwamen waren die dingen vaak niet gedaan. Aan de andere kant was hij enorm op ons aan het pushen voor o.a. de elektra en de badkamer vanwege de levertijd terwijl wij hierin niet mee werden genomen met de planning.
- In ons huis waren vaak stagiaires aan het werk maar Gert Jan zelf was weinig te bekennen.
- Er zijn bouwmaterialen vanuit ons huis door hem meegenomen. Daarnaast beweerde hij dat wij onder andere onze trapleuningen en wc-knoppen hadden verdoezeld, terwijl deze op zijn eigen adres waren geleverd.
- Het badmeubel was verkeerd ingemeten door hem, maar hij vond dat wij daarvoor maar op moesten draaien in kosten.
- Er waren ‘verkeerde’ platen gebruikt en slecht geplaatst in het plafond waardoor onze eigen stucadoor veel meer tijd en materiaal kwijt was om het weer recht te breien.
- Na verplaatsing van een draagmuur van de badkamer was er een zwevend stuk muur vanaf de zolder te zien. Gert Jan bleef beweren dat dit geen probleem zou zijn. Uiteindelijk werd opeens toch de muur opgevuld zonder communicatie en toen hij zelf op vakantie was.
- Bij voordeur 1 was er volgens hem een fout vanuit de timmerfabriek want er was standaard deurbeslag ingezet terwijl wij duidelijk hadden gecommuniceerd wat wij wilden. Het voorstel was om de gaten maar dicht te stoppen maar dit kon je wel blijven zien. Waarop wij een nieuwe voordeur wilden. Bij voordeur 2 heeft Gert Jan zelf onze deurklink ook niet volgens afspraak geplaatst. Deze heeft hij zelfs recht over ons slot opgehangen waardoor wij niet eens ons huis in konden. Na hem gebeld te hebben gaf hij aan het zelf ook wat vreemd te hebben gevonden maar hij had de inbussleutel onder de mat neergelegd…
- Communicatie was er niet te voeren want dit liep vaak uit op schelden vanuit zijn kant. Daarnaast waren mails van hem bijna onleesbaar door de vele spellingsfouten.
- Hij wilde een deel van zijn geld hebben terwijl een groot deel van het huis nog helemaal niet af was of nog vaag op de planning stond.
- Hij heeft leugens staan verkondigen aan onze nieuwe buren.
- Er is meerdere malen gerookt in huis waarbij zelfs de peuken nog op de grond lagen en wij hier ook meerdere malen hadden aangegeven dit niet te willen.
Binnen een maand na de start hebben wij de rechtsbijstand ingeschakeld omdat de communicatie niet te doen was. Uiteindelijk ging hij in een weerstand en reageerde hij niet meer op mails vanuit de rechtsbijstand waardoor wij andere bedrijven hebben ingeroepen om klussen in ons huis af te maken. Daarnaast heeft hij, midden in dit proces, nog een keer intimiderend voor ons huis gestaan om naar binnen te loeren en op te gooien wanneer hij opeens wel verder kon. Na een paar maanden heeft hij nog een kans gekregen om een aantal klussen af te maken die duidelijk op papier gecommuniceerd waren vanuit de rechtsbijstand. Ook hiervan kwam hij zijn afspraken niet na. Uiteindelijk heeft hij in feb 2024 een voorstel gedaan waarbij hij bijna 2x het in eerste instantie afgesproken bedrag wilde hebben. Wij hebben in juni 2024 hierop een tegenvoorstel gedaan waarop wij geen antwoord meer hebben gehad. In januari 2026 kregen wij ineens weer een reactie met een tegenvoorstel (let op, het gedoe was dus op 1 maand na verjaard geweest). De rechtsbijstand heeft aangegeven dat zij zich weer in moeten lezen. Uiteindelijk heeft hij in april toch zelf de handdoek in de ring gegooid…
Conclusie, wees gewaarschuwd!