Aliceamsterdam Arvostelua 209

TrustScore 1/5 tähteä

1,1

Saanut 1/5 tähteä

Na heel veel op en neer gemail is me een terugbetaling beloofd binnen 5 werkdagen, inmiddels 1,5 maand geleden. Nu werkt hun mail adres niet meer

Saanut 1/5 tähteä

Zoals iedereen die een review geplaatst heeft dezelfde klachten : - jas te klein en inderdaad Chinese makelij - aanvraag retour per mail gedaan (meerdere malen gevraagd waar het ticket bleef)... Näytä lisää

1,1

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Saanut 1/5 tähteä

Een van de slechtste aankopen in mijn leven!

Ik vond deze winkel via Google (helaas). De website ziet er netjes uit, de prijzen ook, dus ik plaatste een bestelling. Waarna ik vervolgens drie hele weken heb moeten wachten voordat mijn pakket werd bezorgd. Tot mijn grote frustratie bleek de maat van de jurk volstrekt belachelijk (misschien dat mijn dochter van 12 jaar erin zou passen). En toen ik probeerde het artikel te retourneren, werd mij verteld dat er €40 retourkosten zouden zijn naar een of ander overzees magazijn in China?!

De jurk is gedoneerd en ik zal er voortaan voor zorgen dat ik mijn huiswerk doe voordat ik ergens een bestelling plaats. Een werkelijk verschrikkelijke ervaring.

19. lokakuuta 2025

OPLICHTERS

OPLICHTERS!
Site ziet er super professioneel uit, maar is pure oplichting. Snap niet dat deze oplichters nog steeds hun gang kunnen gaan! Schandalig!

29. lokakuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Een spijkerjasje ontvangen dat veel te…

Een spijkerjasje ontvangen dat veel te klein is.
5 keer gevraagd om een retouradres....geen reacties!!
Ze melden op hun website dat ze communicatie hoog in het vaandel hebben.Dat klopt dus niet.
Telefonisch ook niet te bereiken.
Dit zijn oplichters. Aangifte doen tegen dit bedrijf!!

17. syyskuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Ik heb een plastic jas gekregen voor 35…

Ik heb een plastic jas gekregen voor 35 euro.
Meerdere malen gemaild voor een retourticket. Dit zijn pure oplichters. Ik kon een korting krijgen van 10 0/0.
Jas is veel te klein en nog geen 2 euro waard.
Ik heb inmiddels aangifte gedaan tegen dit bedrijf voor oplichting.
Hier niets kopen .

27. elokuuta 2025

Nog geen eens 1 ster waard

Nog geen eens 1 ster waard. Pure oplichters. Ben al maanden bezig om geld terug te krijgen. 80 euro betaald en vandaag is er 18 euro terug betaald . Ik was uiteindelijk akkoord gegaan met terugbetaling van 40% dat is nog altijd 32 euro. Voel me zo dom dat ik daar ben ingestonken. Je ontvangt een flut jasje uit China, totaal anders dan op de foto’s staat en eveneens niet waterdicht (zoals wel wordt aangegeven) . Iedereen gewaarschuwd: koop hier niet !

25. elokuuta 2025

Oplichting

Oplichting. Na 4 weken nog steeds geen pakket ontvangen, er stond dat voor België en Nederland de paketten binnen de 14 dagen geleverd zouden zijn. Klantenservice gemaild en ik krijg geen antwoord.

21. elokuuta 2025

Oplichterij

Zoals iedereen die een review geplaatst heeft dezelfde klachten :
- jas te klein en inderdaad Chinese makelij
- geen antwoord
- op telefoonnummer wordt ook iet opgenomen
- ondertussen zijn de 14 dagen voorbij
- dus centen kwijt

NIET BESTELLEN

1. elokuuta 2025

Heeft geen achterkant

Zeer slecht strand tenue. Top heeft geen achterkant en sluit niet af.
Voor de rok moet je de benen van een ooievaar hebben.
Graag mijn geld terug.
Jullie doen of je een winkel in Rozenburg of Amsterdam hebben, maar het komt gewoon uit China! Ook zit er een sticker overheen geplakt. Niemand zou in aanraden hier te bestellen.

5. elokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Dropshipping en waardeloze kwaliteit.

Het is een dropshipping bedrijf, wat een business is als een andere, maar ze zijn er niet eerlijk omtrent. De 'rommel' komt uit China. ik bestelde een paar Marly - Weerbestendige Cowgirl Vintage Laarzen, die na 20 werkdagen zijn aangekomen. Ze zijn van plastic en ze stinken. Ik heb ze besteld in een maat 40, maar dat is een Chinese maat 40. Ze zijn zeer krap, en zullen eerder een 39 zijn.
Ik had hen gemaild vorige week, tweemaal en ze hebben afgelopen zondag gereageerd, waar ze dus vertelden dat ze 14 werkdagen hadden om te leveren en dat het binnen die termijn zou arriveren. Ja, niet dus, want die waren al gepasseerd toen ik mailde.
Ik zou hier niet bestellen.

8. heinäkuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Bestelde jas kwam uit China en was dus…

Bestelde jas kwam uit China en was dus 3 maten te klein. De opgegeven maten in cm klopten van geen kanten. Terugsturen bleek meer te kosten dan de prijs van de jas, want ik moest hem zelf naar China opsturen. Na veel op en neer gemail zou ik 40 % van de prijs van de jas terugkrijgen en dan hoefde ik hem niet terug te sturen. Het duurde 4 weken en dreigen met aangifte van oplichting voordat ik een mail kreeg dat het geld op mijn rekening gestort zou worden. Ik wacht er nog op, verwacht het geld deze week. Zo niet dan doe ik alsnog aangifte.

29. heinäkuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Bestel hier niks. Je ziet je geld nooit meer terug!

2 dezelfde blazers besteld, maar 1 was een totaal andere tint qua kleur, ander model, andere knopen. Bij het aanvragen van de retour krijg ik als optie om 10% van het aankoopbedrag terug te krijgen. Aangegeven dat ik het het hier niet mee eens ben en daarna is het bedrijf niet meer te bereiken. Makkelijk verdiend voor hun, voor mij €70,00 weg..

17. helmikuuta 2025

Oplichting!!

Oplichting!!! Mijn bestelde jas bleek achteraf uit China te komen. Troep!
Dus ik wilde retourneren, maar retourinstructies kreeg ik pas na meerdere mails. Retourkosten (naar China) vergoeden ze niet. Ze zijn niet transparant en overtreden daarmee de regels.

31. toukokuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Mensen maak allemaal een melding maken…

Review: Pas op voor Alica Amsterdam – negeert consumentenrechten

Ik wil anderen waarschuwen voor mijn ervaring met Alica Amsterdam.

Na het plaatsen van een bestelling bleek dat:

Het opgegeven telefoonnummer niet bereikbaar is;

Retouren niet worden geaccepteerd of genegeerd worden;

Er geen terugbetaling plaatsvindt, ook al heb ik binnen de wettelijke termijn van 14 dagen mijn bestelling retour gemeld.

Dit is in strijd met meerdere bepalingen in het Burgerlijk Wetboek:

📞 Volgens artikel 6:230m lid 1 sub c BW is een bedrijf verplicht een werkend telefoonnummer en duidelijke contactinformatie te verstrekken.

🔁 Volgens artikel 6:230s BW hebben consumenten het recht op retournering en terugbetaling binnen 14 dagen.

Wat Alica Amsterdam doet, valt onder oneerlijke handelspraktijken en is mogelijk een overtreding van de Wet Oneerlijke Handelspraktijken (artikel 6:193a BW).
❗ Wat jij kunt doen:

Ben je ook slachtoffer van deze werkwijze? Laat het er niet bij zitten! Je kunt melding maken bij:

ConsuWijzer (ACM) consuwijzer.nl
(Zij verzamelen meldingen over bedrijven die consumentenrechten schenden.)

Juridisch Loket → juridischloket.nl
(Voor gratis juridisch advies.)

Europees Consumenten Centrum (indien buitenlands bedrijf) → eccnederland.nl

Wees gewaarschuwd: controleer bedrijven als Alica Amsterdam goed voordat je bestelt, en meld het bij de autoriteiten als je wordt benadeeld. Alleen zo kunnen deze praktijken worden aangepakt.

28. heinäkuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Retours impossibles, fuyez ce site

J'ai voulu retourner une robe dont la coupe ne correspond pas du tout au visuel sur le site mais impossible d'obtenir une adresse de retour malgré mes nombreuses relances. Ils ignorent ma demande et proposent 10% de ristourne en compensation. Je vais déposer un dossier auprès de l'organisme de défense des consommateurs.

24. heinäkuuta 2025

Aliceamsterdam / Yensyr oplichting

Aliceamsterdam oftewel Yensyr is niet bereikbaar, het telefoonnummer bestaat niet en er wordt niet gereageerd op de mail. Het retourbeleid is niet duidelijk en er staat nergens wat de kosten voor retourneren zijn. Misschien beter om even langs de winkel gaan Mgr. W.M. Bekkerslaan 116, 3141 SN Maassluis, Nederland (zie website).

1. heinäkuuta 2025

Oplichting

Oplichting. Bleek slechte kwaliteit. Geen retouradres op website, alleen mailadres. Na mail met vraag om retouradres kreeg dan een mail met een vraag waarom ik wilde retourneren, en kreeg geen retouradres. Je merkt aan alles nul-professionaliteit en dat het oplichting is. Zie nu pas deze reviews, stom, had ik eerder moeten doen natuurlijk.

14. heinäkuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin